Pomalo nadolazite, ne možemo samo mijenjati trenere.GalileoGalilei je napisao/la: ↑06 mar 2022, 21:28Slažem se. Meni je samo dovoljno vidjeti kako se gube kad protivnik malo visočije izađe, to je takva panika, kao da ih City ganja sunce ti poljubim. Ne znaju prići po loptu, ne znaju napraviti višak, ne znaju smiriti loptu, ne znaju osnovna protrčavanja, griješe u osnovnim predaja lopte i gomilu ostalih stvari.NisamInSajder je napisao/la: ↑06 mar 2022, 20:32Nažalost neki pokazuju da ne znaju potpuno ni osnovne fudbalske stvari. Ko je mislio da je Sablić bio problem prošle polusezone, taj sada tjera i Vasoskog, tjerao je i Kodru, tjerat će i neke nove u budućnosti. Jest Vasoski imao grešaka jučer, npr. prvi gol može ići na njegovu dušu, za prekide moraš imati sistem neki, a ovaj koji naši igraju ili ne funkcioniše ili se ne vježba na treninzima. Greška je Vasoskom i što vjeruje "trening-igračima", na treningu sve super, al kad utakmica počne novi igrač je na terenu, no to mu moraš oprostiti jer je tu "tek" nekih 2 mjeseca i 3 zvanične utakmice, sad dok on uoči koji su to igrači koga se mora riješiti prođe još jedna polusezona. I onda vjerovatno ide pritisak na klub kao i u decembru, trener ne valja, mjenjaj trenera i opet sve ispočetka, samo što će 90% rostera ostati tu.GalileoGalilei je napisao/la: ↑06 mar 2022, 14:31Upravo tako. Više je postalo izlizano to oko borbe, kad god se izgubi. Ne možeš reći da im nije bilo stalo.
@NisamInsajder
To sam i ja jučer rekao za vrijeme tekme. Ne može vazda toliko biti do trenera. Može Vasoski ili bilo ko drugi imati idealne postavke i zamisli, ali kad imaš većinu igrača koji znaju samo osnovne fudbalske stvari, onda ti takve ne možeš naučiti da iznosi loptu, da se bolje kreće, da pravi trougao, da mirno iznese loptu, a kamoli šta kompleksnije.
Kod nas krene napad, Belmin odigra smireno do stopera. Mujakić dok se skonta šta će s njom, teravija završi. Onda nešto priđe Pidri na metar, pa mu je odigrava. Ukoliko to ne uspije, nabije je u nebesa, pa gdje završi, jer ga je prpa što ga je malo jače stisnuo napadač. Dupovac dok primi i okrene se, dotrči šlampavi Bekrić s tribina. Đokanoviću je bolje ne davati loptu na 25m od gola, jer mu je glava u zemlji.
Jedini pravi pravcati znalac po pitanju toga je Kapić. Momak koji non stop prilazi, nudi se, ulazi u liniju s stoperima, raspoređuje, koji je uzme u šesnaest metara i organizuje napad. Tačno vidiš koliko je kvalitetan, zato je i napravio finu karijeru vani.
Ja prežaliti ne mogu jednog Crepulju, isti kalibar igrača s loptom kao što je Riki.
Zato kažem, dosta toga je i do igrača. Ne može nijedan trener na svijetu takve igrače naučiti nekim iole kompleksnijim fudbalskim pojmovima. Smiri tu loptu bolan, kreći se, uključi mozak, pa da vidiš kako se lopta iznosi. Ma jok, stoperi dobiju loptu, priđe Kapić, a svi se zaštekali iza protivnika i onda kaže nema igre. Normalno da je nema, s takvim stavom na terenu, neće je nikad ni biti. Upališ onda City i syebeš se u život kako to fluidno ide.