Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Rosicky
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Rosicky » 03 maj 2022, 01:42

Raonffa je napisao/la:
03 maj 2022, 01:34
Rosicky je napisao/la:
03 maj 2022, 01:19
Raonffa je napisao/la:
03 maj 2022, 01:03
Cimi je također višak u reprezentaciji, makar u prvih 11.

Mi od igrača sa 30 godina koji igra u Standard Liegeu, i koji za pet godina standardnog igranja u repki nije napredovao ni sekunde kao igrač, nemamo nikakve koristi.

Hajde Amiru je 25 godina, tek je u zadnjem ciklusu afirmisan kao standardni reprezentativac, igra dobro u trećeplasiranom timu turske lige, možda dečko napravi neki transfer, možda postane bolji igrač, ali Cimirot to sigurno neće biti.

PS: Kad smo kod Amira, podsjetit ću da je i on sa 19 godina (2016-te) otišao u Konyaspor u kojem je onako yebiga igrao, nije bio možda full standardan ali nije ni da nije igrao nikako (danas ima oko 150 utakmica za Konyu, što nije mali broj za nekih pet sezona), a mi smo ga se sjetili tek nakon 4-5 godina i dali mu šansu u reprezentaciji i sad se nadamo da će napraviti transfer u Udinese? Pa šta su selektori radili proteklih pet godina ybt život, a nama za to vrijeme u sredini igrali Sarići ili ala Sarići.

Eto još jedan primjer one moje teze da ne znamo prepoznati momenat kada treba isforsirati igrača.
Oko ove repke se ne vrte ni blizu stručni kadrovi koji se kreću u većini drugih saveza.

Kada izbacimo politiku i sve što ide s tim opet se sve to svodi na 2 čovjeka u državi koji bi mogli pomoći savezu na tom području.

Probalo se sa Misimovicem u nekoj ulozi pa ćorak..još gore je što bi ljudi npr Barbareza za selektora a upravo takvo kadroviranje ljudi koji nemaju veze s strukom(barbarez se poslije nogometne karijere ne bavi strukom) je i dovelo do toga da se bazen poznaje čitanjem ssba foruma.
Ma znam sve druže, upravu si nema šta, sve to i jeste najveći problem.

Mada, što se tiče Barbareza, ja mislim da je Sergej zadnja nada zagriženog navijača reprezentacija da bi mogli napraviti nešto, ono da on podigne atmosferu u i oko ekipe (nešto slično kao Piksi u Srbiji, bez želje da uopšte želim uporediti kvalitet dvije repke) pa da se kao nešto izmajmuniše na ho-ruk.

Jer, objektivno, osim selektora sa takvom harizmom i pedigreom mi nemamo nikakve šanse da se izvučemo iz ovog ponora što ne bi morali mijenjati komplet savez i sistem, a ovo drugo je aposlutno nemoguće u ovom momentu, mada i Barbarez na selektorskoj poziciji je mission imposible sa ovom garniturom ljudi u savezu.

Dakle, slažem se da Sergej nema trenersku/selektorsku referencu za ovaj posao, ali isto tako razumijem i ove što ga žele na klupi.
Razumijem i ja i mislim da bi njegovim dovođenjem i eventualnim neuspjehom pao i zadnji bastion nade oko ove reprezentacije kod ionako malo ljudi koji i dalje prate ovu repku.
To njegovo nedovodenje i tihi rat sa savezom je i neka brana eventualnom razocarenju iz kojeg se ne bi izvukli jer bi se poklopilo i sa odlaskom Džeke.

Ostaje nada da ce se momci koji odlaze iz ove države poceti baviti nekim strucnim poslovima vezanim uz nogomet pa da ce za 10g dobijati poslove između ostalog i u nasoj ligi i repci

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 maj 2022, 01:44

Lumis je napisao/la:
03 maj 2022, 01:32
Raonffa je napisao/la:
03 maj 2022, 01:24
Lumis je napisao/la:
03 maj 2022, 01:08
Forsirali smo Gojaka pa nikakve koristi od njega 😉 veci problem je koja 3 igraca moraju igrati u veznom redu. Pjanic, Krunic i Prcic/Amir/Cimirot
Ali Gojak je opet napravio nešto na klupskom nivou, ima 200 utakmica za Dinamo koji je vrlo solidan klub kada pogledaš gdje nam igraju pojedini reprezentativci. Slažem se da ni Gojak nije napravio ono što smo očekivali, ali ne možeš zbog jednog igrača odustati od filozofije i sistema.

Što se tiče veznog reda, po mom skromnom mišljenju u formaciji 352 koju forsira Petev (mada ću je ja razdvojiti na 3142 i 3412) imaš fluidnost da postavljaš igrače različitih karakteristika u sredinu terena.

Ali eto iz nekog razloga mi počesto spojimo Cimirota i Hadžiahmetovića, igrače koji služe samo da dodaju prvom do sebe i da diktiraju tempo (a ovo drugo svakako imamo ili smo makar imali u Pjaniću), dakle njih dvojica na terenu apsolutno nepotrebni.

Kao što Wanda reče tragikomično je gledati Cimija koji glumi box to box veznjaka a ne može to igrati ni u ludilu, kad ga vidim da pokušava utrčati u prostor (između protivničkih linija sredine i bekova) sa onim cik-cak trkom kojeg bi stigla moja rahmetli nana, bude mi zlo.

Nevezano za Cimija, problem nam je što je izgleda Pjanić gotov igrač i ne znam koliko ga više uopšte ima smisla gurati, nisam pametan po tom pitanju.

Uglavnom ako računamo i Pjanića kao igrača, recimo u ovoj 3142 formaciji ja bih Amira stavio kao ovog igrača između odbrane i sredine, a kao dvojicu veznjaka ispred Pjanića i Prcića. Yebiga ta pozicija između odbrane i sredine je bila idealna za Pjanića iz najboljih dana pod Allegrijem u Juventusu ali daleko je on od toga, pa kontam manja je šteta gurnuti ga malo više naprijed tj. baš na sredinu.

Ako igramo sa prednjim veznim umjesto ovog, po poziciji, zadnjeg veznog onda bi umjesto Amira išao Krunić i to je vala sva filozofija :D

Pjanic, Krunic, Hadziahmetovic ce najvjerovatnije biti ta trojka u veznom redu. Sto je na papiru jak vezni red ali u praksi je to izgledalo jako lose. Mozda promjena formacije pa da igramo ko kad je Susic bio selektor.

Sehic (Kovacevic)
Dedic Ahmedhodzic Hadzikadunic Kolasinac
Amir
Pjanic Prcic
Krunic
Dzeko Demirovic
Slažem se za ovo boldirano, nisu oni baš kompatibilni, u ovakvom veznom redu kad ti zatvore Pjanića (što radi svaki iole solidan protivnik) ti si gotov jer Amir je nazad odsječen, a Krunić je specifičan igrač kojeg ja lično ne doživljavam kao dobru opciju za ekipu koja ganja posjed, pogotovo kada on treba imati loptu u nogama dosta dugo.

Ova formacija koju si postavio također izgleda zanimljivo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 03 maj 2022, 12:16

Raonffa je napisao/la:
03 maj 2022, 00:23
h1a2s3o4 je napisao/la:
03 maj 2022, 00:11
Raonffa je napisao/la:
03 maj 2022, 00:05
Ma nismo mi nikada znali prepoznati trenutak kada treba gurati nekog igrača, osim ako nije baš sila prilika kao što se desilo sa Ahmedhodžićem i Hadžikadunićem gdje se Zukanović oprostio, Šunjić i Memišević otišli u Kinu, Bičakčić se povrijedio (evo nema lika haman dvije godine), skoro da nije ni imao ko drugi igrati osim njih.

Prcić se trebao gurati odmah nakon što je izašao iz mlade repke, a realnost je da dečko ni dan danas nije standardni član ne prvih 11, nego reprezentacije općenito.

Da ne idem sad u detalje, ima tih primjera dosta.

Uglavnom, ova Liga nacija na ljeto je odličan momenat da se isforsiraju Kovačević, Dedić i Gazibegović, da dobijemo igrače za budućnost plus još da ih poguramo sa eventualnim transferom.

Tako bi to trebale raditi reprezentacije koje imaju sistem i gledaju u budućnost, ali svi mi znamo da će Petev na gol opet staviti Šehića i na desnog bočnog Miru Stevanovića.

Svaka čast Šehi i Miri, naravno da nemam ništa protiv njih, ali igrači od 33-34 godine koji igraju daleko od top nivoa apsolutno ne moraju biti prvi izbor, u reprezentaciji koja se suštinski ne bori za bilo šta, kada imaš priliku gurnuti mlađe igrače koji možda mogu dostići taj top nivo koji oni nisu mogli.
Slažem se sa svime sto si napisao, samo što će Petev 99% opet staviti Šehu i Miru. Zašto?
Dobro si rekao reprezentacija se ne bori za bilo šta, ali bori se Petev za stolicu.
To je problem kada nemas dobrog i stabilnog trenera kojem navijaci vjeruju, a treba da gradi reprezentaciju. Plasi se rezulteta radi licnog opstanka i normalno da ce prije gledati licni interes nego opci.
Ma ja, sigurno da je tako, vidjelo se to i u ovim zadnjim prijateljskim utakmicama. Nije tu isključivo Petev kriv da se razumijemo, većina selektora bi istu stvar napravila.

Rijetko ko je od naših trenera imao muda staviti mlade igrače, Muzurović je čini mi se gurnuo Džeku, Ibiševića i Salihovića u onim kvalifikacijama za Euro 2008, a kasnije su pod Ćirom stekli full afirmaciju.

Svi ostali treneri su imali manje više taj alibi borbe za stolicu i rezultata, ali kažem dijelom je tu problem i do saveza/javnosti s obzirom da mi uvijek očekujemo nekakav rezultat bez obzira na (ne)kvalitet tima.

Da je bilo pameti pa da se nakon dolaska Peteva javno reklo kako se repka okreće podmlađivanju i da rezultat nije primarni cilj (makar u ovom ciklusu kvalifikacija za SP 2022), ali jok kod nas od saveza, trenera, igrača pa do navijača svi redom najavljuju borbu za odlazak na veliko takmičenje i onda kada popušimo kuku lele sve propadne kao kula od karata i tako u krug.
Tačno da nije do Peteva, to je do onih koji su njemu nadređeni.
Ako su mu pri zasposlenju, kao i svakom drugom, dali radne zadatke i ciljeve koje treba da ostvari onda se on ili eventualno neko drugi ne bi brinuo za posao sve dok se drži uputa koje su mu dali poslodavci. On bi se trebao brinuti se za posao ako ih zaobilazi. Sto se tiče samog Peteva ja cu samo još jednom ponoviti da on nema kvalitet da gradi tim!

"Ova zemlja ne trpi
Planere, vizionare i arhitekte
Predvidit' namjestit',
Ni'ko ovdje nema tu pamet
"

Mada ovo za namjestit se i ne bih slozio, zavisi kako se uzme. :mrgreen:
A mozda i najgore od svega je sto smo mi sada u poziciji kada moramo dati sanse mladim igračima, a haman da generalno nismo na to navikli. Niti znamo raditi sa mladim igračima na vrhunskom nivou.
Ali eto iz nekog razloga mi počesto spojimo Cimirota i Hadžiahmetovića, igrače koji služe samo da dodaju prvom do sebe i da diktiraju tempo (a ovo drugo svakako imamo ili smo makar imali u Pjaniću), dakle njih dvojica na terenu apsolutno nepotrebni.
Definitivno se slazem i sa ovim. Nema nikakve potrebe, a ni previse smisla da Cimirot i Hadziahmetovic budu zajedno na terenu u pocetnih 11.

Sto se tiče veznog reda i potencijalnih igrača za isti ja se iskreno nadam da će Ajdin Hasić pronaći neki solidan klub i ligu gdje ce redovno igrati ali
u veznom redu. Kao sto smi svi vidjeli, a i kako je @ASD napisao, on nema potrebnu brzinu da bude krilo i samo bespotrebno trosi vrijeme na tu poziciju. A steta da propadne, djeluje kao jako talentovan igrač.
Nadam se da ce naci neki klub u ligama tipa Austrija, Poljska, Svica ili eventualno premija da ode u Holandiju. Njemu jos nije kasno. Neka uradi nesto slicno kao Musa sa Breoganom. Mislim na koncept pronalaska kluba, a ne da poredim njihove talente.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 maj 2022, 17:56

Nemate potrebe kopirati po dva tri puta kilometarske postove kad to niko ne cita..
Sto se tice formacije mi nemamo krila osim Stevanovica desno tako da pitanje je je li bolje igrati sa 5 veznih ili sa 2 napadaca u smislu Dzeko Demirovic ili Prevljak ili umjesto drugig napadaca liniju dodati Krunic Prcic Pjanic Hadziahmetovic

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 03 maj 2022, 18:16

zgembo89 je napisao/la:
03 maj 2022, 17:56
Nemate potrebe kopirati po dva tri puta kilometarske postove kad to niko ne cita..
Sto se tice formacije mi nemamo krila osim Stevanovica desno tako da pitanje je je li bolje igrati sa 5 veznih ili sa 2 napadaca u smislu Dzeko Demirovic ili Prevljak ili umjesto drugig napadaca liniju dodati Krunic Prcic Pjanic Hadziahmetovic
Slatke muke.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 03 maj 2022, 22:33

Dzaba vi ovdje sklapate neke postavke, formacije, taktikee...ovaj ovdje ovaj ondje...samo dzaaba palamudite jedno te isto par godina vec.
Nema s ovim igracima trenutno hajra niti nekog pomaka ni kratkorocno ni dugorocno niti imamo pptencijala s igracima za koje se vec odavno vidi da su limitirani i da su se zasitili repke, poraza i lose atmosfere i koji na Euru trebaju imai 38, 35,36 god..

Shvatite konacno da nama treba ,REZ' neka katarza i covjek ambiciozan s mudima doci, i u lice reci javnosti da ovo nista ne valja i da se nemamo cemu nadat naskoro.

Covjek koji ce dvije trecine igraca trenutno izbaciti iz repke i zasukat rukave, hvatiti se posla i selkcije zdrave kako bi se eventualno za par godima mogli necem nadati.
I
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 03 maj 2022, 22:58

Imajednabrigada je napisao/la:
03 maj 2022, 22:33
Dzaba vi ovdje sklapate neke postavke, formacije, taktikee...ovaj ovdje ovaj ondje...samo dzaaba palamudite jedno te isto par godina vec.
Nema s ovim igracima trenutno hajra niti nekog pomaka ni kratkorocno ni dugorocno niti imamo pptencijala s igracima za koje se vec odavno vidi da su limitirani i da su se zasitili repke, poraza i lose atmosfere i koji na Euru trebaju imai 38, 35,36 god..

Shvatite konacno da nama treba ,REZ' neka katarza i covjek ambiciozan s mudima doci, i u lice reci javnosti da ovo nista ne valja i da se nemamo cemu nadat naskoro.

Covjek koji ce dvije trecine igraca trenutno izbaciti iz repke i zasukat rukave, hvatiti se posla i selkcije zdrave kako bi se eventualno za par godima mogli necem nadati.
I
zasto dolazite na forum ako vam je cilj napisati „nema kvaliteta“. :urnebes:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 03 maj 2022, 23:03

zgembo89 je napisao/la:
Nisam siguran da niko ne čita, a zbog nedostatka krila smo i prešli na 3-5-2 formaciju sa wing-bekovima i 3 vezna igrača. To je i bio jedan dobrih poteza Peteva, mada je bio logičan i puno ranije da se uradi.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 03 maj 2022, 23:19

Ne čita vjeruj mi. Postovi do 2 rečenice max, treba uvesti limit ovdje.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 03 maj 2022, 23:24

@ maestro

Bas sam detaljno obrazlozio ali rijec kvalitet nisam ni spomenuo uopste tako da....

A i na forumu sam jer ocekujem neke konstruktivne teme kad ulazim s kojima bi mogli ici napred kad onoo....

Uvijek isto...Stevanovic treba na krilnog, cimirot spor. Amir ne moze snjim itd itd..🙄🙄🙄
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 03 maj 2022, 23:35

Limitiran ili nema kvaliteta nije ni bitno vodi na isto. Ljudi su bas zadnji par stranica fino diskutovali tako da ne vidim problem tu.
Sad sto se to nekima ne cita to je druga stvar. Moze se preskociti.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 03 maj 2022, 23:37

Ako je forum za simpltone onda da, treba uvesti.
Svrha forma, u velikoj mjeri, jesu diskusije. Ako neko moze to raditi i/ili pratiti na povrsnom nivou, sa nekoliko recenica, onda to vise govori o toj osobi. Ja ne znam kroz kakvu vrstu akademskog obrazovanje se prolazilo, ali ja ne znam niti jedno pitanje koje moze biti raspravljeno u nekoliko recenica. Posebno ako se radi o vaznim pitanjima.
Ako je nekome mrsko citati duze postove slobodno neka preskoci kao i do sada u zivotu sto se preskakalo. Niko se ne prisiljava.

Cuj smetaju dugi postovi?! :damn:

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 03 maj 2022, 23:40

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
03 maj 2022, 23:19
Puno je i to, dovoljno dvije riječi, da Samso imbecil napiše Tuta Petrov.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 03 maj 2022, 23:47

Pa limitirani u smislu da su se zasitili losih rezultata, atmosfere i repke uopste to se vidi na zadnjim okupljanjima i ne znam sto se na silu ide i pokusava s tim igracima.

Neka svako diskutuje sta hoce naravno...ali stvarno smara vise to ko gdje treba koga treba staviti... to presipanje iz supljeg u praznoo otkad je tuta dosao.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 maj 2022, 02:01

MoodyHank je napisao/la:
03 maj 2022, 23:40
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
03 maj 2022, 23:19
Puno je i to, dovoljno dvije riječi, da Samso imbecil napiše Tuta Petrov.
Jedino huremove romane čitam :kafa:

Ovo ostalo je palamuđenje
⚜️~⚜️~⚜️

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 04 maj 2022, 10:58

Sa budalama se ne vrijedi raspravljati. Prvo te spuste na svoj nivo, onda te sa iskustvom dotuku. Tako je i sa pojedim forumasima.
Čim to ne može ispratiti tok misli duže od dvije rečenice dovoljno govori o intelektualnim kapacitetima. :kafa:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 maj 2022, 13:31

Zao mi je, izgradite status i 'nick' pa cemo vas citati.
⚜️~⚜️~⚜️

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 04 maj 2022, 13:36

zgembo89 je napisao/la:
Aferim :thumbup: .

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 04 maj 2022, 14:22

h1a2s3o4 je napisao/la:
04 maj 2022, 13:40
:facepalm:
Samo ih stavi na listu ignoriranih i miran si. :bih:

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, jasmin10, Mostarska, perun, Proximic i 51 gost.