Možemo samo nagađati, ali mislim da poste Pidro, Mujakić, Kapić, Čataković, Hebibović, Šabanović.Hajdeee je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:45Ko sve posti?umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:44Mislim da je jednim dijelom na loše rezultate u ovom mjesecu uticalo i to što nam većina igrača posti. I Kepčija je to spominjao u podcastu, da li je do toga vidjet ćemo u narednih 20-ak dana.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Posti i Benzema, pa rešeta svaku utakmicu. Dokle više raznorazna opravdanja?
Meanwhile direktorica nam na nekakvoj poljani sa dekicom, boli i nju pikana 

1946-1987
-
- Kontakt:
Složit ćeš se da nije realno da poredimo Benzemu sa našim amaterima.GalileoGalilei je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:55Posti i Benzema, pa rešeta svaku utakmicu. Dokle više raznorazna opravdanja?
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
Poštujem Kodru, volio bih da je prica sa njim uspjela, ali šta je to Kodro do sada spektakularno ostvario kao trener ? Nikad nije radio u prvoj ligi neke zemlje, osim u Sarajevu.Vinko ima dvije titule, play - off EL i fino vođenje mlade reprezentacije.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:08Ma nema šanse da Vinko ostvari bolju karijeru od Kodre npr. Njemu je maksimum da ode ili u jugoistočnu Aziju i napravi karijeru jednog Šešlije npr, ili da ode u Srbiju.
PS Nadam se da mi cijenjenji napoleon72 nece šta zamjeriti

- GalileoGalilei
- Kontakt:
Složićeš se da se ovo itekako da porediti, jer post je post, pa radilo se o Benzemi ili Hebibu. Hajde da su oni ranije igrali kako treba, pa da kažeš da ima uticaja post, ali ovako nigdje veze.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 01:02Složit ćeš se da nije realno da poredimo Benzemu sa našim amaterima.GalileoGalilei je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:55Posti i Benzema, pa rešeta svaku utakmicu. Dokle više raznorazna opravdanja?
- NisamInSajder
- Kontakt:
Pa Čataković je na pripremama i igrao jedino na špicu, jer je uvijek imao za sebe 10tku, Bodul, Avramovski/Varešanović. Nikad nije bio u isto vrijeme na terenu sa Bagarićem. A na pripremama si igrao protiv Kolosa, Horsensa i dva kluba iz Uzbekistana, vrlo korektno protivnici svi, daleko od kako ti nazivaš ribara.napoleon72 je napisao/la: ↑30 apr 2022, 21:08@nisaminsajder Joj brate izvini al mozes srat zivotom... Pa Catakovic je na pripremama i zabio sve golove sa "pogresne pozicije" prednjeg veznog, nijednu na spicu nije ni igrao. U ligi takodje vecinu tekme odigrao na toj poziciji al nema ribara kao na pripremama... Kakva bolan prosla polusezona, uporedi poraz od Borca sa Blitvarom.i sad? Sad smo ih satrali igrom, tri zicera nam Cetkovic brani, jos primimo gol nakon ocitog faula. I ja sam za da se ovaj Ajvaroski otjera u pm al nemoj mi hljeba ti poredit sa proslom polusezonom kad smo imali sut po utakmici. Sta smo znali loptu iznijet, Leotar nas trehnuo na Kosevu, Ljubic bara bara s nama bio, o cemu pricamo ba? Koliko god ovaj makedonac bio glup, et makar je progurao Dala i napravio od njega solidnog ofanzivca. I Blitvar je imao Dala, nije ga koristio, nit je izvukao bilo sta iz bilo koga. Kapic je kod ovog trenera 80% bolji igrac nego u prosloj polusezoni, kao i Lazic, kao i Dal.
Ja nigdje ne kažem da je Sablićev rad bio idealan, ali bio je 2-3 puta kvalitetniji od ovog Vasoskog. Kod Sablića si bio defanzivno vrlo dobar, većinu golova si primio na individualnu grešku pojedinca (Kanurić, Pidro, Trako..),a na kraju polusezone bio si 2. najbolja odbrana u ligi, niko osim Zrinjskog nas nije baš nadigrao. A Sablić je imao ekipu posloženu kao za termina (i pojedine termin ekipe su imali bolju selekciju jer recimo imao si 4 desna beka, 1 lijevog beka na dispoziciji, 1 desno krilo i 0 lijevih krila, 3-4 polušpica i 3 špica) plus ekipa nije prošla pripreme, pola polusezone nije bilo plata. Dakle problem za probleme i opet u takvoj atmosferi je radio, trudio se i osvojio 27 bodova i niko nas nije strašno nadigrao kao recimo ove polusezone Tuzla City, Zrinjski ili Željezničar.
Da se još nadovežem na period Sablića, recimo zbog Bodula i njegovog crvenog je izgubio 3 boda u Širokom, Kanurićeva greška protiv Tuzla Citya ili Trakina greška protiv Borca. Eto 3 derbija koja si izgubio zbog individualnih grešaka, a bio si ili al pari sa protivnikom ili bolji od protivnika. Što ne možeš reći za vrijeme Vasoskog, kad te je Borac iskontrolirao u današnjoj utakmici, bukvalno su ljudi igrali koliko im treba za pobjedu od 1:0, eto sa Borcem si bio jednak na Koševu, a Zrinjski, Željo i Tuzla City su te nadigrali.
Da, Kapić je loše djelovao kod Sablića, prvo došao je u septembru, nije prošao pripreme i bio je out praktično 2 mjeseca zbog povrede i igrao je u samo 6 utakmica, a i u tih 6 utakmica djelovao je vrlo dobro u odnosu u kakvom je stanju bio i psihičkom i fizičkom. Također, i Dal se vraćao iz vrlo teške povrede, a onda na sredini polusezone zaradio i novu povredu. Ali, recimo kod Sablića si imao Šabanović kao jednog od najboljih desnih bekova lige, a kod Vasoskog Šabanović je klupiran je mora igrati Hebibović.
Sabliću se apostrofiraju porazi protiv Leotara i Ljubića. Uredu, na mjestu, pogotovo poslije Ljubića kad je taj isti Sablić rekao da su svi ga šamara bili, a nije se vadio na razne alibije, a imao ih je pripreme, stanje u klubu, manjak kvaliteta. Dok se Vasoski zasniva na alibijima, loš teren, sudija ili pak nije znao šta se desilo sa ekipom. Utakmica protiv Leotara, ljudi praktično prvi put prešli centar na utakmici i zabili gol, dok je recimo Ahmetović pogodio stativu, Bagarić promašio prazan gol, ali bukvalno prazan, ranije Bagarić uništio odličnu priliku gdje ideš 3 na 2.
Kažeš da uporedimo današnju utakmicu sa Borcem i onu koju je vodio Sablić. Može. Prvo pogledaš sastave obje ekipe i vidiš da je Borac tu utakmicu u odnosu na ovu mnogo jači imaju Jovanovića, Zakarića, Vranješa i da imaju mnogo boljeg i ozbiljnijeg trenera, a odmah možeš vidjeti da je i Sarajevo danas bilo jače jer imaju Čatakovića, Avramovskog, Šećerovića. I kad pogledaš utakmice i analiziraš možeš vidjeti u najmanju ruku slične utakmice, s tim da Trako nije napravio onu grešku Borac vjerovatno ne bi dao gola tu utakmicu, dok za danas to ne možeš reći jer je Borac igrao koliko mu je trebalo, zabili gol, kasnije još malo povukli da zabiju još jedan dok su igrači u šoku, i onda se povukli i kontrolisali utakmicu iz defanzive. I vidiš praktično identično Sarajevo sa istim brojem prilika, ali prije par mjeseci si imao manje kvalitetne igrače u odnosu na ove danas što se kompezovalo smislenijom taktikom i boljim planom. Recimo, imao si Pidrin šut kad je Pavlović jedva sa linije skinuo loptu, šut Fanima ili recimo ubačaje Pidre ili Oremuša na koje nije imao ko odreagovati jer nije bilo pravog špica.
I za kraj, Sablićeva polusezone je daleko od solidne i pozitivne za klub kakvo je Sarajevo, ali u situaciju u kakvoj je klub bio i sa onim igračkim kadrom ono je bio sami vrh što se ne može reći za alibi trenera Vasoskog. I da, vrati moje prijašnje postove i vidjet ćeš kad je Sablić došao da nisam bio siguran u njegov dolazak i da sam rekao da nema dovoljan kvalitet za Sarajevo koje traži iskorak u Europi, ali njegov rad i iskrenost uprokos svim problemima je zaslužila barem da završi sezonu u klubu, a sa normalnim igračkim kadrom i normalnom situacijom kakvu ima Vasoski (još jednom alibi trener) bi napravio daleko više od Makedonca u to sam siguran.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Heba izgleda posti otkako je došao iz Veleža. Manite se opravdanja...
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Hebibovic posti od kad je potpisao za nas :kafa:umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:47Možemo samo nagađati, ali mislim da poste Pidro, Mujakić, Kapić, Čataković, Hebibović, Šabanović.Hajdeee je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:45Ko sve posti?umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:44Mislim da je jednim dijelom na loše rezultate u ovom mjesecu uticalo i to što nam većina igrača posti. I Kepčija je to spominjao u podcastu, da li je do toga vidjet ćemo u narednih 20-ak dana.
P.S slazem se sa forumasima koji kazu da Belmin nije golman za evropsko sarajevo
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Po tm-u nije. U sezoni 04-05BegovicRamiz je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:18jel istina da u poslijeratnom periodu nikada nismo imali tri vezana poraza u prvenstvu?
moze li se provjeriti ovo
Čelik Sarajevo 2 1
Sarajevo Travnik 2 4
Budućnost Sarajevo 3 0
Po kolima je ovakav raspored, ali ne mora značiti da se i po datumima ovako igralo, jer negdje ima grešaka, kada su se utakmice odgađale.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
-
- Kontakt:
Šta mislite o Nerminu Bašiću kao treneru za nas?
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
-
- Kontakt:
umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 01:16Šta mislite o Nerminu Bašiću kao treneru za nas?

Mujakic moze samo da posti od Cantera kojeg igra ko da je kakav balavac. Bio je zreliji i bolji sa 19 godina nego sad.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:47Možemo samo nagađati, ali mislim da poste Pidro, Mujakić, Kapić, Čataković, Hebibović, Šabanović.Hajdeee je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:45Ko sve posti?umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:44Mislim da je jednim dijelom na loše rezultate u ovom mjesecu uticalo i to što nam većina igrača posti. I Kepčija je to spominjao u podcastu, da li je do toga vidjet ćemo u narednih 20-ak dana.
Fin posao radi u Sloveniji, ali sad za sad, prevelik smo klub za njega. Nama treba neki jak i iskusan trenerski mag.bordobijeli je napisao/la: ↑01 maj 2022, 01:19umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 01:16Šta mislite o Nerminu Bašiću kao treneru za nas?![]()
Pa i nije baš tako. Prva stvar u kojoj se razlikuju jeste što Benzema vjerojatno jede po pravilima nutricioniste za razliku od naših, druga stvar jeste da on teži uvijek prema višem za razliku od naših i treća stvar fizička sprema. Svakako da post nije opravdanje za loše igre Hebibovića ili Pidre jer su oni i prije bili loši ali svakako da ima mali uticaj.GalileoGalilei je napisao/la: ↑01 maj 2022, 01:05Složićeš se da se ovo itekako da porediti, jer post je post, pa radilo se o Benzemi ili Hebibu. Hajde da su oni ranije igrali kako treba, pa da kažeš da ima uticaja post, ali ovako nigdje veze.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 01:02Složit ćeš se da nije realno da poredimo Benzemu sa našim amaterima.GalileoGalilei je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:55Posti i Benzema, pa rešeta svaku utakmicu. Dokle više raznorazna opravdanja?
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
-
- Kontakt:
Nama u klubu treba autoritet kojeg ce svi postovati i slusati. I da dovede trenera i igrace koje zeli i samo gura svoju pricu. Treba neko tvrdoglav kao Vaha da ne moze na njeg uticati niko, ni hz ni istok ni mahala ni menageri,ni FB ni vlasnik. Treba nam takva glava koja ce sve otkačiti i raditi samo kako on misli. Ovo dodvoravanje svakom zivom nas nigdje ne vodi, treba nam diktator nista demokratija.
Nesto razmisljam, odlicno bi bilo da do kraja sezone mi nista vise ne prognoziramo ovdje po forumu, nacitamo se redovno svakavih prognoza i rezultata, malo malo pa se dignemo u nebesa, pa smo malo medju gorim ekipama lige. Nek ide sta Bog da, al de se i mi ne nadamo previse 

I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️
COYG‼️
Al kad se sjetim kako su Hebibovic i Tatar pravili djecu svima redom po desnoj strani te polusezone do povrede Hebibovica na derbiju, npr protiv Batea u Zenici.
Ako se napravi neki presjek od dolaska Tana, najbolju polusezonu ali i igru za oko je imao Vinko Marinović. I da smo zadržali finansijskunstabilnost te godine vjerojatno bi nam on još bio trener. Neki će reći da je imao i najbolju ekipu što je vjerojatno tačno, pri čemu mislim da nije bila i najskuplja. Od svih ostalih najlošije uslove što se tiče atmosfere/kadra je imao Sablić.
Ja sam uvijek za to da se ljudima da duži period da nešto probaju napravit tako da bi lično pružio priliku Vasoskom ako uzme kup da sam na Ismirovom mjestu. Ali na sreću nemam odgovornost donošenja takvih odluka.
Ako se napravi neki presjek od dolaska Tana, najbolju polusezonu ali i igru za oko je imao Vinko Marinović. I da smo zadržali finansijskunstabilnost te godine vjerojatno bi nam on još bio trener. Neki će reći da je imao i najbolju ekipu što je vjerojatno tačno, pri čemu mislim da nije bila i najskuplja. Od svih ostalih najlošije uslove što se tiče atmosfere/kadra je imao Sablić.
Ja sam uvijek za to da se ljudima da duži period da nešto probaju napravit tako da bi lično pružio priliku Vasoskom ako uzme kup da sam na Ismirovom mjestu. Ali na sreću nemam odgovornost donošenja takvih odluka.
Samo naprijed Saraj'vo!
- ElCartel11
- Kontakt:
Vasoski i Sablic u jednom. Treneri za male ekipe i to je to. Kad preuzmu ekipu koja se mora boriti za trofeje tu izgore.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 01:16Šta mislite o Nerminu Bašiću kao treneru za nas?
Dosta vise tih pocetnika preko glave mi ih je. U našem klubu jednostavno ne mogu raditi. Ovdje treba trener sa vec nekim rezultatima iza sebe i sa jakim autoritetom.
Onako prvi na pamet mi trenutno pada, a da je slobodan je Slavisa Stojanovic. Mislim, da ne bi bio pretjerano skup glede na rezultate koje je postigao. A za naše uslove odlican trener sa jakim autoritetom u svlačionici.
2x prvak Slovenije sa Domzalama i 1x prvak Srbije sa Zvezdom. Vise nego dovoljno, da se mu pusti ova ekipa u ruke sa par nadogradnji i da konacno počnemo liciti na fudbalski tim.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 30 gostiju.