FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Meni se ovaj arnel cinio pametan momak i dobar forumas al kad vidim da neko 68 godina historije gleda kao 68 godina nerada i misli da ako je neko imao hrabrosti doci iz US u BiH zasluzuje zbog toga biti direktor bilo cega...
Nekad je pametnije sutiti nego mlatiti gluposti bez ikakvih argumenata.
SjB je imao manje vise realan osvrt na prethodnih nekoliko godina.
Dok se dobro radilo imali su podrsku pa onda se sutilo jedno vrijeme zbog prijasnjih zasluga ali vec dugo je tesko naci neko opravdanje za nasu upravu. Po meni jedino nije ispravno ovo psovanje i vrijeđanje i cinjenica da se samo Sabrina pljuje i tjera a vjerovatno su ovi ostali jos nesposobniji.
Mene ne iznenađuje sto Sabrina ovako postupa jer ona je samo spletom okolnosti u Sarajevu zavrsila dok me cudi kako ovi sto su u klub usli kao veliki pitari muljaju i samo nesto lazu i petljaju... Recimo onaj Kasum mi je bas antipatican postao sa onim ulizivanjem i glumom kad se najavljivao povratak Tana...
Neki ce reci nije OK sto je Nam lagao njih i zavlacio do zadnjeg i da je on najveci krivac ali za razliku od svih nasih ljudi on je dosta investirao zbog toga ne zasluzuje kritike kao ovi domaci.
I taj narativ da ako je dobra Tanu šta mi ima da se pitamo...ja i ne zelim da se ista pitam samo zelim da mogu na miru reci ako miskim da nesto nije u redu bez da me neko proziva zlobnikom i spinmakerom..
Nekad je pametnije sutiti nego mlatiti gluposti bez ikakvih argumenata.
SjB je imao manje vise realan osvrt na prethodnih nekoliko godina.
Dok se dobro radilo imali su podrsku pa onda se sutilo jedno vrijeme zbog prijasnjih zasluga ali vec dugo je tesko naci neko opravdanje za nasu upravu. Po meni jedino nije ispravno ovo psovanje i vrijeđanje i cinjenica da se samo Sabrina pljuje i tjera a vjerovatno su ovi ostali jos nesposobniji.
Mene ne iznenađuje sto Sabrina ovako postupa jer ona je samo spletom okolnosti u Sarajevu zavrsila dok me cudi kako ovi sto su u klub usli kao veliki pitari muljaju i samo nesto lazu i petljaju... Recimo onaj Kasum mi je bas antipatican postao sa onim ulizivanjem i glumom kad se najavljivao povratak Tana...
Neki ce reci nije OK sto je Nam lagao njih i zavlacio do zadnjeg i da je on najveci krivac ali za razliku od svih nasih ljudi on je dosta investirao zbog toga ne zasluzuje kritike kao ovi domaci.
I taj narativ da ako je dobra Tanu šta mi ima da se pitamo...ja i ne zelim da se ista pitam samo zelim da mogu na miru reci ako miskim da nesto nije u redu bez da me neko proziva zlobnikom i spinmakerom..
You are someone else I am still right here
- JavierBosnia
- Kontakt:
Kaaad cemoo registrovatiii igraceeeeeGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑07 avg 2021, 00:47
Ima i na zapadu lik, hladno je 20 minuta stajao odmah do vipa, i derao sa SABRINAAAAAAA, KASUMEEEEEEEE![]()
Seveljuu gdje si bolan dosaooo
Zaigrat ce Lazic u 20om koluu
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Volio bih vidjeti tokmaka koji bi joj povjerio par koza na cuvanje a ne klub sa novcem na raspolaganje.
Kad je tako sposobna i skolovana na prestiznom univerzitetu, sto je derpas ne odvede u Englesku, koji je qrac dovede nama.
Kad je tako sposobna i skolovana na prestiznom univerzitetu, sto je derpas ne odvede u Englesku, koji je qrac dovede nama.
-
- Kontakt:
Sedam godina od atinske rapsodije 

- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Cmiljaaaaaa pazi se na zagrijavanju nemoj se povrijeditiJavierBosnia je napisao/la: ↑07 avg 2021, 01:21Kaaad cemoo registrovatiii igraceeeeeGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑07 avg 2021, 00:47
Ima i na zapadu lik, hladno je 20 minuta stajao odmah do vipa, i derao sa SABRINAAAAAAA, KASUMEEEEEEEE![]()
Seveljuu gdje si bolan dosaooo
Zaigrat ce Lazic u 20om koluu

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- ElCartel11
- Kontakt:
Podijelicu jednu lijepu vijest sa vama.
Cuo sam, da nas je strašno zagotivio Kim Jong Un i hoce, da otkupi klub. Valjda mu se strašno dopala naša politika poslovanja.
Cuo sam, da nas je strašno zagotivio Kim Jong Un i hoce, da otkupi klub. Valjda mu se strašno dopala naša politika poslovanja.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Ne lupetaj dijete drago. Kakvih 68 godina nerada ?? Od 1946 do 1994 si igrao u veoma jakoj konkurenciji i tu si bio petorangirani klub na vjecnoj listi ,sa tri godine druge lige ukupno.. Nema tu nikakvog nerada i nikakvih neuspjeha,bili smo vrunski sportski kolektiv u prejakoj YU konkurenciji. Bili smo 40 godina konkurentni i Zvezdi ,a Dinamo ne vrijedi ni pominjati. Zadnjih 25 godina Yuge smo bili superiorni Dinamu po svim parametrima !!Arnelv52 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 23:36Pa mislim da si i sam to rekao: mnogi očekuju ili su očekivali da ćemo u sedam godina nadoknaditi 68 godina nerada. Treba puno rada prvo da mi napravimo nekog klinca koji može da igra u Europi a onda i da te klince malo masovnije počnemo slati da igraju u Europi kako bi stekli neku reputaciju. Tek tad se možemo nadati nekom uspjehu.napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 16:26
Od 75 godina postojanja, 68 si jedva prezivljavao, 7 imas milionera za vlasnika. Od tih 7, lezbaca je na celu kluba 5. Historisku sansu smo tri put prokockali da se izdignemo iz ove bjede, pitanje je dali cemo jos koju dobit. Prvi put nakon one titule 2015 kad smo imali budzet 10 miliona, doduse to nije ova syebala. Druga nakon duple krune kad je i Nam dosao, odmah je trebalo reagovat sa trenerom i pojacanjima da se napada Evropa, al smo jedva zivu glavu spasavali, da nije bilo korone ne bismo titulu ni osvojili. Plus 200k morali Kesoljubu dat jer smo mu pola godine ranije dali novi ugovor iako nije trebalo. I treca sad poslije covida, kad smo morali iskoristit pad svih konkurenata da osvojimo titulu i imali bi smo trasiran put do grupne faze KL al smo dopustili da nas Vico syebe do daske. Zato je klub srozan, kao da ti treba gace skine a ti umjesto da ga metnes cackas telefon, pa kad nju prodje cejf zao ti sto osta suha qrca.
A da pošalješ nekog klinca u Europu treba ti znanje i treba ti infrastruktura. Mi ni jedno ni drugo nemamo i oboje trebamo kupiti. To je ujedno i odgovor kolegi @GospodinIzSarajeva na tu temu i šta ja mislim.
10 miliona je premalo. Pogotovo je premalo kad mi moramo uložiti u stadion i kamp ali i najvažnije znanje koje je i najskuplje jer ga svi žele i niko ga nije spreman dat. Samo u Hrvatskoj ima vjerovatno bar četri kluba koji imaju veći budžet od nas pa ako mi očekujemo sa deset miliona ulazak u grupe onda je pitanje šta oni da očekuju? A sasvim sam siguran da ćemo mi od tih 10 miliona puno više dati kroz porez državi nego recimo Rijeka Hrvatskoj. To su izgubljene pare - i one su u tih deset miliona.
Sada igramo rang republicke lige,sto smo u tim 'godinama nerada' igrali sa juniorima i uzimali po 3-4 razlike ,prijateljske i kup utakmice. I trenutno s nasim timom ,ne bi mogli igrati ni drugu YU/ ABA ligu. Znaci na najnizem nivou smo od 1946 !!
Nas sampionski tim iz 84/85 bi po danasnjim cijenama vrijedio 250-300 miliona eura. Pad pocinje 94-e i nije ga presjekla ova neuspjesna i pomalo tragikomicna poluprivatizacija. Pokazalo se ,da je ovaj eksperiment sa upravljackim glasovima potpuni promasaj. Jer u ovoj ligi,sa ovako niskim standardima i finansijama,postizati rezultate koje mi imamo i biti u situaciji kojoj jesmo je strasno i ponizavajuce.
Od Tana se nema sta ocekivati,jedina nada je da svoja prava proda nekom pametnom i ozbiljnom a to mu nije lako,bas zato sto se radi od -upravljackim pravima a ne o dionicama ili bilo kome obliku stvarnog vlasnistva.
I da ponovim Sabrina radi samo i iskljucivo za Tana. Ona nema sa Sarajevom apsolutno nikakve veze !!
-
- Kontakt:
Slabo nesto botovi pišu o najboljoj upravi, stadionu, kapitalcima, iskoraku u europi, dominaciji u ligi. Prije godinu i pol od kad su to poceli pisati mi sve gori.
imal sta novo
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
-
- Kontakt:
Nazire li se kakav lijevi bek,ili je to to za ovo ljeto?
Bez Fanima sutra 100%?
Bez Fanima sutra 100%?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Pape brat.
Mislim da ima i dvije godine kako traje taj "performans" ,covjek je ispred vremena ocigledno,ko' da je znao sta je u pozadini i sta nas ceka.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
"Talentovani 20-godišnjak će u narednom periodu nastupati u Prvoj ligi FBiH, tačnije u ekipi Vis Simm Bau.
Sarajlija koji igra u posljednjoj liniji se već priključio novoj ekipi, potvrđeno je za SportSport.ba"
Lik vec 10 dana tamo.

Vidiš... mene fascinira. To već ukazuje na to kakav je njen psihološki profil i da nije konformista kakva je većina ljudi.123ado je napisao/la: ↑07 avg 2021, 00:11
To da neko dodje iz Amerike me nista ne facinira, to da neko zeli da se bavi necim ne znaci da ce biti uspjesan u tome.
Ti si vjerovatno iz njenog mjesta i tebi FKS i grad Sarajevo nije vazan. Ti si ovde da spinujes kako to radite na fb. Zbog toga i ne znas sta je gradjeno. Da ne pisem puno i ne patetisem ali ovako, postajes bolesnik ovog kluba kad sa npr 7 godina cujes huk sa sjevera, gledas neku legendu i taj dozivljaj preneses svom djetetu. eh, na tim temeljima dodje npr turkish airlines i da pare i onda neka papnka i to unisti. To se gradilo i to je ono sto bi neko pametan iskoristio u cilju ulaska u grupu. Koliko god da se svi oni trude da uniste FKS i dalje djeca mastaju da igraju na kosevu ali vi to nerazumijete i zbog toga pises da smo mali klub. ali to je opet do mentaliteta i pokusaja da se uzme lova i zbrise
Odakle sam ja to tebe ne treba da zanima. Možda sam sa Koševa? Ono što sigurno nisam to je da nisam iz njenog mjesta. Više od toga ne treba da te zanima a ne želim ni da raspravljam o tome koliko su kome FK Sarajevo i grad Sarajevo važni.
Ja sve to što pišeš razumijem ali ne treba da razumijem jer treba pričati sa činjenicama i trezveno kad se o nečemu priča u ime toga da se to nešto i popravi. U našem mentalitetu, kad smo već kod mentaliteta, je da hvalimo i pretjerujemo u hvaljenju svega što je naše pa je tako naša kćerka najbolja u školi, naš sin najbolji na treningu, a naš klub najbolji u svijetu. To jeste dio mentaliteta a takav stav i takav mentalitet nema svaka nacija. Nisam siguran da smo to ikad uporedili sa drugim narodima i nacijama pa da sami sa sobom rasčistimo koliko nam to smeta u napretku i razvoju a koliko ne i koliko se može tolerisati.
Što se tiče mentaliteta jesmo u zoni komfora najbolji, najjači, najpametniji... Ali kad nam neko stane na crtu pune nam gače. Zato i jesmo izgubili sve bitne utakmice u svim sportovima (nebitno koji i čiji klub) na olimpijadama smo bez medalje skoro tri decenije. Kosovo mlatne dva zlata na prvom učešću kao i mnoge zemlje i sa manje stanovnika i manje talenta (poput Slovenije koja je bila predmet šprdačine u ex Yu)
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
Nisam rekao da zalužuje biti direktor nego da je to dobar znak da tu ima materijala za direktora jer nije konformista. Drugi momenat koji nju preporučuje je taj da se ona nije htjela ni prijaviti na to mjesto direktora i nije (kako sama tvrdi) bila sigurna da li će to ona uopće znati - što takodje govori o njenim ljudskim kvalitetima.
Drugi odnosno prvi dio tvoje rečenice ti možeš razumjeti kako hoćeš; pod to podvući i rat i razaranja i obnovu i promjenu sistema i sve ostalo. To nije ni bitno. Bitno je ono što imamo danas. Historija je dobra da imaš dubok korijen, da znaš odakle si počeo, da znaš koje vrijednosti su utkane u to ali od historije se ne živi.
Ono od čega se živi, a to su stadion, infrastruktura (uključujući i teretanu) i organizacija, mi smo kroz 68 godina propustili da izgradimo. Da jesmo mi danas ne bi imali sve ove probleme i mogli bi da živimo u rahatluku. Zato ako smo zreli i odgovorni ljudi treba da shvatimo da se mi trenutno ne nalazimo u fazi kluba kad se živi u rahatluku i veselju nego smo u fazi kluba kad treba raditi na infrastrukturi i da nije vrijeme za uživanje. Sve što dodje - dobro dodje ali naš cilj mora da bude da napravimo stadion, trening centar i organizaciju da bi nekad u buduće vrijeme mogli da uživamo. A kad će to buduće vrijeme da dodje zavisi od toga koliko se mi budemo opirali tome.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Što se tiče europskih okvira Slovenija je ispod prosjeka ali i kao takvi su debelo iznad nas.Zeko87 je napisao/la: ↑07 avg 2021, 11:35Što se tiče mentaliteta jesmo u zoni komfora najbolji, najjači, najpametniji... Ali kad nam neko stane na crtu pune nam gače. Zato i jesmo izgubili sve bitne utakmice u svim sportovima (nebitno koji i čiji klub) na olimpijadama smo bez medalje skoro tri decenije. Kosovo mlatne dva zlata na prvom učešću kao i mnoge zemlje i sa manje stanovnika i manje talenta (poput Slovenije koja je bila predmet šprdačine u ex Yu)
Bosanci su išli u Sloveniju da rade i u Jugoslaviji, uvijek su oni bili iznad 5 tadašnjih republika.
Dejtonska Bosna je luđačka košulja.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
ima nesto do mentaliteta ali puno je to vise do drugih stvari...kad se negdje 30 godina ne radi ispravno na apsolutno svim poljima od politike, privrede pa do sporta.Zeko87 je napisao/la: ↑07 avg 2021, 11:35Što se tiče mentaliteta jesmo u zoni komfora najbolji, najjači, najpametniji... Ali kad nam neko stane na crtu pune nam gače. Zato i jesmo izgubili sve bitne utakmice u svim sportovima (nebitno koji i čiji klub) na olimpijadama smo bez medalje skoro tri decenije. Kosovo mlatne dva zlata na prvom učešću kao i mnoge zemlje i sa manje stanovnika i manje talenta (poput Slovenije koja je bila predmet šprdačine u ex Yu)
Mi obicni građani smo dosta krivi za te stvari pa onda lazemo sebe pricama o mentalitetu ili ono amawovo o genetici.
Nemamo zakon o sportu niti se ulaze ozbiljno u bilo koji vid sporta i kulture i onda se cudimo sto smo ovdje gdje jesmo...
You are someone else I am still right here
-
- Kontakt:
mislim da je sutko to najbolje negdje sublimirao,parafraziram:
odlazi sabrina,jer si ruralna i ne kontaš
VVVBK
odlazi sabrina,jer si ruralna i ne kontaš
VVVBK
Dokaz da spinujes i misljenja sam sada da pises po nalogu.Arnelv52 je napisao/la: ↑07 avg 2021, 11:10Vidiš... mene fascinira. To već ukazuje na to kakav je njen psihološki profil i da nije konformista kakva je većina ljudi.123ado je napisao/la: ↑07 avg 2021, 00:11
To da neko dodje iz Amerike me nista ne facinira, to da neko zeli da se bavi necim ne znaci da ce biti uspjesan u tome.
Ti si vjerovatno iz njenog mjesta i tebi FKS i grad Sarajevo nije vazan. Ti si ovde da spinujes kako to radite na fb. Zbog toga i ne znas sta je gradjeno. Da ne pisem puno i ne patetisem ali ovako, postajes bolesnik ovog kluba kad sa npr 7 godina cujes huk sa sjevera, gledas neku legendu i taj dozivljaj preneses svom djetetu. eh, na tim temeljima dodje npr turkish airlines i da pare i onda neka papnka i to unisti. To se gradilo i to je ono sto bi neko pametan iskoristio u cilju ulaska u grupu. Koliko god da se svi oni trude da uniste FKS i dalje djeca mastaju da igraju na kosevu ali vi to nerazumijete i zbog toga pises da smo mali klub. ali to je opet do mentaliteta i pokusaja da se uzme lova i zbrise
Odakle sam ja to tebe ne treba da zanima. Možda sam sa Koševa? Ono što sigurno nisam to je da nisam iz njenog mjesta. Više od toga ne treba da te zanima a ne želim ni da raspravljam o tome koliko su kome FK Sarajevo i grad Sarajevo važni.
Ja sve to što pišeš razumijem ali ne treba da razumijem jer treba pričati sa činjenicama i trezveno kad se o nečemu priča u ime toga da se to nešto i popravi. U našem mentalitetu, kad smo već kod mentaliteta, je da hvalimo i pretjerujemo u hvaljenju svega što je naše pa je tako naša kćerka najbolja u školi, naš sin najbolji na treningu, a naš klub najbolji u svijetu. To jeste dio mentaliteta a takav stav i takav mentalitet nema svaka nacija. Nisam siguran da smo to ikad uporedili sa drugim narodima i nacijama pa da sami sa sobom rasčistimo koliko nam to smeta u napretku i razvoju a koliko ne i koliko se može tolerisati.
Ja napisem konkretno sta je uradila, ti pocnes pisati floskule van teme. Ko je rekao da smo najbolji u odnosu na svijet? meni je FKS sve i meni je najbolje. Posto ocigledno ne poznajes druge kulture i obicaje to moje osjecanje pokusavas da okarakterises kao primitivno. Pritom, stalno naglasavas potrebu da se distanciras od Bosanskog stanja uma. U ratu za vrijeme najvece opsade grada ja nisam cuo da neko prica kao ti. Tvoj mentalitet imaj neki crnci u americi. A sto kad je takav mag fubalski i citav zivot u fubalu ne ode u Velez i ne pomogne im sada? Ona posle FK S jedino ce moci raditi u BH telekomu ili Elektroprivredi ako ovo stanje potraje kod nas. Niko pametan joj nece dati da bude kasirka posle ovog. I ona to zna i zato dodatno unistava FK Sarajevo.
Sta ako se ispostavi da je prica o investitorima magla i da Sarajevo ima vise primanja od sponzora nego od investitora? sta ako je posao investitora samo da je sacuvaju na mijestu direktorice? sta ces onda? neces nista jel te boli briga . tebi je vazno da ti napises kako ona nije najgora. Meni ne treba neko ko nije najgori vec najbolji ko nam je dostupan. To odgovara i renomeu i velicni FK Sarajeva.
Ne bih dalje pisao sa tobom. Zelim ti svako dobro i uzivaj u danu
Trenutno korisnika/ca: amypitar, Bejker, Beli98, johntravolta123, jurisicduska, MSOZ101, napoleon72, Pitaristok, Predatod, Tarapi i 113 gostiju.