FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 01 jul 2021, 22:24

MaroonBjelave je napisao/la:
01 jul 2021, 22:04
Antikloc je napisao/la:
01 jul 2021, 21:52
MortemHz je napisao/la:
01 jul 2021, 21:43

Loša liga. Postoje investitori koji su ulagali i u lošije ali kratko to traje jer se slabo šta zaradi a ko će iz ljubavi ''bacati'' milione..
Tv prava skoro pa i ne postoje, sponzori daju vrlo malo i uglavnom se tu pravi dogovor za robu i reklame a ne novac. Navijači naprave nešto novca klubu ali jednostavno na balkanu je loša posjeta, ne zaradi se previše tu a i kupovna moć prosječnog Bosanca je među najnižim u Europi. Europska takmičenja i prodaja igrača bi ti trebali napraviti najviše novca ali evo mi nikada nismo igrali grupnu fazu, većinom igrače prodajemo za mizerne cifre.
Liga je losa ali to ima i svoje prednosti. Investitoru ne treba velika cifra da osigura visegodisnju dominaciju i stalno ucesce u LP. A u LP su pare. Kroz sponzore,kroz prodaju igraca u najboljem izlogu,kroz pare od UEFE,kroz TV prava a sa stadionom od 35 hiljada ima para i sa gledaocima.
Naprimjer u Osijek mozes uloziti bruku i opet ne mozes nista Dinamu,dok kod nas je dosta sica da poharas ligu i dodzes do LP !
Ali kao u svakom biznisu,treba uloziti pare. Planski i dugorocno,pa mozes ocekivati rezultate !
U pravu ste obojica. A kako napraviti balans da iz ničeg napraviš nešto, odnosno, kako krenuti od nule? Nije da nema pozitivnih priča kad su ulaganja u ovoj zemlji u pitanju. Samo treba imati prave ljude na pravom mjestu.
Nas klub može sam napraviti par miliona godišnje. Naravno ovo zavisi od strukture kluba i ljudi u istom kao i od uspjeha u Europi i prodaji igrača te godine ali eto neka bude od 3 do 5 miliona neka približna cifra.
Eh sad, sa ovim budžetom ti možeš uzeti duplu krunu ako odradiš sve besprijekorno ali je li to realno? Koliko je moguće da doneseš 90% ispravnih i odličnih odluka?
Svaki dodani milion na taj budžet je kao suho zlato jer ti postane lakše. Nećeš gledati mjesec dana da angažuješ zvijer igrača a da je mlad i da pritom košta 3-4 hiljade nego ćeš kontaktirati Matavža i završiti sve za dva dana, lupam ime.
Ne treba zaboraviti porez koji je neizdržljiv ovdje i treba ga plaćati ali jedino se mi držimo toga. Mi plaćamo porez a drugi dovode Zakariće, to je problem. Daj ba da ga svi plaćamo ili da prekinemo i mi sa tom praksom, uništi nas a drugi te pišaju po glavi.
U Hercegovini još nisu čuli za fiskalnu kasu a ne nešto više, više se puta gospa ukazala nego obični račun.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Generation74
Kontakt:

Post Postao/la Generation74 » 01 jul 2021, 22:27

bibula je napisao/la:
01 jul 2021, 21:00
Teoretski, jel sad moguce da Nam blokira rad kluba? Ono u fazonu necu vam dati pare ali i dalje sam “vlasnik” i morate mene sve pitati?
Može naravno ali ne daju se ogromne pare da bi se povukao i ucjenjivao samog sebe. To bi bilo isto da kupiš stan i sjediš u mraku jer nećeš da platiš struju. Ni Tan ni Nam ovo ne bi uradili da nisu našli nekog kome će prodati ulagačka prava...u drugi scenarij bi bilo glupo vjerovati.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 01 jul 2021, 22:32

Ado76 je napisao/la:
01 jul 2021, 19:00
Aduka87 je napisao/la:
01 jul 2021, 18:56
Okomili se na Kasuma kao da je 5 godina u klubu a ne 5 mjeseci
Ko je sa ovakvim u klubu i 5 minuta, meni je isti kao i ostali uhljupi, vrlo jednostavno!
Kasum je u tih 5 mjeseci podrzavao svaku Sabrinu odluku,a vidimo gdje nas je alkoholicarka dovela,tako da je to sve u 5 deka.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 01 jul 2021, 22:33

feniksptica je napisao/la:
01 jul 2021, 22:15
momci opusteno

+9 je
I u finalu kupa smo :rol:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 01 jul 2021, 22:39

Zoran28 je napisao/la:
01 jul 2021, 22:10
zagorski je napisao/la:
01 jul 2021, 21:25
Zoran28 je napisao/la:
01 jul 2021, 20:59
Kakva disertacija nekoga ko rijec "samoodrziv" pise "samo-odrziv" 🤭 ne zasluzujemo te maestro !!!
Svi tvoji postovi su pokusaj vrijedanja i ismijavanja drugih forumasa,a ubi se od nekakve ljubavi i patriotizma prema klubu. Daj care malo sta napisi i o klubu,argumentima demantuj tude postove i misljenja,a ne losim pokusajem sarkazma. Pogotovo ono dodavanje nule u rijecima tipa 'gl0va' i sl.,ne znam sta ti ne cilj sa tim,valjda da naglasis da pricas drugacijim naglaskom i da si kao duhovit.
Jel' ti dolaze notifikacije kad napisem post :rol:
Nego, kad preuzimate klub, znOl' se sta ?
Da,imam detektor za glupane i kad ti nesto napises meni stigne notifikacija.
Nervozan si u zadnje vrijeme,sta je klima se botovska dnevnica :kafa:

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 01 jul 2021, 22:42

Ljudi, budite bez brige, situacija ce se okrenuti vrlo brzo na extra pozitivu.
Imamo provjerena kadrovska rjesenja za dizanje kluba na veci nivo.
Bez obzira ko bude vlasnik (investitor) jako bitno je zadrzati mlad i sposoban kadar na celu kluba.
Strucne osobe koje su spremne na rad, odricanje, bespostednu borbu i zrtvovanje.
Jos par takvih kao sto je Sabrina Buljubasic, bez nje nista ne bi bilo isto.
Mater joj scimpr i svim kujicama koji su znali a branili je.

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 01 jul 2021, 22:46

zagorski je napisao/la:
01 jul 2021, 22:39
Zoran28 je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
01 jul 2021, 21:25

Svi tvoji postovi su pokusaj vrijedanja i ismijavanja drugih forumasa,a ubi se od nekakve ljubavi i patriotizma prema klubu. Daj care malo sta napisi i o klubu,argumentima demantuj tude postove i misljenja,a ne losim pokusajem sarkazma. Pogotovo ono dodavanje nule u rijecima tipa 'gl0va' i sl.,ne znam sta ti ne cilj sa tim,valjda da naglasis da pricas drugacijim naglaskom i da si kao duhovit.
Ne drzi ga blizu sebe, inace ce ti vazda "pistati" :beba: nece dnevnice nigdje, imam ja minuli rad, pa ugovor od 2 godine, sve cu uredno naplatiti. Milom ili plakanjem na hayatu... Volim sky colu i sendvic vise od zivota !!!
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 01 jul 2021, 22:56

Za 7 dana će se ovdje slaviti rutinska pobjeda u Moldaviji. :kafa:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 01 jul 2021, 22:59

Dajte tog Matavza da svane
Hadžija reaguj

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 01 jul 2021, 23:01

Sanchez1987 je napisao/la:
01 jul 2021, 22:33
feniksptica je napisao/la:
01 jul 2021, 22:15
momci opusteno

+9 je
I u finalu kupa smo :rol:
Neprijatelji jel vas stid
NEMA NAZAD

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 01 jul 2021, 23:15

Lako je sad iz ove perspektive filozofirati, ali i pored solidnog ulaganja za našu ligu Tan/Nam nisu nešto specijalno ambiciozni bili nikad sa našim klubom. Jedno 45 puta smo mijenjali neke strategije, te malo ćemo akademiju forsirati, te malo nećemo, te malo ćemo instant uspjeh, te malo nećemo, te malo ćemo platiti igrača kao Tino, te malo nećemo takve. Na stranu što nas je bošnjakluk naš yebao i što su Dino, Ibrak i njihovi nasljednici protraćili bruku para, ovo što je uloženo je taman bilo za ovako osvajanje naše lige, ali ništa više od toga. Mi smo i tu dominaciju u ligi nekako klimavo držali i na kraju prokockali, a dovoljno smo para za to imali, ali znaš ti nas. Koliko su nam uprave izgubljene bile i krale/lutale, tako su nam i investitori bili nedefinisani i nejasni. Hvala u svakom slučaju obojici za uloženo, da li ćemo se lijepo rastati i da li će nam ostati u lijepom sjećanju, vrijeme će nam reći.

Tan/Nam kad su došli, odmah su trebali postaviti nekog "Cioffia" i akademiju odmah srediti, pa da sad imamo na redu nove talente za prvih 11. Cioffijev rad će sad ako bude sve u redu plodove dati tek za 5 godina, odokativno ovako. Mi do tada možemo biti rahmetli u svakom smislu. Kasno Marko na Kosovo stiže. Osjećaj je da je ovo našim investitorima bilo kao neki usputni hobi, nezainteresovani dovoljno za neku veću igru. Šta smo para od dolaska investitora bacili na razne Cmiljare, mogli smo svake sezone imati bar 3 igrača nivoa Benkara, ostalo talentovani akademci, da je urađeno odmah po njihovom dolasku ovo što sam gore naveo sa akademijom. I ostalo iz naše lige popuniti. Ako išta u ovoj ligi svi znamo, ovdje je bitno imati beton napadača, krilo/desetku. To donosi titule, lomi tekme, ostalo su većinom statisti. Toliko para smo bacili na mediokritete od igrača, da graniči s ludilom.

Nek je pola informacija koje je raja pisala oko plata Hebiba, Jukića i ostalih istina, mi smo mašina bili za bacanje para u vjetar. Gorak ukus nakon svega, težak period vjerovatno pred nama, ali za nadati se da ćemo se opet nekako iskobeljati, bar smo po tom poznati. Kod nas je cijeli život neka borba, neko čupanje, lijepi periodi su svakako bljesak s vremena na vrijeme.

Da je bar dočekati tu evropsku tekmu da odemo na Koševo, da bar malo se ispušemo. :mrgreen:
Bahati, bahati Željkan!
1946

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 01 jul 2021, 23:17

Mnogo upitnika i neizvjesnosti je pred nama. Koliko god je loše i negativno ja opet vjerujem da cemo ovu negativu okrenuti u pozitivu. Mene bi zadovoljilo da izdaju i kazu kakva je situacija,pa nek i juniori igraju al samo da znamo na cemu smo. Dosta je muljanja i S Koreje, samo transparento, pošteno i bit ce podrška s svih strana.

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 01 jul 2021, 23:27

Zoran28 je napisao/la:
01 jul 2021, 22:22
Kad ovi preuzmu klub.
Kakav si ti gmizavac.
- FKS -

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 01 jul 2021, 23:36

Zdravko Mamić!
ORIGINAL 1987

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 01 jul 2021, 23:42

Zoran28 je napisao/la:
01 jul 2021, 22:46
zagorski je napisao/la:
01 jul 2021, 22:39
Zoran28 je napisao/la:

Ne drzi ga blizu sebe, inace ce ti vazda "pistati" :beba: nece dnevnice nigdje, imam ja minuli rad, pa ugovor od 2 godine, sve cu uredno naplatiti. Milom ili plakanjem na hayatu... Volim sky colu i sendvic vise od zivota !!!
Ma neces ti naplatiti nista,ko ce vise placati propali pokusaj novinarcica,zato si i nervozan. Jos nisi nikada prihvacen u seheru pa imas i taj kompleks provincijalca.
Nije ti lahko,propao slucaj,iskljucujem notifikacije za tebe.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 01 jul 2021, 23:46

Ne šta li ce ličiti sutrasnji press u Viječnici, mogu misliti morbidnih pitanja Sanela Konjhodžića i ostalih novinarskih magova sa **.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 01 jul 2021, 23:57

Nasa najbolja a ujedno i jedina prilika za izlazak iz sivila ove lige, i ulazak u grupe EL, je bila u vrijeme Ibrakovića i ono vrijeme gostovanja u Gradačcu, po mom misljenju. Tada smo imali euforiju i neku prica, imali smo koliko toliko Tanovo povjerenje.
Tada su se ogromne pare skrhale na Barbarića, Ikandea, Stepanova, Alispahica kasnije i na brazilce. Kralo se i muljalo uveliko i syebali smo sve sto se syebat moglo…

Imam osjecaj da je Tan vec tada shvatio kakva smo gov.na…. A ovo kasnije sto je dolazilo bila je puka slucajnost vecinom, a manjim dijelom neka strategija i plan koji su donosili trofeje.

Mi ako budemo trazili nove investitore, a morat cemo vrlo vjerovatno, mi prije svega moramo gledati ko je fudbalski fanatik. Ni Tan ni Nam to nisu, Tan ne zna pravila fudbala uopste, covjek je biznismen, ne zanima ga rezultat ne zanima ga trofej. On ako upumpa milion, gleda kako ce ispumpat dva… a Nam opet nije toliko finansijski mocan izgleda da upumpa ozbiljnu lovu. Nek nam je Bog na pomoci u narednom periodu… znaci samo nas Bog moze spasit.

PS.. najiritantniji su ovi likovi sto pisu “ja kada sam govorio vi se smijali”…sada su svi govorili, svi su znali, svi su upozoravali ybt,kako smo onda u ovako teskoj situaciji sad pored vas toliko pametnih, diplomiranih pravnika, ekonomista koji ste znali sta nam se sprema ?
Na prste jedne ruke se mogu nabrojati osobe koje su znali kojim tokom ovo ide… ali eto sada svi pametni.

Oerde
Kontakt:

Post Postao/la Oerde » 02 jul 2021, 00:39

Gledajmo stvari s pozitivne strane. Nestao je i posljednji argument da jedina nemijenjana karika u klubu ode na radost mnogih. Znate one fore "Nam je glavni, dok joj on vjeruje..."

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 jul 2021, 00:49

Nam nije mjesec spavao

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 02 jul 2021, 00:52

ajdohordas je napisao/la:
01 jul 2021, 23:57
Nasa najbolja a ujedno i jedina prilika za izlazak iz sivila ove lige, i ulazak u grupe EL, je bila u vrijeme Ibrakovića i ono vrijeme gostovanja u Gradačcu, po mom misljenju. Tada smo imali euforiju i neku prica, imali smo koliko toliko Tanovo povjerenje.
Tada su se ogromne pare skrhale na Barbarića, Ikandea, Stepanova, Alispahica kasnije i na brazilce. Kralo se i muljalo uveliko i syebali smo sve sto se syebat moglo…

Imam osjecaj da je Tan vec tada shvatio kakva smo gov.na…. A ovo kasnije sto je dolazilo bila je puka slucajnost vecinom, a manjim dijelom neka strategija i plan koji su donosili trofeje.

Mi ako budemo trazili nove investitore, a morat cemo vrlo vjerovatno, mi prije svega moramo gledati ko je fudbalski fanatik. Ni Tan ni Nam to nisu, Tan ne zna pravila fudbala uopste, covjek je biznismen, ne zanima ga rezultat ne zanima ga trofej. On ako upumpa milion, gleda kako ce ispumpat dva… a Nam opet nije toliko finansijski mocan izgleda da upumpa ozbiljnu lovu. Nek nam je Bog na pomoci u narednom periodu… znaci samo nas Bog moze spasit.

PS.. najiritantniji su ovi likovi sto pisu “ja kada sam govorio vi se smijali”…sada su svi govorili, svi su znali, svi su upozoravali ybt,kako smo onda u ovako teskoj situaciji sad pored vas toliko pametnih, diplomiranih pravnika, ekonomista koji ste znali sta nam se sprema ?
Na prste jedne ruke se mogu nabrojati osobe koje su znali kojim tokom ovo ide… ali eto sada svi pametni.
Nisam znao, al sve je upucivalo na ovo, zatvorenost, muljanje, nikad se nista nije znalo, sve tajne neke. Nikad nisu otvoreno pricali uvijek u rukavicama i moglo se naslutiti da stvari nisu kakve su predstavljali.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.