FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 170

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 jun 2022, 22:25

MaroonBjelave je napisao/la:
03 jun 2022, 22:22
Aduka87 je napisao/la:
03 jun 2022, 22:08
muhamedkonjic je napisao/la:
03 jun 2022, 21:54

Bezveze gomilanje igraca. Bolje onda dovesti Zakarica
Kako kad lik igra u Saudiji, uostalom vec 3 igraca su ti otisla, vjerovatno ce brojka biti veca sto se tice odlazaka tako da nije gomilanje.
Juče nam niko ne treba, večeras gomilamo igrače hahahahahahaha
Hahaha ma mi smo najjaci :D
Sutra da potvrde raskid s Krsteom i vala nema sretnijeg od mene. Prekosutra mersu prebaciti iz igrackog kadra u strucni stab. E onda samo kancer Hebib ostaje, da hocemo i njega sutnuti, nek ga posude Igman konjicu ako nista, nek mi snosimo 80% plate, oni ostatak i svi sretni
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 03 jun 2022, 22:31

napoleon72 je napisao/la:
03 jun 2022, 07:34
pitara je napisao/la:
03 jun 2022, 01:05
zagor1987 je napisao/la:
03 jun 2022, 00:51
Jel moze biti klub uspjesan kad tindirektorica koja sama kaze da nema pojma o fudbalu uzima platu,ili Potura koja sluzi kao manekenka u klubu i jos 303 zene sto su u klubu? Tako se nikad temelji nece napraviti nek prica ko sta hoce
Mislim da se rijetko koji direktor kluba nesto specijalno razumije u fudbal, za to valjda sluzi sportski direktor majka mu stara.
Sta ste se uhvatili direktorice ko da je bitno, ima svoj dio posla koji nema velike veze sa sportskim sektorom, Mirvic je tu svakako, ako hoce da je placa, nek placa, mora li kod nas sve biti neki Aman zaman problem, iskreno mene zaboli **** i za objave po drustvenim mrežama i za marketing i za kur ce palce, ako ce složit ekipu kako treba i ako ce na terenu to biti dobro, ako cemo mi pobjedjivati i osvajati titule nek Hanu stavi za direktora puca mi kur ac
Eh to i jest problem kume... Otkako je ova garnitura ljudi u klubu, mi smo jos vise grohnuli nego prije. Ovo dovodjenje Dudica je prva skroz dobra stvar jos od oktobra prosle godine.
Ma ja sam uvjeren da nije uopšte problem u ovim ljudima nego u smecu koje su ostavili ovi prosli. Ja kad pogledam sve, povezali sezone sa Goranom, limitiran igrackog kadar, ovi uhljebi tipa Hebib i Krste, od početka je slutili na sezonu za zaborav i takva je i bila. Ne moze sve preko noci da se uradi, a dolazak Dudica je jedna u nizu dobrih stvari sto se tiče igrackog dijela.
Na polusezoni je uradjen po meni fantastičan prijelazni rok, dolazak Suljica, Avramovskog, Mujakica i Catakovica je nesto sto bi mi svi potpisali prije početka istog. To su sve igraci koje vidimo u ekipi iduce godine kao nosioce.
Mozes reci jedino da je vracanje Hadzije potez koji je neka vrsta kocke, ali i to ce vrijeme da pokaze, realno covjek je kod nas dok je bilo para sklopio ekipu koja je dominirala ligom, kad je nestalo para prvog su ga bacili pod autobus.
Sve u svemu mislim da je vise dobrih nego losih poteza uprave sa Mirvicem i da ovo sve ide u finom pravcu za nas

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 03 jun 2022, 22:33

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
03 jun 2022, 22:25
MaroonBjelave je napisao/la:
03 jun 2022, 22:22
Aduka87 je napisao/la:
03 jun 2022, 22:08

Kako kad lik igra u Saudiji, uostalom vec 3 igraca su ti otisla, vjerovatno ce brojka biti veca sto se tice odlazaka tako da nije gomilanje.
Juče nam niko ne treba, večeras gomilamo igrače hahahahahahaha
Hahaha ma mi smo najjaci :D
Sutra da potvrde raskid s Krsteom i vala nema sretnijeg od mene. Prekosutra mersu prebaciti iz igrackog kadra u strucni stab. E onda samo kancer Hebib ostaje, da hocemo i njega sutnuti, nek ga posude Igman konjicu ako nista, nek mi snosimo 80% plate, oni ostatak i svi sretni
A kakvih nas ima, da sutra objave pedalu Hebibu, sigurno bi bilo onih koji bi ga oplakivali :)
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 jun 2022, 22:36

JVVVST je napisao/la:
03 jun 2022, 22:23
Nego spominjete lijevog beka, meni je Mujakic ono sto je odigrao na toj poziciji bio vise nego solidan. Ja bih ga ostavio tu, svakako je lakse naci centralnog. Lazic i Trako starteri, dovest jos zamjenu. Dupovac ako ostane, a nadam se da ce otici, moze bit ta zamjena.
Nemože brate bek biti tvrd na lopti nikako.Lijepo je to sve,moze on letit gore dole ko konj,al kad treba opustit nogu i dati loptu u 16 dzaba ti je,ko krava ona što da 100 litara pa obori kantu repom,pa joj uzalud mlijeko.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 03 jun 2022, 22:43

miky_hz je napisao/la:
03 jun 2022, 22:36
JVVVST je napisao/la:
03 jun 2022, 22:23
Nego spominjete lijevog beka, meni je Mujakic ono sto je odigrao na toj poziciji bio vise nego solidan. Ja bih ga ostavio tu, svakako je lakse naci centralnog. Lazic i Trako starteri, dovest jos zamjenu. Dupovac ako ostane, a nadam se da ce otici, moze bit ta zamjena.
Nemože brate bek biti tvrd na lopti nikako.Lijepo je to sve,moze on letit gore dole ko konj,al kad treba opustit nogu i dati loptu u 16 dzaba ti je,ko krava ona što da 100 litara pa obori kantu repom,pa joj uzalud mlijeko.
Slazem se sa tobom, nije on za beka nikako. Nadam se da cemo dovesti Burekovica i prekomandovati Jovasevica u A-tim kao backup.

Generation74

Post Postao/la Generation74 » 03 jun 2022, 22:44

Generation74

Post Postao/la Generation74 » 03 jun 2022, 22:47

INa 10:30
demo Vuka, idemo Vuka…Juka koga stignes, sakom ga :D

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 03 jun 2022, 22:49

Brandao je lijevo krilo koje je i u Veležu bilo rotacijsko u posljednjih godinu dana.

Mi na lijevom krilu imamo Asmira Suljića, koji je za klasu jači igrač. Trpati stranca takvog profila na tu poziciju jeste gomilanje. Tonći Mujan je klasa i po za ovog, ali nije ni on bolji od Suljića, pa je pravo pitanje je li stvarno imamo toliko potrebu za dodatnim kvalitetnim pojačanjem na toj poziciji.

Ok, slažem se da ne možemo ostati na samo jednom krilu, ali može se povući neko iz akademije, ili barem naći puno jeftiniji igrač ako se planira dovesti lijevo krilo. I Mujan i Brandao su preskupi za ulogu koja će im pripasti ako dođu.

CYN3
Kontakt:

Post Postao/la CYN3 » 03 jun 2022, 22:50

izdzezveubrazil je napisao/la:
03 jun 2022, 22:49
Brandao je lijevo krilo koje je i u Veležu bilo rotacijsko u posljednjih godinu dana.

Mi na lijevom krilu imamo Asmira Suljića, koji je za klasu jači igrač. Trpati stranca takvog profila na tu poziciju jeste gomilanje. Tonći Mujan je klasa i po za ovog, ali nije ni on bolji od Suljića, pa je pravo pitanje je li stvarno imamo toliko potrebu za dodatnim kvalitetnim pojačanjem na toj poziciji.

Ok, slažem se da ne možemo ostati na samo jednom krilu, ali može se povući neko iz akademije, ili barem naći puno jeftiniji igrač ako se planira dovesti lijevo krilo. I Mujan i Brandao su preskupi za ulogu koja će im pripasti ako dođu.
Salcin :kafa:
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 03 jun 2022, 22:52

Eh za ovakav vid gomilanja igrača se slažem u potpunosti. Živ bio kralju.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 03 jun 2022, 22:53

CYN3 je napisao/la:
03 jun 2022, 22:50

Salcin :kafa:
Pa eto recimo Salčin, realno. Da se razumijemo, ne tvrdim ja da je bolji igrač od Brandaa i Mujana, sigurno nije, ali siguran sam da može odraditi ulogu rezerve na toj poziciji, a da se pare investiraju na potrebnije pozicije.

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 03 jun 2022, 23:03

Ovako i ja razmisljam. Imamo I.Ramica i Mesica iz akademije koji su u-21 igraci i uz to jeftine opcije. Nama su bekovi prioritet posto Pidro i eventualno Sabanovic odlazi. Dovesti Ovcinu i Burekovica i onda gledat ko ce jos otici (raskid, transfer) i popunjavati po potrebi gdje skripi.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 jun 2022, 23:10

Znaci u najgoroj sezoni Sarajeva ikad, ovdje neki prave idealne satave gdje je 9/11 igrača ISTO iz prethodne godine (Ovcina desno novi i umjesto Pidre neko), ostalo je kao idealno. Pa najbolje da nista ne mijenjamo? Mi i nemamo losih 10-11 igrača, problem su zamjene koje su ispod svakog prosjeka, a u ovoj ligi gdje svako kolo propuste 2 zbog kartona i 2-3 zbog povreda moraš imati i na klupi kvalitetne opcije.

I vidim neki prizeljkuju Fanima koji je prvo kod Sablica izigravao budalu, birao doslovno utakmice u kojima igra i u kojima se šeta, krajnje nekorektan prema klubu bio zimus, nije dolazio i odazivao se, izmisljao nalaze i povrede, pizdio se na trenerove odluke protestovao i sve... i neki bi tog vratili, al Tatara ne bi jer je boze moj pocijepao dres iz ljutnje neke na sebe il sudiju, za šta se uredno svima izvinio.. kakvi su to standardi :D
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 03 jun 2022, 23:17

JavierBosnia je napisao/la:
03 jun 2022, 23:10
Znaci u najgoroj sezoni Sarajeva ikad, ovdje neki prave idealne satave gdje je 9/11 igrača ISTO iz prethodne godine (Ovcina desno novi i umjesto Pidre neko), ostalo je kao idealno. Pa najbolje da nista ne mijenjamo? Mi i nemamo losih 10-11 igrača, problem su zamjene koje su ispod svakog prosjeka, a u ovoj ligi gdje svako kolo propuste 2 zbog kartona i 2-3 zbog povreda moraš imati i na klupi kvalitetne opcije.

I vidim neki prizeljkuju Fanima koji je prvo kod Sablica izigravao budalu, birao doslovno utakmice u kojima igra i u kojima se šeta, krajnje nekorektan prema klubu bio zimus, nije dolazio i odazivao se, izmisljao nalaze i povrede, pizdio se na trenerove odluke protestovao i sve... i neki bi tog vratili, al Tatara ne bi jer je boze moj pocijepao dres iz ljutnje neke na sebe il sudiju, za šta se uredno svima izvinio.. kakvi su to standardi :D
Nitko nije dosad napisao da je nesto idealno otkud ti to tebra?, Ali dovoditi Brandaoa ide u isti kos sa ostalim igracima koje hocemo da se rijesimo, znaci nikakav napredak. Imamo akademce koji mogu popuniti njegovu rolu i bezpotreban je. Treba dovoditi igrace pogotovo ako su stranci i skupi da budu prevaga na terenu, to Brandao nije i zauzimao bi samo mjesto nekom akademcu (I.Ramic, Mesic) sjedeci na klupi bezveze. Treba isto sacekati ko ce otici, a ko ce ostati, pa onda popunjavati, a ne gomilati polovnjake bezveze na pozicijama gdje vec imamo rijesenje.
Zadnja izmjena: muhamedkonjic, dana/u 03 jun 2022, 23:18, ukupno mijenjano 2 puta.

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 03 jun 2022, 23:18

Benjamin Tatar
Matthias Fanimo
Dženan Bureković
Haris Ovčina
Srđan Grahovac
Mateo Sušić

Kad bi Hadžija doveo dvojicu odavde i otjerao pojedince na gerijatriju, sjajan bi posao napravili.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 03 jun 2022, 23:22

03 jun 2022, 23:10

Ma pazi generalno, mi smo tek u procesu formiranja ekipe. Tek smo dobili trenera kojem će se dati vremena da stvarno nešto gradi i da izvuče maksimum iz svakog pojedinca. Nama je suštinski najveći problem što mi već godinama ne dobijamo maksimum od svakog pojedinca. Kad to uspijemo, tek onda možemo reći ko valja, a ko ne.

Ok, postoje oni za koje znaš da ih se treba riješiti, eto trojica su danas završila sa Sarajevom, ali možda bude i drugačijih slučajeva. Možda Dal bljesne iduće sezone, možda se Avramovski pokaže lošom investicijom, ili obrnuto, možda Dal pokaže da je taraba, Avramovski da je najveća klasa u ligi ikad i slično.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 03 jun 2022, 23:25

03 jun 2022, 23:17

Nitko nije dosad napisao da je nesto idealno otkud ti to tebra?, Ali dovoditi Brandaoa ide u isti kos sa ostalim igracima koje hocemo da se rijesimo, znaci nikakav napredak. Imamo akademce koji mogu popuniti njegovu rolu i bezpotreban je. Treba dovoditi igrace pogotovo ako su stranci i skupi da budu prevaga na terenu, to Brandao nije i zauzimao bi samo mjesto nekom akademcu (I.Ramic, Mesic) sjedeci na klupi bezveze. Treba isto sacekati ko ce otici, a ko ce ostati, pa onda popunjavati, a ne gomilati polovnjake bezveze na pozicijama gdje vec imamo rijesenje.
Kako nije stavljaju se sastavi i govori se volio bih ovo vidjeti, a u sastavu igraci:
Dizdarevic, Mujakic, Trako, Lazic, Djokanovic, Kapic, Avramovski, Suljic, Catakovic a to je 9 igraca koji su vecinom i igrali ovu polusezonu.

Sasvim sigurno dolazi napadač, oba beka, krilo ili čak oba krila, ofanzivni vezni.. i to su po meni svi novi igrači koji se trebaju ravnopravno boriti za poziciju kao i ovi trenutni što su tu, ali eto budmo vidjeli, mislim da je 3.juna rano pričati o nekim formacijama i igračkom kadru, kad će biti dolazaka i odlazaka baš puno
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 03 jun 2022, 23:30

03 jun 2022, 23:25

Kako nije stavljaju se sastavi i govori se volio bih ovo vidjeti, a u sastavu igraci:
Dizdarevic, Mujakic, Trako, Lazic, Djokanovic, Kapic, Avramovski, Suljic, Catakovic a to je 9 igraca koji su vecinom i igrali ovu polusezonu.

Sasvim sigurno dolazi napadač, oba beka, krilo ili čak oba krila, ofanzivni vezni.. i to su po meni svi novi igrači koji se trebaju ravnopravno boriti za poziciju kao i ovi trenutni što su tu, ali eto budmo vidjeli, mislim da je 3.juna rano pričati o nekim formacijama i igračkom kadru, kad će biti dolazaka i odlazaka baš puno
Ako nam to bude ekipa iduce sezone to je ravno katastrofi. Ovdje fali 4-5 trkaca i dobrih pojacanja pa da uopce i razmislimo mozemo li trpit suljica koji ima kondicije za 20 minuta ozbiljnog fudbala i kapica i catakovica koji ne mogu uopce potrcat i hodaju po terenu.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 03 jun 2022, 23:31

slika
Sarajevo ljubavi moja.

Daidza8
Kontakt:

Post Postao/la Daidza8 » 03 jun 2022, 23:33

spezial je napisao/la:
03 jun 2022, 23:30
03 jun 2022, 23:25

Ako nam to bude ekipa iduce sezone to je ravno katastrofi. Ovdje fali 4-5 trkaca i dobrih pojacanja pa da uopce i razmislimo mozemo li trpit suljica koji ima kondicije za 20 minuta ozbiljnog fudbala i kapica i catakovica koji ne mogu uopce potrcat i hodaju po terenu.
Sarajevu treba remont ekipe i to je evidentno već dvije godine. To moramo napraviti. Mislim da treba nove energije i žara i da to trebaju prepoznati navijači
bitno da fedja već zna šta treba da radi
1946

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Beli98, Hajdeee, Haksss, insimadop, laznokrilo, nedimmmm1337, Oerde, Pena, Varijantas8 i 72 gosta.