OsmaDolazi je napisao/la: ↑11 okt 2021, 12:47
Shategabri je napisao/la: ↑11 okt 2021, 12:10
admin je napisao/la: ↑11 okt 2021, 12:04
nisi baš bistar.
nije razlika u vakcini, već u potvrdi. Ima onaj QR kod, kad ga skenira za EU građanina, pristupi zajedničkoj bazi gdje piše da si vakcinisan. Scan QR koda sa naše potvrde vodi te na sajt kantonalnog ministarstva zdravstva, realno, to graničaru u Njemačkoj ne znači ništa, mogu ja sutra otvoriti sajt
www.zzks.com.ba, napraviti da izgleda kao neki zvanični sajt i tu staviti podatak da sam vakcinisan sa deset doza.
budite malo realni. To su stvari kojim bi se trebala baviti naša politika. Ali mi se bavimo mandžama i mandzicama, gledamo ko će zavrnut na uvozu maski, ko na kisiku, građani gledaju kako da zajebu sistem, da se ne vakcinišu al da imaju sve, isl.
Naravno da nosim tvoj rizik. Nosim rizik da nećeš doći na posao jer si bolestan, da ću ti plaćati liječenje svojim doprinosima, itd itd.
Nevjerovatno koliko je ovo stanje pandemije uticalo na tebe.
Bojiš se i svoje sjene.
Taj rizik je bio i prije korone, ne plaćaš mi ti liječenje svojim doprinosima, plaćam ga ja, kao što i svako drugi doprinosi i plaća.
Nisam sigurno potrošio ni 1% onog što sam platio sve ove godine zdravstvenom, dakle ne znam o kakvom to ti plaćanju pričaš?!
Tako bih se mogao i ja buniti što se moji doprinosi koriste za plaćanje zdravstvenog onima koji ne plaćaju isto. Što je osnovanije od ovog tvog šupljeg kao star lonac.
Nikakav ti rizik ne nosiš. Samo su ti vrane popile mozak za ove dvije i po godine i nisi više u stanju razumno rasuđivati.
Strah je vrhunsko sredstvo za manipulaciju, te jedno od najboljih za održavanje poretka.
PS Pa lakse meni otići do Zagreba ili u EU kao navekcinisani nego ovima što su vakcinisani. Fino mi firma uplati brzi test i slobodan sam da radim šta hoću i bez ikakvog srkleta da uđem u EU.
Ipak razlika je, da li te poslodavac gleda kao običnog roba ili te kud i kamo i cijeni zbog znanja i sposobnosti. Ukoliko je drugi razlog, nećeš imati nikakvih problema ukoliko se nevakcinišeš.
Moj šef je veliki paranoik, prilično je uticalo na njega kad su rekli da je pozitivan, na njegovu psihu, čovjek nije bio dobro pola godine nije bio na poslu...ali nikad nije na mene vršio pritisak da se vakcinišem, pitao me kad sam na moru bio porukom jesam vakcinu primio i ništa više, prije toga onako u razgovoru i ja kažem šta mislim, on to nije osporio niti je pokušao da mi nametne da se ja moram vakcinisati.
Porazno je da su firme kao recimo Coca-Cola nametnule uposlenima da se moraju vakcinisati, iako se FBiH očitovala kako nema osnova da se nameće vakcinacija. No, jasno je ko je glavni u Coca-Coli i odakle tu vjetar puše.
Gdje ćeš s tim podvučenim

sad si teoretičar zavjere.
Onog momenta kad su počeli uređivati kad ko može izaći van, kad se počelo sa premlaćivanjem onih koji se zateknu van zatvorenog prostora, jasno je da su se neke stvari promjenile.
Hej molim te, otkud ti pravo biti vani u 23h? Jer korona izađe u 22 i sad ti ako si tad vani, fasovaćeš. A prije toga nisi mogao
Koliko je budalastih mjera bilo tokom ove dvije i po godine, a dosta kao alibi jer se nije imalo šta konkretno uraditi.
Koliko se privreda srozala pa i ove jadne zemlje jer se provodio neki besmisleni lockdown.
Jah, sad imamo vakcine pa je sve drukčije, a zapravo je isto, samo gledamo drugim očima.
Život ide dalje i to je jedino činjenica. Treba naučiti živjeti s ovim i ne dramatizovati previše.
I nadati se da nećemo sutra biti robovi novog svjetskog poretka.