Sad će reći "lažu, umiru ljudi u izraelu ko kruške padaju", a isti oni koji su do juče govorili da se od korone ne umire nikako
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Pa to je jasno od početka, sve je po morebit bidne rezonu.Saurman je napisao/la: ↑23 avg 2021, 14:12Izrael biliježi najveće brojke zaraženih na svijetu a imaju najvećih procenat vakcinisanih.Kažu potrebna je i treća doza kako bi stekli zaštitu od delta soja.Pa koliko će ljudi primiti doza 17 ? Poslije delte eto lambde pa omege itd.
Oni uopšte nisu sigurni u ove vakcine i njihovu unčikovitost.Sad bi mi trebali primati vakcine dok vlasti ne kažu dosta.Uvala borova.![]()
Ccc pa zar ti brat Zahirag ne mož niš da učini da spriječi represiju nad Bošnjacima
znaci ti si jedan od heroja sto se boji da ce umrijeti od vakcine?
Ma van pameti.
I još nisi umro
Predsjednik BOSS-a i advokat Mirnes Ajanović podnio je krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu KS protiv ministra zdravstva KS Harisa Vranića .
Ajanović je to, kako kaže, uradio zbog Vranićeve izjave da neće imati suosjećanja za građane koji se ne žele vakcinisati i koji, kako navodi pružaju otpor.
"Time je najavio zabranu ulaska u uslužne i javne objekte tim građanima, što je javno podržano od strane premijera Vlade KS Edina Forte, a koji su prijavljeni zbog kršenja člana 383. Krivičnog zakona FBiH - Zloupotreba položaja, u vezi sa članom 28. KZ FBIH - Pokušaj, sve u vezi sa članom 2. Zakona o zabrani diskriminacije BiH", kaže Ajanović.
Ali zbog čega bi kontrirao ako ti ljudi fino kažu da možeš sa potvrdom da si vakcinisan ulaziti u kafiće, javne objekte i slično? Nema logike, ali ako su tako rekli i ako će ti tako biti lakše, zašto se ne bi vakcinisao? Rijetko šta danas ima logike, sve je nelogično ali takav je sistem i tako sve funkcioniše.Shategabri je napisao/la: ↑23 avg 2021, 14:03Pogledaj koliko je to glupo i nelogično, znači ako doneseš potvrdu o vakcini, može se desiti da budeš i pozitivan, da zaraziš i drugom, al bajo moj ti imaš potvrdu o vakcini. Relevantnije je da onda svima traže negativan test, međutim pitanje koliko i to pije vode kad si i po testovima malo pozitivan malo negativan.
Nema mi šta biti lakše, ne zavisim sad nešto od institucija, pa i ako zabrane, neće me puno nasikirati.BenjooJutub je napisao/la: ↑23 avg 2021, 15:21Ali zbog čega bi kontrirao ako ti ljudi fino kažu da možeš sa potvrdom da si vakcinisan ulaziti u kafiće, javne objekte i slično? Nema logike, ali ako su tako rekli i ako će ti tako biti lakše, zašto se ne bi vakcinisao? Rijetko šta danas ima logike, sve je nelogično ali takav je sistem i tako sve funkcioniše.Shategabri je napisao/la: ↑23 avg 2021, 14:03Pogledaj koliko je to glupo i nelogično, znači ako doneseš potvrdu o vakcini, može se desiti da budeš i pozitivan, da zaraziš i drugom, al bajo moj ti imaš potvrdu o vakcini. Relevantnije je da onda svima traže negativan test, međutim pitanje koliko i to pije vode kad si i po testovima malo pozitivan malo negativan.
Druže, nema logike da ti predsjednik države bude osoba koja dobije 25% glasova od ukupnog broja stanovništa. Znači živimo u sistemu gdje je dovoljno da vođa svih stanovnika bude izabran sa 25% glasova. Demokratija. Ima li to logike? Nema.Shategabri je napisao/la: ↑23 avg 2021, 15:24Nema mi šta biti lakše, ne zavisim sad nešto od institucija, pa i ako zabrane, neće me puno nasikirati.BenjooJutub je napisao/la: ↑23 avg 2021, 15:21Ali zbog čega bi kontrirao ako ti ljudi fino kažu da možeš sa potvrdom da si vakcinisan ulaziti u kafiće, javne objekte i slično? Nema logike, ali ako su tako rekli i ako će ti tako biti lakše, zašto se ne bi vakcinisao? Rijetko šta danas ima logike, sve je nelogično ali takav je sistem i tako sve funkcioniše.Shategabri je napisao/la: ↑23 avg 2021, 14:03
Pogledaj koliko je to glupo i nelogično, znači ako doneseš potvrdu o vakcini, može se desiti da budeš i pozitivan, da zaraziš i drugom, al bajo moj ti imaš potvrdu o vakcini. Relevantnije je da onda svima traže negativan test, međutim pitanje koliko i to pije vode kad si i po testovima malo pozitivan malo negativan.
A pazi zar nije to suvislo vakciniši se da bi ti bilo lakše da uđeđ recimo u opštinu![]()
Ponavljam, i dalje se potencijalni (pre)nosioc virusa.
Neću ja nikom kontrirati, oni će svakako uraditi kako su naumili.
Dosta odluka je samo da se nešto radi, tipa nošenja maski na otvorenom i prepadanje sa nekakvim kaznama.
Kontriraš sam sebi. U naredne 2-3 godine potvrda o vakcini će biti kao viza. Ma šta kao viza, biće važnija od pasoša, lične, ljekarskog... Nećeš moći ništa bez potvrde o vakcini.Neću ja nikom kontrirati, oni će svakako uraditi kako su naumili.
Ako te neko natjera na nešto ne mora nužno da znači da je to loše, naprotiv, u većini slučajeva je to dobra stvar.Shategabri je napisao/la: ↑23 avg 2021, 15:32@BenjooJutub, pa da sve vodi tome da će nas natjerati da se svi vakcinišemo.
Neka još da vidimo kako će se razvijati stvari![]()
Naravno, međutim u konkretnom slučaju mi se čini da nisu sigurni šta rade (naši svakako nisu, oni samo prepisuju i uglavnom nakaradno), da se usput sve istražuje i da ni tri doze neće biti dovoljne.BenjooJutub je napisao/la: ↑23 avg 2021, 15:34Ako te neko natjera na nešto ne mora nužno da znači da je to loše, naprotiv, u većini slučajeva je to dobra stvar.Shategabri je napisao/la: ↑23 avg 2021, 15:32@BenjooJutub, pa da sve vodi tome da će nas natjerati da se svi vakcinišemo.
Neka još da vidimo kako će se razvijati stvari![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.