BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Swanfilter
Kontakt:

Re: BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)

Post Postao/la Swanfilter » 15 nov 2021, 00:16

izdzezveubrazil je napisao/la:
14 nov 2021, 23:15
Swanfilter je napisao/la:
14 nov 2021, 23:09
Piksi ima, mozda, malo bolji trenerski CV od Osima mlađeg. Ipak, iz prve uradi za Srbiju ogromno ...

Mozda Barbarez nije ni vrtic trenirao, al pod njim bi igraci igrali kao u Cirin vakat. Ili bi makar pokusao ...

Koliko se Petev pokazao, i uprkos svemu, sinoc je pao, ne ispit, nego godinu ...

Vidio si da smo nikakvi i ti ne radis nista po pitanju Civica. Jos kad se Kolasinac povrijedi. Morao je znati, da cemo biti jos gori ...

Ne znam zasto Dzeko nije makar bio na klupi i da nije mogao igrati?

Malo da protivniku ipak ne olaksas.

Mogu zamisliti Fince kad su vidjeli da je na tribinama. Lakse im bilo za 20-30%.

Sta ja znam, vise razocaran nakon Irske, jer Dzeke vjerovatno nece vise biti. Sto znaci da stvarno slijedi period prije Cire. Znaci, decenija situacije kakvu imamo zadnje vrijeme ...
Pa nije CV sve u životu, iako naravno nije istina to da ima CV Osima mlađeg. On je jako respektabilno ime u Japanu i Kini, što Osim mlađi nije. Piksija je Wenger svojevremeno preporučivao Arsenalu kao svog budućeg nasljednika.

Znam da je vise trenirao nego Osim, ne mislim bukvalno. Al, govorimo o Japanu i Kini, ipak ...

I, ne kazem da je Piksi levat, imao srece ili slicno.

Sto hocu reci, treba nama neko, ko ce kandzijom i bicem cekati igrace na aerodromu i pravac kamp Zenica ...

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 15 nov 2021, 02:17

15 nov 2021, 00:16
14 nov 2021, 23:15
14 nov 2021, 23:09
Piksi ima, mozda, malo bolji trenerski CV od Osima mlađeg. Ipak, iz prve uradi za Srbiju ogromno ...

Mozda Barbarez nije ni vrtic trenirao, al pod njim bi igraci igrali kao u Cirin vakat. Ili bi makar pokusao ...

Koliko se Petev pokazao, i uprkos svemu, sinoc je pao, ne ispit, nego godinu ...

Vidio si da smo nikakvi i ti ne radis nista po pitanju Civica. Jos kad se Kolasinac povrijedi. Morao je znati, da cemo biti jos gori ...

Ne znam zasto Dzeko nije makar bio na klupi i da nije mogao igrati?

Malo da protivniku ipak ne olaksas.

Mogu zamisliti Fince kad su vidjeli da je na tribinama. Lakse im bilo za 20-30%.

Sta ja znam, vise razocaran nakon Irske, jer Dzeke vjerovatno nece vise biti. Sto znaci da stvarno slijedi period prije Cire. Znaci, decenija situacije kakvu imamo zadnje vrijeme ...
Pa nije CV sve u životu, iako naravno nije istina to da ima CV Osima mlađeg. On je jako respektabilno ime u Japanu i Kini, što Osim mlađi nije. Piksija je Wenger svojevremeno preporučivao Arsenalu kao svog budućeg nasljednika.

Znam da je vise trenirao nego Osim, ne mislim bukvalno. Al, govorimo o Japanu i Kini, ipak ...

I, ne kazem da je Piksi levat, imao srece ili slicno.

Sto hocu reci, treba nama neko, ko ce kandzijom i bicem cekati igrace na aerodromu i pravac kamp Zenica ...
Ne mozes ti iskorijenit Brajlovića,Ilidžu,Butmir,da ti dođe Ferguson na klupu... To sve i organizuje savez,svakog selektora ce voditi po tim destinacijama... Glavonje iz saveza naprave Brajloviću reklamu i besplatno žderu...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 15 nov 2021, 03:56

Realno nama je Ciro napravio kostur ekipe.
Susic je dosao na napravljenu kucu, samo je trebalo uraditi fasadu i useliti.
Danas kad je dosla smjena generacija, kada jedan Begovic nema mjesta.
Kada Vico radi sta hoce, kada nam igraci igraju u Madjarskoj i Turskoj ligi.
Kada se radi na tome da se utakmice ne gledaju, da se neki od igraca prodaju.
Sve u svemu idemo pogresnom stranom,cesto nam se desi sudar kao protiv Finske.
Rjesnje je dovesti ljude iz sporta u savez, rjesenje je dovesti strucnjaka iz sporta za selektora.
Moraju se ukljuciti kako znaju,svim sredstvima pa da ovi mladi igraju za BiH a ne da bjeze i cekaju poziv Hrvatske, Srbije.
I da, moraju se igracima uvesti neke premije.
Vahu dovesti i pustit ga da bude glavni.
A u savez dovesti bivse igrace kao Spahic, Papac, udr.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 nov 2021, 03:57

Nazalost ili amar osim ili sergej barbarez su ti koji bi mogli ovo dovesti u red jer imaju muda da ti u facu kazu sta misle...bolje cak I husref musemic nego ikebana tipa susic hsdzibegic bazdarevic ili ovaj mamlaz...

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 15 nov 2021, 07:35

Petev ima ugovor 2+ mogućnost još dvije god. Odradice ugovor maksimalno do kraja. Ne ide taj nigdje.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 15 nov 2021, 07:56

Činjenica od koje mi se povraća je ta da smo u najbolje vrijeme igara naše reprezentacije imali skoro 90% igrača (da ne kažem muslimana) koji su BiH smatrali svojom državom.

mimmo79
Kontakt:

Post Postao/la mimmo79 » 15 nov 2021, 08:12

Gledam sinoc kad je Srbija primila onaj gol rano, dovedose se u red i odmah napad, sta bi se nama desilo? Panika, nemir, strah i sve ostalo...
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 15 nov 2021, 08:28

Nemamo k v a l i t e t !!!
Svaka analiza rada Peteva je suvisna, izvukao je maksimum iz ove nejaci.
Dzeko i 10 patuljaka je otprilike opis nase igre zadnjih godina.

Najgore je sto vrtimo uvijek istu pricu poslije prizemljenja kakvo je bilo Kipar, Irska ili sada evo Finska,
a to je da se ne ulaze, da nemamo dva fudbalska terena u cijeloj drzavi, da su treneri za rad sa mladima bivsi fudbaleri koji su sada na ivici provalije od alkoholizma i kocke, pa taj posao kao neka mala hedija dodje.

S druge strane, neki mali bljesak, iole solidna utakmica, nas odmah dovede u situaciju da sami sebe lazemo, upadamo u vrtlog euforije i dozivimo jos vece razocarenje.

Treba raditi, pred nama je proces, pod uvjetom da zaista ima interesa i da istog casa pocnemo raditi, od nekoliko desetljeca. To je fakt.
Srbija je nocas naplatila i Zemunello (partizanov omladinski pogon) i sve druge procese koji su poceli jos prije desetak godina.
Oni su proizveli i Tadica i Vlahovica i Mitrovica, sve kljucne igrace, a ne dijaspora.
tz tz tz tz tz tz

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 15 nov 2021, 08:30

gruezi je napisao/la:
15 nov 2021, 03:57
Nazalost ili amar osim ili sergej barbarez su ti koji bi mogli ovo dovesti u red jer imaju muda da ti u facu kazu sta misle...bolje cak I husref musemic nego ikebana tipa susic hsdzibegic bazdarevic ili ovaj mamlaz...
Baš nemaju, to su ljudi koji bi se uklopili, kao i Robi. Dernek, Brajlović, zajebavanje, opijanje, kolači. To su naša posla. Bugar ima muda, ali džaba kad ti se kapiten gega po terenu, mene boli duša kako je odigrao, nije čak se obratio poslije meča, boli ga kur4c za repku. Fuj!

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 15 nov 2021, 08:33

Kod nas su sve sporedne stvari na prvom mjestu a osnovna je da oni imaju mnogo veči igrački kvalitet.
Mi kad smo imali igrace u jacim klubovima i ligama,kad smo imali mlade koji dolaze željni afirmacije mogli smo se nadati uspjehu.Pogledajte sinoć tog Vlahovića,to smo mi imali u Dzeki prije 6-7godina,mali ce biti najbolji evropski napadac ubrzo. Onda,gledaj Tadića,Milinković-Savića to je Pjanić prije 5-6 godina.Nazalost,mi vise nemamo kvalitet koji dolazi a oni imaju Živkovića,Milinkovica,Radonjica,Pavlovica,Grujica
Velika je razlika i mi so moramo okrenuti radu sa mladjima od klubova pa na dalje jer A reprezentacija bez jake klupske baze nema šanse.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 nov 2021, 08:33

Laz je da nemamo kvalitet. nemamo savez ko svaka druga drzava. kad nemas saveza nemas trenera i ekipu. zato nama liga u kurc.... zato u21 nikad gora i dalje.

zato ne znam kako neko moze biti za selektora i za saveza. prije bi BHF i ostali rusili ovaj savez. sada ide selfi za igracima.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 15 nov 2021, 08:35

Do kad ćemo se lagati i izvlačiti na savez na selektora? Pogledaj kapitena i kako igra najvažniju utakmicu u kvalifikacijama. Tu treba da prestane svaka druga diskusija, na kraju dana najbitnije je kako će igrači odigrati. Da je on gino, da su svi ginuli na terenu pa hajde izgubili smo, jbg, ali smo se predali, kapiten je spustio glavu, bolio ga džon. To boli! Kakav crni savez pizde materine, to je sad nebitno, bitno je kako su manekeni vođeni prevarom iz Luxemburga odigrali.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 15 nov 2021, 08:38

Zukanovic je napisao/la:
15 nov 2021, 08:33
Laz je da nemamo kvalitet. nemamo savez ko svaka druga drzava. kad nemas saveza nemas trenera i ekipu. zato nama liga u kurc.... zato u21 nikad gora i dalje.

zato ne znam kako neko moze biti za selektora i za saveza. prije bi BHF i ostali rusili ovaj savez. sada ide selfi za igracima.
Mi nemamo kvalitet.
Nasa liga nikome nije interesantna. Svijet lud pa ne vidi blago kakvo imamo ? :mrgreen:
2022. godina ce uskoro a nama i dalje najveci izlazni transfer Cimirota. Ok, drag mi je, solidan je,
ali za toliko para Fiorentina kupuje kadeta Partizana. :kafa:
tz tz tz tz tz tz

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 15 nov 2021, 08:47

Meni bi repku činili Ahmethodžić, Hadžikadunić, Begović i 7 igrača iz Premier lige, pa da znamo zašto gubimo 1:3 s igračem manje mamu Vam nesposobnu!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 nov 2021, 08:57

Jeb. Dzeku i Pjanic i ostale. druge ekipe nemaju take igrac ili imaju rezultat. Savez je za sve kriv.sto ce Dzeko/Pjanic i igrati 100% kad selektor njima da sve slobodu. hoces igrati kako treba? neces idi na klupu i to je to. na kraju treba ti ekipa na terenu a ne imena.

liga nije nista kriva kad politika se mjesa u to. ima tu dosta mladi igraca koji mozda mogli nesto napraviti ( ne pricam od liga 5) ali tereni, glupi treneri, politik i sve to neda napredak nasoj ligi.

u21 treba da bude ko u svakoj drzavi jedna velika tema. tu se vidi najbolje igrace i cak ima selektor kvaltiti da nekad bude i selektor a tima. onda ti igraju igraci iz Rudara, Leotara, Gosk i tako dalje. osim Posusje svi ekipe imali igraca koji igra za u21. opet to je sve do politike i saveza. sto se mi ( Bosna) ne pitamo se nista u vezi u21. i onda nije savez kriv za sve kad ti u svojoj drzavi se ne pitas.

nama treba od A do u15 sve nove trenere najbolje mlade trenera moderni a ne neki koji zu bili u Krupi, Mladost i tako dalje.

i dalje tvdim da imamo kvalitet. samo nemamo ljude koji znaju sta je kvalitet da se izvuce taj kvalitet.

( izvinite ako je neka greska to. tesko preko tableta pisati) :D

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 15 nov 2021, 09:01

imal jos ovih sto su mi govorili kako sam preskocio terapije,samo da ih upitam jesul oni uzeli svoje ahhahhhahhha
valjda su skontali koliko ne znaju kao i nas tuta selektor
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 15 nov 2021, 09:07

Problem sa reprezentqcijom, ili Savezom ako hoćete je krenuo još od 1996. O tome je izašao, poodavno, odličan članak u "DANI"-ma. Turski fudbalski savez je nudio BH savezu potpuno besplatno odigravanje domaćih utakmica kod njih (nismo mogli igrati u BiH) i garanciju da će stadioni biti dupke puni. Plaćeni treninzi i boravak za vrijeme odigravanja utakmica. Međutim, veliki fudbalski mag Pušina, zajedno sa istaknutom sportskom menadžericom Mirom Poljo, donijeli su odluku da se utakmice igraju pred praznim stadionima po Italiji. Razlog tome je finansijska konstrikcija koju je Uefa morala završiti, a uplaćivala se Savezu za organizaciju utakmice. Itd itd... Lopvluk vlada Savezom od njegovpg osnivanja što i nije čudo. Postoji stara poslovica; Kakav natod - takva vlast/država/savez.
Jbte, nema nas tri miliona - malo veći evropski grad, možemo biti bolji od Švice, ali jok!! Faj da se ismijavamo, izrugujemo, svađamo, brojimo krvna zrnca, ratujemo do istrebljenja... Glup narod, pa to ti je. Zaostali u 17. vijeku.

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 15 nov 2021, 09:09

Ako ce se ic u reforme, prvo treba potjerat Pjanica i onda zamoliti Dzeku da odigra jos jedan ciklus. Od toga poceti.
🔹

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 15 nov 2021, 09:15

Espiritosanto je napisao/la:
14 nov 2021, 23:37
14 nov 2021, 23:19
LegendKiller je napisao/la:
14 nov 2021, 23:16
Jednostavno je objašnjenje zašto se Srbi i Hrvati bore na terenu, a naši u repku dođi na izlet.
Kada kiksaju Srbija ili Hrvatska, njih i novinari i navijači operu na ruke. Niko ne bude pošteđen kritike, i to ozbiljne kritike. Samo što kod njih kritika i zvižduci budu podstrek da se igra bolje, a kod nas je obrnuto.
Dalić bio drugi u SP, na EP igrao loše, i odmah novinari i navijači ostavku traže. A kod nas bi po nekima još uvijek Sušić bio trener jer nas je eto jednom odveo na veliko takmičenje. Ne smiije se kritikovati Pjanić, jer je to između nas i Luxemburga izabrao nas i prije 4 godine je dao tamo neki gol. Isto vrijedi i za Džeku.
Edin Džeko, koji je kao napadač bio jedan od najbolji stijelaca u 3 od 5 najboljih liga Evrope, ima isti broj nastupa na velikim takmičenjima kao npr. Krste Velkoski, kome je FK Sarajevo plafon u karijeri. Da li se Edin ikada zapita zašto je to tako? Da li neko zna ijednog igrača Latvije napamet bez googla. Ne zna. E i oni imaju isto nastupa na velikim takmičenjima kao i mi.
Koliko je Edinu bitna repka, pokazao je danas tako što je otišao za Milano. On da ima trunku odgovornosti ostao bi ovdje pa makar bio na klupi, da pokaze barem neku odgovornost kao kapiten. Al jok, ode za Milan gdje će igrati za vikend. Mislim da Pjanic isto neće igrati. Isto dijete od 3 godine, čim mu nešto kažeš počne plakati. Naravno niko od novirana ne smije to ni pitati, jer kako će sutra tražiti dres, ili ne daj Bože da se naljuti na novinara.
Godine šutnje, guranja problema pod tepih, pljuvanja po ljudima koji su kritikovali sa razlogom, stvorili su takav luzerski mentalitet kod igrača i navijača, da nas sada mislim ni Ciro u najboljim godinama ne bi digao na noge. Zbog toga treba krenuti ponovo od nule. Izabrati za trenera nekoga ko će prvo podići malo atmosferu ali i uvesti disciplinu. Najbolji primjer je Vaha sa Marokom. Dva najbolja igrača glume mangupe kao kod nas Pjanic. Vaha Zijeha pošalje nazad u London, pa se ti po Londonu mangupiši. E to i nama treba.
Ma nije to baš tako. Od Svjetskog prvenstva 2010. godine do danas, dakle ne računajući to prvenstvo, Srbija i Bosna i Hercegovina imaju isti broj učešća na velikim takmičenjima. Srbija je sad izborila drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo, a mi smo naravno negdje stali nakon Brazila. Fudbalski savez BiH je zapravo Fudbalski savez Srbije u malom, kod njih samo drmaju krupniji interesi. Oni imaju po običaju ekipu koja bi trebala igrati svako Evropsko prvenstvo i barem svako drugo Svjetsko. Mi to nikad nismo imali.

Pritom ne tražim opravdanja za nas, samo eto, nije ni kod njih sve blistavo. Pogledaj kakve su ih trenerske ublehe vodile ranijih godina.
Ma objasnjenje je sto mi nemamo osjecaj nacionalnosti,nema tog naboja,zelje,borbe.ovi ginu za svoj sveti dres, toga kod nas nema.pola ih smatra da mu drzava ciji dres nosi nije njegova.treba realan biti svaki kvalitetniji srbin ili hrvat roden ili porijeklom iz BiH igra za komsije.ovi sto su kod nas igraju za svoj lični interes da se bolje prodaju, nema tu zelje,ljubavi,osjecaja pripadnosti
Ovo je sto posto najveci problem i to ne radi se i Srbima i Hrvatima, Bosnjaci nemaju niti ce kada imati taj izrazen osjecaj. Pogledaj Bosnjake u timu, uglavnom su tu radi sebe. Kada treba zapeti povuku se, jer namaju motiva, morala, elana niti nacionalnog naboja.
Gledam jucer HR na Poljudu izmedzu navijaca i tima nevejrovatna kohezija, volja i samouvjerenje.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 15 nov 2021, 09:17

Ja i dalje tvdim da je Barbarez najbolje resenje za nas.

"- Posljednjih dana mnogo se pisalo i govorilo o mom eventualnom angažmanu u reprezentaciji. Istina je da sam obavio razgovore sa FSBiH, odnosno predstavio svoj plan i viziju budućeg izgleda A reprezentacije BiH, ali i generalnog razvoja i napretka našeg fudbala - napisao je Barbarez."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 17 gostiju.