I na sve to, ako smo igračima odskočna daska u karijeri, onda treba računati i na odlaske pojedinih sadašnjih prvotimaca. Ja se iskreno nadam da u klubu znaju šta treba raditi. Ali "rekonvalescentu hadžiji" ne vjerujem nikako.spezial je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:30Ako nam to bude ekipa iduce sezone to je ravno katastrofi. Ovdje fali 4-5 trkaca i dobrih pojacanja pa da uopce i razmislimo mozemo li trpit suljica koji ima kondicije za 20 minuta ozbiljnog fudbala i kapica i catakovica koji ne mogu uopce potrcat i hodaju po terenu.JavierBosnia je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:25Kako nije stavljaju se sastavi i govori se volio bih ovo vidjeti, a u sastavu igraci:muhamedkonjic je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:17
Nitko nije dosad napisao da je nesto idealno otkud ti to tebra?, Ali dovoditi Brandaoa ide u isti kos sa ostalim igracima koje hocemo da se rijesimo, znaci nikakav napredak. Imamo akademce koji mogu popuniti njegovu rolu i bezpotreban je. Treba dovoditi igrace pogotovo ako su stranci i skupi da budu prevaga na terenu, to Brandao nije i zauzimao bi samo mjesto nekom akademcu (I.Ramic, Mesic) sjedeci na klupi bezveze. Treba isto sacekati ko ce otici, a ko ce ostati, pa onda popunjavati, a ne gomilati polovnjake bezveze na pozicijama gdje vec imamo rijesenje.
Dizdarevic, Mujakic, Trako, Lazic, Djokanovic, Kapic, Avramovski, Suljic, Catakovic a to je 9 igraca koji su vecinom i igrali ovu polusezonu.
Sasvim sigurno dolazi napadač, oba beka, krilo ili čak oba krila, ofanzivni vezni.. i to su po meni svi novi igrači koji se trebaju ravnopravno boriti za poziciju kao i ovi trenutni što su tu, ali eto budmo vidjeli, mislim da je 3.juna rano pričati o nekim formacijama i igračkom kadru, kad će biti dolazaka i odlazaka baš puno
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Nema odmora dok traje obnova.
Posto vidim da ste ovdje raspisali oko Branda lozio sam vas malo,tesko da ce on doci u Bosnu vise ikada fali mu porodica previse i vec se vratio nazad za Brazil imao je dobru ponudu od Veleza ali odbio je sve.Izvinite jos jednom na lozenju morao sam malo i pozdrav za mog druga @Vanju 

- SviUNapad1jeAFH
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ako cu biti iskren, Lazic i Suljic po meni isto nisu igraci za nas. Ostalih po meni imaju kvalitet, pokazat ce oni da vrijede pod vodstvom novog sefaJavierBosnia je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:25Kako nije stavljaju se sastavi i govori se volio bih ovo vidjeti, a u sastavu igraci:muhamedkonjic je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:17
Nitko nije dosad napisao da je nesto idealno otkud ti to tebra?, Ali dovoditi Brandaoa ide u isti kos sa ostalim igracima koje hocemo da se rijesimo, znaci nikakav napredak. Imamo akademce koji mogu popuniti njegovu rolu i bezpotreban je. Treba dovoditi igrace pogotovo ako su stranci i skupi da budu prevaga na terenu, to Brandao nije i zauzimao bi samo mjesto nekom akademcu (I.Ramic, Mesic) sjedeci na klupi bezveze. Treba isto sacekati ko ce otici, a ko ce ostati, pa onda popunjavati, a ne gomilati polovnjake bezveze na pozicijama gdje vec imamo rijesenje.
Dizdarevic, Mujakic, Trako, Lazic, Djokanovic, Kapic, Avramovski, Suljic, Catakovic a to je 9 igraca koji su vecinom i igrali ovu polusezonu.
Sasvim sigurno dolazi napadač, oba beka, krilo ili čak oba krila, ofanzivni vezni.. i to su po meni svi novi igrači koji se trebaju ravnopravno boriti za poziciju kao i ovi trenutni što su tu, ali eto budmo vidjeli, mislim da je 3.juna rano pričati o nekim formacijama i igračkom kadru, kad će biti dolazaka i odlazaka baš puno

Nama, prije svega, trebaju igraci koji ce trcati i preorati teren. Zrinjski je ove sezone pokazao da je to kljuc, ljudi su igrali pressing ko ozbiljna ekipa, i najvise fizickom spremom su prepisali ligu.
U nasoj ekipi trenutno nema trkaca, ne mozes ti od hebiba, krste, suljica itd napraviti takve igrace, ne ide. Evo da kazemo da suljica koji je top dribler i ofanzivno koristan mozes trpiti, to je maksimum, ne moze ti pet igraca hodat po terenu.
Nadam se konacno i da cemo ubosti s napadacem, hamza ima njuh za gol ali nije pokazao nista posebno, slabo se krece, ne znam, nije me odusevio.
Sta je s tim Tatarom, ima li ikakve sanse da se vrati?
U nasoj ekipi trenutno nema trkaca, ne mozes ti od hebiba, krste, suljica itd napraviti takve igrace, ne ide. Evo da kazemo da suljica koji je top dribler i ofanzivno koristan mozes trpiti, to je maksimum, ne moze ti pet igraca hodat po terenu.
Nadam se konacno i da cemo ubosti s napadacem, hamza ima njuh za gol ali nije pokazao nista posebno, slabo se krece, ne znam, nije me odusevio.
Sta je s tim Tatarom, ima li ikakve sanse da se vrati?
Ovo su već mokri snovi, Ovčina je kako znam naš. Ove ostale teško Bgmumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:18Benjamin Tatar
Matthias Fanimo
Dženan Bureković
Haris Ovčina
Srđan Grahovac
Mateo Sušić
Kad bi Hadžija doveo dvojicu odavde i otjerao pojedince na gerijatriju, sjajan bi posao napravili.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Druže il si Igman Konjic previše gledao ili šta,pa Suljic najbolji igrac ekipe,covjek u kristalnih 11 PL nakon pola godine igranja i sto je najbitnije sad iz ovog ugla Dudic ga provukao 10x puta u intevjuima nakon finala kupa gdje je rekao da Velež nema takvog igraca ni blizu.Bolje nemoj iskren bitimuhamedkonjic je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:42Ako cu biti iskren, Lazic i Suljic po meni isto nisu igraci za nas. Ostalih po meni imaju kvalitet, pokazat ce oni da vrijede pod vodstvom novog sefaJavierBosnia je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:25Kako nije stavljaju se sastavi i govori se volio bih ovo vidjeti, a u sastavu igraci:muhamedkonjic je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:17
Sasvim sigurno dolazi napadač, oba beka, krilo ili čak oba krila, ofanzivni vezni.. i to su po meni svi novi igrači koji se trebaju ravnopravno boriti za poziciju kao i ovi trenutni što su tu, ali eto budmo vidjeli, mislim da je 3.juna rano pričati o nekim formacijama i igračkom kadru, kad će biti dolazaka i odlazaka baš punoTo jest, trebamo prvo viditi koju ce formaciju Dudic forsirati, pa onda vidit ko odlazi, nadat se da ce biti " transfer bombe " koji ce da dolaze a ne nekakve polovnjake, uglavnom bit ce burno ljeto
![]()

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Uzivate li braco? Jer najgora poslijeratna generacija sarajeva zasigurno uziva u tropskim plodovima najboljih destinacija svijeta. A vi se mrznite na oronulom kosevu
NEMA NAZAD
-
- Kontakt:
Opušteno, dovest će ih Jasmin Trnovac u red. 

Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
- ElCartel11
- Kontakt:
Obicna sisica koja se ofirno nudi klubu. Daleko mu kuca bila, mi se ovakvih moramo rjesavati.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
Hocemo iskorak i titule, a u ekipi nam Dupovac, Hebibovic... a ovi nabrojani su nam mokri snovi.Foux87 je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:49Ovo su već mokri snovi, Ovčina je kako znam naš. Ove ostale teško Bgmumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:18Benjamin Tatar
Matthias Fanimo
Dženan Bureković
Haris Ovčina
Srđan Grahovac
Mateo Sušić
Kad bi Hadžija doveo dvojicu odavde i otjerao pojedince na gerijatriju, sjajan bi posao napravili.
Pa koga ces dovest ako ne ove nabrojane ili neke druge igrace ali ovog ranga...ne sanjamo Prcića, Jajala, Stevanovića itd.
Igraci ovog ranga treba da nam budu normalna stvar i lako za dovesti ako hoćemo neke iskorake i konstantu u ovoj ligi.
Zvezda dovela Marina, Hajduk Kalinića, Rijeka Drmića, Partizan Markovića... a nama Tatar, Bureković i Fanimo mokri snovi.

Kolko se ljudi prave budale sa Fanimom pa jel vama jasno da covjek jednostavno nije zelio vise dana da provede u Bosni i neki bi ga sad vracali kao da se on nista ne pita. Sarajevu trebaju nasi omladonci kvslitetni a ne potrošeni igraci tipa Burekovic.ajdohordas je napisao/la: ↑04 jun 2022, 00:59Hocemo iskorak i titule, a u ekipi nam Dupovac, Hebibovic... a ovi nabrojani su nam mokri snovi.Foux87 je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:49Ovo su već mokri snovi, Ovčina je kako znam naš. Ove ostale teško Bgmumrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑03 jun 2022, 23:18Benjamin Tatar
Matthias Fanimo
Dženan Bureković
Haris Ovčina
Srđan Grahovac
Mateo Sušić
Pa koga ces dovest ako ne ove nabrojane ili neke druge igrace ali ovog ranga...ne sanjamo Prcića, Jajala, Stevanovića itd.
Igraci ovog ranga treba da nam budu normalna stvar i lako za dovesti ako hoćemo neke iskorake i konstantu u ovoj ligi.
Zvezda dovela Marina, Hajduk Kalinića, Rijeka Drmića, Partizan Markovića... a nama Tatar, Bureković i Fanimo mokri snovi.![]()
Nakon cistke, ovo bi nam bila rotacija:
Golman: Dizdarevic, Sahinovic*, Sutkovic*
Stoper: Mujakic, Lazic(ako je produzen), Trako*
Lijevi bek: Islamovic, Jovasevic*
Desni bek: Sabanovic, Mulalic*
Zadnji vezni: Djokanovic, Secerovic, Alisah*
Centralni vezni: Kapic, T. Ramic*, Buljubasic*
Ofanzivni vezni: Avramovski, Varesanovic
Lijevo krilo: Suljic, Ljukovac*
Desno krilo: I. Ramic*, Pramenkovic*
Napadac: Catakovic, Bijelonja*
Ukratko, kada poredate po pozicijama, ocito je da smo tanki u gotovo svakom segmentu i da realno treba brat bratu 7-8 igraca. Zvjezdicom su oznaceni omladinci. Naravno da nece svi biti tu, ali navedeni imaju profesionalne ugovore.
Takodjer, treba spomenuti mogucu prodaju trojca: Sabanovic, Djokanovic, Varesanovic.
Lijevo krilo: Suljic, Ljukovac*
Ukratko, kada poredate po pozicijama, ocito je da smo tanki u gotovo svakom segmentu i da realno treba brat bratu 7-8 igraca. Zvjezdicom su oznaceni omladinci. Naravno da nece svi biti tu, ali navedeni imaju profesionalne ugovore.
Takodjer, treba spomenuti mogucu prodaju trojca: Sabanovic, Djokanovic, Varesanovic.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Nikad, ali baš nikad, ne bih vraćao igrače u klub. Igrao si, hvala, javi se pođahkad, naleti na kafu sad kad znaš đesmo itd.itd. Jedino bih, možda, tolerisao povratak Čatakovića, mada nije ništa aman pokazao, ali ostalo - nikad. Od tog brašna nema, niti može bit pogače. Kakva je to hurčeva strategija&politika kluba povratak izluženih i igrača na zalasku karijere?? Haj ti, kumašine, neđe drugo igraj i završi, pa ako se otvori kakvo mjesto u administraciji, ili kakvom pogonu, mi ti javimo ako budeš imo odgovarajuće kvalifikacije. Kako će klub napredovati, ako se vječito vraća nazad? Kako ćeš znati vrijedi li ti Akademija, ako ti kandidati za starački dom igraju, ili neko ko nije mogao igrati kad je otišao iz kluba? Tušneš nekog igrača, recimo, i on poslije sezonu-dvije bude označen ko otpadak, a onda ti pokupiš nečiji otpadak i misliš da će tebi koristiti?! Uz dužno poštovanje, to je filozofija buvlje pijace. Ako se nastavi ta i takva filozofija, onda nam je Milsami nedosanjani ideal, a komotno možemo promijeniti ime u FK Ederlezi (bez uvrede).
Catakovic, Mujakic, Suljic su klasa za ovu ligu i nasi. sto nebi ni vratio ako imaju kvaltitet za nas. ne treba vraca tipa Hodzica, Handzic, i dalje. sutra kaze Rahmanovic hocu nazad u Sarajevo ti mi rekao ne?
normalno je da igrac hoce da proba van BiH nesto. ako je sve bili ok kad je otisao onda nemam nista protiv toga da se vrati. jedan Fanimo njega nebi sto je pick.... ispala.
normalno je da igrac hoce da proba van BiH nesto. ako je sve bili ok kad je otisao onda nemam nista protiv toga da se vrati. jedan Fanimo njega nebi sto je pick.... ispala.
Islamovica poslati na posudbu a sa Secerovicem raskinuti ugovor ovo ostalo potpis. A moramo dovesti lijevog beka npr Burekovic, zadnjeg veznog u slucaju transfera Andreja i jednog centralnog veznog, desno krilo i rezervnog napadaca.vedinjo98 je napisao/la: ↑04 jun 2022, 02:27Nakon cistke, ovo bi nam bila rotacija:
Lijevo krilo: Suljic, Salcin, Ljukovac*
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."
”Prva stvar za koju će čovjek na Sudnjem danu polagati račun jeste namaz. Pa ako mu namaz bude dobar, bit će mu dobra (ispravna) i ostala djela.”
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Strašan igrač sa fenomenalnom statistikom u našoj ligi ali čudi me da neće tamo ostati, ako ga iko može platiti to je Azmir a ovdje ne bi igrao europu za razliku od Tuzle..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Dobro da pise transfermarkt
ali imamo Suljica koji je ljevo krilo.

-
- Kontakt:
12 golova,8 asistencija,u kristalni 11.Premocan igrac,po meni sigurno u top 5 u ligi.Valjao bi nam pravo,ali tesko jer njega Zrinjski vec dugo vremena cilja.Ali hajde da vidimo,inace dodje neko kad se najmanje nadamo.
Ovcina
Burekovic
Pantelic
Dzafic
Jedan vezni i da ____ ligu

Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!