Postao/la tutankamon1905 » 08 feb 2022, 15:49
Biskupi su prije 2.svj.rata 30ih godina darovali teren Zrinjskom,te je napravljeno igralište za utakmice. Nakon 2.svj.rata,to igralište je konficirano od komunista i promijenjeno je ime iz Biskupove glavice u Veležovo, a poslije u staro Veležovo igralište.To igralište je bilo vlasništvo Zrinjskog, oteto i dato Veležu. Poslije je grad Mostar napravio stadion pod BB, i dao na korištenje Veležu, a poslije zadnjeg rata na korištenje Zrinjskom.
Pa kaze ispod komentar
Moji roditelji su kroz doprinos isto pomogli izgradnju,iako su bili navijači Dinama,ja sam navijač Veleža u RA bio član i prije kako su se zvali šejtani ili đavoli.Zrinjski je meni nepoznat klub,ali ne možemo negirati činjenicu da je postojao i imao svoje igralište u vlasništvu koje su mu oteli komunisti i dali na kotištenje Veležu,poznato kao Staro Veležovo.Postoje zemljišne knjige ,pa provjeri. Poslije su neki kriminalci iskoristili rat da unište.Ja sam Hrvat i rođeni i odrastao Mostarac , da i navijač Veleža i da se mene pita oba kluba bi igrala na moderniziranom BB i derbi bi bio sportski, a ne nacionalni.
Hmmm