FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
95
41%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 233

fks74
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fks74 » 06 mar 2022, 21:37

GalileoGalilei je napisao/la:
06 mar 2022, 21:28
NisamInSajder je napisao/la:
06 mar 2022, 20:32
06 mar 2022, 14:31
Upravo tako. Više je postalo izlizano to oko borbe, kad god se izgubi. Ne možeš reći da im nije bilo stalo.

@NisamInsajder
To sam i ja jučer rekao za vrijeme tekme. Ne može vazda toliko biti do trenera. Može Vasoski ili bilo ko drugi imati idealne postavke i zamisli, ali kad imaš većinu igrača koji znaju samo osnovne fudbalske stvari, onda ti takve ne možeš naučiti da iznosi loptu, da se bolje kreće, da pravi trougao, da mirno iznese loptu, a kamoli šta kompleksnije.
Nažalost neki pokazuju da ne znaju potpuno ni osnovne fudbalske stvari. Ko je mislio da je Sablić bio problem prošle polusezone, taj sada tjera i Vasoskog, tjerao je i Kodru, tjerat će i neke nove u budućnosti. Jest Vasoski imao grešaka jučer, npr. prvi gol može ići na njegovu dušu, za prekide moraš imati sistem neki, a ovaj koji naši igraju ili ne funkcioniše ili se ne vježba na treninzima. Greška je Vasoskom i što vjeruje "trening-igračima", na treningu sve super, al kad utakmica počne novi igrač je na terenu, no to mu moraš oprostiti jer je tu "tek" nekih 2 mjeseca i 3 zvanične utakmice, sad dok on uoči koji su to igrači koga se mora riješiti prođe još jedna polusezona. I onda vjerovatno ide pritisak na klub kao i u decembru, trener ne valja, mjenjaj trenera i opet sve ispočetka, samo što će 90% rostera ostati tu.
Slažem se. Meni je samo dovoljno vidjeti kako se gube kad protivnik malo visočije izađe, to je takva panika, kao da ih City ganja sunce ti poljubim. Ne znaju prići po loptu, ne znaju napraviti višak, ne znaju smiriti loptu, ne znaju osnovna protrčavanja, griješe u osnovnim predaja lopte i gomilu ostalih stvari.

Kod nas krene napad, Belmin odigra smireno do stopera. Mujakić dok se skonta šta će s njom, teravija završi. Onda nešto priđe Pidri na metar, pa mu je odigrava. Ukoliko to ne uspije, nabije je u nebesa, pa gdje završi, jer ga je prpa što ga je malo jače stisnuo napadač. Dupovac dok primi i okrene se, dotrči šlampavi Bekrić s tribina. Đokanoviću je bolje ne davati loptu na 25m od gola, jer mu je glava u zemlji.

Jedini pravi pravcati znalac po pitanju toga je Kapić. Momak koji non stop prilazi, nudi se, ulazi u liniju s stoperima, raspoređuje, koji je uzme u šesnaest metara i organizuje napad. Tačno vidiš koliko je kvalitetan, zato je i napravio finu karijeru vani.
Ja prežaliti ne mogu jednog Crepulju, isti kalibar igrača s loptom kao što je Riki.

Zato kažem, dosta toga je i do igrača. Ne može nijedan trener na svijetu takve igrače naučiti nekim iole kompleksnijim fudbalskim pojmovima. Smiri tu loptu bolan, kreći se, uključi mozak, pa da vidiš kako se lopta iznosi. Ma jok, stoperi dobiju loptu, priđe Kapić, a svi se zaštekali iza protivnika i onda kaže nema igre. Normalno da je nema, s takvim stavom na terenu, neće je nikad ni biti. Upališ onda City i syebeš se u život kako to fluidno ide.
Pomalo nadolazite, ne možemo samo mijenjati trenere. :salut:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 mar 2022, 21:41

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
06 mar 2022, 20:56
bosvastarigrad je napisao/la:
06 mar 2022, 20:49
Rakow u ozbiljnoj borbi za titulu , Vladan opet clean sheet :salut:
Vladana prodaju za par miliona eura da dobijemo finu lovu, i nek konyaspor proda Rahmana, i za njega imamo procenat :beba:
Sumnjam da imamo od Rahmana procenat.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 06 mar 2022, 21:44

napoleon72 je napisao/la:
06 mar 2022, 21:36
Dzaba mi qrcu sviramo, znamo svi da od Trake i Irfana Ramica 99% nema nista. Trako je skrooz bacen u zaborav nakon Borca, i ne znam da li je i na pripremama i minutu odigrao, izgleda da nikako nije u planovima. Ispred Ramica ce sigurno prednost imat i Dal i Hebib i Kapic i Avramovski. Cak je i Islamovic vjerovatno samo cisti backup u slucaju kartona ili povrede, nikakve ozbiljne minute dobit nece. Kod svakog trenera je tako, najmladji su zapostavljeni dok bas ne zagusti.
Zbog ovog morbidnog pravila, jedan od njih počinje protiv Borca uz Dizdarevica.Ako pocne Ramic, izvesti ga u drugoj minuti i uvesti nekog iskusnijeg.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 mar 2022, 21:48

hazarder je napisao/la:
06 mar 2022, 18:52
Zajeb je što naši igrači dobijanje glupog kartona gledaju kao "borbenost" koju mi od njih tražimo, ono nisam ništa s loptom napravio pa hajd bar karton da dobijem da se zna da sam igrao. :roll:
Bruku kartona smo dobili a nismo zaslužili. Juče Dupovcu nije trebao dati crveni, onakvih situacija je milion u fudbalu. Samo ga je gurnuo u leđa, danas sam nekoliko puta pregledao. Mi da smo sinoć napravili 26 faulova kao cigani, dobili bi još 10 kartona.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 mar 2022, 21:56

@fks74
Ma svjestan sam ja toga odavno, samo eto čovjek se nada da se mogu neke stvari popraviti, ali uzalud. Čak mislim da Sablić nije toliko loš trener, ali eto, završilo je kako je završilo.

Mi ako do kraja sezone ne ostvarimo ciljeve i igra ne bude na nivou, od Vasoskog nema ništa. Ovdje navijači ne znaju za strpljenje, traže instant uspjeh, zato i nemamo uspjeha na dugoročne staze. Ne daj bože da mi uradimo istu stvar kao Zrinjski, ostavimo trenera uprkos lošem rezultatu, raspali bi se.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 06 mar 2022, 22:04

Zrinjski nije imao loš rezultat sa Jakirovićem ni na proljeće. Imali su treći bodovni saldo proljeća, Žižović je kriv što nisu izašli u Evropu, a ne Jakirović.

Ne bi se ni Vasoski trebao smijeniti ako bude treći po učinku na proljeće.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 mar 2022, 22:05

06 mar 2022, 21:56
@fks74
Ma svjestan sam ja toga odavno, samo eto čovjek se nada da se mogu neke stvari popraviti, ali uzalud. Čak mislim da Sablić nije toliko loš trener, ali eto, završilo je kako je završilo.

Mi ako do kraja sezone ne ostvarimo ciljeve i igra ne bude na nivou, od Vasoskog nema ništa. Ovdje navijači ne znaju za strpljenje, traže instant uspjeh, zato i nemamo uspjeha na dugoročne staze. Ne daj bože da mi uradimo istu stvar kao Zrinjski, ostavimo trenera uprkos lošem rezultatu, raspali bi se.
Trebaju se navijači pobrinuti da ne nanose štetu klubu i pustiti druge da se bave poslom za koji su plaćeni. Ljudi imaju viziju a to ne može preko noći niko napraviti.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 06 mar 2022, 22:08

@fks74

Mi smo najveci klub u državi, naravno da se u Sarajevu traze rezultati sad i odmah i da nema mjesta za strpljenje, kao sto ga nema ni u Realu, Juventusu, Milanu, Zvezdi, Bayernu, Liverpoolu, Ajaxu, Dinamu.....i ostalim klubovima koji su najveci u svojim zemljama.
To je tako, nasa veličina i historija su preveliki, zato se traze i trofeji svake godine.
Što se tice Jakirovica, nisu ga otjerali jer je on bio najmanji krivac za to sto nisu izborili Evropu u prošloj sezoni.Krivac je ublehaš Žižović jer je izgubio bruku bodova u jesen 2020, koje Jakirovic unatoc odličnom proljecu 2021 nije uspio da nadoknadi, a također uništile su ih sudije u Banja Luci kad su kod 1:1 priznale gol Vranješa iz čistog ofsajda.Da ih je Jakirovic vodio kompletnu prošlu sezonu, pa da nisu izborili Evropu, otjerali bi ga sigurno.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 06 mar 2022, 22:18

Historicar je napisao/la:
06 mar 2022, 22:08
@fks74

Mi smo najveci klub u državi, naravno da se u Sarajevu traze rezultati sad i odmah i da nema mjesta za strpljenje, kao sto ga nema ni u Realu, Juventusu, Milanu, Zvezdi, Bayernu, Liverpoolu, Ajaxu, Dinamu.....i ostalim klubovima koji su najveci u svojim zemljama.
To je tako, nasa veličina i historija su preveliki, zato se traze i trofeji svake godine.
Što se tice Jakirovica, nisu ga otjerali jer je on bio najmanji krivac za to sto nisu izborili Evropu u prošloj sezoni.Krivac je ublehaš Žižović jer je izgubio bruku bodova u jesen 2020, koje Jakirovic unatoc odličnom proljecu 2021 nije uspio da nadoknadi, a također uništile su ih sudije u Banja Luci kad su kod 1:1 priznale gol Vranješa iz čistog ofsajda.Da ih je Jakirovic vodio kompletnu prošlu sezonu, pa da nisu izborili Evropu, otjerali bi ga sigurno.
Instant rezultat je odličan, ali je problem što je kratkotrajan. Ti kad počneš stvarati sistem, za to treba vremena. Vidiš da se sve lagano slaže od dolaska Mirvića. Očekivati odmah neke velike rezultate je suludo.
Uostalom, dovoljno je vidjeti do čega su nas dovela ta kratkoročna rješenja i ograničeno posmatranje stvari. Od dolaska Tana, preko Nama, evo sad i Mirvića, vrtimo se u krug non stop. Sada sam uvjeren da će to krenuti na pravi put pod Mirvićem, samo nam treba strpljenja. Biće još more ovakvih loših utakmica i igara.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 mar 2022, 22:18

fks74 je napisao/la:
06 mar 2022, 21:41
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
06 mar 2022, 20:56
bosvastarigrad je napisao/la:
06 mar 2022, 20:49
Rakow u ozbiljnoj borbi za titulu , Vladan opet clean sheet :salut:
Vladana prodaju za par miliona eura da dobijemo finu lovu, i nek konyaspor proda Rahmana, i za njega imamo procenat :beba:
Sumnjam da imamo od Rahmana procenat.
Imamo ;)
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 06 mar 2022, 22:50

Trebamo se konsolidovati, SMIRITI, krenuti jos jace zajedno.

Jeb.em Borac, jeb.em Banja Luku!!!!! :njanjanja: :clap:
- FKS -

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 06 mar 2022, 23:12

STA SE ONOO TAMO CUJEEEEEEEEE

| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 06 mar 2022, 23:19

Koliko su U-19 danas odigrali protiv Zelje,i imali neko od prvotimaca da je igrao?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 06 mar 2022, 23:33

Obzirom na preloš prvi dio sezone , možda se bespotrebno stavio imperativ osvajanja kupa za cilj. Evropa i pravljenje kostura ekipe za naredne tri sezone bi po meni trebao biti prioritet. Ne znam da li smo na dobrom putu, vidjećemo. U subotu je jako bitna utakmica da zadržimo priključak za trećim. Volio bih da razvalimo ovaj Borac tri razlike. Koliko god nepopularno zvučalo da sam mogao birati poraz između kona i Borca izabrao bih od kona, ne doživljavam ih trenutno kao konkurenciju i ne trpi fudbal zulum od njih u zadnjih pet godina.

Borcu se mora stati na crtu kao i Dodikovoj politici.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 07 mar 2022, 00:10

Zeko87 je napisao/la:
06 mar 2022, 23:33
Obzirom na preloš prvi dio sezone , možda se bespotrebno stavio imperativ osvajanja kupa za cilj. Evropa i pravljenje kostura ekipe za naredne tri sezone bi po meni trebao biti prioritet. Ne znam da li smo na dobrom putu, vidjećemo. U subotu je jako bitna utakmica da zadržimo priključak za trećim. Volio bih da razvalimo ovaj Borac tri razlike. Koliko god nepopularno zvučalo da sam mogao birati poraz između kona i Borca izabrao bih od kona, ne doživljavam ih trenutno kao konkurenciju i ne trpi fudbal zulum od njih u zadnjih pet godina.

Borcu se mora stati na crtu kao i Dodikovoj politici.
Dobro evo, necemo osvojiti kup, ko nam garantuje da cemo izaci u Evropu ako budemo četvrti na kraju, jer tesko cemo biti 2 ili 3.Ako se recimo Velež - Borac sastanu u finalu, svašta moze biti u jednoj utakmici na neutralnom terenu, a tu je nažalost uvijek i mogucnost nekog dogovora.
Ako ne izađemo u Evropu, to ce biti gori udarac od one sezone kada nas Jesić/Hurtić u istu nisu odveli, a znamo koliko smo se oporavljali od toga.

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 07 mar 2022, 00:13

KO TO TAMO PJESMU PJEVAAAAAAA
A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 07 mar 2022, 00:23

Trako i Ramić su napunili 18 godina, ako protiv Borca na Koševu ne mogu pokazati kvalitet kada će. Ako se žele prodati negdje vani moraju ovdje u ovim godinama biti najbolji na svojim pozicijama.
Kada je u pitanju trener, često radimo poređenja sa Jakirevićem. Iako nije izborio Evrope i imao je par kikseva, zrinjski je igrao najbolji fudbal prosle polusezone. Vidjelo se da ima neka igra, neki smisao neki sistem. Nas na Koševu su pritisli bili nismo mogli 90 minuta loptu iznijeti. Kada vidiš da ima neki sistem kod trenera to treba istrpiti. Da je Sablić imao neki sistem i da je bilo neke igre, ja bi rado žrtvovao ovu sezonu kako bi se ekipa uigrala i ličila u idućoj nešto. Međutim Sablićeva ekipa nije ličila ni na šta, isto kao i Marinovićeva u polusezoni. Bezlične ekipe totalno, nema se šta trpiti. Samo slijep je npr Sablića mogao trpiti.
I kod ovog makedonca ako bude isto, igra bez igre, uvaljaš gol iz nekog prekida i to je to, nema se tu šta trpiti.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 07 mar 2022, 00:38

Baš tako, mora se vidjeti neki rukopis trenera. Kao što Dudić i Mulalić imaju tu energiju sa prosječnim ekipama. Jučer je nas Mulalić taktički i pristupom dobio. Možda nije elokventan ali je postavio ekipu, napunio sredinu, obavio pravovremene izmjene i dobio utakmicu. Tako i naši treneri moraju imati nešto po čemu će biti prepoznatljivi.

Nevjerovatno je da u derbi utakmici bek i golman imaju najviše pasova u ekipi.

Makedoncu će trebati neko vrijeme da nauči našu ligu, djeluje moderno i sve, ali za mjesec dana će već morati dobiti neku ocjenu, tako je to u fudbalu. Iako lično mislim da nam ekipa i jeste za pozicije 3, Max, 2.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 07 mar 2022, 01:13

Ja bih Brunu Akrapovića na ljeto.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 07 mar 2022, 01:57

I Bruno Akrapović je defanzivan trener koji bi sa Sarajevom imao probleme.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Arhitekt, Dave, Google Adsense [Bot], hajroooooo, JavierBosnia, laznokrilo, Pena, Proximic, ronaldo99, samoFKS, skoJaa i 112 gostiju.