Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ra1981
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la ra1981 » 07 mar 2022, 20:54

MortemHz je napisao/la:
07 mar 2022, 15:58
ra1981 je napisao/la:
07 mar 2022, 15:49
Zar nije sve pokrenuto zbog NATO-a. Evo Ukrajinci su spremni potpisati da neće u NATO.
Ne žele oni NATO pod svaku cijenu ali hoće da stave uslov da imaju Ameriku ili Veliku Britaniju iza sebe i u slučaju novog napada da ih mogu legalno pozvati. Znam da definitivno hoće u EU a NATO bi bio kao bonus ali ne pod svaku cijenu. Možda sam lud ali čak mislim da bi se nekako i mogli dogovoriti vezano za ovu stvar uz određene ustupke ali da se nikada neće dogovoriti vezano za Krim. Rusija traži potpuno priznanje Krima od ukrajinske strane a Ukrajina traži ponovo vlast nad Krimom a to se neće nikad desiti da budemo realni.. čak ne vidim kako mogu odstupiti i dogovoriti se po ovom pitanju. Krim će sigurno ostati Rusija a vidjet ćemo hoće li Ukrajina to priznati uz neki dogovor koji će njima ići na ruku da dobiju nešto i da se zaustavi invazija.
Ovo je bilo retoričko pitanje. Fazon je da je Ukrajina napadnuta pod izgovorom da hoće u NATO. Ukrajinci su izjavili da su spremni da ne ulaze u NATO ako će doći do primirja, međutim Rusi pokazuju pravo lice tj. da NATO uopšte nije razlog nego pohlepa za tuđom zemljom i vlast nad tuđim narodom.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 07 mar 2022, 21:04

Tristan je napisao/la:
07 mar 2022, 17:29
Vojno neutralna Ukrajina bez Krima, a Donjeck i Lugansk da imaju neku vrstu autonomije unutar Ukrajine. Mislim da bi Rusi pristali na ovo.
Ako zelenski pristane na ovo treba ga objesit...jedino sto pravoslavni talibani mogu dobit je krim jer u konstituciji krima je bio clanak koji im odobrava odvajanje od ukrajine... rusi zauzvrat se moraju povuci iz donetska I luhanska uz to platit svu ratnu stetu plus vratit kaliningrad njemackoj I pristat da Ukrajina ide u nato kao I da ima pravo da vrsti nuklesrno oruzje... po meni bilo sta manje od ovoga nebi ni smjeli uzeti u razmatranje... ruje postavljaju uslove kao da oni pobjedzuju jbt a do Aprila ce krepat od gladi... legija stranaca Je tu sve profi vojnici tako da rujama ni ceceni nece pomoci

Markan
Kontakt:

Post Postao/la Markan » 07 mar 2022, 21:05

gruezi je napisao/la:
07 mar 2022, 21:04
Tristan je napisao/la:
Vojno neutralna Ukrajina bez Krima, a Donjeck i Lugansk da imaju neku vrstu autonomije unutar Ukrajine. Mislim da bi Rusi pristali na ovo.
Ako zelenski pristane na ovo treba ga objesit...jedino sto pravoslavni talibani mogu dobit je krim jer u konstituciji krima je bio clanak koji im odobrava odvajanje od ukrajine... rusi zauzvrat se moraju povuci iz donetska I luhanska uz to platit svu ratnu stetu plus vratit kaliningrad njemackoj I pristat da Ukrajina ide u nato kao I da ima pravo da vrsti nuklesrno oruzje... po meni bilo sta manje od ovoga nebi ni smjeli uzeti u razmatranje... ruje postavljaju uslove kao da oni pobjedzuju jbt a do Aprila ce krepat od gladi... legija stranaca Je tu sve profi vojnici tako da rujama ni ceceni nece pomoci
Dobar ti diler

Winters
Kontakt:

Post Postao/la Winters » 07 mar 2022, 21:06

Justin je napisao/la:
07 mar 2022, 20:49
Brokula je napisao/la:
07 mar 2022, 20:08
sljivo je napisao/la:
07 mar 2022, 19:58
Dogovorit ce sa Irancima, Venecuelom i slicnim, sto je mozda jos bolje za Ameriku. Ostat ce samo Svabo da uzima sa Ruske pipe.
Ako ko spasi Putina apsulutne propasti to ce bitk beskicmenjaci Nijemci. Vec su poceli spinovat sa sankcijama
Nista cudno od odvratne nacije.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 07 mar 2022, 21:10

Winters je napisao/la:
07 mar 2022, 21:06
Justin je napisao/la:
Brokula je napisao/la:

Ako ko spasi Putina apsulutne propasti to ce bitk beskicmenjaci Nijemci. Vec su poceli spinovat sa sankcijama
Covjek je biznismen, u ovim stvarima je bio najpametniji u sobi, al ga nisu dozivljavali jer je u politickim bio najgluplji
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 mar 2022, 21:14

Tako'e je @brokula, on nije politicar, zato je i obavljao vjesto svoj posao :kafa:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 07 mar 2022, 21:29

Gledajte emisiju na RTRSu da vidite sta je nepristrasnost :urnebes:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 07 mar 2022, 21:34

Markan je napisao/la:
07 mar 2022, 21:05
gruezi je napisao/la:
07 mar 2022, 21:04
Tristan je napisao/la:
Dobar ti diler
Prije ce biti da ruska talibanska crkva diluje kvalitetnu robu svojim igracima na terenu cim imaju ovako debilne zahtjeve... gube rat a traze kapitulaciju ukrajine :rol: :rol: :rol: ...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 mar 2022, 21:57

Winters je napisao/la:
07 mar 2022, 21:06
Justin je napisao/la:
Brokula je napisao/la:

Može se on smijati koliko hoće ali kad uslijedi par poziva ima da pjevajući uvodi sankcije. :mrgreen:

EDIT: a ovo je Trump mada svejedno stoji ovo što sam rekao :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 07 mar 2022, 21:59

Kazu na maj šiti forumu su34 najjaci...
Vrabac kriminalac

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 07 mar 2022, 22:08

Tiktaktoe je napisao/la:
07 mar 2022, 21:59
u disciplini slobodni pad sa neba :urnebes: :urnebes: :urnebes:
stvarno je nevjerojatno da im ovako obaraju najnoviji bombarderski avion u arsenalu :shock: :shock: jbt da su u ladu ugurali dva avio motora bolje bi prosla na nebu od state of the art ruske tehnike :urnebes:

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 07 mar 2022, 22:09

Otelo je napisao/la:
07 mar 2022, 20:19
slika

:urnebes:
Sto su neki srbi glupi, to je za nepovjerovati. Po njegovom se i Ukrajina treba zahvaliti "braci" rusima, sto ih oslobadjaju od nacista...

Mislim ono opste je poznato, kako su rusi bili dobri prema poljacima u ww2, da su im citavu elitu izbrisali u par dana (Katyn)

A ovaj de.bil iz sigurne njemacke pametuje poljacima, koji uopce nisu u dobrim odnosima sa rusima :rol: :rol: :rol:

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 07 mar 2022, 22:11

Robust je napisao/la:
07 mar 2022, 22:08
Tiktaktoe je napisao/la:
07 mar 2022, 21:59
u disciplini slobodni pad sa neba :urnebes: :urnebes: :urnebes:
stvarno je nevjerojatno da im ovako obaraju najnoviji bombarderski avion u arsenalu :shock: :shock: jbt da su u ladu ugurali dva avio motora bolje bi prosla na nebu od state of the art ruske tehnike :urnebes:
Bruka i sramota i veceras pala 2. Vidjet cemo koja.

Tipujem 34 i 30
Vrabac kriminalac

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 mar 2022, 22:12

Brokula je napisao/la:
07 mar 2022, 20:37
S obzirom koliko Ukrajinci kaskaju u zraku svaki sruseni Ruski avion je premija. Cini mi se da su se Ukrajinci odlucili da kontrolisu nebo nad Kijevom, za ostalo nemaju aviona.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 07 mar 2022, 22:20

bavariapivo je napisao/la:
07 mar 2022, 22:09
Otelo je napisao/la:
07 mar 2022, 20:19
slika

:urnebes:
Sto su neki srbi glupi, to je za nepovjerovati. Po njegovom se i Ukrajina treba zahvaliti "braci" rusima, sto ih oslobadjaju od nacista...

Mislim ono opste je poznato, kako su rusi bili dobri prema poljacima u ww2, da su im citavu elitu izbrisali u par dana (Katyn)

A ovaj de.bil iz sigurne njemacke pametuje poljacima, koji uopce nisu u dobrim odnosima sa rusima :rol: :rol: :rol:
Ovo nisu neki nego 95 posto srba stari..ne bi ga puskom mogao natjerati da umhesto svabije ide zivjet u rusiju a puna usta rusa I rusije... u biti ovi sda prdekani su isti sa svojom turkofilijom ali njih je medzu bosnjacima oko 20 posto...

Legija stranaca polako pristize.... TO je sve spremnija I uskoro ce ukri imati duplo vise ljudi pod puskom na frontu.. ruje nek budu sretni ako na kraju I krim dobiju...

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 07 mar 2022, 22:58

alemsa je napisao/la:
07 mar 2022, 17:48
Rajaz je napisao/la:
07 mar 2022, 16:27
alemsa je napisao/la:
06 mar 2022, 22:32

Itekako, govori ti osoba koja organski nije mogla podnijet Trumpa kad je krenula kampanja, mislio sam prvo da se zeza, pa bum osvoji republikance, pa opet nisam mogao vjerovati da ce doci na vlast, bilo ko samo ne Trump. Pa postade predsjednik, i hajd reko evo disastera, sta lik zna o vodjenu drzavu, pa dodje 2017( ili 2018 slagat cu prije da je 18a), kad je direktno utico na mene kad je ukino kaznu za Obamacare (zadnji put sam moro platiti $1200 cini mi se), uradim taxu nikad manje nisam moro platiti koliko je dao tax breaks, pa gorivo spade skroz na $1.30 tako nesto, opet direktno utico na mene jer predjem godisnje najmanje 40k milja, a i ostali narod jer prosjecni covjek u Houstonu vozi najmanje 40 minuta do posla, a posla vise nego ikad, niko ne dobija otkaze cak sta vise fali radne snage ne moze se postici. Pa bum bum bum do corone nikad bolje nije bilo otkako sam u USA, cak je imo i najvisu podrsku crnaca od biko koheg republikanca u zadnjih 50 godina. Svako voli pare u djepu
Neću ti reći da lažeš, živiš tamo i imaš informacije iz prve ruke, ali evo izvora koji pokazuju dijametralno suprotne rezultate

Ovdje je sve

https://en.wikipedia.org/wiki/Economic_ ... nistration

https://www.bbc.com/news/world-45827430
Jeste Obami je prvi mandat trebao da popravi sta je Bush uradio, a ovamo za Trumpa, Trump je nasljedio njegovu ekonomiju u usponu, hajde i da jeste tako. Sta je sa Forda kad su 2016 htjeli da prebace svoju produkciju u Mexico, pa im je Trump dao tax breaks i rekao ako to urade da ce placati taxu na uvoz vozila, pa su ostali u Usa i u Ohio investirali 900 miliona, znaci direktno njegovom odlukom su ostali, i tako je sacuvo poslove u Americi. Ford je vjerovatno planiro da ce otic (ako vec nisu i otisli), ali je Trump direktno barem to odgodio, i tako je uradio sa x kompanija, oko 150 hiljada poslova je sacuvo.
Jobs and unemployment

As a candidate in 2016, Trump promised to create 25 million new jobs over the next decade. However, Trump left office with 3 million fewer jobs in the U.S. than when he took office, making Trump the only U.S. president to leave office with a smaller workforce (since employment statistics began to be kept in 1939).

slika

slika

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 mar 2022, 23:03

Cuj "left office", pa logicno u doba korone Lol. Ono imas svakako pravo pratiti liberal media ali ukljuci mozak

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 07 mar 2022, 23:04

A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 07 mar 2022, 23:08

Madal je napisao/la:
07 mar 2022, 23:04
Rekoh ja neki dan da će Rusi početi sa srbizacijom ovog rata i počeli su. Svaki dan, korak po korak...
Bahati, bahati Željkan!
1946

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 07 mar 2022, 23:13

Sta ocekivati od bolesnika kojima su morbidna propaganda i bolesno laganje glavna nacela diplomatije.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.