Razumijem i ja i mislim da bi njegovim dovođenjem i eventualnim neuspjehom pao i zadnji bastion nade oko ove reprezentacije kod ionako malo ljudi koji i dalje prate ovu repku.Raonffa je napisao/la: ↑03 maj 2022, 01:34Ma znam sve druže, upravu si nema šta, sve to i jeste najveći problem.Rosicky je napisao/la: ↑03 maj 2022, 01:19Oko ove repke se ne vrte ni blizu stručni kadrovi koji se kreću u većini drugih saveza.Raonffa je napisao/la: ↑03 maj 2022, 01:03Cimi je također višak u reprezentaciji, makar u prvih 11.
Mi od igrača sa 30 godina koji igra u Standard Liegeu, i koji za pet godina standardnog igranja u repki nije napredovao ni sekunde kao igrač, nemamo nikakve koristi.
Hajde Amiru je 25 godina, tek je u zadnjem ciklusu afirmisan kao standardni reprezentativac, igra dobro u trećeplasiranom timu turske lige, možda dečko napravi neki transfer, možda postane bolji igrač, ali Cimirot to sigurno neće biti.
PS: Kad smo kod Amira, podsjetit ću da je i on sa 19 godina (2016-te) otišao u Konyaspor u kojem je onako yebiga igrao, nije bio možda full standardan ali nije ni da nije igrao nikako (danas ima oko 150 utakmica za Konyu, što nije mali broj za nekih pet sezona), a mi smo ga se sjetili tek nakon 4-5 godina i dali mu šansu u reprezentaciji i sad se nadamo da će napraviti transfer u Udinese? Pa šta su selektori radili proteklih pet godina ybt život, a nama za to vrijeme u sredini igrali Sarići ili ala Sarići.
Eto još jedan primjer one moje teze da ne znamo prepoznati momenat kada treba isforsirati igrača.
Kada izbacimo politiku i sve što ide s tim opet se sve to svodi na 2 čovjeka u državi koji bi mogli pomoći savezu na tom području.
Probalo se sa Misimovicem u nekoj ulozi pa ćorak..još gore je što bi ljudi npr Barbareza za selektora a upravo takvo kadroviranje ljudi koji nemaju veze s strukom(barbarez se poslije nogometne karijere ne bavi strukom) je i dovelo do toga da se bazen poznaje čitanjem ssba foruma.
Mada, što se tiče Barbareza, ja mislim da je Sergej zadnja nada zagriženog navijača reprezentacija da bi mogli napraviti nešto, ono da on podigne atmosferu u i oko ekipe (nešto slično kao Piksi u Srbiji, bez želje da uopšte želim uporediti kvalitet dvije repke) pa da se kao nešto izmajmuniše na ho-ruk.
Jer, objektivno, osim selektora sa takvom harizmom i pedigreom mi nemamo nikakve šanse da se izvučemo iz ovog ponora što ne bi morali mijenjati komplet savez i sistem, a ovo drugo je aposlutno nemoguće u ovom momentu, mada i Barbarez na selektorskoj poziciji je mission imposible sa ovom garniturom ljudi u savezu.
Dakle, slažem se da Sergej nema trenersku/selektorsku referencu za ovaj posao, ali isto tako razumijem i ove što ga žele na klupi.
To njegovo nedovodenje i tihi rat sa savezom je i neka brana eventualnom razocarenju iz kojeg se ne bi izvukli jer bi se poklopilo i sa odlaskom Džeke.
Ostaje nada da ce se momci koji odlaze iz ove države poceti baviti nekim strucnim poslovima vezanim uz nogomet pa da ce za 10g dobijati poslove između ostalog i u nasoj ligi i repci