Kvalifikacije za SP 2022.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
-
- Kontakt:
Re: Kvalifikacije za SP 2022.
Ne bih još otpisao Australce, ako dobiju Japan iduću u prednosti su. Kada kiks danas i protiv Kine su veliki
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Ima jedan, Fran Karacic, decko iz zagrebacke Dubrave, deda mu emigrirao u Sidnej, poreklom Hercegovac (Siroki Brijeg).akisarajevo92 je napisao/la: ↑01 feb 2022, 20:17Ima ih i sad par u timu ali nisu kvalitetni kao oni prije 15-tak godina, tu je i "naš" Hrustić
Tu je vas Bosanac Hrustic, iz Tinje kod Srebrenika, jako zanimljiv igrac, pratim ga u Frankfurtu, dopada mi se izuzetno, volim igrace koji sutiraju iz daljine, sa distance, ne volim ovaj Gvardiolin dekadentni stil fudbala.
Tu su i tri Srbina u reprezentaciji: Deni Vukovic iz Novog Sada, Milos Degenek iz Orlica kod Knina i Tom Rogic iz rodnog mesta Nikole Tesle. Rogic je u Seltiku, on im je glavni igrac u sredini, veznjak starog kova.
Na sirem spisku je i Hrvat Jurman, od mladih talenata tu su Srbin Luk Ivanovic, Makedonac Stefan Colakovski itd. U Cempionsipu je takodje jedan hrvatski decko iz Sinja, Nik Bilokapic.
Ima "jugovica" i dalje. Ali generalno se u klubovima losije radilo ili jednostavno novije generacije su manje talentovane.
Mada ja Australiju ne bih otpisao zbog mentaliteta. To je sportska nacija, ne predaju se nikada.
Njima je iduci mec kuci sa Japanom finale. Ako dobiju Japancerose, a Arabija dobije Kinu u gostima i overi vizu za Katar kolo pre kraja, Australija u poslednjem kolu gostuje Arabiji. Bice nabrijani, a poznavajuci Arape nece se cimati previse. Imali bi onda i dosta bolju gol-raziku od Japana koji se cele kvalifikacije muci sa realizacijom. Dok ne budu i matematicki osudjeni na baraz, s njima treba racunati. Od latinosa sa Peruom bi bili 50-50%. Protiv Urugvaja, Ekvadora ili Cilea nemaju sansi. Kolumbija se raspada, njih ni ne vidim u tim kombinacijama.
Ma realno ne mogu oni opepeliti Južnoamerikancima, pogotovo Urugavaju ili Kolumbiji. Ove reprezentacije ipak imaju nekoliko klasnih igrača i većini ovih južnoameričkih reprezentacija (osim Brazila) ovo prvenstvo u Kataru će biti "zadnja šansa generacije", jer u svakoj od njih imaš po nekoliko igrača kojima će ovo biti zadnje SP.akisarajevo92 je napisao/la: ↑01 feb 2022, 20:17Ima ih i sad par u timu ali nisu kvalitetni kao oni prije 15-tak godina, tu je i "naš" Hrustić
Ako im je za neku utjehu i reprezentacije u J. Americi su u velikom padu pa mozda i imaju neke sanse protiv Urugvaja, Perua ili Kolumbije, ko ih vec zapadne, sanse za iznenadjenje su vece samim time sto se igra samo jedan mec a ne dvomec
Tu prije svega mislim na Urugvaj i Čile koji u svom sastavu imaju po 4-5 "legionara", a nije ni Kolumbija sa Falcaom, Cuadradom i Jamesom u drugačijoj situaciji

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Prijatelju, odgledao sam mislim sigrno 90% meceva u CONMEBOL-u, ne racunajuci ove neke koje su se terminom preklapale, ali i od tih sam gledao mnogih barem poluvreme: Kolumbija na mundijalu bi bio zlocin protiv fudbala!Raonffa je napisao/la: ↑01 feb 2022, 20:56Ma realno ne mogu oni opepeliti Južnoamerikancima, pogotovo Urugavaju ili Kolumbiji. Ove reprezentacije ipak imaju nekoliko klasnih igrača i većini ovih južnoameričkih reprezentacija (osim Brazila) ovo prvenstvo u Kataru će biti "zadnja šansa generacije", jer u svakoj od njih imaš po nekoliko igrača kojima će ovo biti zadnje SP.akisarajevo92 je napisao/la: ↑01 feb 2022, 20:17Ima ih i sad par u timu ali nisu kvalitetni kao oni prije 15-tak godina, tu je i "naš" Hrustić
Ako im je za neku utjehu i reprezentacije u J. Americi su u velikom padu pa mozda i imaju neke sanse protiv Urugvaja, Perua ili Kolumbije, ko ih vec zapadne, sanse za iznenadjenje su vece samim time sto se igra samo jedan mec a ne dvomec
Tu prije svega mislim na Urugvaj i Čile koji u svom sastavu imaju po 4-5 "legionara", a nije ni Kolumbija sa Falcaom, Cuadradom i Jamesom u drugačijoj situaciji![]()
Ono je uzasno na sta lice, nisu dali gol jos od praistorije.
Cileanci zuje oko 16-erca, lepse ih je gledati umnogome, ali pozadi su tanki, spori, slabiji.
Urugvaj ce 99% na mundijal. Promenili su tesko bolesnog Tabareza, Alonso ih je odlicno spremio, dobise Paragvaj glatko, suvereno, sa samopouzdanjem su igrali, steta bi bilo zaista ne gledati Suareza, Kavanija i drustvo poslednji put, mnogo su atraktivniji od Kolumbije u kojoj se Hames vuce ko prebijena macka, Dijaz ne moze da se sastavi sa loptom kada ga Liverpul kupuje, a i non-stop im bar jedna zvezda fali, izgleda da ni odnosi u timu nisu kako treba.
Ekvador ce sigurno na mundijal, ljudi igraju sjajan fudbal, srcano, trce, tehnicki nisu losi, potpuno zasluzeno su treci.
Znaci ocekujem Ekvador i Urugvaj 99% u Kataru, a u baraz bih voleo videti nekog od dva inace ljuta rivala: Peru ili Cile, mada pre Peruance, nakon svega ovoga sto su Cileanci radili Argentincima uoci poslednjeg meca.
Veceras je i Bolivija na potezu, mada oni nemaju sansi, igraju na nadmorsku visinu. Kuci jaki ko zemlja, u gostima im svi strpaju 3-4 momada. Nisu materijal za mundijal.
Slažem se, i ja sam gledao Kolumbiju u 2-3 meča i bezveze igraju, ali ja ovo govorim sa aspekta poređenja njih i Australije, koliko god da su loši opet su kvalitetniji od KenguraEpateguiHuleteti je napisao/la: ↑01 feb 2022, 21:04
Prijatelju, odgledao sam mislim sigrno 90% meceva u CONMEBOL-u, ne racunajuci ove neke koje su se terminom preklapale, ali i od tih sam gledao mnogih barem poluvreme: Kolumbija na mundijalu bi bio zlocin protiv fudbala!
Ono je uzasno na sta lice, nisu dali gol jos od praistorije.
Cileanci zuje oko 16-erca, lepse ih je gledati umnogome, ali pozadi su tanki, spori, slabiji.
Urugvaj ce 99% na mundijal. Promenili su tesko bolesnog Tabareza, Alonso ih je odlicno spremio, dobise Paragvaj glatko, suvereno, sa samopouzdanjem su igrali, steta bi bilo zaista ne gledati Suareza, Kavanija i drustvo poslednji put, mnogo su atraktivniji od Kolumbije u kojoj se Hames vuce ko prebijena macka, Dijaz ne moze da se sastavi sa loptom kada ga Liverpul kupuje, a i non-stop im bar jedna zvezda fali, izgleda da ni odnosi u timu nisu kako treba.
Ekvador ce sigurno na mundijal, ljudi igraju sjajan fudbal, srcano, trce, tehnicki nisu losi, potpuno zasluzeno su treci.
Znaci ocekujem Ekvador i Urugvaj 99% u Kataru, a u baraz bih voleo videti nekog od dva inace ljuta rivala: Peru ili Cile, mada pre Peruance, nakon svega ovoga sto su Cileanci radili Argentincima uoci poslednjeg meca.
Veceras je i Bolivija na potezu, mada oni nemaju sansi, igraju na nadmorsku visinu. Kuci jaki ko zemlja, u gostima im svi strpaju 3-4 momada. Nisu materijal za mundijal.

Da, Ekvador je odličan, realno oni nemaju nekih zvijezda (makar gledajući na globalnom nivou) ali igraju dosta dobro i zasluženo će ići u Katar.
Što se tiče Urugvaja, za njih mislim da nema zime ni kada se uskoro oproste Suarez i Cavani jer imaju par finih mlađih napadača, a ovamo u sredini terena i odbrani svakako imaju kvalitetne igrače koji će, osim Godina, još neko vrijeme igrati za repku.
Čile u fullu zavisi od svojih legionara, mada imaju i oni par zanimljivih mladih igrača, tu prije svega mislim na Breretona i Nuneza.
Uglavnom generalno kad pogledaš ove kvalifikacije bi mogle biti jedne od posljednjih (a samim tim i eventualno prvenstvo u Kataru) za dosta kvalitetnih južnoameričkih igrača (Messi, Di Maria, Sanchez, Vidal, Medel, Bravo, James, Cuadrado, Falcao, Ospina, Suarez, Cavani, Godin, Muslera...), suštinski to je jedna generacija Južnoamerikanaca na kojima sam recimo ja odrastao prateći fudbal

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Ah, izvinjavam ti se, nisam skapirao.
Da, sa fudbalskog aspekta Kenguri su aucajderi u poredjenju sa latinosima.
Ekvador je odlicno naspanovana ekipa, nemaju sirinu, ali u prvih 11 ima tu jako zanimljivih i poznatih imena. Izvlace maksimum. Pripremljeni su odlicno fizicki. Poslednji mec je Brazil realno iscupao bod protiv njih u finisu. Srecom da postoji VAR, jer bi onaj penal za Ekvadorce bio protivan pravilima.
Na mundijalu iskreno ne ocekujem nista previse od Urugvajaca, ipak starost moze negativno uticati, pogotovo na turniru gde ce se igrati na svaka 3 dana. Urugvajci imaju siroku bazu, ali nema vise igraca kalibra Suareza i jos par njih iz njegove generacije. Mladje selekcije ce tu povuci, realno samo Brazilce vidim kao kandidate za titulu i visok plasman (moj tip za titulu je Engleska). Argentina je naravno velika nacija, ali zavisice kod njih i od zreba, ukrstanja, trenutne forme, raspolozenja, ne vidim ih u prvom esalonu.
Ono sto me odusevljava u Juznoj Americi je pristup Brazilaca i Argentinaca. Ljudi igraju maksimalno ozbiljno i u finisu, iako su se davno vec kvalifikovali, ne pustaju nikome bodove na lepe oci.
Ekvador je odlicno naspanovana ekipa, nemaju sirinu, ali u prvih 11 ima tu jako zanimljivih i poznatih imena. Izvlace maksimum. Pripremljeni su odlicno fizicki. Poslednji mec je Brazil realno iscupao bod protiv njih u finisu. Srecom da postoji VAR, jer bi onaj penal za Ekvadorce bio protivan pravilima.
Na mundijalu iskreno ne ocekujem nista previse od Urugvajaca, ipak starost moze negativno uticati, pogotovo na turniru gde ce se igrati na svaka 3 dana. Urugvajci imaju siroku bazu, ali nema vise igraca kalibra Suareza i jos par njih iz njegove generacije. Mladje selekcije ce tu povuci, realno samo Brazilce vidim kao kandidate za titulu i visok plasman (moj tip za titulu je Engleska). Argentina je naravno velika nacija, ali zavisice kod njih i od zreba, ukrstanja, trenutne forme, raspolozenja, ne vidim ih u prvom esalonu.
Ono sto me odusevljava u Juznoj Americi je pristup Brazilaca i Argentinaca. Ljudi igraju maksimalno ozbiljno i u finisu, iako su se davno vec kvalifikovali, ne pustaju nikome bodove na lepe oci.
ovo su svakako posljednje interesantne južnoameričke kvalifikacije. od 2026 ide otamo 6 timova plus sedmi u pripetavanju (sa desetim iz afrike, devetim iz azije, sedmim iz sjeverne amerike i najgenijalnije od svega …. sa drugim iz oceanijeRaonffa je napisao/la: ↑01 feb 2022, 21:22
Uglavnom generalno kad pogledaš ove kvalifikacije bi mogle biti jedne od posljednjih (a samim tim i eventualno prvenstvo u Kataru) za dosta kvalitetnih južnoameričkih igrača (Messi, Di Maria, Sanchez, Vidal, Medel, Bravo, James, Cuadrado, Falcao, Ospina, Suarez, Cavani, Godin, Muslera...), suštinski to je jedna generacija Južnoamerikanaca na kojima sam recimo ja odrastao prateći fudbal![]()

Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 01 feb 2022, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.
- alan_kardec
- Kontakt:
Bez ikakve sumnje, Kolumbija ima daleko bolji roster od Australije.
Sa druge strane kad pogledaš, ovo što oni rade u južnoaomeričkim kvalama je kriminal. Jedna dimenzija je da ti igraš loše jednu dvije tri utakmice, ali da ti 6 utakmica ne zabiješ gol u kvalama, a imaš nevjerovatan napadački arsenal... e to je jedna potpuno druga dimenzija. To ne znam da li više uspjeva i evropskim repkama iz petog šešira. Večeras im je utakmica biti ili ne biti, a idu na noge Argentini...
Navijaću za njih noćas, nije isključeno da se desi i čudo jer je Argentina već u Kataru, ali opet...
Što se Australije tiče, ja ih još ne bih otpisao. Što reče @epategui, to je ekipa sa ratničkim mentalitetom i oni će se boriti dok god imaju ikakve šanse da izbjegnu baraž. Još uvijek drže sve u svojim rukama, sa dvije pobjede su sigurno unutra jer se prvo gleda gol razlika, a oni imaju bolju u odnosu na Japan.
Sa druge strane kad pogledaš, ovo što oni rade u južnoaomeričkim kvalama je kriminal. Jedna dimenzija je da ti igraš loše jednu dvije tri utakmice, ali da ti 6 utakmica ne zabiješ gol u kvalama, a imaš nevjerovatan napadački arsenal... e to je jedna potpuno druga dimenzija. To ne znam da li više uspjeva i evropskim repkama iz petog šešira. Večeras im je utakmica biti ili ne biti, a idu na noge Argentini...

Što se Australije tiče, ja ih još ne bih otpisao. Što reče @epategui, to je ekipa sa ratničkim mentalitetom i oni će se boriti dok god imaju ikakve šanse da izbjegnu baraž. Još uvijek drže sve u svojim rukama, sa dvije pobjede su sigurno unutra jer se prvo gleda gol razlika, a oni imaju bolju u odnosu na Japan.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Vaterpolo u La Pazu na mecu Bolivija - Cile
Juzna Amerika

Juzna Amerika

Hrvati se infiltrirali fino u sve pore života u Čileu, od vrha države do repke.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
jeko benjamin kuščević? 

- alan_kardec
- Kontakt:
Gledaj odvratne lobanje Gari Medela. Prava robijaška faca, ko da ima jedno 15 godina kombinovanog staža u Foči i Zenici
Fali mu još indijanac Arturo.
evo ga, 0:1 u La Pazu.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Ma teško da iko od njih može nešto više na Mundijalu, Brazil dva zadnja SP-a velika očekivanja i na kraju tankosava skroz, mada čini mi se da bi sada ipak mogli biti nešto konkurentniji, prije svega jer sada imaju mnogo širi izbor na ofanzivnim pozicijama, to su dobili sada sa Raphinom, Vinijem, Richarlisonom, Antonyjem i još nekoliko krila.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑01 feb 2022, 21:33Ah, izvinjavam ti se, nisam skapirao.
Argentinci su zanimljivi, dobro izgledaju u zadnjih godinu dana, vidjet ćemo kako će to biti u Kataru. Ovi ostali teško da mogu dalje od prolaska grupe, ali ko zna jbg uvijek neki Južnoamerikanci naprave iznenađenje na Svjetskom prvenstvu.
Pa koliko će to reprezentacija igrati na SP-u od 2026-te?jestamaji je napisao/la: ↑01 feb 2022, 21:37ovo su svakako posljednje interesantne južnoameričke kvalifikacije. od 2026 ide otamo 6 timova plus sedmi u pripetavanju (sa desetim iz afrike, devetim iz azije, sedmim iz sjeverne amerike i najgenijalnije od svega …. sa drugim iz oceanijeRaonffa je napisao/la: ↑01 feb 2022, 21:22
Uglavnom generalno kad pogledaš ove kvalifikacije bi mogle biti jedne od posljednjih (a samim tim i eventualno prvenstvo u Kataru) za dosta kvalitetnih južnoameričkih igrača (Messi, Di Maria, Sanchez, Vidal, Medel, Bravo, James, Cuadrado, Falcao, Ospina, Suarez, Cavani, Godin, Muslera...), suštinski to je jedna generacija Južnoamerikanaca na kojima sam recimo ja odrastao prateći fudbal![]()
![]()
). ispadanje južnoameričke i afričke reprezentacije u tom playoffu bi bila mega senzacija

svi osim nas 

- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Logicno. 100 i kusur godina stara dijaspora, narocito u juznim hladnijim obroncima duguljastog Cilea.
Ima ih i argentinskih u MLS-u: Bajamic, Miljevic... Sve dalmatinsko zaledje i ostrva, bezali od kamena i precestih susnih godina.
Mnogi su ljudi i iz crnogorskog kamenjara emigrirali tada u Argentinu. Mahom je to bila rudarska populacija sa Balkana. U latinoamerickim rudnicima su trazili svoju srecu i koru hleba.
Nesuđeni Modri, trebao je preći u Dinamo prošle ili pretprošle sezone čini mi se.
Inače, nema veze sa BiH, dečko je Hrvat, roditelji su mu negdje iz Dalmacije (mislim da je neki otok u pitanju), otišli za vrijeme Jugoslavije - to je već ustaljena priča

Čileanci su mi antipatični full uvijek bili, nadam se da se neće provući. Vamos Uruguay 

I found freedom. Losing all hope was freedom.
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
A kada ih uporedis nekada sa Zamoranom, pa cak i omalenim Salasomalan_kardec je napisao/la: ↑01 feb 2022, 21:47Gledaj odvratne lobanje Gari Medela. Prava robijaška faca, ko da ima jedno 15 godina kombinovanog staža u Foči i Zenici![]()
![]()

Ono bili pravi dugokosi latinosi sa lepim crtama lica, a ovo danas i tv-kanal iz opreza da prebacis, da te ne izdzepare.
Meni je najruzniji bio onaj napadac im Suazo, 2010. u Juznoj Africi im bio prva napadacka opcija.
- alan_kardec
- Kontakt:
Ja sam ih baš zamrzio kad su nekad igrali neku prijateljsku protiv Srbije, 3:0 ili 3:1 pobijedila Srbija, ljudi se tuku ko nenormalni, konstantno neka presija na sudiju, konstantno priča, svađa, sukobi... i uvijek su tu prvi Medel i Vidal. Msm da je ovaj drugi tad i pocrvenio.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑01 feb 2022, 21:59A kada ih uporedis nekada sa Zamoranom, pa cak i omalenim Salasomalan_kardec je napisao/la: ↑01 feb 2022, 21:47Gledaj odvratne lobanje Gari Medela. Prava robijaška faca, ko da ima jedno 15 godina kombinovanog staža u Foči i Zenici![]()
![]()
evo ga, 0:1 u La Pazu.![]()
Ono bili pravi dugokosi latinosi sa lepim crtama lica, a ovo danas i tv-kanal iz opreza da prebacis, da te ne izdzepare.
Pa još kad su kasnije uzeli dvije Copa Americe protiv Messija...

Ivan 1+8 Zamorano i Marselo Salas, baš gotivna ekipica sa sp 1998.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- EpateguiHuleteti
- Kontakt:
Ja se secam jos jednog koji mi je bio bas antipatican. Karlos Kazeli, inace legenda njihova. Omalen, ruzan, znao s loptom, ali muvaros, stalno u nekim objasnjavanjima sa sudijom, kontras.alan_kardec je napisao/la: ↑01 feb 2022, 22:08Ja sam ih baš zamrzio kad su nekad igrali neku prijateljsku protiv Srbije, 3:0 ili 3:1 pobijedila Srbija, ljudi se tuku ko nenormalni, konstantno neka presija na sudiju, konstantno priča, svađa, sukobi... i uvijek su tu prvi Medel i Vidal. Msm da je ovaj drugi tad i pocrvenio.EpateguiHuleteti je napisao/la: ↑01 feb 2022, 21:59A kada ih uporedis nekada sa Zamoranom, pa cak i omalenim Salasomalan_kardec je napisao/la: ↑01 feb 2022, 21:47Gledaj odvratne lobanje Gari Medela. Prava robijaška faca, ko da ima jedno 15 godina kombinovanog staža u Foči i Zenici![]()
![]()
evo ga, 0:1 u La Pazu.![]()
Pa još kad su kasnije uzeli dvije Copa Americe protiv Messija...![]()
![]()
![]()
Ivan 1+8 Zamorano i Marselo Salas, baš gotivna ekipica sa sp 1998.
Iz te generacije '98 sam 1994. na Marakani gledao uzivo njihovog glavnog veznjaka, Fabijana Estaja, igrao za Olimpijakos, dobar igrac bio, jak na lopti. Imali su i onog Sijeru, odlicno je izvodio prekide i slobodnjake. Jako simpaticna reprezentacija su bili.
3:1 je bilo tad, secam se te utakmice. Ma mesari, nema kod njih prijateljskih, takav mentalitet, autenticni su. Govorilo se dugo za Paragvajce da su najprgaviji, ali nisu ni blizu Urugvajaca i pogotovo Cileanaca.
Straija garda setice se i golmana Rohasa i skandala na mecu Brazil - Cile 1989. Ono je bilo za nepoverovati sta je lik uradio

1:1 na poluvremenu. Realno ne zasluzju ni jedni, ni drugi da odu u Katar. Tanko je ovo. Ali voda na terenu

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.