Premijer liga BiH - aktuelno

opalaopala
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la opalaopala » 08 feb 2022, 15:34

I946 je napisao/la:
08 feb 2022, 15:30
tutankamon1905 je napisao/la:
08 feb 2022, 15:06
Modrica

slika

Fk Velez MOSTAR/vrapcici kombinovano

slika

Kad u uspjehe moras stavit doprvaci i umalo prvaci. Europa :salut:
:urnebes: :urnebes:

Ali zato jedini u BiH imaju moderan stadion sa trznim centrom :rol: :rol: :rol: :rol:
Imamo svoje , ne moramo molit Mandica da potpise koncesiju na stadion i da kiriju sa 4000 smanji na markicu
Kad im dirneš Gorazde uspale se ko kone za Medjugorje
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 08 feb 2022, 15:36

opalaopala je napisao/la:
08 feb 2022, 15:32
Kolko smo bitni tek vidiš kad svakakva bagra i seljadija hoće da piše o Velezu . Ako nismo bitni nemoj te pisati , sto ne pisete o Rudaru , Širokom , Posušju . Boli jbg . kao i naše kone al Boze moj .
Neće MO

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 08 feb 2022, 15:36

Miljacka je napisao/la:
08 feb 2022, 15:28
tersnakvadrat je napisao/la:
08 feb 2022, 15:25
Zeta i Milsami. Ima jos toga. Divovi. Rijec koja izaziva strahopostovanje. U Golubovcima se usrali kad su ih izvukli.
Ma jok ba, Velež izaziva :rol: :rol:
08 feb 2022, 15:27

Na potezu Rogatica - Ustikolina.
A tebi najveći uspjeh u životu rodni list iz Mostara? :urnebes:
Pa s obzirom koliko je taj Mostar pridonio u politickom, kulturnom, sportskom... segmentu i u bivsoj a i u sadasnjoj drzavi, a i u komsijskim drzavama, vjeruj mi da mi je veliko zadovoljstvo sto sam se rodio i odgojio ovdje. Iz malog grada toliko vrhunskih ljudi. Zamisli tek da se forsiralo ljude odavde kako se forsiraju ljudi i kolektivi u Seheru koji opet, kad se sve sabere i oduzme, moze samo cevapom da se ponosi.

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 08 feb 2022, 15:37

08 feb 2022, 15:31
:rol: :rol: opala i ters. Obicno svaki klub ovde ima po jednog indijanca koji se prosipa iz komentara u komentar. Evo velez ima dvojicu. Doduse cak i u vlastitim redovima ih smatraju nenormalnim, al neka ih.

Ovaj probo provuc neki fazon sa orasjem i modricom..od tolko klubova sjeti se samo modrice koja je trofejnija od veleza..ovaj drugi odma prebaci temu na zrinjski i na godinu osnivanja :bow: :tokralju: koja kombinacija dva klauna
Zato ste ti i Rigi u vas dvojica kozojeba . Ne možeš pricat o veličini klubova kad ste stvoreni u ratu jer se nikom digla cuka jer mora biti neki rvatski klub . Ne možeš pričati o veličini kad ste uzurpirali stadion . Ne možeš pricat o veličini kad ne znate ni kad ste osnivani ni kako se pravo zovete . Šuti i poklopi se , samo se igram lagano s tobom i s Rigiem
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 08 feb 2022, 15:39

opalaopala je napisao/la:
08 feb 2022, 15:34
I946 je napisao/la:
08 feb 2022, 15:06
Modrica

slika

Fk Velez MOSTAR/vrapcici kombinovano

slika

Kad u uspjehe moras stavit doprvaci i umalo prvaci. Europa :salut:
:urnebes: :urnebes:

Ali zato jedini u BiH imaju moderan stadion sa trznim centrom :rol: :rol: :rol: :rol:
Imamo svoje , ne moramo molit Mandica da potpise koncesiju na stadion i da kiriju sa 4000 smanji na markicu
Kad im dirneš Gorazde uspale se ko kone za Medjugorje
Izvini, to neki šuk Sarajlijama sa Goraždem?
Ako ti se da, možeš da pojasniš živ bio. Hvala!
Koševo Zapad

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 08 feb 2022, 15:43

08 feb 2022, 15:36
Miljacka je napisao/la:
08 feb 2022, 15:28
08 feb 2022, 15:25
Zeta i Milsami. Ima jos toga. Divovi. Rijec koja izaziva strahopostovanje. U Golubovcima se usrali kad su ih izvukli.
Ma jok ba, Velež izaziva :rol: :rol:
08 feb 2022, 15:27

Na potezu Rogatica - Ustikolina.
A tebi najveći uspjeh u životu rodni list iz Mostara? :urnebes:
Pa s obzirom koliko je taj Mostar pridonio u politickom, kulturnom, sportskom... segmentu i u bivsoj a i u sadasnjoj drzavi, a i u komsijskim drzavama, vjeruj mi da mi je veliko zadovoljstvo sto sam se rodio i odgojio ovdje. Iz malog grada toliko vrhunskih ljudi. Zamisli tek da se forsiralo ljude odavde kako se forsiraju ljudi i kolektivi u Seheru koji opet, kad se sve sabere i oduzme, moze samo cevapom da se ponosi.
Pozdrav Mostaru iz olimpijskog grada.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 08 feb 2022, 15:44

Shategabri je napisao/la:
OnlyLeft22 je napisao/la:
08 feb 2022, 15:23
Shategabri je napisao/la:
08 feb 2022, 15:16

Jest, tako neki dan igraju ne znam koja ono dva engleska ligaša u kupu, jedan osvojio '75., drugi '82. kup.
E sad ne znam fakat jesu li igrali sa Bayernom i Juventusom.
A ljudi misle da smo mi samo igrali sa Bayernom i Juventusom. I onda im spomeneš Dortmunda, Intera, prvaka engleske te godine Derbija Countija….

A kad ljudi saznaju da smo mi jedini klub iz BiH koji je bio u top 100 UEFA rankinga srce ih strefi
Super je to sve, međutim ja i dalje ne vidim kako se možete u istoj rečenici pominjati sa tim klubovima.
Osim naravno da ste igrali utakmice s njima. I to je to.
Posteno :thumbup:
Ali moram reci, koliko je ovaj Juventus imao srece, dominirali smo cijelu utakmicu i onda izgubimo, jbg

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 08 feb 2022, 15:45

Pricamo o organizaciji sportskog takmicenja. Daj Vranju isto, i oni bi nesto zbrljali uz pomoc ostatka drzave. New York je kasaba za Sarajevo onda. :urnebes:
Zadnja izmjena: tersnakvadrat, dana/u 08 feb 2022, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 08 feb 2022, 15:46

Momci 2022 je godina.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 08 feb 2022, 15:47

Aduka87 je napisao/la:
08 feb 2022, 15:46
Momci 2022 je godina.
Tako je brate stoja velikanu , 1922 - 2022 . Golem si Velež
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 08 feb 2022, 15:49

Biskupi su prije 2.svj.rata 30ih godina darovali teren Zrinjskom,te je napravljeno igralište za utakmice. Nakon 2.svj.rata,to igralište je konficirano od komunista i promijenjeno je ime iz Biskupove glavice u Veležovo, a poslije u staro Veležovo igralište.To igralište je bilo vlasništvo Zrinjskog, oteto i dato Veležu. Poslije je grad Mostar napravio stadion pod BB, i dao na korištenje Veležu, a poslije zadnjeg rata na korištenje Zrinjskom.

Pa kaze ispod komentar

Moji roditelji su kroz doprinos isto pomogli izgradnju,iako su bili navijači Dinama,ja sam navijač Veleža u RA bio član i prije kako su se zvali šejtani ili đavoli.Zrinjski je meni nepoznat klub,ali ne možemo negirati činjenicu da je postojao i imao svoje igralište u vlasništvu koje su mu oteli komunisti i dali na kotištenje Veležu,poznato kao Staro Veležovo.Postoje zemljišne knjige ,pa provjeri. Poslije su neki kriminalci iskoristili rat da unište.Ja sam Hrvat i rođeni i odrastao Mostarac , da i navijač Veleža i da se mene pita oba kluba bi igrala na moderniziranom BB i derbi bi bio sportski, a ne nacionalni.

Hmmm

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 08 feb 2022, 15:50

08 feb 2022, 15:45
Pricamo o organizaciji sportskog takmicenja. Daj Vranju isto, i oni bi nesto zbrljali uz pomoc ostatka drzave. New York je kasaba za Sarajevo onda. :urnebes:
Tvojom logikom možda i jeste, jer je po tebi Sarajevo rupčaga u odnosu na Mostar. Jak si mi pravo :thumbup: Nastavi istim tempom, zabavljaj raju, šta da ti kažem drugo...
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 08 feb 2022, 15:51

Jao evo ovog mitomana , izvlači lopovluke iz podruma . Daj dokaze , vlasničke papire , to sto ti napišeš mores se posrat na to , samo dokazi a ne rekla kazala . Izvor : Baba Manda z Medjugorja
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 08 feb 2022, 15:53

08 feb 2022, 15:49
Biskupi su prije 2.svj.rata 30ih godina darovali teren Zrinjskom,te je napravljeno igralište za utakmice. Nakon 2.svj.rata,to igralište je konficirano od komunista i promijenjeno je ime iz Biskupove glavice u Veležovo, a poslije u staro Veležovo igralište.To igralište je bilo vlasništvo Zrinjskog, oteto i dato Veležu. Poslije je grad Mostar napravio stadion pod BB, i dao na korištenje Veležu, a poslije zadnjeg rata na korištenje Zrinjskom.

Pa kaze ispod komentar

Moji roditelji su kroz doprinos isto pomogli izgradnju,iako su bili navijači Dinama,ja sam navijač Veleža u RA bio član i prije kako su se zvali šejtani ili đavoli.Zrinjski je meni nepoznat klub,ali ne možemo negirati činjenicu da je postojao i imao svoje igralište u vlasništvu koje su mu oteli komunisti i dali na kotištenje Veležu,poznato kao Staro Veležovo.Postoje zemljišne knjige ,pa provjeri. Poslije su neki kriminalci iskoristili rat da unište.Ja sam Hrvat i rođeni i odrastao Mostarac , da i navijač Veleža i da se mene pita oba kluba bi igrala na moderniziranom BB i derbi bi bio sportski, a ne nacionalni.

Hmmm
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ovo je isto kao ono sto pise na web stranici Zrinskog, prije drugog svjetskog rata je zrinski najvise puta bio prvak u gradu, a ovo istina
On je svoju prvu titulu prvaka grada osvojio u sezoni 1929./30., kada je — prema novinskim izvještajima više sretno nego spretno — u finalu svladao JŠK s 2-1. Do prvog pehara u ligaškoj konkurenciji zato je čekao sve do sezone 1933./34., kada je završio poravnati na ljestvici sa JŠK-om, ali s boljim međusobnim omjerom. Nakon toga je preko Uskoka iz Čapljine (2-2, 6-0) i Bojne iz Travnika (1-1, 2-2, Bojna prepustila majstoricu) došao do finala podsaveznog prvenstva, gdje je u prvoj utakmici čak i dobio daleko najbolji prijeratni bosanski klub SAŠK (2-1) te titulu ispustio u revanšu u Sarajevu (1-3).

Zrinjski je u međuvremenu nekoliko puta bio na pragu titule, gubio je na gol-razliku ili međusobni omjer ovisno o aktualnom sustavu, ali Velež je bio uspješniji.

Do sezone 1939. Velež je tako osvojio ukupno pet titula prvaka Mostara, a četiri puta bio i najbolji klub u provinciji. U dva razigravanja za prvaka Podsaveza Velež je izgubio od SAŠK-a, jedno (1935.) se uopće nije odigralo, dok je najveći uspjeh mostarski klub napravio u sezoni 1938./39. Tada je za prvaka Podsaveza trebao igrati sa SAŠK-om, koji je suspendiran od saveza, pa je Velež automatski dobio titulu prvaka. Nakon toga je s banjalučkim Krajišnikom razigravao za plasman u najjače ligaško natjecanje u Kraljevini i izgubio u dvije utakmice.
Komedija :urnebes:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 08 feb 2022, 15:55

Miljacka je napisao/la:
08 feb 2022, 15:50
Tvojom logikom možda i jeste, jer je po tebi Sarajevo rupčaga u odnosu na Mostar. Jak si mi pravo :thumbup: Nastavi istim tempom, zabavljaj raju, šta da ti kažem drugo...
Sarajevo je najzalosniji i najjadniji glavni grad u Evropi. I to je cinjenica. Jasta je nego rupcaga. Slika i prilika drzave. Kad Sarajevo postane metropola onda ce i ostatak drzave zivnuti a dotad je nista drugo do malo veca turska mahala i po kojim razvaljenim tramvajem za kojim mislite da ostatak drzave place.

bbuupp
Kontakt:

Post Postao/la bbuupp » 08 feb 2022, 16:01

pijaćari su ćudo

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 08 feb 2022, 16:01

zzzzZZzz
slika

preko 9000 clanova!
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 08 feb 2022, 16:02

08 feb 2022, 15:55
Miljacka je napisao/la:
08 feb 2022, 15:50
Sarajevo je najzalosniji i najjadniji glavni grad u Evropi. I to je cinjenica. Jasta je nego rupcaga. Slika i prilika drzave. Kad Sarajevo postane metropola onda ce i ostatak drzave zivnuti a dotad je nista drugo do malo veca turska mahala i po kojim razvaljenim tramvajem za kojim mislite da ostatak drzave place.
Kakav klaun, POBJEDA! :bow:

Mostar je toliko toga donio u političkom, kulturnom i sportskom segmentu, a Sarajevo je rupčaga hahahahahahahahaha

Daj svima po kesu toga što uzimaš. :urnebes:
Da nisi ti onaj Papićulo? I on je misteriozno nestao, a znao je uveseljavati raju na forumu u sličnoj mjeri.

Dobri u dobru
Zli u zlu

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 08 feb 2022, 16:04

Kakva sifra lik hahahaha
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 08 feb 2022, 16:06

Pape nije Sarajlija, Kindje nije Saralija. Nista svoje nemate. Nadrealisti i to je to haha.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.