Konacno si skontao...killafrommanilla je napisao/la: ↑19 jun 2022, 17:27i ja sam teski kreten s kim se raspravljam, pomislis stvarno da bi mogli argumentovano pricat al sjetim se da mu je ovo smijesno i onda jbg

Konacno si skontao...killafrommanilla je napisao/la: ↑19 jun 2022, 17:27i ja sam teski kreten s kim se raspravljam, pomislis stvarno da bi mogli argumentovano pricat al sjetim se da mu je ovo smijesno i onda jbg
ovo pod bold jok nije niko uradio vise od vas sta ima gdje ste mimar sinanikillafrommanilla je napisao/la: ↑19 jun 2022, 16:02Meni je fascinantno kako se pojedini forumaši za koje konta čovjek na prvu da bi mogli imati nešto u glavi upuste u raspravu s našim delegatima koji ih lože(il ne lože) o veličini klubova i porede nešto što je neuporedivo, posebno s aspekta polazne tačke i jednog i drugog kluba poslije rata.
Evo činjenica: Sarajevo je veći klub od Veleža. Dolazi iz većeg grada, zamišljen je u samom nastanku kao predstavnik grada Sarajeva, puno uspješniji je kroz historiju i u ex yu a u BiH ne treba ni spominjati. Navijačka baza je logično veća, klub ima više trofeja i to je jedino mjerilo po kojem se može, ako se može, mjeriti veličina kluba.
Meni je moj klub najveći i najbolji, bez obzira kakav je, jer smo prošli poslije rata nešto što niko nije pa mogu reći i u Evropi. Od neprijatelja s jedne strane grada do neprijatelja u svojim redovima koji su koristili FK Velež i isisavali sve iz njega što im je bilo od značaja (pare uglavnom) i koji su mi mrži od samih komšija.
Ono što bi možda i jedino moglo biti na strani Veleža (osim trećeg stadiona koji se pravi) jeste ono što se desilo 2016. ispred Hotela Bristol gdje je grupa momaka (veliko hvala i našem rahmetli bratu koji nedavno preseli), uzela sve u svoje ruke i krenula u izgradnju nečeg što smo konačno dočekali nakon godina i godina patnje. Hasić je došao zbog tog entuzijazma koji su momci pokazali, Ibri se išlo na noge u Kakanj i "molilo" ga se da se vrati da pokušamo spasiti Velež koji je bio skoro pa ugašen (tekst Joze Pavkovića o gašenju crvene zvijezde dovoljno govori). Milion malih projekata, lopatanja po najvećoj žegi, trke s posla da se volontira u projektima, zaokruženih na kraju s WCom koji su po evropskim standardima iznijeli upravo ti navijači. Svojim parama i svojim trudom. Niko nikad u BiH ništa slično nije uradio za svoj klub.
I to je ono što meni moj klub odvaja od drugih, vjerujem da je to razlog i nerealnog pogleda na sve kod dosta naših navijača. I htio bih reći da u sličnu misiju su krenuli i navijači Čelika i tek sada kad im idu najveći problemi a to je Federalna, u skorije vrijeme, želim im da zadrže transparentnost i sačuvaju svoj klub uz pomoć privrednika koji dijele isti cilj sa njima. I ne, ne spominjite Bordo prijatelje s ove dvije priče, jer nije ni blizu isto, posebno kad skontaš da svake godine imate "previranja" u i oko kluba i da to jedinstvo ne postoji u mjeri kao kod nas.
Pozdrav za mikija i Panteliju, momke čije je postove većinom gušt pročitati jer prate ovu ligu:)
I sada bi sa takvim likovima trebali voditi činjeničnu raspravu i zdravu diskusiju. Bolje sadaku dati, nego se s debilima goniti...ElCartel11 je napisao/la: ↑19 jun 2022, 15:52Ne treba ici iz jedne krajnosti u drugu momci. Lijepa je zdrava zajebancija i prcanje.
Jeste da su se Veležovci nafurali kao, da su Bayern, da imaju neku dominaciju ali ih razumijem po drugoj strani. Iz teskih govana su se izdigli, dugove sanirali i osvojili kup nakon 30 godina.
Ipak mi je degutantna priča o otimanju stadiona kad svi znamo zbog cega je to sve bilo. To ne sudi u zdravu zajebanciju.
Barem ne meni.
+1
Mlad momak, jos nije naucio da je razlika isključivo rezultat. Ok, favorizira islamske klubove, a na 23 % uzorka? To ni Alija nije.
Yebeš čovjeka koji se ne mijenja.
Znaš kako ide ona "Ne možeš svima udovoljit." Dok je vama udovoljavao, vi ste ga voljeli. Sad kad nama valja, mi ga volimo.
Vanja8 je napisao/la: ↑19 jun 2022, 17:31Konacno si skontao...killafrommanilla je napisao/la: ↑19 jun 2022, 17:27i ja sam teski kreten s kim se raspravljam, pomislis stvarno da bi mogli argumentovano pricat al sjetim se da mu je ovo smijesno i onda jbg![]()
![]()
Stadion i desetogodisnje? Ideja UO s Misimovicem, ne budimo djeca. Cak je i Hasic kupio desetogodisnje kako bi podrzao tada Misketa na celu Kluba. I mnogi drugi ljudi, koji nisu navijaci Zeljeznicara. Dobro osmisljen projekat od tadasnje Uprave koji su podrzali navijaci. I poslovni partneri tadasnjeg UO.Robust je napisao/la: ↑19 jun 2022, 17:42ovo pod bold jok nije niko uradio vise od vas sta ima gdje ste mimar sinani![]()
![]()
ne mozete vi ni do clanaka zeljovcima doci koliko smo mi ulozili u klub kroz godine i akcije![]()
![]()
sto bi rekao kinosvra najperspektivniji stadion u regionu je jedina zasluga navijaca koji su pokrenuli sve silne akcije nikome velez nije mrzak i pohvalno je ovo sta radite al da bombate i pretjerujete vala pretjerujete i to dobro
Jesi li ti onaj što misli da u Sarajevu živi 500k ljudi?killafrommanilla je napisao/la: ↑19 jun 2022, 19:23Stadion i desetogodisnje? Ideja UO s Misimovicem, ne budimo djeca. Cak je i Hasic kupio desetogodisnje kako bi podrzao tada Misketa na celu Kluba. I mnogi drugi ljudi, koji nisu navijaci Zeljeznicara. Dobro osmisljen projekat od tadasnje Uprave koji su podrzali navijaci. I poslovni partneri tadasnjeg UO.Robust je napisao/la: ↑19 jun 2022, 17:42ovo pod bold jok nije niko uradio vise od vas sta ima gdje ste mimar sinani![]()
![]()
ne mozete vi ni do clanaka zeljovcima doci koliko smo mi ulozili u klub kroz godine i akcije![]()
![]()
sto bi rekao kinosvra najperspektivniji stadion u regionu je jedina zasluga navijaca koji su pokrenuli sve silne akcije nikome velez nije mrzak i pohvalno je ovo sta radite al da bombate i pretjerujete vala pretjerujete i to dobro
Hajmo daj nabroj jedan produkt koji su iznijeli od nulte tacke do krajnjeg rezultata iskljucivo navijaci Zeljeznicara a da je u vrijednosti tog WCa
E moj prijatelju da znas sta je para od kraja rata do te 2016. donirano Velezu od svojih navijaca iz cijelog svijeta preko milijardu akcija... Mnoge su se milionske vikendice napravile od tih para. Nasom krivicom jbg.
A tek kad su poslije 2016. pare od crvenih noci krenule dolaziti u klub, zakotrljali smo pricu o stadionu koji ce biti medju boljim u BiH.
Daleko od toga da ne pomazete Klubu, ali poredeci velicinu grada, za sve u bih smo mimari sinani i sve sto ne mozes ni zamislit![]()
Nope, ja sam jedan od onih sto zna da u Mostaru zivi 30-40 max 50k ljudi koji navijaju za Velez.mnon46 je napisao/la: ↑19 jun 2022, 19:28Jesi li ti onaj što misli da u Sarajevu živi 500k ljudi?killafrommanilla je napisao/la: ↑19 jun 2022, 19:23Stadion i desetogodisnje? Ideja UO s Misimovicem, ne budimo djeca. Cak je i Hasic kupio desetogodisnje kako bi podrzao tada Misketa na celu Kluba. I mnogi drugi ljudi, koji nisu navijaci Zeljeznicara. Dobro osmisljen projekat od tadasnje Uprave koji su podrzali navijaci. I poslovni partneri tadasnjeg UO.Robust je napisao/la: ↑19 jun 2022, 17:42ovo pod bold jok nije niko uradio vise od vas sta ima gdje ste mimar sinani![]()
![]()
![]()
Hajmo daj nabroj jedan produkt koji su iznijeli od nulte tacke do krajnjeg rezultata iskljucivo navijaci Zeljeznicara a da je u vrijednosti tog WCa
E moj prijatelju da znas sta je para od kraja rata do te 2016. donirano Velezu od svojih navijaca iz cijelog svijeta preko milijardu akcija... Mnoge su se milionske vikendice napravile od tih para. Nasom krivicom jbg.
A tek kad su poslije 2016. pare od crvenih noci krenule dolaziti u klub, zakotrljali smo pricu o stadionu koji ce biti medju boljim u BiH.
Daleko od toga da ne pomazete Klubu, ali poredeci velicinu grada, za sve u bih smo mimari sinani i sve sto ne mozes ni zamislit![]()
A na stadionu prosječno bude više navijača Posušja?killafrommanilla je napisao/la: ↑19 jun 2022, 19:38Nope, ja sam jedan od onih sto zna da u Mostaru zivi 30-40 max 50k ljudi koji navijaju za Velez.mnon46 je napisao/la: ↑19 jun 2022, 19:28Jesi li ti onaj što misli da u Sarajevu živi 500k ljudi?killafrommanilla je napisao/la: ↑19 jun 2022, 19:23
Stadion i desetogodisnje? Ideja UO s Misimovicem, ne budimo djeca. Cak je i Hasic kupio desetogodisnje kako bi podrzao tada Misketa na celu Kluba. I mnogi drugi ljudi, koji nisu navijaci Zeljeznicara. Dobro osmisljen projekat od tadasnje Uprave koji su podrzali navijaci. I poslovni partneri tadasnjeg UO.
I ja sam jedan od onih sto vam daje priliku da mi argumentovano dokazete i ko je spreman reci, auh, svaka cast, nisam znao, vrhunski i da pruzim ruku na kraju rasprave![]()
Trenutno korisnika/ca: bordocrveni, Cwirek, Paromlinac i 48 gostiju.