Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la admin » 23 avg 2021, 14:15

Izrael:

slika

Sad će reći "lažu, umiru ljudi u izraelu ko kruške padaju", a isti oni koji su do juče govorili da se od korone ne umire nikako

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 14:16

Saurman je napisao/la:
23 avg 2021, 14:12
Izrael biliježi najveće brojke zaraženih na svijetu a imaju najvećih procenat vakcinisanih.Kažu potrebna je i treća doza kako bi stekli zaštitu od delta soja.Pa koliko će ljudi primiti doza 17 ? Poslije delte eto lambde pa omege itd.

Oni uopšte nisu sigurni u ove vakcine i njihovu unčikovitost.Sad bi mi trebali primati vakcine dok vlasti ne kažu dosta.Uvala borova. :crazy:
Pa to je jasno od početka, sve je po morebit bidne rezonu.
Koševo Zapad

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 23 avg 2021, 14:20

Gotovo je ovo, niste se bunili kad je trebalo, sad nemate nikakvih šansi.
Sattler rekao, Vranić zaprijetio. :rol:

Nego odite se cijepite. Ako SLUČAJNO umrete, vjerujem da na Ahiretu imate olakšavajuću okolnost, dali ste svoj život zarad dobrobiti zajednice :rol:
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 14:24

Jackk je napisao/la:
23 avg 2021, 14:20

Nego odite se cijepite. Ako SLUČAJNO umrete, vjerujem da na Ahiretu imate olakšavajuću okolnost, dali ste svoj život zarad dobrobiti zajednice :rol:
Ccc pa zar ti brat Zahirag ne mož niš da učini da spriječi represiju nad Bošnjacima :kafa:

:mrgreen:
Koševo Zapad

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 avg 2021, 14:27

Ovo da zabrane ulazak u javne ustanove je čista diskriminacija.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 avg 2021, 14:28

Jackk je napisao/la:
23 avg 2021, 14:20

znaci ti si jedan od heroja sto se boji da ce umrijeti od vakcine?

koliko mangupluke po forumu prosipas reko bi covjek da si puno veci fakin

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 23 avg 2021, 14:30

Pa ja se cijepio, prelistaj malo par stranica nazad. :rol:

Zatvaraj ih sve Vraniću u šatore na Trebević, ja imam papir. :rol:
Zadnja izmjena: Jackk, dana/u 23 avg 2021, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 14:31

Saurman je napisao/la:
23 avg 2021, 14:27
Pogotovo na ovaj način.
Koševo Zapad

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 23 avg 2021, 14:33

Eno Trumpa poluizvizdase u Alabami kad preporuči vakcine na skupu :mrgreen:

Uzmimo u obzir da mu pola baze vjeruje da demokratama i Obamom upravljaju gušteri, ali teško im prevalit činjenicu da vakcine imaju koristi :rol:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 avg 2021, 14:33

Jackk je napisao/la:
23 avg 2021, 14:30

uuu iskazana hrabrost vrijedna divljenja

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 avg 2021, 14:34

Shategabri je napisao/la:
23 avg 2021, 14:31
Saurman je napisao/la:
23 avg 2021, 14:27
Pogotovo na ovaj način.
Ma van pameti.

Nije problem vakcina problem je što ne želim da neko na meni eksperimentiše sa dozama u koje nije siguran.

Vranić je teški idiot,on je u fazonu vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 23 avg 2021, 14:37, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 14:34

Jackk je napisao/la:
23 avg 2021, 14:30

I još nisi umro :shock: :o

U međuvremenu
Predsjednik BOSS-a i advokat Mirnes Ajanović podnio je krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu KS protiv ministra zdravstva KS Harisa Vranića .

Ajanović je to, kako kaže, uradio zbog Vranićeve izjave da neće imati suosjećanja za građane koji se ne žele vakcinisati i koji, kako navodi pružaju otpor.
"Time je najavio zabranu ulaska u uslužne i javne objekte tim građanima, što je javno podržano od strane premijera Vlade KS Edina Forte, a koji su prijavljeni zbog kršenja člana 383. Krivičnog zakona FBiH - Zloupotreba položaja, u vezi sa članom 28. KZ FBIH - Pokušaj, sve u vezi sa članom 2. Zakona o zabrani diskriminacije BiH", kaže Ajanović.
Koševo Zapad

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 23 avg 2021, 15:21

23 avg 2021, 14:03
Surreal je napisao/la:
23 avg 2021, 13:50
U FBiH uskoro moguća zabrana ulaska u javne objekte bez potvrde o vakcini ili negativnog testa

Protesti!
Pogledaj koliko je to glupo i nelogično, znači ako doneseš potvrdu o vakcini, može se desiti da budeš i pozitivan, da zaraziš i drugom, al bajo moj ti imaš potvrdu o vakcini. Relevantnije je da onda svima traže negativan test, međutim pitanje koliko i to pije vode kad si i po testovima malo pozitivan malo negativan.
Ali zbog čega bi kontrirao ako ti ljudi fino kažu da možeš sa potvrdom da si vakcinisan ulaziti u kafiće, javne objekte i slično? Nema logike, ali ako su tako rekli i ako će ti tako biti lakše, zašto se ne bi vakcinisao? Rijetko šta danas ima logike, sve je nelogično ali takav je sistem i tako sve funkcioniše.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 15:24

BenjooJutub je napisao/la:
23 avg 2021, 15:21
Surreal je napisao/la:
23 avg 2021, 13:50

Protesti!
Pogledaj koliko je to glupo i nelogično, znači ako doneseš potvrdu o vakcini, može se desiti da budeš i pozitivan, da zaraziš i drugom, al bajo moj ti imaš potvrdu o vakcini. Relevantnije je da onda svima traže negativan test, međutim pitanje koliko i to pije vode kad si i po testovima malo pozitivan malo negativan.
Ali zbog čega bi kontrirao ako ti ljudi fino kažu da možeš sa potvrdom da si vakcinisan ulaziti u kafiće, javne objekte i slično? Nema logike, ali ako su tako rekli i ako će ti tako biti lakše, zašto se ne bi vakcinisao? Rijetko šta danas ima logike, sve je nelogično ali takav je sistem i tako sve funkcioniše.
Nema mi šta biti lakše, ne zavisim sad nešto od institucija, pa i ako zabrane, neće me puno nasikirati.
A pazi zar nije to suvislo vakciniši se da bi ti bilo lakše da uđeđ recimo u opštinu :crazy:
Ponavljam, i dalje se potencijalni (pre)nosioc virusa.

Neću ja nikom kontrirati, oni će svakako uraditi kako su naumili.
Dosta odluka je samo da se nešto radi, tipa nošenja maski na otvorenom i prepadanje sa nekakvim kaznama.
Koševo Zapad

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 23 avg 2021, 15:28

23 avg 2021, 15:24
23 avg 2021, 15:21

Nema mi šta biti lakše, ne zavisim sad nešto od institucija, pa i ako zabrane, neće me puno nasikirati.
A pazi zar nije to suvislo vakciniši se da bi ti bilo lakše da uđeđ recimo u opštinu :crazy:
Ponavljam, i dalje se potencijalni (pre)nosioc virusa.

Dosta odluka je samo da se nešto radi, tipa nošenja maski na otvorenom i prepadanje sa nekakvim kaznama.
Druže, nema logike da ti predsjednik države bude osoba koja dobije 25% glasova od ukupnog broja stanovništa. Znači živimo u sistemu gdje je dovoljno da vođa svih stanovnika bude izabran sa 25% glasova. Demokratija. Ima li to logike? Nema.
Kontriraš sam sebi. U naredne 2-3 godine potvrda o vakcini će biti kao viza. Ma šta kao viza, biće važnija od pasoša, lične, ljekarskog... Nećeš moći ništa bez potvrde o vakcini.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 15:32

@BenjooJutub, pa da sve vodi tome da će nas natjerati da se svi vakcinišemo.
Neka još da vidimo kako će se razvijati stvari :cool:
Koševo Zapad

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 23 avg 2021, 15:34

23 avg 2021, 15:32
Ako te neko natjera na nešto ne mora nužno da znači da je to loše, naprotiv, u većini slučajeva je to dobra stvar.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 15:37

23 avg 2021, 15:34
23 avg 2021, 15:32
Ako te neko natjera na nešto ne mora nužno da znači da je to loše, naprotiv, u većini slučajeva je to dobra stvar.
Naravno, međutim u konkretnom slučaju mi se čini da nisu sigurni šta rade (naši svakako nisu, oni samo prepisuju i uglavnom nakaradno), da se usput sve istražuje i da ni tri doze neće biti dovoljne.
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 avg 2021, 16:04

Apel iz mostarske Covid bolnice: Jednom u životu poslušajte struku i stanite uz nas!

''Jako smo ogorčeni koliko je naše stanovništvo loše nastrojeno prema nama, sve negativni komentari, ispadamo najveći lažovi i glumci na svijetu. Zar mislite da je nama u cilju da sve ovo toliko traje?''

''Unatrag dvije godine živimo u pandemiji COVID-a, borimo se vaše živote pri tomu stavljajući naše i živote najmilijih na kocku. Nemamo godišnji odmor, nemamo privatnog života, distancirani smo od obitelji i prijatelja. Dežuramo 2-3 puta više nego inače, nemamo kada odmoriti, kronično smo nenaspavani i izmoreni'', stoji u pismu koje su na redakcijski mali poslali djelatnici Covid bolnice SKB Mostar.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti: ''Već neko vrijeme epidemiološka situacija je bila povoljna, mogli smo sve, družiti se, ljetovati, ići u svatove, fešte i zabave, ali tomu je došao kraj zahvaljujući novom valu koronavirusa uzrokovanim delta sojem koji je po svemu do sada poznatome mnogo virulentniji i opasniji od dosadašnjih sojeva. Broj dnevnih prijema na COVID Odjelu je od 6 do 10 pacijenta što je za početak vala više nego ikada. Očekujemo puno više od toga i to jako brzo. Ovim obraćanjem vas nećemo moliti da se cijepite (ne kažemo da nije poželjno), ali vas molimo da izbjegavate sva velika okupljanja, pogotovo u zatvorenim prostorima (partije, izlaske, svadbe), držite distancu, nosite maske, Poseban apel želimo uputiti svećenicima (onim prepametnima) koji sebično forsiraju pružanje mira na svetim misama, također i mladencima koji organiziraju svadbe da smanje broj uzvanika te na taj način pomognu ne samo nama nego i svim gostima i njihovim obiteljima. Jako smo ogorčeni koliko je naše stanovništvo loše nastrojeno prema nama, sve negativni komentari, ispadamo najveći lažovi i glumci na svijetu. Zar mislite da je nama u cilju da sve ovo toliko traje? A traje i potrajat će još neko vrijeme zahvaljujući samo vama, sami ste krivi i jedini odgovorni za najlošiju epidemiološku situaciju na svijetu (3. smo na svijetu po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika). Jednom u životu poslušajte struku i stanite uz nas! Postanite dio nas i pomozite nam da ovo što prije završi, da se vratimo u normalan život - nepoštivanjem mjera nam uveliko otežavate privatni i poslovni život, a ni svjesni niste koliko ugrožavate život starijih (kad već sebično ne marite ni za vlastiti) - stariji imaju pravo na život isto kao i vi, da nije bilo njih, ne bi bilo ni nas. Također molba stožerima i ministarstvima da uvedu najstrože mjere do sada uključujući i novčane kazne'', stoji u pismu.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.