Raonffa je napisao/la: ↑22 sep 2021, 14:42
Beduin je napisao/la: ↑22 sep 2021, 14:36
“Savez nek radi šta hoće, mi nemamo nikakve mehanizme kao klub da pregovaramo s donosiocima odluka. Onaj ko ti konstatuje neku nepravilnost, taj te i kažnjava. Nek nam donesu neku drakonsku kaznu, mi nemamo mehanizme da se odbranimo, ali se stalno pitamo kakvi su to ljudi da im neke sile iznad njih isključe moral i da ih vodaju kako žele“, zaključio je Hasić
Dakle, i sam Hasic priznaje da su nasi klubovi i njihove Uprave nemocni u borbi protiv kriminala i regularnosti te da ne postoji ucinkovit mehanizam u toj borbi.
Indirektno receno, 4R ne vrijedi ni po cvonjka.
Pa ne može manjina ništa jbg, svi klubovi trebaju biti ujedinjeni.
Da se imalo pameti pa prošle godine aktivnije radilo na borbi sa savezom, tad si imao u ligi Mladost, Olimpik, Želju, Sarajevo, Slobodu, Velež + Tuzla City.
Ujedinjeni zaprijetiti istupanjem iz lige pa onda će se za glavu hvatati, nakon toga se uključuju navijači ovih klubova + simpatizeri repke (tj. pola države) i nema tu šta onda ni Vico ni Vicin Vico.
Ovako neartikulisano i neujedinjeno ne možeš ništa, strovališe Mladost, Olimpik istupi iz lige to niko nije ni doživio jer je u pitanju Olimpik i nisi dobio ništa.
Pa da, samo sto kod nas nikad nije niti ce ikada postojato kolektivna volja za zajednicku dobrobit. Sve dok se ne tice nas samih. Ili se krijes iza nacionalnig identiteta ili se krijes iza licnih interesa.
Nije rjesenje ni ovo sto @Neutral navodi, autogolovi ili sjednes na teren, jer je opet problem kolektivnog bojkota kojeg nemas, a sporadicne slucajeve Savez kazni, sudija prekine utakmicu, a konkurencija ce te tapsati po ramenu za hrabrost dok ne propadnes ili sam shvatis da si prepusten samom sebi u toj borbi koju ne mozes dobiti. Citaj u ovom slucaju - VELEZ.
4R ce se sad ograditi od nemilih scena i fizickog napada, a dace moralnu podrsku Velezi i to je to. Ko naj3ba? Velez. Unazadise se i posrase po svemu do sad dobro uradjenom. A opet su najvise sami sebi krivi za losu igru, za pogresnu transfer politiku, za izmjene u 8. minuti, za to sto nemaju napadaca, za bacanje para na kazne, itd...
Nije li Hasic najavljivao i naglasavao moguce istupanje iz lige ako budu ucestale sudijske kradje? Jeste.
Nije li sad rekao kako vec 10 utakmica se sudi protiv njih? Jeste.
Nije li 10 utakmica u nizu = ucestalost? Jeste.
Hoce li istupiti iz lige? Nece. Naravno i logicno da NECE.
Nije se toliko borio i zrtvovao za ulazak u PL te za stabilizaciju kluba da sad ide od nule. Ustvari od minusa.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤