FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
36
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 171

Unknown2
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Unknown2 » 21 maj 2022, 17:45

Ne treba zaboraviti da moraju 2 mlada igraca igrati. zato mislim da Trako siguran u prvi 11. imas i T.Ramic ( za Djokanovic), Sahinovc ( Dizdarevic) i Jovasevic ( Pidro)

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 21 maj 2022, 17:47

Zukanovic je napisao/la:
21 maj 2022, 17:45
Ne treba zaboraviti da moraju 2 mlada igraca igrati. zato mislim da Trako siguran u prvi 11. imas i T.Ramic ( za Djokanovic), Sahinovc ( Dizdarevic) i Jovasevic ( Pidro)
Dobro si, to morbidno pravilo vazda zaboravim.

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 21 maj 2022, 17:49

Lucas je napisao/la:
21 maj 2022, 17:40
Ševelj, Lazić, Mujakić, Kapić, Avramovski, Suljić, Čataković, kapitalni lijevi bek, kapitalno desno krilo, kapitalni zadnji vezni, eventualno novi golman. Takvo Sarajevo očekujem za manje od dva mjeseca, odnosno od prvog kola nove sezone.
Ne treba nam golman, Dizdarević i Sahinovic su više nego dobri za ove lige. Ja mislim da bi i Traki trebalo davati vise šanse, momak je vanserijski talenat.
Ostalo se slažem, ali prvo nam treba dobar sportski direktor i trener, na ugovor od 4 godine i ostetom ako ga otjeramo od 2 milion maraka. Pa dosta je vise mijenjanja trenera svako 6 mjeseci...
Evo i oni tebe selame!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 21 maj 2022, 17:49

obrijanopile je napisao/la:
21 maj 2022, 17:11
NajvecaRadosti je napisao/la:
21 maj 2022, 17:06
slika

Sevelj 7/7.I danas 90 min,jos uvijek bez poraza :clap: :clap:
Momka treba, obavezno, vratiti. Ne znam ni zbog čega je poslan na posudbu, ali njemu je ona, očito, valjala i pokazala da je kvalitetan igrač...
Ne bi nista manje pokazao od Palica,Dupovca,Hebe,Oremusa,Krleta i kompanije siguran sam.

Ja njega vidim kao zamjenu za Sabana.Meni nije on za def.veznog.Stopera moze igrati samo u sistemu sa 3 nazad,bojim se da se ne bi snasao u paru sa samo jednim stoperom.Meni je on idealan za desnog beka.Definitivno ima dobar potencijal i trebaju ozbiljno racunati na njega sljedece sezone
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 21 maj 2022, 17:55

spezial je napisao/la:
21 maj 2022, 14:54
fera je napisao/la:
21 maj 2022, 14:39
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
21 maj 2022, 13:12

Ma mahalska :kafa:
Ma nama bi on bio najpametnija opcija al nisam siguran bas u to da ce doci.
Da se ja pitam samo bi nase iz akademije gurao. Evo mi smo realno izgubili godinu dana u nekom praznom hodu, nismo ni jednog mladog igraca isprofilisali.
Uzimam sebi za pravo ovo da pisem jer sam i na pocetku sezone govorio da treba mlade gurati. Evo isli smo s tim iskusnijim i na kraju nista nismo dobili.
To je pored europskog koeficijenta najveci gubitak ove sezone. Krenuli smo s ramicem i trakom u pocetku sezone, uveli ih potpuno u rotaciju, i onda umjesto da smo im dodali jos irfana ramica i jos jednog juniora da se profilisu kad vec igramo za qurac, mi i njih vratili u juniore. Odlaskom sablica postali smo dom penzionera pravi.
Sablic je vrh trener,pedagog koji je dao sansu mladim igracima i javno rekao za razliko od Vasovskog da mi nemamo roster dobar,vidio je ove balerine i njihovu volju i zelju i sve mu je jasno bilo sto smo vidjeli i na kraju sezone ali mi imamo strucnjake koji sve znaju sad je i Sevelj dobar

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 21 maj 2022, 18:01

Jel Đokanović gubi status mladog igraca od naredne sezone ?

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 21 maj 2022, 18:03

zagor1987 je napisao/la:
21 maj 2022, 17:55
spezial je napisao/la:
21 maj 2022, 14:54
fera je napisao/la:
21 maj 2022, 14:39

Ma nama bi on bio najpametnija opcija al nisam siguran bas u to da ce doci.
Da se ja pitam samo bi nase iz akademije gurao. Evo mi smo realno izgubili godinu dana u nekom praznom hodu, nismo ni jednog mladog igraca isprofilisali.
Uzimam sebi za pravo ovo da pisem jer sam i na pocetku sezone govorio da treba mlade gurati. Evo isli smo s tim iskusnijim i na kraju nista nismo dobili.
To je pored europskog koeficijenta najveci gubitak ove sezone. Krenuli smo s ramicem i trakom u pocetku sezone, uveli ih potpuno u rotaciju, i onda umjesto da smo im dodali jos irfana ramica i jos jednog juniora da se profilisu kad vec igramo za qurac, mi i njih vratili u juniore. Odlaskom sablica postali smo dom penzionera pravi.
Sablic je vrh trener,pedagog koji je dao sansu mladim igracima i javno rekao za razliko od Vasovskog da mi nemamo roster dobar,vidio je ove balerine i njihovu volju i zelju i sve mu je jasno bilo sto smo vidjeli i na kraju sezone ali mi imamo strucnjake koji sve znaju sad je i Sevelj dobar
Ja sam uvjeren da je Sablić od početka sezone imao Suljica, Avramovskog, Mujakica, Secerovica i Catakovica i da je onih prvih 5 6 kola imao kompletnu ekipu da bi bili barem drugi

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 21 maj 2022, 18:05

Lucas je napisao/la:
21 maj 2022, 18:01
Da isto ko Dizdarevic, Dal svi koji su 2001. sada je 2002 ( ali mi nemamo za sada 2002 igraca) :D

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 21 maj 2022, 18:10

Zukanovic je napisao/la:
21 maj 2022, 18:05
Lucas je napisao/la:
21 maj 2022, 18:01
Da isto ko Dizdarevic, Dal svi koji su 2001. sada je 2002 ( ali mi nemamo za sada 2002 igraca) :D
Trako i Ramic su 2003, po logici bi oni trebali biti standardni iduce sezone

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 21 maj 2022, 18:12

Ima li ove godine onaj turnir na Zlatiboru zna li neko?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 maj 2022, 18:13

Kakav Sevelj, rijesit se njega što prije pa neće on zauzimati mjesto stranca našem Krletu

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 21 maj 2022, 18:14

Nisam siguran za Ramica. ako ode Dizdarevic moze i Sahinovic bolje njego onaj smece iz Mostara. ili za Pidru nek igra Jovasevic ipak je kapiten u19 ekipe. sta je bitno da ima opcija sto imamo dobri mladi igraca.

scudetto89
Kontakt:

Post Postao/la scudetto89 » 21 maj 2022, 18:15

Gdje su curice odmarajuli kafica, sisa pivce koje , moguli uzeti tri boda mrtvoj slobodi, nebi me cudilo da sutra opet pokazu kvalitet na terenu i popusimo naravno, kakvi manekeni igraju za ovakav klub , ja prosto nekad ne vjerujem !
04.10.2009 !

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 21 maj 2022, 18:17

mirzatele je napisao/la:
21 maj 2022, 18:13
Kakav Sevelj, rijesit se njega što prije pa neće on zauzimati mjesto stranca našem Krletu
Samo se nadam da niko u narednom periodu nece napisati, da ce Krste uskoro postati naš državljanin i da više nece biti stranac, momentalno cu dušu vlastitu povratiti.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 21 maj 2022, 18:20

miky_hz je napisao/la:
21 maj 2022, 17:37
Dovesti skupog stranca u defanzivni dio(golmana ne brojim) u ovoj ligi je sumanuto.Vratimo se u historiju PL pa ja neznam da se i jedan"kvalitetat" stranac a defanzivac spominje da je eto on nesto ostao u historiji zapisan.

Kod nas su svi stranci sem Avramovskog suvišni. Dovesti stranca centarfora,desno krilo(ne ove šklj vec dat keš za kvalitet jer meni rijec stranac u ovoj ligi mora znaciti kvalitet i bolji od ovoga sto imamo) i to je to mi imamo koristi neke od toga bodovno,Oremuš moze biti iz prime time svoje karijere ,sta cemo dobiti sa tim,trcat ce gore dole,nesta se borit,klizat,nema tu bodova care,bacanje para.
Ne znam jel se Milicevic vodio kao stranac ili nas, al po meni jedan od boljih stopera sto je igrao za nas. Ako je imao nase papire, onda cu se sloziti s tobom. Ali ne bi lose bilo dovesti stopera iskusnog, e sad ako takvog nema sa nasim papirima ybga.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 21 maj 2022, 18:23

Lucas je napisao/la:
21 maj 2022, 18:17
mirzatele je napisao/la:
Samo se nadam da niko u narednom periodu nece napisati, da ce Krste uskoro postati naš državljanin i da više nece biti stranac, momentalno cu dušu vlastitu povratiti.
Hahahaha k'o danas kad brat nabroja Hebibove šanse i gdje smo mogli biti, istog momenta sam morao Controloc popiti.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 21 maj 2022, 18:32

MaroonBjelave je napisao/la:
21 maj 2022, 18:23
Lucas je napisao/la:
21 maj 2022, 18:17
mirzatele je napisao/la:
Hahahaha k'o danas kad brat nabroja Hebibove šanse i gdje smo mogli biti, istog momenta sam morao Controloc popiti.
Halali :rol: :rol: :rol:

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 21 maj 2022, 18:37

:bih:
Zukanovic je napisao/la:
21 maj 2022, 18:14
Nisam siguran za Ramica. ako ode Dizdarevic moze i Sahinovic bolje njego onaj smece iz Mostara. ili za Pidru nek igra Jovasevic ipak je kapiten u19 ekipe. sta je bitno da ima opcija sto imamo dobri mladi igraca.
Ma uglavnom moras imati 4 igraca na koje ces ozbiljno računati da bi mogao poklopiti to pravilo kroz cijelo prvenstvo.
Ono sto je Dudic cini mi se uradio pa izveo momka poslije 2 minute zabraniti jer ovako nikakve svrhe nema to pravilo

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 21 maj 2022, 18:38

Krle, Heba i Meeerso moraju biti u ekipi jos bar 2 godine, atmosfera u ekipi je najvaznija a bez njih trojice nije to to

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 21 maj 2022, 18:39

Prvo treba dovesti Sportskog direktora, pa onda razmišljati o tome ko od igrača treba otići i koji će te trener voditi u narednoj sezoni. Pogotovo ovo za trenera, šta dovedeš trenera koji ne odgovara SD, i obojica jedva čekaju da jedan napusti. Dovesti SD koji će uz ekipu i klub biti 24/7, koji će vidjeti šta klubu fali, kako se trenera i na koji način reagovati u svakom trenutku da minimiziraš greške, a povečaš šanse za uspjehom. A SD mora imati jasnu viziju kako i na koji način treba voditi sportski segment, iz te vizije dovest će trenera i igrače koji će se uklopiti u takvo Sarajevo. Da bi se to ispoštovalo i ostali segmenti kluba moraju to pratiti, ovo pišem iz razloga što se Hadžić previše kritikuje. Da je njegov rad pratio ostatak kluba, nikad ne bi bila prošlogodišnja kriza koja je utjecala i na ovu sezonu. No, da se vratimo u sadašnjost, prvo SD koji ima jasnu viziju i strategiju za sportski segment kluba, sekundarno trebaju biti njegove konekcije, jer danas postoje agenti, postoji još milion načina da nadomjestiš te konekcije, one jesu dobra stvar, ali nisu krucijalne, a konekcije neko može vrlo brzo i steći. Možda bi bilo bitniji tražiti nekog ko ima iza sebe neki uspjeh na ovoj poziciji.

Što se tiče igračkog kadra treba dobar rez napraviti, ima određena baza na kojoj treba graditi ekipu, a ostalo sve slobodno za novi klub i onda ciljano dovoditi pojačanja na mjestima gdje si tanak, što brojem, što igračkom kvalitetom, ali i iskustvom. Naredne sezone moraš ići na Europu, htio ili ne htio, jer još jedna sezona bez Europe bi bila pogubna. Do kraja sezone, u preostale 2 utakmice bi najbolje bilo da se da prilika igračima koji do sada (što u drugoj, što u prvoj polusezoni) nisu imali neku veliku minutažu, a ostale pozicije popuniti tim igračima iz baze koji bi trebali biti i naredne sezone tu. Dakle, Kanurić, Trako, Islamović, Ramić, Cmiljanić da vidimo koliko tu ima stvarnog kvaliteta i odlučiti šta sa njima, jer si svakako se nemaš za šta boriti, nije sada važno da li ćeš biti 4. ili 5., možda dobiješ kojeg igrača za narednu sezonu, a oni će se boriti sigurno. Također, i priliku dati akademcima koji do sada nisu tu bili nešto puno vremena Bijelonja, Ramić, Jovašević, Mešić, Hodžić.

Što se tiče stranaca sve zavisi šta želimo od stranaca, da li da nose ekipu svojom kvalitetom, dakle da su u najboljim godinama, što vrlo teško možemo ostvariti, jer teško da će neki stranac koji je kvalitetan i u najboljim godinama doći u ovu ligu, skoro pa nemoguće, na prste jedne ruke možeš ih nabrojati koji su prodefilovali kroz ovu ligu, a da su takvog profila. Ili želiš strance koji će svojim iskustvom doprinijeti klubu i ekipi, nešto manje rezultatski, ali recimo prenijet će na mlađe igrače radne navike (biti će im mentori i tako ih doprinijeti njihovom razvoju), svojim iskustvom usmjerit će ekipu na pravi kolosijek (borbenost, podignuti ekipu nakon pada u svlačionici). Mnogo realnija je ova druga opcija, a mislim i da je mnogo bolja po klub. A evo i zašto, evo u prvu opciju recimo da spada Fanimo, dakle po prvim problemima došlo je do bojkota i neki njegovih hirova, pa je napuštao treninge, gledao načine kako da ode do Engleske kad se ekipa uigrava, kad mu nisi dopustio da ide dobio si nezadovoljnog igrača, a to je utjecalo na svlačionicu, tako će uvijek biti sa svakim kvalitetnim strancem u dobrim igračkim godinama. A u drugu opciju spada Oremuš, čovjek koji je uvijek igrao maksimalno, borbeno, igrao i beka, krilo, zadnjeg veznog bez pogovora, a uz njega su sigurno i pojedini akademci mogli napredovati, a i u nekim utakmicama nam je direktno pomogao rezultatski. No, i između ove dvije opcije treba naći balansa, kao i u cjelokupnom sklapanju ekipe.

Ma Ševelj je morao ostati u ekipi, a on je otišao jer nije bio kvalitetan za ljude koji su birali ekipu i kao vodili ekipu do prije par kola. Primarno je štoper, to je uvijek igrao, ali evo vidi se u Radomlju da je vrlo dobar na desnom beku, plus može igrati i na zadnjem veznom. Ali, on je definitvno za sredine terena, nema probojnosti i moć ponavljanja koju mora imati bek, ili štoper ili zadnji vezni. A mislim da mu je idealna pozicija tog bočnog štopera u formaciji sa 3 nazad i njemu i Mujakiću. Vidi se da je ekipu za zimski prijelazni rok sklapao Sablić, Mujakić, Šećerović, Čataković, Suljić sve igrački koji bi se odlično uklopili u onaj sistem 343 ili 3421 koji je želio Sablić.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, ASD, Benko123, jurisicduska, Sinfoc1986, Vanja8 i 82 gosta.