Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 180

BosniaBoston
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la BosniaBoston » 28 jun 2022, 19:17

Wanderson je napisao/la:
28 jun 2022, 18:38
Sto se tice Hrv licno sam imao tri puta bas lose iskustvo, prvi put u N. Vinodolskom na plazi sa radnikom u fast foodom skutorom iz Hercegovine, koji je redom preko mene uzimao narudzbe iako sam bio na redu. Na kraju mi je isporucio nesto skroz drugacije od moje narudzbe. Yebao sam mu Ustasku majku pred punom plazom, prijatelje s kojim sam bio sam isto nabio na qrac uz konstataciju da pored nase Turske me nagovorise da dodjem kod Ustasa, nije mi odgovorio ni radnik ni niko sa plaze.

Drugi put u Makarskoj me konobar nije htio usluziti u jednom restoranu iznad Bube Bara, posle 20ak min iako sam bio skoro sam u basti i posle mog gestikuliranja i psovanja, ispricavao mi se da me nije vidio. Ustao sam i otisao.

Treci put isto Makarska isto ljetovanje, s plaze svratim u trgovinu s prijateljem. S ruksakom na leđima uđem, zbog guzve izađem napolje i sjedem na neki zid i cekam prijatelja da izađe i da idemo. Izlaze sefica marketa i radnica i govore mi kako su me upratile na kameri i da sam ukrao par stvari sa police i traze da me pregledaju. Napravim se budala i trazim da mi to ponove dok snimam i da cu im pokazati, ali i da cu pozvati policiju i svog advokata. 100% sigurne gospođe prihvate, pregledaju ruksak, ne nađu nista. U znak isprike i molbu da ne pozivam policiju dobijem flasu Jack Danielsa i neku meksicku Tekilu.

Od te Makarske vise nikad nisam otisao u Hrv.
Nase Turske :urnebes: :urnebes: :urnebes: Halal im bila svaka marka koju su ti iscijedili
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 28 jun 2022, 19:24

Imal ko da ide u Liban? Beirut?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jun 2022, 19:59

Finn je napisao/la:
28 jun 2022, 18:23
Ali druže, to je tvoje iskustvo. Ja tebi recimo neću reći da prodaješ muda pod bubrege. A o ovome upravo pričam, generalizuješ stvari ne poštujući iskustva drugih. Ja koji živim u Sarajevu i koji sam nažalost navikao na visoke cijene ove u HR dođu normalne, s obzirom šta nudimo mi, šta nude oni. Kafa u centru Sarajeva je cjenovno bara bara s kafom u centru Makarske. Ovdje gledaš u tramvaj, tamo gledaš u cice i more.
Nije to moje iskustvo vec je to cinjenicno stanje. Cijene za sve budu bogovske, namjerno dizu kada dolaze turisti. Sarajevo je drzava u drzavi, standard za sebe. Vece cijene ali dosta i vece plate nego u ostatku drzave. Ne mozes porediti glavni grad jedne drzave sa Makarskom. Potpuno drugaciji tipovi. Ne kontam sto nas narod ima potrebu da sebe omalovazava na svakom koraku. Strasno. Gledam po fb komentare, Hrvati svi brane i Hrvatsku i cijene. A Bosnje glupe jos se i slazu. Ima mora svugdje, i ljepseg i boljeg ugodjaja i veceg gostoprimstva. Precjenjuje se more generalno. A ako hoces moje licno iskustvo, platili apartman i to fine pare, fino pisalo da je ukljucena i klima u tu cijenu. A kad smo dosli kaze placa se klima 5 eura po danu. U yebem ti majku onu lopovsku, platili smo normalno jer nismo cigani kao oni. Ali eto samo jedan primjer ciganluka.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

dachodachoni
Kontakt:

Post Postao/la dachodachoni » 28 jun 2022, 20:03

e čuj u Sarajevu visoke plate, svasta sam cuo, mozda parlamentarcima, političarima i lopovima koji sami sebi daju, ovo ostalo je sve ispod onog kako treba biti, a standard za zivot nikad veci, sto se tice ljetovanja takodjer nisam imao nikakvih problema u Hrvatskoj, mi smo veci supci sto puta od njih

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jun 2022, 20:16

dachodachoni je napisao/la:
28 jun 2022, 20:03
e čuj u Sarajevu visoke plate, svasta sam cuo, mozda parlamentarcima, političarima i lopovima koji sami sebi daju, ovo ostalo je sve ispod onog kako treba biti, a standard za zivot nikad veci, sto se tice ljetovanja takodjer nisam imao nikakvih problema u Hrvatskoj, mi smo veci supci sto puta od njih
Nauci se citat prvo. Vece su nego u ostatku drzave, kao i dodaci i sve ostalo. Prohodaj malo po BiH pa ces vidjeti o cemu se govori. Skupo je u citavoj drzavi, nije samo kod vas.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 jun 2022, 20:16

I ovi ostali iz EU vjerovatno klepaju Hrvate po usima kada krenu na odmor u Barcelonu, Pariz ili Minhen. Oni samo plivaju u tim vodama i tu nema emocija te gledaju sve turiste kao debitne kartice, a ne samo nas. Mozda na nas manje paze jer cim vide da neko ima vise para gledaju da njega vise oderu. Mi spadamo u grupu pametnih turista tj.poznajemo gdje sta kupiti i kada ne. Zamislite kako deru glupe Engleze. Oni odu u pola starog grada i kupuju gluposti koje imaju troduplo jeftinije u obicnom marketu. I istina ove godine ce oboriti rekord i to prolazi iz razloga sto stranci imaju bas puno puno para. Bio je neki RTL prilog i stranci kazu jeste skupo ali jednako skupo kao kod nas. Njima je to standardica. Znaci strancu je u njegovom gradu pivo 15 KM. Nama je pivo 4 KM u dobrom kaficu i zato nam je skupo. :D

I u biti Hrvati ovo gledaju kao biznis da sto vise klepe para, a opet su oni druga liga EU i nece se nikada desiti da dodje Svabo i kaze joj ja nemam para za ove Hrvatske kada ce Njemci uvijek imati troduplo vise od Hrvata.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 28 jun 2022, 20:48

Yebem ja tog biznismena koji cijenu svoje usluge ne bi prilagodio glavnoj bogatoj klijenteli kao sto su svabe. Turci nemaju drugog izbora kad su im vecina turista fukare iz Rusije i Ukrajine. Moraju staviti povoljnije. A i standard im je duplo losiji od hrvatskog, mora biti jeftinije.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 28 jun 2022, 20:58

Bundesliga je napisao/la:
28 jun 2022, 20:16
Nauci se citat prvo. Vece su nego u ostatku drzave, kao i dodaci i sve ostalo. Prohodaj malo po BiH pa ces vidjeti o cemu se govori. Skupo je u citavoj drzavi, nije samo kod vas.
Najveca zabluda u kojoj ljudi zive je da su u Sarajevu neke wow plate i da je to "drzava u drzavi".
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 28 jun 2022, 22:25

VGS je napisao/la:
28 jun 2022, 20:48
Yebem ja tog biznismena koji cijenu svoje usluge ne bi prilagodio glavnoj bogatoj klijenteli kao sto su svabe. Turci nemaju drugog izbora kad su im vecina turista fukare iz Rusije i Ukrajine. Moraju staviti povoljnije. A i standard im je duplo losiji od hrvatskog, mora biti jeftinije.
Fukare al' u qrcu , ja kad sam bio u Turskoj išli u naku fabriku kože Sultan , tu bile kožne jakne nema je ispod 1000 eura , i tako ja razgledam priđe lik na našem koji tamo radi kaže to su za cijene za Ruse i Ukrajince , npr. 1300 eura jakna za njih košta a ta ista za nas 300 eura . U hotelu all-nclusive svaku noć su išli kupovati alkohola tipa vodka Belvedere i skupe Tequile . Daleko od fukara .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 28 jun 2022, 22:52

bombaysaphire je napisao/la:
28 jun 2022, 22:25
VGS je napisao/la:
28 jun 2022, 20:48
Fukare al' u qrcu , ja kad sam bio u Turskoj išli u naku fabriku kože Sultan , tu bile kožne jakne nema je ispod 1000 eura , i tako ja razgledam priđe lik na našem koji tamo radi kaže to su za cijene za Ruse i Ukrajince , npr. 1300 eura jakna za njih košta a ta ista za nas 300 eura . U hotelu all-nclusive svaku noć su išli kupovati alkohola tipa vodka Belvedere i skupe Tequile . Daleko od fukara .
Govorim o prosjecnom turisti. Ima i kod nas bogatasa ali ne mozes prosjecnog rusa ili bosanca porediti sa prosjecnim svabom.

dachodachoni
Kontakt:

Post Postao/la dachodachoni » 28 jun 2022, 23:24

da skupo je u citavoj drzavi i u citavoj su drzavi lose plate, za standard Sarajeva je mnogo skuplje i manje su plate nego u ostatku BiH

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 jun 2022, 23:34

28 jun 2022, 23:24
manje su plate nego u ostatku BiH
:rol:

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 28 jun 2022, 23:42

28 jun 2022, 23:34
Pa kad uporedis cijene i plate i dodje to tu negdje.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 28 jun 2022, 23:46

sad gdje ce biti pametno iskoristiti onaj fadilov vaucer planina il Neum 🧐🧐🧐

Neum jedino zbog hotela vapore i onog bazena na vrhu i sto kod Neuma imas opciju da pobjegnes od 99% bosnja i nafatas netaknute plaze i prirodu , koliko ljudi ode u Neum i ne zna da postoji drugi dio Neuma totalno nepoznat običnom turisti

a sto se tice hrvacke samo oko Omiša se zakucati da ti bude Omiš i Split blizu

dachodachoni
Kontakt:

Post Postao/la dachodachoni » 28 jun 2022, 23:55

Kaunas je napisao/la:
28 jun 2022, 23:42
ma ne mozes seljacicu iz nekog sela u okolini tuzle kojem je puno dati 7 KM na ćevape objasniti

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 28 jun 2022, 23:58

Robust je napisao/la:
28 jun 2022, 23:46

Neum jedino zbog hotela vapore i onog bazena na vrhu i sto kod Neuma imas opciju da pobjegnes od 99% bosnja i nafatas netaknute plaze i prirodu , koliko ljudi ode u Neum i ne zna da postoji drugi dio Neuma totalno nepoznat običnom turisti

Trebinje - Grad Sunca :kafa:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 29 jun 2022, 00:02

28 jun 2022, 23:55
Kaunas je napisao/la:

ma ne mozes seljacicu iz nekog sela u okolini tuzle kojem je puno dati 7 KM na ćevape objasniti
Ajde jado nastavi ljetovati po Makarskoj i misli kako je to vrh vrhova. Mozda nekad dobacis i do Splita, ali bolje nemoj bit ce ti preveliki sok.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 29 jun 2022, 00:04

bombaysaphire je napisao/la:
28 jun 2022, 23:58
Robust je napisao/la:
28 jun 2022, 23:46

Trebinje - Grad Sunca :kafa:
to jest top je onaj akvapark a cg ti na 40minuta i Dubrovnik na pola sata, ko hoce da hoda i istrazuje gradove Trebinje je savrsena baza za dalje

dachodachoni
Kontakt:

Post Postao/la dachodachoni » 29 jun 2022, 00:09

29 jun 2022, 00:02
28 jun 2022, 23:55
Kaunas je napisao/la:

Ajde jado nastavi ljetovati po Makarskoj i misli kako je to vrh vrhova. Mozda nekad dobacis i do Splita, ali bolje nemoj bit ce ti preveliki sok.
mazlume jedan ne sekiraj se u nas su plate ipak velike mozemo otici dalje od nekog zaseoka u tuzli :wave:

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 jun 2022, 00:12

tuzlak1987 je napisao/la:
I ovi ostali iz EU vjerovatno klepaju Hrvate po usima kada krenu na odmor u Barcelonu, Pariz ili Minhen. Oni samo plivaju u tim vodama i tu nema emocija te gledaju sve turiste kao debitne kartice, a ne samo nas. Mozda na nas manje paze jer cim vide da neko ima vise para gledaju da njega vise oderu. Mi spadamo u grupu pametnih turista tj.poznajemo gdje sta kupiti i kada ne. Zamislite kako deru glupe Engleze. Oni odu u pola starog grada i kupuju gluposti koje imaju troduplo jeftinije u obicnom marketu. I istina ove godine ce oboriti rekord i to prolazi iz razloga sto stranci imaju bas puno puno para. Bio je neki RTL prilog i stranci kazu jeste skupo ali jednako skupo kao kod nas. Njima je to standardica. Znaci strancu je u njegovom gradu pivo 15 KM. Nama je pivo 4 KM u dobrom kaficu i zato nam je skupo. :D

I u biti Hrvati ovo gledaju kao biznis da sto vise klepe para, a opet su oni druga liga EU i nece se nikada desiti da dodje Svabo i kaze joj ja nemam para za ove Hrvatske kada ce Njemci uvijek imati troduplo vise od Hrvata.
Sve je tacno, samo podcjenjujes stedljivost Svaba. Do prije par godina si rijetko cuo da Svabo hoce u Tursku, Maroko ili Egipat, jer im je Hrvatska, pored Spanije i Italije bila primarna destinacija, dok ih sad sve vise i vise ide u ove all inclusive resorte u prvospomenute drzave.
Rodjak mi drzi jedan od najpoznatijih barova u HR, kokteli mu kostaju 15€, a to je vec cijena koju ti svabo nece placat svaki dan. Dakle, doci ce ti jednom i neces ga vise vidjet, a dok je bilo 50kn, dolazio je 2x dnevno. On kaze da Svaba ima sve manje, ali da sad dolazi dosta vise Skandinavaca, Amera i Britanaca. Oni nisu stedise, a i imaju drugaciji pogled na cijene, jer su u svim tim drzavama cijene alkohola u marketima vece nego u Njemackoj.
Svabo sad dodje u HR, ode u Lidl i napuni apartman sa 200€ hrane i pica. Prije je to bilo rezervirano samo za Poljake, Ruse, Cehe i nas Jugose.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.