Cim su pogodili invaziju u skoro sat vremena, a 2+ mjeseca opremali Ukrajince, itekako da imaju svoje agente unutar Ruske vlade
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
- JohnCleese
- Kontakt:
Svabe se sa 49 % zavisnosti duboko premisljaju, a ja k'o Bosnjo bi odmah pristao na zavrtanjeSheyi je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:23Mi smo donji kako god okrenes, doduse dok ima drva, peleta i ćumura moze seJohnCleese je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:11Koliko EU narod zaista moze nayebat zbog plina?
Znam da se kod nas plin koristi u upaljacima, brenerima, plinskim bocama, za auta kao alternativa i da se raja u nekim gradovima grije na plin. Zbog cega je plin nama u BiH pored ovogg jos toliko bitan, a zbog cega narodu u EU ?![]()
![]()

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Ma kazem vam ljudi rusi nece na ovom stati Natu je najpametnije da se sto ranije ukljuci jer ce svakako morati.
Nazalost ruski narod nema snage da ono **** malo smjeni jer su sluzbe tamo.prejake tako da nas ocekuje nuklearni rat zasigurno
Nazalost ruski narod nema snage da ono **** malo smjeni jer su sluzbe tamo.prejake tako da nas ocekuje nuklearni rat zasigurno
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Ima Turska gasovod.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Sto se EU tice, Njemacka i Italija su prilicno ovisne o ruskom plinu, ostale zemlje ce puno lakse naci rjesenje.JohnCleese je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:11Koliko EU narod zaista moze nayebat zbog plina?
Znam da se kod nas plin koristi u upaljacima, brenerima, plinskim bocama, za auta kao alternativa i da se raja u nekim gradovima grije na plin. Zbog cega je plin nama u BiH pored ovogg jos toliko bitan, a zbog cega narodu u EU ?
Medjutim ovdje kad se kaze da je Njemacka ovisna oko 50 %, treba razluciti koliki je uopce udio plina u proizvodnji energije u toj zemlji.
Pa imas proizvodnju elektricne energije, striktno Svabije gdje recemo 26 % otpada na vjetroelektrane, 25 % na ugalj, 14 % na plin, 12 % nuklearke itd.
Znaci ovo 14 % na plin sto otpada, to je za potrebe plinskih elektrana plus imas dio koji se koristi za grijanje itd.
Dok npr. Francuzi 70 % svoje energije dobija iz nuklearnih elektrane te veci dio uvozi iz Norveske, dio iz Alzira i Katara.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 01 mar 2022, 17:43, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- akisarajevo92
- Kontakt:
pa Moldavija, na isti nacin kao Gruzija i UkrajinaMarsal je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:28Newsflash: već su bila 2 rata u zadnjih 15 godina (Gruzija 2008, Ukrajina 2014) ali Europljani se nisu plaho počešali jer su imali svojih problema.BenjooJutub je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:18Da se čovjek zamisli. What a time to be alive, nisam moga ni sanjati da će se nakon WW2 u EU ponovo zveckati oružjem.![]()
Sad je problem broj 1 Putin jer je jasno da ako padne Ukrajina lagano (taj voz je već prošao) Boga pitaj ko je idući. Čitava EU se danas brani u Ukrajini.
Don't believe the hype.
Marsal je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:28Newsflash: već su bila 2 rata u zadnjih 15 godina (Gruzija 2008, Ukrajina 2014) ali Europljani se nisu plaho počešali jer su imali svojih problema.BenjooJutub je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:18Da se čovjek zamisli. What a time to be alive, nisam moga ni sanjati da će se nakon WW2 u EU ponovo zveckati oružjem.![]()
Sad je problem broj 1 Putin jer je jasno da ako padne Ukrajina lagano (taj voz je već prošao) Boga pitaj ko je idući. Čitava EU se danas brani u Ukrajini.

To je ono što sam neku noć pisao, pa me pojedini ismijavali sa pričom "kome smo mi bitni". Mi ko mi nikome, ali naš položaj, položaj Kosova, Moldavije (donekle), itd.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Na iscrpit ce ga Ukrajina skroz pa ce se opet zakuhat u Gruziji, imaju li Kazahstanci kakvi otvoreni racuna sa rusima?
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Kakva zabluda zivota, ovo kao u americi kad pitaju gdje je bosna na mapi... zao mi je ljudi koji boluju od ovakve bolesti.
Okrenuti na 11:25 minut:
Okrenuti na 11:25 minut:
Poljska, stara Ruska zemlja. Staljin im dao naciju.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Dohakat ce im svijet ako krenu dalje, mozda za nekih par godina, neku drugu teritoriju nanjuse. Poceli su sa Cecenijom, pa 2014, pa onda za vrijeme Trumpa su bili mirni, da bi sad opet.
Mi smo skroz mali potrošaci plina,slusao sam neki dan cini mi se Dzindica,uglavnom Sarajevo da je tu najvise ukljuceno,više zbog firmi nekih,ali generalno na drzavnoj razini smo baš mali potrošaci tako da i nebi to toliko kritocno bilo,samo bi u tom slucaju trebali naci nacin da se skladište drugi derivati,da ga ima za duži period
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- JohnCleese
- Kontakt:
Sta mislis da li kao jos jedna sankcija Europe prema Rusiji moze biti odbacivanje ruskog plina ?Asteriks je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:38Sto se EU tice, Njemacka i Italija su prilicno ovisne o ruskom plinu, ostale zemlje ce puno lakse naci rjesenje.JohnCleese je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:11Koliko EU narod zaista moze nayebat zbog plina?
Znam da se kod nas plin koristi u upaljacima, brenerima, plinskim bocama, za auta kao alternativa i da se raja u nekim gradovima grije na plin. Zbog cega je plin nama u BiH pored ovogg jos toliko bitan, a zbog cega narodu u EU ?
Medjutim ovdje kad se kaze da je Njemacka ovisna oko 50 %, treba razluciti koliki je uopce udio plina u proizvodnji energije u toj zemlji.
Pa imas proizvodnju elektricne energije, striktno Svabije gdje recemo 26 % otpada na vjetroelektrane, 25 % na ugalj, 14 % na plin, 12 % nuklearke itd.
Sad, ovo 12 % na plin sto otpada, to je za potrebe plinskih elektrana plus imas dio koji se koristi za grijanje.Izgradnjom dva LNG terminala, ova zavisnost ce se smanjiti za preko 10 %. Dalje tu su rezerve koje ce se uskladistiti plus Njemacka ce povecati potrosnju uglja kako bi kompenzirala eventualno smanjenje isporuke.
Dok npr. Francuzi 70 % svoje energije dobija iz nuklearnih elektrane te veci dio uvozi iz Norveske, dio iz Alzira i Katara.
Mislim da Rusi nece moci naci podjednako dobrog konzumenta kao Europljane
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- ASD
- Kontakt:
Ratovali su oni već tamo, možda i završili posao jer su proglasili republiku Pridnjestrovlje.akisarajevo92 je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:39pa Moldavija, na isti nacin kao Gruzija i UkrajinaMarsal je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:28Newsflash: već su bila 2 rata u zadnjih 15 godina (Gruzija 2008, Ukrajina 2014) ali Europljani se nisu plaho počešali jer su imali svojih problema.BenjooJutub je napisao/la: ↑01 mar 2022, 17:18Da se čovjek zamisli. What a time to be alive, nisam moga ni sanjati da će se nakon WW2 u EU ponovo zveckati oružjem.![]()
Jedini im problem bio što je ta njihova republika odsječena. Vjerovatno za par dana će se spojiti tu.
Nikad se ne zna.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Hebem ti budale i ko ih napravi.
FK SARAJEVO.
- f0rest1946
- Kontakt:
Katastrofa.
- akisarajevo92
- Kontakt:
sta prica ova mucenica na 12:20?

kad kad nesto naucis napamet pa samo trkeljas jedno te isto kad te upitaju bez ikakve povezanosti
Don't believe the hype.
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, delko i 16 gostiju.