Zaista nikad nisam cuo, al' et zao mi sto se to ipak znalo desiti. Bio sam i na toj utakmici bez problema, al' na sjeveru. Ja imam slicnu, te su unikatne, prava iz rata, uvijek je unosio bez ikakvih problema, a u zadnjih 17 godina sam propustio 3 tekme najvise fudbalske repke.. Ne daj Boze kad bi mi neko rekao da ne moze i da ostavim.. Nikad ne bi ostavio, radije ne bi usao na stadion nikako.. Njemu je garant neko od obezbjedzenja primijetio pa uzeo kasnije sebi i eventualno preprodao..AshburtonG je napisao/la: ↑05 sep 2021, 12:52Jest. Druze mom najboljem prijatelju je na ulazu oduzeta zastava na 2 tekme zaredom. Odnosno ne oduzeta, nego mu receno da je ostavi ispred tj. zaveze na sipke prije ulaza. Bili smo tad na Jugu, a ja gledao svojim ocima. Moju nisu oduzeli, jer sam je nakon sto sam vidio stavio iza ledja, dok je njegova bila ona ogromna koju je kao deku preko sebe stavio. I to sjecam se bila ona, jedna od te 2, vezena zastava, koju nisi mogao privatno kupit, nego su uglavnom bile iz bivsih vremena. Prekvalitetna, covjek je i danas dan spominje.zenicanin je napisao/la: ↑05 sep 2021, 05:55Nikad nije oduzimana zastava s ljiljanima pogotovo u tim periodima. Bio sam svaku utakmicu za vrijeme oba selektora, uvijek s ljiljanina i nikad nije oduzimana ni meni niti ikom. Oduzimanje ljiljana odnosno zastave Armije BIH se desilo na domacoj utakmici Sarajeva prije par godina..AshburtonG je napisao/la: ↑05 sep 2021, 02:07
Nisi pomijesao. Bilo je to i mnogo prije Vice. Sjecam se jos u periodu Blazevica, a i Susica da su u Zenici na par tekmi bili zabranjeni ljiljani. Na ulazu su se oduzimale zastave(ko nije sakrio) uz rijeci da to nije oficijalno obiljezje BiH.
To sto tebi nije oduzimana, ne znaci da nije nikome. Vjerovatno dosta ovisi i o tome na koga naletis na ulazu, tj. koje je nacionalnosti, kao i u svemu u ovoj nakaradnoj drzavi.
Evo, cak sam na osnovu slika na fb nasao i tacnu utakmicu jedne od te 2 situacije.
11.9.2012 godine. BiH-Latvija.
Jedino kad je meni bio problem za ljiljanku je bilo u Vitezu 2014-te na drugoj rukometnoj utakmici u januaru, jer je hrvatima zasmetala ogromna koncentracija ljiljanki na prvoj utakmici, pa naredili za drugu da se oduzimaju..