FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
46
28%

Ukupno glasova: 166

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 31 avg 2021, 13:31

MaroonBjelave je napisao/la:
31 avg 2021, 13:28
Boli me čundara sad i za Sabrinu i Kasuma, samo da ne doživimo nikad više ono što smo doživjeli zadnjih mjeseci.
Samo da budemo stabilni a u zimskom prijelaznom roku makar pokušati zaganjati 2 malo bolja igrača pa da se potučemo za titulu, tu smo mi negdje pri vrhu ali realno nemamo kvalitet za prvo mjesto.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 31 avg 2021, 13:32

Jel istina da su Sancheza prikopačali na malina respiratore?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

LutakSutko
Kontakt:

Post Postao/la LutakSutko » 31 avg 2021, 13:34

Aduka87 je napisao/la:
31 avg 2021, 13:22
Eto i Halil rece da ce Sabra idalje biti na celu kluba.
naravno
njoj Tan vjeruje
nece mene i tebe postaviti

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 avg 2021, 13:34

MortemHz je napisao/la:
31 avg 2021, 13:31
Boli me čundara sad i za Sabrinu i Kasuma, samo da ne doživimo nikad više ono što smo doživjeli zadnjih mjeseci.
Samo da budemo stabilni a u zimskom prijelaznom roku makar pokušati zaganjati 2 malo bolja igrača pa da se potučemo za titulu, tu smo mi negdje pri vrhu ali realno nemamo kvalitet za prvo mjesto.
Mene je samo Azmira strah. On je namirisao krv u ovoj sezoni jer smo i mi i Borac u kur.cu, a ni Zrinjski evo ne blista. Ima para na bacanje, bit će tu i mučki i namještanja i kupovanja utakmica... samo da do zime ostanemo na do 5-6 bodova za njima pa ćemo se onda krpit.

Husref ima paklenu ekipu, a sposoban je itekako uzet titulu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 31 avg 2021, 13:35

Morel Avatar Sabrin kakav momcevi, ZASLUZILA je
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 avg 2021, 13:36

bodi123 je napisao/la:
31 avg 2021, 13:34
MortemHz je napisao/la:
Mene je samo Azmira strah. On je namirisao krv u ovoj sezoni jer smo i mi i Borac u kur.cu, a ni Zrinjski evo ne blista. Ima para na bacanje, bit će tu i mučki i namještanja i kupovanja utakmica... samo da do zime ostanemo na do 5-6 bodova za njima pa ćemo se onda krpit.

Husref ima paklenu ekipu, a sposoban je itekako uzet titulu.
Po meni su i Zrinjski i Tuzla iznad nas trenutno ali je mala razlika. Zamisli da imaš 3 Bodula :D

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 31 avg 2021, 13:36

bodi123 je napisao/la:
31 avg 2021, 13:22
cookiech je napisao/la:
31 avg 2021, 13:17
bodi123 je napisao/la:
31 avg 2021, 13:10
Nek je s hajrom, što reče kolega iznad iz grešaka učiti.

Nadam se da je Mirvić ozbiljno zainteresovan i da će ulagati, al baš ulagati, a ne da samo preživljavamo.
Samo da je para... Ja bih radije da imaju dobru viziju i da sprovedu do kraja ono sto zamisle a ne nakon godinu dana promjena plana, e jbg.
Džaba vizija brate ako nema para. Možemo se mi lagati i postavljati neke ciljeve, akademija, mladi igrači... ali ako se u prvi tim i igrački kadar ne ulažu pare i ne osvajaju trofeji i ovo ostalo će sve propast.

Nek on nama dovede 5-6 igrača Bodulovog kvaliteta, a za ostalo ćemo lahko :mrgreen:
Sto manje para to bolje. Ko god da bude direktor/ica, pare ce da dijeli i sakom i kapom, ko' sto je do sad bilo. Sto manje para, vise rade i vise se trude da urade nesto u interesu kluba. Onako su davali kako je ko zatrazio a Bodul vise uradi za mjesec nego oni zajedno za godinu/dvije.
Sve mi znamo.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 31 avg 2021, 13:37

MortemHz je napisao/la:
Samo još malo širine i sve će to biti super. Recimo da se još dovede centralni vezni i lijevi bek, sa ovim strancima bi to već ličilo na nešto.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 31 avg 2021, 13:38

MortemHz je napisao/la:
Samo to brate, samo stabilnost. Što se tiče titule, glasao sam za drugu opciju, nemam nekih ličnih aspiracija za više s obzirom na dosadašnje stanje u klubu. A ako izleti i titula, provjerio sam, ima dovoljno stentova na KCUS :D
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 31 avg 2021, 13:40

Tan je navijačima Sarajeva dobro poznato lice jer je s dosta uspjeha predvodio klub s Koševa i vratio je klub na sami vrh bh. fudbala, a potom je početkom 2019. godine odlučio da se povuče sa pozicije većinskog vlasnika.

No, nakon što je bordo klub pao u krizu Tan je odlučio da se vrati i pomogne. Ipak, on neće ovaj put biti sam jer će s njim u klubu sada biti i američki biznismen Ismir Mirvić.

Sportska javnost ne zna mnogo o Mirviću koji je zajedno s Tanom danas obećao navijačima Sarajeva da je stigla nova era u ovaj klub, a samim tim i bolji dani.

Što se tiče Mirvića on živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Mirvić je godinama radio u Tanovoj grupaciji gdje je stekao poznanstvo sa većinskim vlasnikom Sarajeva.

Iz FK Sarajevo su nedavno objavili da Mirvić posjeduje dionice u nekoliko NBA franšiza, te da je riječ o veoma uspješnom biznismenu.

Mivić ima dionice i u Los Angeles FC gdje je i upoznao Tana jer su zajedno radili na projektima vezanim za ovaj klub iz američkom MLS-a. U vrijeme dok se formirao Los Angeles FC Mirvić je čestvovao u uspostavljanju njegovih temelja i strategije, a jedan od osnivača kluba je i njegov poslovni partner u projektima Co-Defend i Co-Protect.

Također, vrijedi istaći da je novi investitor Sarajeva i idejno tvorac i vlasnik navedenih kompanija Co-Defend i Co-Protect koje se bave proizvodnjom i distribucijom medicinske i zaštitne opreme, a posebno se to odnosi na sportiste.

Ove kompanije doživjele su procvat tokom pandemije koronavirusa i trenutno imaju potpisanu saradnju s nekoliko sportskih liga u SAD-u, a tu se izdvajaju NBA, MLB i MLS.

Mirvić je prethodnih godina kroz svoj posao ostvario veliki broj poznanstava širom svijeta što će sigurno pomoći FK Sarajevo u narednom periodu.

U narednih nekoliko sedmica slijedi period tranzicije u FK Sarajevo, a nakon toga će Tan i Mirvić podijeliti svoje poslovne planove i dugoročnu viziju koju imaju kao investitori bordo kluba.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 31 avg 2021, 13:43

Ovo je treci pocetak od kako imamo investitora, nadam se da ce biti pametniji i znati kako izdici klub na jedan veci nivo, da i mi dočekamo te grupne faze. Sretno nam al nisam u euforiji, moraju nam pokazati da znaju i da hoce bolje od ovog do sad sto su radili.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 31 avg 2021, 13:43

bordobijeli je napisao/la:
31 avg 2021, 13:43
Ovo je treci pocetak od kako imamo investitora, nadam se da ce biti pametniji i znati kako izdici klub na jedan veci nivo, da i mi dočekamo te grupne faze. Sretno nam al nisam u euforiji, moraju nam pokazati da znaju i da hoce bolje od ovog do sad sto su radili.
Ovo je prvi pocetak jer se tek papirologija završila.

Ovo ostalo je bilo kupovanje vremena Sabrine znala je ona da ce potrajati par mjeseci.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 31 avg 2021, 13:45

90minut je napisao/la:

Ovo ostalo je bilo kupovanje vremena Sabrine znala je ona da ce potrajati par mjeseci.
Mislio sam od 2016 kad je došao Tan, pa Nam, sad opet Tan na to sam mislio da je novi početak.

SjevernaKoreja
Kontakt:

Post Postao/la SjevernaKoreja » 31 avg 2021, 13:47

SarajevoJeBordo je napisao/la:
31 avg 2021, 13:32
Jel istina da su Sancheza prikopačali na malina respiratore?
Ubrzano dize, znoji se, ne osjeca se dobro.
Neki bi rekli trenutno simptomi svakog navijaca zeljA.
Zadnja izmjena: SjevernaKoreja, dana/u 31 avg 2021, 13:48, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 avg 2021, 13:48

31 avg 2021, 13:38
MortemHz je napisao/la:
Samo to brate, samo stabilnost. Što se tiče titule, glasao sam za drugu opciju, nemam nekih ličnih aspiracija za više s obzirom na dosadašnje stanje u klubu. A ako izleti i titula, provjerio sam, ima dovoljno stentova na KCUS :D
I ja sam glasao za drugu opciju jer je najrealnija zasad. Kao što je neko prije napisao, ostani na 5-6 bodova zaostatka za vodećim. Ne bi bilo loše s obzirom na okolnosti. Ako ne dovedemo jedno 2 kvalitetna igrača na pauzi nisam optimističan što se tiče titule ali daleko je to.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 31 avg 2021, 13:48

Ovo nam dodje nesto kao treca sreca sa investitorima.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 31 avg 2021, 13:48

31 avg 2021, 13:45
90minut je napisao/la:

Mislio sam od 2016 kad je došao Tan, pa Nam, sad opet Tan na to sam mislio da je novi početak.
Ma ovaj Nam je siromah u poređenju dobro je ovo sve jer Tan može do mile volje ulagati ovoliko para koliko je Nam jer je lik skoro ili je milijarder bice ovo top sve opet barem narednih 5 godina.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 31 avg 2021, 13:49

cookiech je napisao/la:
31 avg 2021, 13:36
Sto manje para, vise rade i vise se trude da urade nesto u interesu kluba.
Tačno, ali isto tako i manje ambicija, lošiji rezultati... ;)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 31 avg 2021, 13:49

Kako ovo nadoćerati kao avatar, pitam za druga :roll:
slika
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 31 avg 2021, 13:50

31 avg 2021, 13:45
90minut je napisao/la:

Tan je došao krajem 2013. godine ako se dobro sjećam

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: kanarinac, keli, Lekqqq1921, nedimmmm1337, perodeformero, TETRAPAK i 67 gostiju.