FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Sanchez1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sanchez1987 » 16 jun 2021, 11:44

bordobijeli je napisao/la:
16 jun 2021, 11:43
Hajdeee je napisao/la:
16 jun 2021, 11:36
Odlicni osvrti. E sada ovi koji etiketiraju sve one koji su protiv Sabrine, njenog rada, javasluka, gubitaka svega i svacega (titule, novca, renomea, ugleda, igraca..) stave prst na ceko, i zapitaju se - Ko je, barem do jucer, bukvalno bio tako blizak sa osobama koje se spominju u prepirkama kao neka "tajna vlada iz sjene"? Sabrina, ista ta, koja se tako glorifikuje i pozicionira kao da je situacija - Ode Sabrina gasi se klub - je bila usko povezana i u kontaktima, saradnji sa njima. Kako, takva intelektualna i super giga mega menadzerica?

Horde Zla, kao i sve druge progresivne snaga u nasim redovima sa drugih tribina, ni u kojoj opciji i slucaju ne podrzavaju mediokritete i sitne kokosare ala Runda, Danac, Svrakic i sl. Niti postoji bilo kakva solucija da bi se takvim ljudima dala podrska, u bilo kojem smislu.

Sto nikako ne umanjuje odnos prema Sabrini i ekipi kojom se okruzila, i koja je svima nama, klubu prije svega, uradila toliki steto i dalje ostala na celu kluba. Obezglavljena i primitivna, kakva jeste.
Tako je ne mozes opravdavati niz loših poteza uprave s pricom da su protivnici uprave Runda i Švrakic i kao ako kritikujes upravu onda si na strani Švrakica. To su spinovi botova s foruma.
+100

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 16 jun 2021, 11:45

Dobro si Zoka, brat Danca Pavlovića je Dario Pavlović, u vrijeme Jarnija bio na našoj klupi, iako mi ni danas nije jasno kojim vezama je on tu dospio.Ovo mi je posebno drago što si napisao, da su veterani skinuti sa klupskog placanja, na njihove turnire i revijalne utakmice se kačio i Kunto i Panto, a 2016 u Željeznom polju i onaj ublehaš Pelak je igrao za naše veterane.Što se tice Švrakića, cuo sam da mu je mali, koji ima dvije lijeve noge, bio u školi AFH, pa je zato digao halabuku.Uglavnom, ovu upravu koja je toliko zglajzala u zadnjih 6 mjeseci, uvijek cu podržati u borbi protiv kolovođe tih ubleha Nedima Runde, te Danca Pavlovića, Ahmeda Švrakića, raznih Vrabaca i ostalih pacijenata.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 16 jun 2021, 11:52

Napadamo grupnu fazu,do aksama ili najdalje sutra do podne dva igraca dolaze
Samo Sarajevo

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 16 jun 2021, 12:02

Ne dat Hodzi sutra da zauci dok ne objave pojacanja.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jun 2021, 12:07

Živ je
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 jun 2021, 12:09

Nemoj da izvrces rijeci i cinjenicno stanje.
Ako je ko etiketiran ovde na forumu kao clan nekoga ili necega, to su ovi koji su od prvog dana bili, po vasem, ZA UPRAVU. Od dana kad je husro dobio otkaz, mnogi koji su stali na stranu kluba su etiketirani kao "botovi" "placenici" uprave jer samo mi branimo odluku kluba.
Kako je vrijeme prolazilo, rezultati kluba bili sasvim zadovoljavajuci, tako su ovi protestanti stali sa stiker naljepnicama, pricama protiv i za uprave, sutili su i bili poklopljeni.
Svaka losa stvar koja se desila u periodu od 2.12.2019 godine do danas je docekana na noz bez obzira da li je informacija provjerena ili nije. Znamo razlog toga.
Ja prvi sam stao i stat cu uz svaku odluku uprave(NAM), jer ja smatram da jedino oni rade za dobrobit kluba(NAM), uzimajuci u obzir njih, husrine i rundine pulene i ove neiskusne. Dakle, NAM je vlasnik kluba i on odredjuje ko ce mu biti desna ruka. Jedino u njega imam povjerenja i on ako je izabrao UO, direktora i ostale u klubu i ako on kaze da je dobra investicija stadion, itd, ja sam uz njegove odluke.

Dosla zima 2021, pijuni jedva docekali da se napiju krvi.

Ima navijaca koji su korektni i korektivni faktor za upravu, to se i poslusalo i sad se drugacije i radi u klubu.

Da je bajno u klubu, nije. Kao da smo mi navikli u Bosni da zivimo u bajkama, gdje te rodjeni otac, majka ili brat prodaju, a da te ne proda ubaceni element.

Opstanak NAMA je opstanak kluba. Vi sto radite je direktno protiv Nama, znajuci da odlaskom njega mi nemamo koga drugog da nas finansira. Evo vidjeli smo sta znaci kad nemas priliv sredstava od vlasnika zbog raznoraznih stvari. Zamislite sad sta bi bilo da ga nema nikako?
Da li bi Svrakic ulagao pare u klub, rundo ili husro? Bi qurac, njihova ljubav je licni interes.
Mnogi su ovde zasljepljeni tom ljubavlju.

Ljubav se dokazuje i dokazivala kad se klub spasavao, za 1500KM se ljubav mogla dokazati, a to puno tkz legendama kluba.

Vaza borba protiv Sabrine je boreba protiv vjetrenjace. Necete nista postici. Natjerali ste da da otkaz, uradila je, al vlasnik rekao NE. Valjda vam to nesta govori ko se i sta pita u klubu.

Ako zelite promjenu, mjenjajte NAM-a.

NAPRIJED FK SARAJEVO !!!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 16 jun 2021, 12:13

bordobijeli je napisao/la:
16 jun 2021, 11:43
Hajdeee je napisao/la:
16 jun 2021, 11:36
Odlicni osvrti. E sada ovi koji etiketiraju sve one koji su protiv Sabrine, njenog rada, javasluka, gubitaka svega i svacega (titule, novca, renomea, ugleda, igraca..) stave prst na ceko, i zapitaju se - Ko je, barem do jucer, bukvalno bio tako blizak sa osobama koje se spominju u prepirkama kao neka "tajna vlada iz sjene"? Sabrina, ista ta, koja se tako glorifikuje i pozicionira kao da je situacija - Ode Sabrina gasi se klub - je bila usko povezana i u kontaktima, saradnji sa njima. Kako, takva intelektualna i super giga mega menadzerica?

Horde Zla, kao i sve druge progresivne snaga u nasim redovima sa drugih tribina, ni u kojoj opciji i slucaju ne podrzavaju mediokritete i sitne kokosare ala Runda, Danac, Svrakic i sl. Niti postoji bilo kakva solucija da bi se takvim ljudima dala podrska, u bilo kojem smislu.

Sto nikako ne umanjuje odnos prema Sabrini i ekipi kojom se okruzila, i koja je svima nama, klubu prije svega, uradila toliki steto i dalje ostala na celu kluba. Obezglavljena i primitivna, kakva jeste.
Tako je ne mozes opravdavati niz loših poteza uprave s pricom da su protivnici uprave Runda i Švrakic i kao ako kritikujes upravu onda si na strani Švrakica. To su spinovi botova s foruma.
Pa ti si za usrivoja beogradskog, samim tim za rundavog i raskopčanog, a kontra uprave. A to nije spin nego istina.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 16 jun 2021, 12:17

BordoSarajevo je napisao/la:
16 jun 2021, 11:41

Prava prijetnja je bio Jahić sa Seatima,
Auta za igrace su Namova ideja, Jahic je to ispunio, medjutim problem nastaje kod koristenja vozila od strane igraca, da bi uposlenici/igraci koristili klubska vozila po zakonu se trebaju popunjavati putni nalozi, neki igraci su to uredno radili neki ne, zbog tih koji nisu kazna je bila, 5milja po vozilu plus kazna klubu, pa i stalno cesljanje od strane finansijske policije i prisustvo u klubu, nije funkcionisalo kako treba i stvaralo dodatne troskove, ugovor prijevremeno raskinut i zbog toga napravljen dug koji jos vracamo, ne mislim da je namjerno Jahic to uradio nego je isao da se ispuni Namova naredba, povukao se radi toga jer nije dobro objasnjeno to Namu s njegove strane...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 16 jun 2021, 12:20

Denchi je napisao/la:
16 jun 2021, 12:17
BordoSarajevo je napisao/la:
16 jun 2021, 11:41

Prava prijetnja je bio Jahić sa Seatima,
Auta za igrace su Namova ideja, Jahic je to ispunio, medjutim problem nastaje kod koristenja vozila od strane igraca, da bi uposlenici/igraci koristili klubska vozila po zakonu se trebaju popunjavati putni nalozi, neki igraci su to uredno radili neki ne, zbog tih koji nisu kazna je bila, 5milja po vozilu plus kazna klubu, pa i stalno cesljanje od strane finansijske policije i prisustvo u klubu, nije funkcionisalo kako treba i stvaralo dodatne troskove, ugovor prijevremeno raskinut i zbog toga napravljen dug koji jos vracamo, ne mislim da je namjerno Jahic to uradio nego je isao da se ispuni Namova naredba, povukao se radi toga jer nije dobro objasnjeno to Namu s njegove strane...
Iiiiii... Još jedna laž :D
Hajmo dalje :hmmmmm:

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 16 jun 2021, 12:21

Zip je napisao/la:
16 jun 2021, 12:09
Ako je ko etiketiran ovde na forumu kao clan nekoga ili necega, to su ovi koji su od prvog dana bili, po vasem, ZA UPRAVU. Od dana kad je husro dobio otkaz, mnogi koji su stali na stranu kluba su etiketirani kao "botovi" "placenici" uprave jer samo mi branimo odluku kluba.
Kako je vrijeme prolazilo, rezultati kluba bili sasvim zadovoljavajuci, tako su ovi protestanti stali sa stiker naljepnicama, pricama protiv i za uprave, sutili su i bili poklopljeni.
Svaka losa stvar koja se desila u periodu od 2.12.2019 godine do danas je docekana na noz bez obzira da li je informacija provjerena ili nije. Znamo razlog toga.
Ja prvi sam stao i stat cu uz svaku odluku uprave(NAM), jer ja smatram da jedino oni rade za dobrobit kluba(NAM), uzimajuci u obzir njih, husrine i rundine pulene i ove neiskusne. Dakle, NAM je vlasnik kluba i on odredjuje ko ce mu biti desna ruka. Jedino u njega imam povjerenja i on ako je izabrao UO, direktora i ostale u klubu i ako on kaze da je dobra investicija stadion, itd, ja sam uz njegove odluke.

Ima navijaca koji su korektni i korektivni faktor za upravu, to se i poslusalo i sad se drugacije i radi u klubu.

Da je bajno u klubu, nije. Kao da smo mi navikli u Bosni da zivimo u bajkama, gdje te rodjeni otac, majka ili brat prodaju, a da te ne proda ubaceni element.

Opstanak NAMA je opstanak kluba. Vi sto radite je direktno protiv Nama, znajuci da odlaskom njega mi nemamo koga drugog da nas finansira. Evo vidjeli smo sta znaci kad nemas priliv sredstava od vlasnika zbog raznoraznih stvari. Zamislite sad sta bi bilo da ga nema nikako?
Da li bi Svrakic ulagao pare u klub, rundo ili husro? Bi qurac, njihova ljubav je licni interes.

Ljubav se dokazuje i dokazivala kad se klub spasavao, za 1500KM se ljubav mogla dokazati, a to puno tkz legendama kluba.

Vaza borba protiv Sabrine je boreba protiv vjetrenjace. Necete nista postici. Natjerali ste da da otkaz, uradila je, al vlasnik rekao NE. Valjda vam to nesta govori ko se i sta pita u klubu.

NAPRIJED FK SARAJEVO !!!
Samo ti vjerujes u to da je dala ostavku,i ne mjesaj babe i zabe,niko ne tjera Nama,i niko ne zeli te neke svrakice i runde ako tjera jednu nesposobnu lezbu,evo ja bi volio za direktora,Krstajica ili Hadzibegica,eto jel sad opet zelim te svrakice neke koje i ne poznajem?

Kesoljub
Kontakt:

Post Postao/la Kesoljub » 16 jun 2021, 12:21

AlfredNobel je napisao/la:
16 jun 2021, 02:48
Sve se slažem. Znalo se i prije 'zakačiti', ali si imao glava koje su znale dosta dobre postove pisati. Vidim nema više ni Škore, osulo se sve. :D

Uglavnom ti se to svaki dan sve svodi na.. Uleti jedan "ajj 20 dana do Evrope nigdje pojačanja, SD-a ebem ti Sabro mater". Eto Sancheza, "ja ba upravu si ebem ti upravo porijeklo ublehe jedne". Eto ti historicara "ajjj pa bože dragi još nema trenera ajj raspadamo se isto kao onda pod Ješićem". Eto @hordanjazla "ebaćemo vam mater svi jedan po jedan sve ćemo vas poklati igrate se s klubom". Pa onda neko spomene Husrefa, ovi drugi krenu s onim 'kešoljub', pa eto ti @bordobijelog da on nešto kao odbrani, jer je on vazda realan. Eto ti narednog da kaže kako je njemu neko rekao ili načuo da je onaj ovakav onakav, neke podrumske insajderske šatro, pa se tu raja popali, a veze nema s istinom. Eto ti @napapijrija da namjerno podbode i zapali vatru, kao što je to ciljano znao raditi. Pa potom, holyman ispuni normu s nekim svojim imbecilnim postom i uvredama itd.

Bukvalno svaki dan je ovako, smiješno. Bez zaebancije, zadnji dobar post sam naletio od Arnela i to ima baš podavno da je bilo. Ovo sve ili je neko kmečanje, ili ebavanje, ovaj tjera, onaj tjera, onaj kmeči još za prošlu sezonu, onaj trola..

Skore nema jer moderator voli prodavati identitete

72220
Kontakt:

Post Postao/la 72220 » 16 jun 2021, 12:25

kanarinac je napisao/la:
12 jun 2021, 12:55
Do Akšama ce najvjerovatnije biti zvanicno,ili sutra do podne,dolaze nam dva veznjaka sumnjivih kvaliteta.
Samo da se podsjetimo :D

AngelDiMaria
Kontakt:

Post Postao/la AngelDiMaria » 16 jun 2021, 12:25

Kesoljub je napisao/la:
16 jun 2021, 12:21
Sve se slažem. Znalo se i prije 'zakačiti', ali si imao glava koje su znale dosta dobre postove pisati. Vidim nema više ni Škore, osulo se sve. :D

Uglavnom ti se to svaki dan sve svodi na.. Uleti jedan "ajj 20 dana do Evrope nigdje pojačanja, SD-a ebem ti Sabro mater". Eto Sancheza, "ja ba upravu si ebem ti upravo porijeklo ublehe jedne". Eto ti historicara "ajjj pa bože dragi još nema trenera ajj raspadamo se isto kao onda pod Ješićem". Eto @hordanjazla "ebaćemo vam mater svi jedan po jedan sve ćemo vas poklati igrate se s klubom". Pa onda neko spomene Husrefa, ovi drugi krenu s onim 'kešoljub', pa eto ti @bordobijelog da on nešto kao odbrani, jer je on vazda realan. Eto ti narednog da kaže kako je njemu neko rekao ili načuo da je onaj ovakav onakav, neke podrumske insajderske šatro, pa se tu raja popali, a veze nema s istinom. Eto ti @napapijrija da namjerno podbode i zapali vatru, kao što je to ciljano znao raditi. Pa potom, holyman ispuni normu s nekim svojim imbecilnim postom i uvredama itd.

Bukvalno svaki dan je ovako, smiješno. Bez zaebancije, zadnji dobar post sam naletio od Arnela i to ima baš podavno da je bilo. Ovo sve ili je neko kmečanje, ili ebavanje, ovaj tjera, onaj tjera, onaj kmeči još za prošlu sezonu, onaj trola..

:bow:
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 16 jun 2021, 12:26

Zip je napisao/la:

NAPRIJED FK SARAJEVO !!!
:thumbup:

Da dodam još da netrepeljivost prema Sabrini traje još od dana kada je postala direktorica. Nju je lično Tan izabrao za direktoricu iako se ona nije ni zanimala za to radno mjesto i to je bilo uz nos mnogima u klubu od Jahića do mnogih ljudi jer su se vjerovatno svi oni vidjeli u direktorskoj fotelji.

Govorim za tada, ne znam kako je sada a vjerovatno je i isto, su pisali Tanu, predstavljali se da su ona i nema šta nisu radili; na sve moguće načine pokušavali da postave nogu. U medjuvremenu su došli uspjesi kluba i sa uspjesima su se i oni ušutili.

Kasnije su se na tu prvu grupu ljudi nadodali i svi ovi drugi: oni koje je klub morao otkačiti ako je htio da prodiše, one kojima i rodjena žena brzo dosadi, oni koji nisu za to da ih žena vodi, onaj zagorjeli što ga je Sabrina nakon dvije riječi **** ( :mrgreen: ) do ljudi koji imaju strašno visok kriterij i za koje se nadam da nisu ili neće biti tako strogi prema svojoj djeci.
Zadnja izmjena: Arnelv52, dana/u 16 jun 2021, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 16 jun 2021, 12:26

Sanchez1987 je napisao/la:
Zip je napisao/la:

NAPRIJED FK SARAJEVO !!!
Samo ti vjerujes u to da je dala ostavku,i ne mjesaj babe i zabe,niko ne tjera Nama,i niko ne zeli te neke svrakice i runde ako tjera jednu nesposobnu lezbu,evo ja bi volio za direktora,Krstajica ili Hadzibegica,eto jel sad opet zelim te svrakice neke koje i ne poznajem?
:facepalm: " , i..." :nene: , "... i..." :clap: :oops:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 16 jun 2021, 12:34

72220 je napisao/la:
16 jun 2021, 12:25
kanarinac je napisao/la:
12 jun 2021, 12:55
Do Akšama ce najvjerovatnije biti zvanicno,ili sutra do podne,dolaze nam dva veznjaka sumnjivih kvaliteta.
Samo da se podsjetimo :D
Valjalo bi da prognozira da će kiša ovaj vikend padati, da ko ljudi uživamo u suncu..
Bahati, bahati Željkan!
1946

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 16 jun 2021, 12:37

bojac ako prodje ide na lux/gibrlatar, samo mi vazda kurate srece.
Sarajevo ljubavi moja.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jun 2021, 12:37

Sve je to ok ali ovo nije nikakva borba. Botovi će sve uraditi da predstave to kao neku borbu i opciju između jednog ili drugog što nikada nije bila istina niti će biti. To su obični navijači koji imaju malo više novca i koji piskaraju po fb i imaju puno pravo na to, demokratija je. To ne znači da on hoće da uđe u klub, ne mogu da vjerujem da u 2021. godini ovo nekome moraš pisati. Imati drugačije mišljenje ne znači da neko hoće da uđe u klub.
Sve i da hoće neko da uđe u klub ti si taj koji treba reći ne, vrlo jednostavno i tu se priča završi.
Isto ona priča za Rundu i Husrefa, kad mi neko kaže Runda uhljebio igrača u FK Sarajevo. Pa ko je odobrio to, ko je potpisao taj ugovor? Ne može ni Runda a ni Husref, oni ne mogu odlučivati ko će potpisati ugovor sa našim klubom! Mogu ga poslušati, vidjeti kakav je i slično ali potpisati ugovor? Pa svi znate da ne ide to tako, jednostavno nije. Ako se to desi ti si mu dozvolio to, to je sve.
Njih bi svaka iole normalnija osoba odbila jer su taldžije i polupismeni debili što ne amnestira bahato i nesposobno ponašanje uprave gdje su napravili hiljadu grešaka.
Ne možeš ti njima objasniti da postoji i druga opcija a ne Sabrina ili Švrakić koji je obični navijač sa malo više novca i koji veze nikakve nema sa klubom.
Direktor kluba treba biti neko ima neke veze u fudbalu, ko je sposoban da nas digne na veći nivo a mi nazadujemo osim finansijskog izvještaja koji je nikad bolji, mora se priznati. Doduše, nakon silnih grešaka ove godine to će pasti u vodu. Borba za stadion je bila dobra, na stranu što su angažovani ljudi koji i nemaju veze sa klubom ali generalno je to prošlo, samo još da se i zvanično pokrene.
Nemojte dopuštati da vas botovi vrte oko prsta. Sve će učiniti da razmišljate o nekakvim polupismenim navijačima sa malo više novca i da zaboravite na problem sa platama jer igrači još nisu primili ništa, nikoga još nismo doveli i slabi smo, bukvalno se bojim bruke u prvom pretkolu i 4 godine koeficijenta ćemo ovako sjebati. Ja kao nosioc se bojim jeebenog Milsamija iz dosta slabije lige a da ne spominjem drugo pretkolo.
Moramo što prije potpisati sa Hadžićem i Filipovićem ako je to realno. Pored drugih odlazaka, nama će Kovačević a i vjerovatno Fanimo otići, bez njih ne bi europu izborili.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 16 jun 2021, 12:40

Mokes je napisao/la:
16 jun 2021, 02:06
ajdohordas je napisao/la:
16 jun 2021, 01:46
Ja fakat ne vidim svrhu ovog naseg statusa kao nosioci.
Veleza usra ekipa koja vrijedi kao nas Dupovac… a plus su u opticaju bili Andora i San Marino.
Nama ekipe iz Armenije i Moldavije i Gruzije. Mislim hajde ja razumijem da mi u Evropi nemamo sta traziti ako cemo se ovakvih bojati… ali po nekoj logici valjda nas je u prvom pretkolu novog takmicenja trebao zapast neko iz San Marina i Gibraltara ili Andore… tako neki ribari.
Hajde sve to, evo i za drugo pretkolo… na koju foru smo mi nosioci a Elfsborg nije ili ova Srijeda ili kako vec…
Yebote grob i status nositelja, po čemu smo mi povlašteni ovdje ?
Fakat ne kontam po čemu Uefa razvrstava ove klubove
A tamo u drugom pretkolu ce se sastati Dečić i Connahs a u drugom paru Balzan sa Malte i Santa Coloma dajem primjer.
I otkud yebeni Kopenhagen da pocinje takmicenje od treceg pretkola ?
Na osnovu rezultata iz zadnjih 5 sezona. Te sezone su 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-2020 i 2020-21. Elfsborg u ovom periodu nije igrao Europu niti jednom, te su stoga preuzeli državni koeficijent. Postoje 2 tipa koeficijenta, klupski i državni. Za klupski se računa svakom timu posebno. Tu imaš bodove za ispadanje u pretkolima, koji su sića i bodove u grupnim i kasnijim fazama. Za državni koeficijent se bore svi timovi iz te države. Za pobjedu u kvala a se dobiva 1 boda, za remi pola. U grupnoj fazi se to uduplava. Ukupan broj se dijeli s brojem timova i dobije se državni koeficijent. On je važan za određivanje iz kojeg pretkola koji tim kreće. Recimo za Hrvatsku i Srbiju je važno i zbog broja timova u Europi. Oni su oko tih mjesta koje garantuju 2 tima u CL. Državni koeficijent za klubove se dijeli s 5 (ili množi s. 2) i dobije se koeficijent koji imaju klubovi koji nisu igrali Europu u zadnjih 5 sezona.

Na kraju, porede se ta 2 koeficijenta i veći se uzima.

Veležovi protivnici su skupili više bodova iz zadnjih 5 sezona, od ovih naših, iako je riječ o slabijim ekipama. Malta, Andora i slični uvijek imaju iste timove u Europi, pa se to skupi.
Hvala.
Znao sam otprilike kako ide to sakupljanje ali bilo mi iznenadjenje da ekipa poput Elfsborga nije nosioc. A bunio me malo i taj državni koeficijent.
U svakom slucaju nama je patnja bili nosioci ili ne.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jun 2021, 12:41

Kesoljub je napisao/la:

Zar ste se i ovim počeli služiti? :rol: bolest

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: benko21, bhfanatic14, Giuseppe1, Lecler, ledesma, mnon46, N3R3D, plisek, propoklopac i 59 gostiju.