FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
37
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 198

OdbrambeniOP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la OdbrambeniOP » 21 mar 2022, 12:23

Hulahopka je napisao/la:
21 mar 2022, 10:06
Vjerovatno se zajebavas, ne vjerujem da ovo ozbiljno pišeš.
Jer sigurno ne znaš koliko ima plaću, koliko je posudio para,nego onako odokativno pišeš Al to upakujes da izgleda da baratas činjenicama. Neko će ti vjerovatno povjerovati,jer kad vidis kako kupuju brasno i ulje,što tebi ne bi vjerovali.
Poprilicno sam bio svjestan kad sam ovo pisao,placu je imao i ima koliko sam ti napisao,nisam uobzirio zareze,o ovome su i ptice vec pricu ispricale a da ti ne pricam o misljenju njegovih radnih kolega kojima je ta placa ledeni vrh,bilo ova ili ona ili ta koju ti znas, a mogu prihvatiti slobodno uvjerenje samo o periodu kad je bila ova ili ona plata,ne znam kad je smanjio dali u martu 2020 god kad je pocela corona ili nesto kasnije kad je zavrsila prvebstvena sezona ili ako je prekinuta,sve je to moglo biti do maj iste godine,to sto je posudio ja neznam ali cuo sam price o jednom koji je posudzivo,vjetovatno i ti to znas,ako mislis da je posudba ili oprastanje, smanjenje primanja sa jednog nivoa na drugi onda se varas,to je legalan proces izmedzu dvije strane i fakat na papiru,legalan dokument,ja ti moram iskreno priznati da sam prethodno napisao u sasvim drugom kontekstu,niti jednog trenutka nisam isao da omalovazim igraca dapace mislim da je Zec majstor lopte,vjeruj mi ove brojke koje su prethodno napisane mu ne idu u prilog u odnosu na ucinak ,i da je 50% oprostio ili posudio kako ti kazes ali zaboravio si nepovratno jer ostalo podrazumjeva da neko to opet mora vratiti,ko saznat ce se,ucinak sam radio po transfermaktu nadam se da si to provjerio i to je hajmo se sloziti tacno a ti ces mi ostalo sve izracunati da bi me demantovao,jer si odmah posumnjao u navedene brojke koje su neumoljive pa ako ih friziramo kako nam odgovara,postujem tvoj stav ali u dokumentovanju primanja minimum je platna lista sa neto iznosom,doprinosi nas ne interesuju ali nadam se da znas da su i oni trosak naseg kluba i ne poznaju posudbe niti oprastanja.Poprilicno si siguran kad si ovo napisao,pa smatram da ti uvid u platne liste nece biti problem,ja cu tebi vjerovati jer zelim da me demantujes u necem sto je jedan primjer poprilicne negativanosti za nas klub i nije usamljen,a i zbog igraca kojeg sam iz nehata prozvao,jer stvarno o Zecu mislim kao velemajstoru ove igre.Moram te jos pitati da sam naslovio na NN osobu i sve ostalo 100% napisao,sta bi mi odgovorio.
Znas kako u nasem narodu kazu ako se nesto krupno sprema a propaganda je ovih dana bila zestoka neovisno tacna ili ne,a ti narode ne obesbjedis brasno,ulje,secer,sol ili si lud,ili nesto nije uredu s tobom,ili si siromah da ne kazem kokuz jer vrijedzam stanje siromastva koje je bog odredio kao iskusenje u odredzenom domenu svih naroda svijeta,mogu ti pokazati zalihu,drzim je u podrumu a ne u spajizu,jer potrosit cu je nedaj boze prije vatrometa,a ovako mrsko mi ici u podrum,nece niko,lakse u granap dok ima u rafama,ako se budemo rukovodili nasim Fadilom necu morati nikako u podrum,hvala premijeru,volio bih kad bi i ti mene pozvao u goste,i jos bih te zamolio kad komentarises ubuduce opleti po svemu a ne samo dijelove,ne mogu da steknem ukupnu sliku,i dodat cu ja zivim za porodicu,ona je osnovno nacelo,kako nase drustvo propagira,i geslo mi je da se treba imati koliko je bog nafake odredio,tako tvoja opaska sa njimetom mi godi.Lp

1921ba
Kontakt:

Post Postao/la 1921ba » 21 mar 2022, 12:44

Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 21 mar 2022, 13:23

OdbrambeniOP je napisao/la:
21 mar 2022, 12:23
Hulahopka je napisao/la:
Jer sigurno ne znaš koliko ima plaću, koliko je posudio para,nego onako odokativno pišeš Al to upakujes da izgleda da baratas činjenicama. Neko će ti vjerovatno povjerovati,jer kad vidis kako kupuju brasno i ulje,što tebi ne bi vjerovali.
Poprilicno sam bio svjestan kad sam ovo pisao,placu je imao i ima koliko sam ti napisao,nisam uobzirio zareze,o ovome su i ptice vec pricu ispricale a da ti ne pricam o misljenju njegovih radnih kolega kojima je ta placa ledeni vrh,bilo ova ili ona ili ta koju ti znas, a mogu prihvatiti slobodno uvjerenje samo o periodu kad je bila ova ili ona plata,ne znam kad je smanjio dali u martu 2020 god kad je pocela corona ili nesto kasnije kad je zavrsila prvebstvena sezona ili ako je prekinuta,sve je to moglo biti do maj iste godine,to sto je posudio ja neznam ali cuo sam price o jednom koji je posudzivo,vjetovatno i ti to znas,ako mislis da je posudba ili oprastanje, smanjenje primanja sa jednog nivoa na drugi onda se varas,to je legalan proces izmedzu dvije strane i fakat na papiru,legalan dokument,ja ti moram iskreno priznati da sam prethodno napisao u sasvim drugom kontekstu,niti jednog trenutka nisam isao da omalovazim igraca dapace mislim da je Zec majstor lopte,vjeruj mi ove brojke koje su prethodno napisane mu ne idu u prilog u odnosu na ucinak ,i da je 50% oprostio ili posudio kako ti kazes ali zaboravio si nepovratno jer ostalo podrazumjeva da neko to opet mora vratiti,ko saznat ce se,ucinak sam radio po transfermaktu nadam se da si to provjerio i to je hajmo se sloziti tacno a ti ces mi ostalo sve izracunati da bi me demantovao,jer si odmah posumnjao u navedene brojke koje su neumoljive pa ako ih friziramo kako nam odgovara,postujem tvoj stav ali u dokumentovanju primanja minimum je platna lista sa neto iznosom,doprinosi nas ne interesuju ali nadam se da znas da su i oni trosak naseg kluba i ne poznaju posudbe niti oprastanja.Poprilicno si siguran kad si ovo napisao,pa smatram da ti uvid u platne liste nece biti problem,ja cu tebi vjerovati jer zelim da me demantujes u necem sto je jedan primjer poprilicne negativanosti za nas klub i nije usamljen,a i zbog igraca kojeg sam iz nehata prozvao,jer stvarno o Zecu mislim kao velemajstoru ove igre.Moram te jos pitati da sam naslovio na NN osobu i sve ostalo 100% napisao,sta bi mi odgovorio.
Znas kako u nasem narodu kazu ako se nesto krupno sprema a propaganda je ovih dana bila zestoka neovisno tacna ili ne,a ti narode ne obesbjedis brasno,ulje,secer,sol ili si lud,ili nesto nije uredu s tobom,ili si siromah da ne kazem kokuz jer vrijedzam stanje siromastva koje je bog odredio kao iskusenje u odredzenom domenu svih naroda svijeta,mogu ti pokazati zalihu,drzim je u podrumu a ne u spajizu,jer potrosit cu je nedaj boze prije vatrometa,a ovako mrsko mi ici u podrum,nece niko,lakse u granap dok ima u rafama,ako se budemo rukovodili nasim Fadilom necu morati nikako u podrum,hvala premijeru,volio bih kad bi i ti mene pozvao u goste,i jos bih te zamolio kad komentarises ubuduce opleti po svemu a ne samo dijelove,ne mogu da steknem ukupnu sliku,i dodat cu ja zivim za porodicu,ona je osnovno nacelo,kako nase drustvo propagira,i geslo mi je da se treba imati koliko je bog nafake odredio,tako tvoja opaska sa njimetom mi godi.Lp
Koliko nas je koštao Ivkovic,Marenzi,Vistica,Zdunic,Crncevic ? Kad bi se tako razmisljalo onda klub ne bi ni postojao,to sto hoćeš da predstavis nema veze s mozgom.
Mi pobijedili,Zec asistent,eto tebe da otvoriš kao oči nekome,koja ti je poenta?

Ti da se brineš za klub prvo bi nam napisao koliko su uprave obezbjedile i namaknule novca za funkcioniranje kluba,od prošlih do ovih Al svi znamo da tebi nije to interes nego Zec,znaš ti šta radiš Al sviras u prazno.

U lancu problema Zec je posljednja stanica. Po uprava nam se vucaruju neki tipovi koji ne bi trebali prsmrdit u klubu,I koji nisu u stanju godinama obezbjediti nula uslova a tu su,supljiraju tako ko ti i vrte se oko kluba I kontaju jesmo face.
Zadnja izmjena: Hulahopka, dana/u 21 mar 2022, 13:57, ukupno mijenjano 4 puta.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 21 mar 2022, 13:30

1921ba je napisao/la:
21 mar 2022, 12:44
:ljepota: :salut: :opaopa:

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 21 mar 2022, 14:30

Ovo je period jedan od rijetkih u kojem ne gledamo rokove isplate nekome, ne gasimo se, ne strepimo za licencu, ne štrajkuju igrači itd itd.

I sad opet se neko nađe da se.re, ovo redom treba banovati ko god negativu unosi.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 21 mar 2022, 14:43

Cinjenica jeste da je od promjene uprave doslo do odredjenog poboljsanja. Vratili su Stilica, koji ranije nije htio da igra. Uz to je veliki broj navijaca stao uz klub i prikupio se znacajan iznos novaca, opet sto ranije nije bio slucaj. I to nesto govori. Ali smo daleko od bitnih stvari, investitora i slicno. Fali tu jos kompetetni ljudi koji imaju kapacitet za tako nesto. Treba podrzati pa ko koliko moze.

OdbrambeniOP
Kontakt:

Post Postao/la OdbrambeniOP » 21 mar 2022, 14:53

Koliko nas je koštao Ivkovic,Marenzi,Vistica,Zdunic,Crncevic ? Kad bi se tako razmisljalo onda klub ne bi ni postojao,to sto hoćeš da predstavis nema veze s mozgom.
Mi pobijedili,Zec asistent,eto tebe da otvoriš kao oči nekome,koja ti je poenta?

Ti da se brineš za klub prvo bi nam napisao koliko su uprave obezbjedile i namaknule novca za funkcioniranje kluba,od prošlih do ovih Al svi znamo da tebi nije to interes nego Zec,znaš ti šta radiš Al sviras u prazno.

U lancu problema Zec je posljednja stanica. Po uprava nam se vucaruju neki tipovi koji ne bi trebali prsmrdit u klubu,I koji nisu u stanju godinama obezbjediti nula uslova a tu su,supljiraju tako ko ti i vrte se oko kluba I kontaju jesmo face.

Vjerovatno si ti jedan od onih koji predlaze akcije hajmo skupiti i neka hvala ti,ja to sve pratim i razumijem akciju,moram ti jos jdnom reci da nemam nista protiv Zeca,ali imam protiv toga da mi ti nesto zabranis,ja sam ti samo pokazao primjer gdje se budzet moze rasteretiti,o svemu tome cemo za par mjeseci kad bude sjevalo,ako znas sta znaci rasteretiti budzet onda znas da su najbolniji velki iznosi,sjeva sa svih strana,sa svih strana topovski,u tom slucaju su nase akcije minorne,nisam zajedljiv,bar se zamisli pa me ispravi,jer ja tako mislim i rezonujem a ti ubacen element,nisam to niti cu biti,ali cu uvijek sugerisati sto je za Zelju ispravno.Lp

OdbrambeniOP
Kontakt:

Post Postao/la OdbrambeniOP » 21 mar 2022, 14:56

jointunija je napisao/la:
21 mar 2022, 10:52
Hulahopka je napisao/la:
Evo i ja čitam i ne vjerujem,on zna što onaj nije igrao u Španiji,pa eto i Jakirović ga htio dovesti al eto ti znaš.
Idi bola piši sastave,to ti ide od ruke.
Moras pitati njegovog menadzera sto nije igrao u Spaniji,Portugalu,mozes dobiti i info kod njegovog satelita koji igra sa njim on vam je svima dostupan,sto se mene i tebe tice mi mozemo samo naglabati po vidzenom,dvoumio sam se da li da ti pisem jer ako smatras da smo dobili pojacanje a ne nuzdu onda je to za mene razocarenje ali ovi iz ovih zemalja poslali ga u naseg Zelju kao mladog,talentovanog,perspetivnog da se kali,idi potpisi,raskini,neka i Zeljo nesto hajruje i vrati se nama,ovdje neki moron pod utiskom evo nam pojacanja mlad,dobar,kvalitetan,perspektivan,daj da ga potpisemo ne smijem reci na koliko godina, jer ne vjerujete mi,i daj  mu platu, opet ne smijem reci,hajde da bubnem osam stoja halalite ako nisam pogodio,slazem se da je mlad,sve ostalo je k.... izvinjenje na vulgarnisti,ali i trener nas rece da ovi sto nisu igrali tamo negdje se jos uigravaju nije on jedini ima ih jos,treba vremena,hajde daj boze da se uigraju u protivnom sve ce toZeljo skupo platiti,vrijeme ce pokazati,to za Jakirevica mi je novo hvala ali bih volio znati razlog sto nije,sto se tice sastava ja ih ne pisem,to napisu MARKERI ja samo pribiljezim,ali drago mi je da je prica poucna.Jos vam zamjeram sto ne uvazavate razlicitost misljenja,nego sam stekao dojam odmah dzunte pa u blato sagovornika,smatram da nije uredu.Lp

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 21 mar 2022, 15:09

Jučerašnja utakmica kako god da je završila, ne bi bilo nepošteno. Benderu hvala što nas je ostavio u životu sa odličnim intervencijama i zasluženo je igrač utakmice. Velež dobro fizički spreman do 70. minute i tad su počeli padati. Tad su i igrači i navijači osjetili da se može doći do tri boda, lakše smo dolazili u prilike. Napredak je bio s izmjenama na poluvremenu, u prvoj polusezoni smo lošiji bili nakon izmjena. Za mene ne može biti loša utakmica kad svi ginu jedan za drugog i kad daju 100% od sebe, to se osjeti i dišu jedan za drugog. Dali smo im fore i odigrali smo bez jednog od najboljih igrača ali im nije bilo dovoljno :mrgreen:
Nema ljepšeg osjećaja nego ga dati za pobjedu u 90'+.
Odmoriti koji dan i krenuti sa pripremama za Posušje, svi zajedno i do kraja pa šta Bog da.
Simpatije pobrao gost iznenađenja na istoku :)
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 21 mar 2022, 15:18

Ali stvarno velike pohvale za Bendera, momak koji je bio treći golman prošle sezone dosavši iz 3.HNL lige , ovu sezonu ima 11 clean sheetova uz jednu ili više fenomenalnih odbrana svaku utakmicu , stvarno svaka čast Josipe
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 mar 2022, 15:22

Hilmo123 je napisao/la:
21 mar 2022, 15:18
Ali stvarno velike pohvale za Bendera, momak koji je bio treći golman prošle sezone dosavši iz 3.HNL lige , ovu sezonu ima 11 clean sheetova uz jednu ili više fenomenalnih odbrana svaku utakmicu , stvarno svaka čast Josipe
Velika je tu zasluga i Hasagića. Stručan čovjek na pravoj poziciji i odmah se vidi rezultat rada.
mosa lošmi stićko tit-ula!

JugJugJug
Kontakt:

Post Postao/la JugJugJug » 21 mar 2022, 15:26

Ma ljusi mi smo trebali gubiti 0 3 i da ni jedan gol nije kriv Bender. On je skinuo sve zicere 1 na 1 a da ne pricam kad je u drugom ona isla u malu mrezu kad je Beca loptu izgubio. Jos ne mogu da prezalim kako je spustio glavu kad je Resic spirno lijevo sam ko duh on gura Gasalu medju 3 igraca. Ali hajde sladje je ovako 90+

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 21 mar 2022, 15:34

Da nije bilo Zeca i Stilica, neki igraci bi nas tuzili u pojedinim situacijama i vjerovatno bi neke utakmice bile registrovane 0:3 u neciju korist. Kakvi god da su, sto se tice financija tu su nam sigurno valjali i hvala im. Da ne govorim o tome koliko je Stilic svoj obraz zaduzio kod nekih igraca pa zbog njega nismo imali problema sa odgodama placanja.
Nije da branim njih dvojicu, Zeca pogotovo, stvari na terenu su jedno, al sa ove “strane” im hvala.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 mar 2022, 17:24

Gutović tri od tri sa juniorima.

Široki - Željezničar (2:4)
MDK - Željezničar (0:4)
Željezničar - Tuzla (6:3)
mosa lošmi stićko tit-ula!

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 21 mar 2022, 17:45

1921boy je napisao/la:
21 mar 2022, 15:22
Hilmo123 je napisao/la:
21 mar 2022, 15:18
Velika je tu zasluga i Hasagića. Stručan čovjek na pravoj poziciji i odmah se vidi rezultat rada.
Znal neko što je Fejzić zagrijavao jučer Bendera???

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 21 mar 2022, 18:07

Ja mislim da je Hasagic napustio klub.

OdbrambeniOP
Kontakt:

Post Postao/la OdbrambeniOP » 21 mar 2022, 19:17

MrkiMedo je napisao/la:
21 mar 2022, 15:34
Da nije bilo Zeca i Stilica, neki igraci bi nas tuzili u pojedinim situacijama i vjerovatno bi neke utakmice bile registrovane 0:3 u neciju korist. Kakvi god da su, sto se tice financija tu su nam sigurno valjali i hvala im. Da ne govorim o tome koliko je Stilic svoj obraz zaduzio kod nekih igraca pa zbog njega nismo imali problema sa odgodama placanja.
Nije da branim njih dvojicu, Zeca pogotovo, stvari na terenu su jedno, al sa ove “strane” im hvala.
Postovani M/M podrzavam stav i hvala na javljanju,razborito i razumljivo,ja ni u jednom momentu ne omalovazavam te igrace u njihovom doprinosu bilo ovom bilo u onom i hvala na info da je njihov doprinos u domenu toga sto navodis puni,ja sam samo iznio podatke koji su manje vise poznati i ticu se ucinka igraca,njegovih finansija i mogucnosti poslodavca da ispostuje obaveze,ovo je najveca igracka obaveza i bit ce prva na tapetu sigurno,ne znam jesmo li svjesni koliko je to blizu a  koliko ce druge na oko male obaveze narasti,bez investitora i to veoma brzo, mi smo u strogoj dubiozi bez povratka,jos jednom hvala sto nije na noz, a tema je mnogo ozbiljna sa svih aspekata.Lp

OdbrambeniOP
Kontakt:

Post Postao/la OdbrambeniOP » 21 mar 2022, 19:19

MrkiMedo je napisao/la:
21 mar 2022, 15:34

1921TM87
Kontakt:

Post Postao/la 1921TM87 » 21 mar 2022, 19:42

Forzza Željo.

Marin Galić, najbolji bek lige.
Cocalić isto bez greške, kao i Bender sa još jednom utakmicom bez primljenog gola. Bravo momci.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 21 mar 2022, 19:56

Sljedeća tri kola bi za nas trebala biti odlučujući u smislu da li imamo šansu za Europu.
Teoretski sljedeća tri kola su "prelagana",gdje bi se moralo (mora se umrijeti samo) uzeti 9 bodova.
Posusje u gostima
Leotar kuci
Rudar gosti

Ako ove tri ne pobijedimo definitivno ne zaslužuje mi evropu, a onda se okrenuti pripremi za narednu sezonu.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, Hrasno15 i 20 gostiju.