FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tuzlanskinacin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tuzlanskinacin » 27 jun 2022, 11:30

ultrasstyle_tz je napisao/la:
27 jun 2022, 11:14
ja ne znam u kakvom paralelnom univerzumu mi zivimo, ali ljudi nama trebaju pojacanja, ne ovo sto dolazi nego POJACANJA.
Sa ova 4 mi smo 50% slabiji sad nego prosle godine, a prosle godine smo bili ubjedljivo najlosija ekipa u ligi na kraju.
Kakva bi ti pojačanja, i uopste nije ni blizu kompletirana ekipa 4 igrača će produziti i priključiti se pripremama i doći će još 4 igrača!? Pa sta ovim igračima fali nisu uopste toliko loši, pa igrači iz Prve Federalne su sasvim ok, Velez ima i danas u ekipi igrača koji su za njih igrali u Prvoj FBiH pa eno ih igraju u Evropi, trebat će im da se prilagode, ali to su najbolja 3 igrača iz te lige znači nije se doveo bilo koji igrac iz te lige!? Osmanković je top stoper pa i bolji od Dupovca koji se ovdje priželjkivao a i mlađi imao povredu i nije igrao u HNL, doći će kod nas u pet puta ako ne i više slabiju ligu I vratiti formu. Ovo su sasvim ok igrači, još igrači koji će doći i produzuti, na kraju ćemo imati i bolju ekipu, a nemamo mi para i budžet da se dovode igrači koje dovodi Sarajevo, Zrinjski, Borac, Velež, Sloga Simin Han, pa čak i Posušje je došlo do para, trebaju se i vratiti dugovi, a ne sad da se dovode igrači I prave novi dugovi, dovode se samo ciljana pojačanja.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 jun 2022, 11:43

tuzlanskinacin je napisao/la:
27 jun 2022, 11:30
ja ne znam u kakvom paralelnom univerzumu mi zivimo, ali ljudi nama trebaju pojacanja, ne ovo sto dolazi nego POJACANJA.
Sa ova 4 mi smo 50% slabiji sad nego prosle godine, a prosle godine smo bili ubjedljivo najlosija ekipa u ligi na kraju.
Kakva bi ti pojačanja, i uopste nije ni blizu kompletirana ekipa 4 igrača će produziti i priključiti se pripremama i doći će još 4 igrača!? Pa sta ovim igračima fali nisu uopste toliko loši, pa igrači iz Prve Federalne su sasvim ok, Velez ima i danas u ekipi igrača koji su za njih igrali u Prvoj FBiH pa eno ih igraju u Evropi, trebat će im da se prilagode, ali to su najbolja 3 igrača iz te lige znači nije se doveo bilo koji igrac iz te lige!? Osmanković je top stoper pa i bolji od Dupovca koji se ovdje priželjkivao a i mlađi imao povredu i nije igrao u HNL, doći će kod nas u pet puta ako ne i više slabiju ligu I vratiti formu. Ovo su sasvim ok igrači, još igrači koji će doći i produzuti, na kraju ćemo imati i bolju ekipu, a nemamo mi para i budžet da se dovode igrači koje dovodi Sarajevo, Zrinjski, Borac, Velež, Sloga Simin Han, pa čak i Posušje je došlo do para, trebaju se i vratiti dugovi, a ne sad da se dovode igrači I prave novi dugovi, dovode se samo ciljana pojačanja.
pa prvo i osnovno zamjena za Balica, koja mora biti tog ranga najamnje. Uzmi sjedi i izracunaj koliko bodova je ekipa osvojila sa Balicem u timu prosle godine, a koliko bez njega?
tako da se ispravim, samo bez njega smo 50% slabiji. dalje treba ti vezni koji ce igrati uz tog novog Balica, jer ako to budu Fedor i Kurtalic ti si na istom ko i prosle godine. mada bih ja iskreno Civica natjerao da igra veznog.
spominjes Hadzanovica kao alternativu Balicu ? jel moguce to?
pa Hadzanovic ima svoje kvalitete, ali covjek ne moze poslati pasa duzeg od 5 metara. Kako ce on biti alternativa Balicu, u kojem to fudbalu? njih 2 jedino mogu skupa igrati.

Dalje nemamo spica nikakvog. Adi igra stil igre sa kojem ce tek sa 24 25 godina dominirati premijer ligom, Adi igra na snagu, a ne mozes sa 20 god igrati na snagu u PL BIH.
Izgbili smo Veselog i Mujagica, dobili Mujarica kojem ja vjerujem, ali to je sve, nedokazan.
izgbili statisticki dva najbolja igraca , kakvi god oni bili, statisticki su bili bolji od ovih sto su ostali i to daleko. a nemamo zamjena

doveli stopera za stopera, Karisika koji ima svojih mana ali je znao i odigrat zamijenili igracem koji izlazi iz povrede i koji nema minute. Kemo je odlican igrac, ali sta cemo mi dok se on uigra. Imamo Jusica od 37 godina u osjetnom padu kako se sezona blizila kraju, gdje je ispadao kao iz voza, i talentovanog ali totalno neuigranog stopera. I nista vise na stoperu, Devedzica mi ne spominji.

i pride na to smo napravili jos vise od 200 hiljada duga i ugrozili sporazum o reprogramu sto ni jedna uprava do sad nije uradila, cak ni Kozlic.

ja shvatam da ljudi moraju da predstavljaju stanje boljim neg sto jeste, iz ovog ili onog interesa i razloga, i niko vam ne brani , pratite , borite se, lazite, al ne vrijedjajte mi pamet i inteligenciju. Ima nas koji ovo 30 godina pratimo.

da ti odgovorim ko treba pa eto mozda nesto uvazite i poslusate i dovedete, da malo pomognem.
Treba ti Subert ili Dupovac u zadnju liniju, treba ti Hadzanovic ili Redzic u vezni red i jos jedan igrac tipa Dujakovica ili Dejana Maksimovica koji siri igru, Kobiljar kad ga Fedja otpise. Treba uzeti Hasanovica iz Sloge na posudbu ako moze hodati i revitalizirati mu karijeru, pokusati.
treba ti Govedarica i jedan top vrhunski napadac.

i ovo sve ti je da budes 8.ili 9. i da ne brines o opstanku. Za nesto vise treba jaci vezni,stoper i play od nabrojanih

ako nisi u stanju odstupi, ovako voditi klub mozemo i ti i ja. Garantujem ti da bi bolje
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 27 jun 2022, 11:44, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

dzekooooTz
Kontakt:

Post Postao/la dzekooooTz » 27 jun 2022, 11:43

A od cega ces vratit dugove od konstantne borbe za opstanak ?
Dugovi se vracaju izlascima u evropu prodajom igraca=rezultatom
Niko ne gleda mladog igraca iz 10 ekipe na tabeli u bih ligi sigurno...

ZaBoljuSlobodu
Kontakt:

Post Postao/la ZaBoljuSlobodu » 27 jun 2022, 12:00

Joj analitičara majko, lupetate bez veze, hajmo mi svoj dio uraditi, kupiti člansku, sezonsku...
“Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno, (ja ću)”

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 jun 2022, 12:14

ZaBoljuSlobodu je napisao/la:
27 jun 2022, 12:00
Joj analitičara majko, lupetate bez veze, hajmo mi svoj dio uraditi, kupiti člansku, sezonsku...
nasa duznost je bojkot u svakom obliku dok ovi ne odu. Svaka marka koja njima dodje pruduzuje agoniju. ko voli Slobodu i hoce joj dobro ovim feninga nece dat
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 27 jun 2022, 12:15

27 jun 2022, 11:43
tuzlanskinacin je napisao/la:
27 jun 2022, 11:30
pa prvo i osnovno zamjena za Balica, koja mora biti tog ranga najamnje. Uzmi sjedi i izracunaj koliko bodova je ekipa osvojila sa Balicem u timu prosle godine, a koliko bez njega?
tako da se ispravim, samo bez njega smo 50% slabiji. dalje treba ti vezni koji ce igrati uz tog novog Balica, jer ako to budu Fedor i Kurtalic ti si na istom ko i prosle godine. mada bih ja iskreno Civica natjerao da igra veznog.
spominjes Hadzanovica kao alternativu Balicu ? jel moguce to?
pa Hadzanovic ima svoje kvalitete, ali covjek ne moze poslati pasa duzeg od 5 metara. Kako ce on biti alternativa Balicu, u kojem to fudbalu? njih 2 jedino mogu skupa igrati.

Dalje nemamo spica nikakvog. Adi igra stil igre sa kojem ce tek sa 24 25 godina dominirati premijer ligom, Adi igra na snagu, a ne mozes sa 20 god igrati na snagu u PL BIH.
Izgbili smo Veselog i Mujagica, dobili Mujarica kojem ja vjerujem, ali to je sve, nedokazan.
izgbili statisticki dva najbolja igraca , kakvi god oni bili, statisticki su bili bolji od ovih sto su ostali i to daleko. a nemamo zamjena

doveli stopera za stopera, Karisika koji ima svojih mana ali je znao i odigrat zamijenili igracem koji izlazi iz povrede i koji nema minute. Kemo je odlican igrac, ali sta cemo mi dok se on uigra. Imamo Jusica od 37 godina u osjetnom padu kako se sezona blizila kraju, gdje je ispadao kao iz voza, i talentovanog ali totalno neuigranog stopera. I nista vise na stoperu, Devedzica mi ne spominji.

i pride na to smo napravili jos vise od 200 hiljada duga i ugrozili sporazum o reprogramu sto ni jedna uprava do sad nije uradila, cak ni Kozlic.

ja shvatam da ljudi moraju da predstavljaju stanje boljim neg sto jeste, iz ovog ili onog interesa i razloga, i niko vam ne brani , pratite , borite se, lazite, al ne vrijedjajte mi pamet i inteligenciju. Ima nas koji ovo 30 godina pratimo.

da ti odgovorim ko treba pa eto mozda nesto uvazite i poslusate i dovedete, da malo pomognem.
Treba ti Subert ili Dupovac u zadnju liniju, treba ti Hadzanovic ili Redzic u vezni red i jos jedan igrac tipa Dujakovica ili Dejana Maksimovica koji siri igru, Kobiljar kad ga Fedja otpise. Treba uzeti Hasanovica iz Sloge na posudbu ako moze hodati i revitalizirati mu karijeru, pokusati.
treba ti Govedarica i jedan top vrhunski napadac.

i ovo sve ti je da budes 8.ili 9. i da ne brines o opstanku. Za nesto vise treba jaci vezni,stoper i play od nabrojanih

ako nisi u stanju odstupi, ovako voditi klub mozemo i ti i ja. Garantujem ti da bi bolje
Slažem se u većini stvari ovdje što si rekao I sve to stoji, Hadžanovića spominjem kao zamjenu Baliću (jest da su to dva različita igraca) jer je iz BiH najbolji igrač koji se može dovesti na tu poziciju, a strance su Slobodi zabranili baš zato što se ugrozio taj dogovor o reprogramu. Baš sad svi ti igrači da su potrebni za osmo i nisu, mislim da se dovedu bilo bi top, ali nerealno. Imali smo i goru ekipu u sezoni 2020/21 pa se završilo na osmom mjestu. Alić jest napadač koji igra na snagu i da je mlad da bi nešto na taj način vece postigao, zato nam tu i treba neko ko će biti golgeter. Nama sve to treba da se može napraviti iskorak, a za opstanak je to što imamo uz ta 4 pojačanja sasvim dovoljno da se to zime sakupi nešto bodova i da se onda još dovede par klavitetnih igrača i osigura opstanak na nekom osmom ili devetom mjestu ipak Leotar, Sloga Doboj i Igman su slabiji od nas. Najbitnije je isplaćivati igrače redovno, a ne 45 dana jer vidjelo se prošle sezone kada idu plane idu i rezultati i dobre igre, isto tako i 2020/21 sezona, imaš plate imaš i rezultate te sezone smo imali slabiji tim nego prošle pa bolje završili.

simonknows
Kontakt:

Post Postao/la simonknows » 27 jun 2022, 12:23

Tim nekim bojkotima uprave nećete ništa postići, niko ne garantuje ni da će tada otići, i te male prihode ćete ukinuti.

Plus nećete pokazati ekipi da ima neko i kome je stalo do njih kao ekipe i Slobode kao kluba.

Navijači svoje, ostali svoje, bar ćete znati da ste vi svoje odradili! Pa doći će i nama bolje nekad, a sigurno ne ako i mi počnemo neki inat tjerati
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!

ZaBoljuSlobodu
Kontakt:

Post Postao/la ZaBoljuSlobodu » 27 jun 2022, 12:25

27 jun 2022, 12:14
nasa duznost je bojkot u svakom obliku dok ovi ne odu. Svaka marka koja njima dodje pruduzuje agoniju. ko voli Slobodu i hoce joj dobro ovim feninga nece dat
Apsolutno neefikasna metoda...

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 27 jun 2022, 12:27

simonknows je napisao/la:
27 jun 2022, 12:23
Tim nekim bojkotima uprave nećete ništa postići, niko ne garantuje ni da će tada otići, i te male prihode ćete ukinuti.

Plus nećete pokazati ekipi da ima neko i kome je stalo do njih kao ekipe i Slobode kao kluba.

Navijači svoje, ostali svoje, bar ćete znati da ste vi svoje odradili! Pa doći će i nama bolje nekad, a sigurno ne ako i mi počnemo neki inat tjerati
:thumbup: Upravo tako, treba podržati ekipu, igrače, trenera, a uprava neka obezbijedi redovne plate i tako se samo može nešto napraviti i od rezultata.

ZaBoljuSlobodu
Kontakt:

Post Postao/la ZaBoljuSlobodu » 27 jun 2022, 12:27

simonknows je napisao/la:
27 jun 2022, 12:23

Slažem se, zastarjela furka...

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 27 jun 2022, 12:39

Ko nece da dolazi na Tusanj i ne mora
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 27 jun 2022, 12:42

fukara87 je napisao/la:
27 jun 2022, 12:39
Ko nece da dolazi na Tusanj i ne mora
Neće se ni dolaziti barem 60 dana 😆😆😆
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 27 jun 2022, 13:01

Kita malina ne dam više svoje pare na ovo rasulo i patnju ili je ugasite ili napravite klub po mjeri 3 grada po veličini u BiH. Dosta je jada i patnje pa mene je sramota reći da navijam za Slobodu druže kad me neko pita kažem ne pratim fudbal jer te samo svijet počne kajlat kad smo jadni
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

ZaBoljuSlobodu
Kontakt:

Post Postao/la ZaBoljuSlobodu » 27 jun 2022, 13:07

Slobodas je napisao/la:
27 jun 2022, 13:01
Kita malina ne dam više svoje pare na ovo rasulo i patnju ili je ugasite ili napravite klub po mjeri 3 grada po veličini u BiH. Dosta je jada i patnje pa mene je sramota reći da navijam za Slobodu druže kad me neko pita kažem ne pratim fudbal jer te samo svijet počne kajlat kad smo jadni
Za loš rejting krivi smo mi, jer smo kritičari i pljuvači. Uvijek ću spomenuti to da smo dobrim dijelom odgovorni što smo klub učinili odbojnim sponzorima, jer sponzori tu dolaze zbog nas da vidimo njihovu reklamu, a mi pljujemo i ljagamo vlastiti klub. Mi moramo znati obaveze prema klubu nas kao navijača i svoj dio moramo odraditi maksimalno. Tek poslije toga imamo pravo tražiti smjenu uprave, ovo ili ono. Do tada smo samo posmatrači...

*P.S.: spominje mi jaran neka 2 pojačanja pravo interesantna, oba napdači 😍

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 27 jun 2022, 13:23

Doduse kad se Velez kalio po Federalnoj i kad je bio zakovan za dno bile su im pune tribine, prodavali su po 5 6 hiljada clanskih i tako dalje.. Vidjelo se u tom periodu kad su padali i u periodu kad su se dizali i sad kad se i dalje dizu, u tom periodu bilo ih 100 na tribinama ukupno(iako imaju najvecu navijacku bazu u BiH i po dijaspori). Raja ce pocet davat sve od sebe kad vidi da klub ima potencijala za uspon, kad se klub pocne dizati i kad pocne pozitivna prica se stvarat u klubu. Normalno da je svake godine sve manje i manje kad je ljudima doku r cilo gledat svake godine istu igru i isto stanje u klubu.
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo

ZaBoljuSlobodu
Kontakt:

Post Postao/la ZaBoljuSlobodu » 27 jun 2022, 14:02

Radovi na stadionu naravno nisu počeli

LaBombonera88
Kontakt:

Post Postao/la LaBombonera88 » 27 jun 2022, 14:08

Pricekat cemo i taj juli pa da vidimo hoce li krenuti konacno, bilo bi dobro i one reflektore srediti, ofarbati, ruzno je pogledati

ZaBoljuSlobodu
Kontakt:

Post Postao/la ZaBoljuSlobodu » 27 jun 2022, 14:12

LaBombonera88 je napisao/la:
27 jun 2022, 14:08
Pricekat cemo i taj juli pa da vidimo hoce li krenuti konacno, bilo bi dobro i one reflektore srediti, ofarbati, ruzno je pogledati
Šta ćemo čekati Juli, pa rekli su da ovaj ponedjeljak počinju radovi... :(

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 27 jun 2022, 14:14

27 jun 2022, 14:12
Objavili su neki dan da je izvodjac najavio odgodu od 10 dana.
Jedan grad, jedna ljubav!

LaBombonera88
Kontakt:

Post Postao/la LaBombonera88 » 27 jun 2022, 14:29

27 jun 2022, 14:12
Pocetkom jula sad navodno tvrde 😕

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.