Porast će Torresu i realizacija. To je najlakše uvježbati. A i ne treba zaboravit da je polivalentan i da može odigrat sve 3 pozicije u napadu podjednako dobro.
MoodyHank je napisao/la: ↑21 mar 2022, 13:35
Ono što mene lično najviše raduje je činjenica da ovoj ekipi treba samo mali upgrade da bi bila konkurentna na svim frontovima iduće sezone. Na golu Ter Stegen i Iñaki Peña, pustiti Neta da ode bilo gdje i osloboditi se njegove velike plate. Od stopera, ako uzmemo da je Christensen već završen imamo Piqué, Araújo, Christensen, Garcia i Mingueza, što je fantastično. Nadati se da će Umtiti i Lenglet otići negdje ili eto, bar jedan od njih dvojice. Što se desnih bekova tiče, ostao bih na Destu i Alvesu, osim u slučaju da se zaista Mazraoui dovede besplatno. Mislim da Dest može napredovati pod Xavijem i mentorstvom Alvesa. Na lijevi bok bih doveo nekog da bude konkurencija Albi, ponajviše zbog činjenica da Alba ima pune 33 godine. Odabrao bih Gayú ili Grimalda. Sredina terena, opet ako uzmemo da je Kessié gotova stvar je popunjena i ne treba ništa dirati. Busquets, De Jong, Kessié, Pedri, Gavi i Nico su sasvim dovoljni da se izgura sezona. Puiga posuditi nekom da se vidi ima li šta od njega ili je novi Gai Assulin, Roberta pustiti da ide gdje god želi. U napad bi bilo sjajno dovesti nekog kapitalca tipa Hålanda, ali je upitno ima li se sredstava za takvo nešto. Ukoliko bi Dembélé ostao, možda čak ne treba dirati ništa u napadu. Fati, Ferran, Dembélé, Adama (Trincão), Aubameyang i Memphis je solidan napad zaista.
Naravno, nadam se da se niko od posuđenih neće vratiti u Barcelonu i da će im se naći novi klubovi (Pjanić, Griezmann i Coutinho).
Par kotačića dodati i ozbiljna se ekipa može sastaviti, da odmah napadaš trofeje ukoliko nastave ovakve igre, a nema razloga da ne nastave. Ne vjerujem tom Christensenu toliko, nekako mi nije top level, nije neki veliki upgrade na ovo što imaš, ali svakako besplatno dolazi i sa financijski strane može biti jako isplativ. Prve opcije na štoperu Araujo, Garcia, Pique, Christensen, solidno, s tim što bi ovdje tražio jednog world class štopera koji igra lijevom nogom, vjerujem da bi i Xavi to mogao zahtjevati, Bastoni, Pau Torres, Martinez.., a nešto sam ubijeđen da će se i Lenglet i Umtiti nekome utopiti, prvi mislim da ne bi trebao biti problem, moglo bi biti dosta zaintersovanih za njega, a za Umtitija nešto kemijati kao i sa Coutinhom.
Računam da je Azpilicueta dogovoren, pa tako bi na lijevoj strani mogao koristi Azpilicueta, Albu i Baldea, dovoljno. Desno opet imaš Azpilicuetu, Alvesa i ovdje veliki upitnik ili ostavljati Desta s vjerom da će napredovati ili dovesti Mazrouia.
U vezi što kažeš dovoljni su Busquets, De Jong, Nico, Pedri i Gavi uz Kessija ukoliko dođe, ali svakako da bi tom veznom trebalo dodati jednog destruktora kao što je Kessie. I još imaš uvijek nekog iz Barce B, a i Txus Albu.
Napad Fati, Torres, Auba su sigurni. Za Adamu bih isto rekao, ali dosta zavisi od Trincao, ali mislim da će nama ostati Adama, njima Trincao i svi zadovoljni. Depay ima još godinu ugovora, ili bi se trebalo početi pričati o novom ili će on napustiti klub, moguće i da bude sam tražio novi klub ukoliko nastavi sjediti na klupi. Dembele, izgleda da je malo živnuo, ali koliko će to trajati, strašan talenat kojeg moraš čekati isplati li se to samo zna Xavi. Ovdje bih volio vidjeti kao pojačanje Dybalu, dobro bi se uklopio u Xavijev koncept, dolazi kao slobodan igrač, za špica Lautaro, Nunez ili Adeyemi.