Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

addebisi
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la addebisi » 01 dec 2010, 15:11

GunnerS je napisao/la:Jarane, i mene je toga najviše strah, al pošto sam optimista inače, vjerujem u najbolje moguće riješenje, a to je ovo što sam naveo. Onda kasnije da dođu na vrh ljudi koji imaju fudbal u malo prstu, da dođu ekonomisti, pravnici na svoja mjesta, sekretarice na svoja :D i da se krene s 0 ;)
slazem se sa tim, ali ta suspenzija moze da potraje boga pitaj kolko i mislim da ce je jedino prekinuti kao u iranu cini mi se kad ispune ono sto je trazeno od njih a sa ovakvim ljudima iz rs tesko da se to u skorijoj buducnosti promjeni pa da su blair obama tito i mendela u savezu...
a to dugo trajanje suspenzije bi najvise uticalo na nase igrace koji su sjajna generacija i grihota bi bila izgubiti 2 3 ciklusa sa njima zbog politike ;) pod dva izgubili bi 90 % strasnih talenata po europi i svijetu koji su bili spremni igrati sa BiH...
ne mozes biti pametan!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 01 dec 2010, 15:53

harishp je napisao/la: @Gunners zar ti jos vjerujes u bracu Grim :?
Moram jarane, ništa drugo mi ne preostaje ;) :roll:
Kentaro sprema tužbu protiv punoglavaca

Da Bog da ih dobili i uzeli im sve što imaju.

Al Sulejman kaže: "Nisam ja Torabi." :D Konj si ti Sulejmane, konj i to dorat :D

a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 01 dec 2010, 16:50

Sulejman Colakovic alias Torabi je nevjerovattno nesposoban covjek. U ovom nasem savezu niko nista ne zna. Svi prebacuju krivicu s jednih na druge. Kao da mi je to odnekle poznato.... ah, da, tako funkcionise i nasa drzava.

Hocel' ikad krenut naprijed nogomet u BiH. Postacemo prva drzava u kojoj je nogometni savez bankrotirao (ispravite me ako grijesim). Sve mi se vise cini da u ovoj drzavi nema smisla pricati o sportu, sve dotle dok se ne uredi na normalan nacin. Kome se se prica o tabeli i transferima, kad igraci sjede u mraku i dobro jedu kad su hrenovke na meniju. Na jednom od najbolje uredjenih terena za nogomet pasu ovce, a direktni prijenosi izgledaju kao neki skec iz top liste nadrealista.

Nemojte me pogresno shvatit. Ja volim sport, volim domace klubove i reprezentaciju, ali oni nikad nece profunkcionisati dok se ovi grobari ne smaknu iz nogometa. Zato je bolje sve ukinuti i organizovati izpocetka da valja, ne gledati kako svi skupa sve vise tonu u blatu.
#divovi

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 01 dec 2010, 16:52

moustapha je napisao/la:Nemojte me pogresno shvatit. Ja volim sport, volim domace klubove i reprezentaciju, ali oni nikad nece profunkcionisati dok se ovi grobari ne smaknu iz nogometa. Zato je bolje sve ukinuti i organizovati izpocetka da valja, ne gledati kako svi skupa sve vise tonu u blatu.
Upravu si, potpuno se slažem sa tobom, al kako krenut ispočetka kad su oni tu ?! Nemoguće, treba njih otjerat a izgleda da samo ih smrt može otjerat :roll:
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 dec 2010, 17:35

Ja ne kontam kako vi ne kontate.
Bio satro mec Bola,Kodro i prijatelji.A na kraju ispalo da je to Bosnjacko pred bajramski party.
Bajevic drapo muda po Mostaru a bio pozvan na tu tekmu.Kao i drugi svi se uhvatili noge.Jedino je Predrag Pasic primjecen na toj tekmi.
Bio neki protest pred FSBIH u Ferhadiji bb,policija izdegenecila par njih i hajmo babo ruc'o.
Bio po sto puta Vaha,Osim,Mesa itd prokabule koju i svi se uhvate noge.To jest sto dalje od repke i saveza.
Eh znaci svako bio,ali ovi iz saveza ostali.Cak i da se desi suspenzija i vecina se pokupi.
Zar vi stvarno mislite da ce iz cista mira da ulete ljudi ''od fudbala''opcenito.
Drug @administrator je jednom postavio semu FSBIH.Koja se fakticki zasniva na skoro pa samo politickoj osnovi.
Ili ti u prevodu veze sa vezom o fudbalu.Ali to su ''ljudi''koji cine tu semu.
Znaci da se i desi promjena,dolaze drugi iz istih redova.Sto znaci isti klinac.
Poenta niko nam nije kriv sto fudbaleri i bivsi asovi u najvecu ruku imaju garant kupljenu diplomu nekog zanatlije.
Fakultet je misija nemoguce.
U savezu i po FIFI i UEFI mora da ima odredjeni broj strucnog kadra sa visokom spremom.Znaci u samom startu otpadaju.Tu se uvijek moze napraviti iznimka sa par bivsih zvijezda.
Ali niko od njih ne zeli da cuje za to.
Znate li zasto?Dovoljno mu je da ode,recimo na ovaj forum i temu Papeta.Covjek koji je izabran za najboljeg igraca BIH u zadnjih 50 godina,za najboljeg igraca jednog PSG svih vremena se konstantno pljuje i omalovazava.
Da ne govorim o stampi ili medijima.
Nakon toga nikome pametnom ne pada na pamet da ulazi u tu ves masinu.I da sav svoj trud ,obraz izgubi za par mjeseci.Od nekih krezubih ''intelektualaca''
Sto znaci nakon suspenzije umjesto Sulje dolazi Mujo,a umjesto Ilje dolazi Mijo a umjesto Ceke dolazi isti hepek.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 01 dec 2010, 17:43

Razumijem ja to sve, ali opet sebi postavim pitanje zasto likovi poput Sulje, Ilje, Muniba i sl. Pa njima po faci vidis da nisu adekvatni za takve poslove. Jos kad progovore, dodje mi da propadnem u zemlju.
Vrti ce se oko saveza uvijek nesposobni ljudi, ali ima li barem neka granica da se obezbjedi normalnije djelovanje nasiN igraciN.
#divovi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 01 dec 2010, 17:46

moustapha je napisao/la:Razumijem ja to sve, ali opet sebi postavim pitanje zasto likovi poput Sulje, Ilje, Muniba i sl. Pa njima po faci vidis da nisu adekvatni za takve poslove. Jos kad progovore, dodje mi da propadnem u zemlju.
Vrti ce se oko saveza uvijek nesposobni ljudi, ali ima li barem neka granica da se obezbjedi normalnije djelovanje nasiN igraciN.
Zasto,e pa zato sto nam bas drzava lici i na Sulju,i Ilju i Muniba kao i jednookog Ceka.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 01 dec 2010, 19:58

Jao Sulje kloca. Čuj to ne zna ni Torabi. Pa nije Torabi vidovnjak, mamlaze zaostali. Stvarno mi je nevjerovatno kako takav nepismeni glupan kao što je Čolaković dođe do tako visoke funkcije. Nestvarno. Čovjek ne zna prostu rečenicu sastaviti, koristi nekakve seljačke izraze i nema mozga ni sekunde. I predsjednik saveza :roll:
Iljo i Čeko su za njega platiniji.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 01 dec 2010, 20:36

Seljaci -treba im sapuna,smeće,otpad koji nas UNIŠTAVA!
Sport pod njihovim vodstvom je NULA!!!!
Mafija

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 02 dec 2010, 00:12

Željovac je napisao/la:Jao Sulje kloca. Čuj to ne zna ni Torabi. Pa nije Torabi vidovnjak, mamlaze zaostali. Stvarno mi je nevjerovatno kako takav nepismeni glupan kao što je Čolaković dođe do tako visoke funkcije. Nestvarno. Čovjek ne zna prostu rečenicu sastaviti, koristi nekakve seljačke izraze i nema mozga ni sekunde. I predsjednik saveza :roll:
Iljo i Čeko su za njega platiniji.
pametni ljudi se ne mogu izboriti pored takvih hamala tako da su se iole normalni sklonili već davno a ostao je samo čisti šlajm,a možda je Suljo pored svih njih i najveći.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

sikirica
Kontakt:

Post Postao/la sikirica » 02 dec 2010, 09:01

A ja likova na ovoj stranici,kazu da je u Torabiju spas.Sta ce sljedece izmislit?ccc :?
<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 02 dec 2010, 09:16

sikirica je napisao/la:A ja likova na ovoj stranici,kazu da je u Torabiju spas.Sta ce sljedece izmislit?ccc :?
ma jarane povraca mi se kad ih vidim :oops: ovo sve treba rastjerat, jedini spas je da nas kazni UEFA I FIFA i da krenemo od 0 :oops: nazalost :(
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 02 dec 2010, 14:18

sikirica je napisao/la:A ja likova na ovoj stranici,kazu da je u Torabiju spas.Sta ce sljedece izmislit?ccc :?
To je Suljo alias Torabi izmislio. Ne pratiš, izgleda.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 29 dec 2010, 18:46

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske zatražit će od klubova iz ovog entiteta koji nastupaju u Premijer ligi da se izjasne po pitanju izmjene statuta FS BiH.
Ovu informaciju nam je potvrdio i jedan od članova Izvršnog odbora FS RS koji je želio da ostane anoniman. Klubovi Borac, Rudar Prijedor, Slavija, Leotar i Drina trebalo bi da se pismenim putem izjasne o najavljenim sankcijama od strane UEFA, ukoliko se ne promjeni statut.

Predsjednik FS RS Mile Kovačević je još jednom naglasio da je FS RS protiv ukidanja Predsjedništva FS BiH, a da ovaj stav jedino može da promjeni Skupština FS RS, koja bi trebalo da zasjeda najkasnije do 5. marta iduće godine.

Znaci na Borcu, Prijedoru, Slaviji, Leotaru i Drini je da nam spase nogomet. Jadna nam je majka.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 29 dec 2010, 18:54

FK Drina ako hoce da nastupa u sljedecim godinama u Champions League trebala bi da se odluci za to. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 14 jan 2011, 01:11

U NSBiH su odlučili naći nove trenere za čak devet selekcija. Bez posla ostaju selektori koji su godinama bili nedodirljivi, koji su i bez ikakvih rezultata ostajali na svojim pozicijama. Mandat za mandatom prodavali su maglu, radeći u svom i u interesu kojekakvih menadžera i mešetara.
Iako se promjene pravdaju «istekom» ugovora, prava je istina da je Denijal Pirić, iskusni fudbalski radnik, nekad vrsni veznjak, aktuelni tehnički direktor, odlučio zavesti više reda u državnim selekcijama. Pirić je na čelu Tehničkog odjela, u kojem struka ima glavnu riječ. Uz Pirića su još Josip Katalinski, Safet Sušić, te Murat Jaha. Odjel će imati podršku i pomoć Jasmina Bakovića.
Gotovo je sigurno da selektorsku poziciju više neće obavljati Branimir Tulić, Velimir Stojnić, Zoran Bubalo, Željko Šperac, Husnija Arapović, Šener Bajramović, a «vise» i selektori malonogometne, te ženskih nogometnih selekcija. Činilo se da će Tulić dobiti još jednu šansu, iako nije imao blistave rezultate. U «olakšavajuće okolnosti» nije mu računata afirmacija i promocija mladih, danas potencijalnih A reprezentativaca, poput Šehića, Bešića, Vranješa, Handžića, Višće, Bunoze... Čini se da je Tuliću glave došao njegov prvi asistent Abdulaha Ibraković. Tokom mandata uglavnom su komunicirali sms porukama. Pirićev program ozdravljenja bh nogometa, dobio je jednoglasnu podršku čelnika Saveza. Novi selektori će biti bivši proslavljeni igrači, dokazani treneri sa profi licencom. Tandem Pirić i Katalinski garancija su bolje budućnosti bh nogometa!

SAN.BA

Ako od ovog bude 20% istne ja sam prezadovoljan...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

trnokop
Kontakt:

Post Postao/la trnokop » 17 jan 2011, 10:21

Evo citam da ce Mile Kovacevic biti prvi predsjednik BH fudbala.Znaci mi iz federacije opet prvi popustamo iako smo u vecini.Opet nas ovi iz RS-a zajjebavaju :evil:

Nema sta ne gine Borcu ove godine ali i u buducnost titula i titula....
Svuda se sunce radja,lijepa svaka je zemlja.
Kao sto je Bosna moja na svijetu ljepse nema!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 jan 2011, 14:11

Hoce li ovi iz NS-RS ikada doci pameti, unistavaju drzavu u svim mogucim porama pa cak i preko sporta ! :evil:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 jan 2011, 14:15

Za_raju je napisao/la:U NSBiH su odlučili naći nove trenere za čak devet selekcija. Bez posla ostaju selektori koji su godinama bili nedodirljivi, koji su i bez ikakvih rezultata ostajali na svojim pozicijama. Mandat za mandatom prodavali su maglu, radeći u svom i u interesu kojekakvih menadžera i mešetara.
Iako se promjene pravdaju «istekom» ugovora, prava je istina da je Denijal Pirić, iskusni fudbalski radnik, nekad vrsni veznjak, aktuelni tehnički direktor, odlučio zavesti više reda u državnim selekcijama. Pirić je na čelu Tehničkog odjela, u kojem struka ima glavnu riječ. Uz Pirića su još Josip Katalinski, Safet Sušić, te Murat Jaha. Odjel će imati podršku i pomoć Jasmina Bakovića.
Gotovo je sigurno da selektorsku poziciju više neće obavljati Branimir Tulić, Velimir Stojnić, Zoran Bubalo, Željko Šperac, Husnija Arapović, Šener Bajramović, a «vise» i selektori malonogometne, te ženskih nogometnih selekcija. Činilo se da će Tulić dobiti još jednu šansu, iako nije imao blistave rezultate. U «olakšavajuće okolnosti» nije mu računata afirmacija i promocija mladih, danas potencijalnih A reprezentativaca, poput Šehića, Bešića, Vranješa, Handžića, Višće, Bunoze... Čini se da je Tuliću glave došao njegov prvi asistent Abdulaha Ibraković. Tokom mandata uglavnom su komunicirali sms porukama. Pirićev program ozdravljenja bh nogometa, dobio je jednoglasnu podršku čelnika Saveza. Novi selektori će biti bivši proslavljeni igrači, dokazani treneri sa profi licencom. Tandem Pirić i Katalinski garancija su bolje budućnosti bh nogometa!

SAN.BA

a ja mislim da se Stojniću treba pustati da radi ,jer je on jedini selektor koji ima rezultate i koji poziva kvalitetne igrače ,a ove ostale sve smjeniti
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 17 jan 2011, 15:10

legenda reala je napisao/la:
Za_raju je napisao/la:U NSBiH su odlučili naći nove trenere za čak devet selekcija. Bez posla ostaju selektori koji su godinama bili nedodirljivi, koji su i bez ikakvih rezultata ostajali na svojim pozicijama. Mandat za mandatom prodavali su maglu, radeći u svom i u interesu kojekakvih menadžera i mešetara.

SAN.BA

a ja mislim da se Stojniću treba pustati da radi ,jer je on jedini selektor koji ima rezultate i koji poziva kvalitetne igrače ,a ove ostale sve smjeniti
apsolutno ako neko zaslužuje produženje mandata je Stojnić a što se ostalih pozicija tiče možda ne bi bilo loše čak i Katalinskog ubaciti kao selektora jedne od mlađih selekcija.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Cwirek, General505, Iceplayer, MrPink, Vaya i 47 gostiju.