FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Evander
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 28 jul 2022, 12:07

sanco2200 je napisao/la:
28 jul 2022, 10:43
Gomis99 je napisao/la:
28 jul 2022, 10:27
Jucer na Skupstini Kantona bila inicijativa opozicije da se daa po 2 miliona FK Sarajevo, KK Bosna, FK Zeljeznicar. Koliko bi samo to znacilo svim klubovima da im se olaksa u radu. Ali jok, Dino Konakovic rece da su sredstva nedostatna, heeeej budzet milijardu i 200 miliona. Oni ne daju najpoznatijim kolektivima u drzavi ukupno 6 miliona. Mrvice u odnosu na sta se sve daje. U Dubai su isli za 4miliona. fuj. Pa od koga vise da ocekujemo da nas pogura kad ni Kanton nece. Pozicija je glasala tako da su svi suzdrzani bili, njih 17, a opozicija glasala za sa 9 glasova. bitno je parade organizovati..
Da je za paradu i **** dat izdvojili bi
Konaković šupcina unistio je i KK Bosnu
Da li ste vi normalni?
6 miliona za sta?
Cijih para, kome?
Mani me se populisticke SDA price. Bili su dvije decenenije na vlasti, sto ne dadose kome?
Gradski prijevoz, bolnice, skolstvo, obdanistva, puno su bitniji od propalog sporta u gradu.
Ko hoce svoje pare iz dzepa da da, bujrum. Ja dok placam debelo porez, da moje pare idu igracima Zeljeznicara, da se oni mogu qrciti autima po gradu, jer imaju platu 10 000KM, mrs u PM.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 jul 2022, 12:10

Znači vjerovatno i Posušje na Koševu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 12:14

MortemHz je napisao/la:
28 jul 2022, 11:56
Mogli bi još koju na Koševu odigrati :urnebes:
Pa realno nam je u interesu da se to malo razvuče, da iskoristimo momentum.
Nek rade kad počnu kiše :D
Koševo Zapad

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 28 jul 2022, 12:16

MortemHz je napisao/la:
28 jul 2022, 12:10
Znači vjerovatno i Posušje na Koševu
Taman da pocnu radit kad zahladni, Kosevo je sasvim ok kad je suncano vrijeme.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 12:26

A složili ste se sa paradom?
Pe.deri jedni :urnebes:
Zadnja izmjena: Shategabri, dana/u 28 jul 2022, 12:35, ukupno mijenjano 1 put.
Koševo Zapad

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 28 jul 2022, 12:33

Morto, miči ovog derpaša odavde. Imaju svoju temu gdje mogu pušiti ku.rac jedan drugom i uljepšavati agoniju u kojoj se nalaze. Zajebavali bi se i oni sa svojim parama, ali ih nemaju dabogda se ugasili.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 28 jul 2022, 12:35

Evander je napisao/la:
28 jul 2022, 12:07
sanco2200 je napisao/la:
Gomis99 je napisao/la:
28 jul 2022, 10:27
Jucer na Skupstini Kantona bila inicijativa opozicije da se daa po 2 miliona FK Sarajevo, KK Bosna, FK Zeljeznicar. Koliko bi samo to znacilo svim klubovima da im se olaksa u radu. Ali jok, Dino Konakovic rece da su sredstva nedostatna, heeeej budzet milijardu i 200 miliona. Oni ne daju najpoznatijim kolektivima u drzavi ukupno 6 miliona. Mrvice u odnosu na sta se sve daje. U Dubai su isli za 4miliona. fuj. Pa od koga vise da ocekujemo da nas pogura kad ni Kanton nece. Pozicija je glasala tako da su svi suzdrzani bili, njih 17, a opozicija glasala za sa 9 glasova. bitno je parade organizovati..
Da li ste vi normalni?
6 miliona za sta?
Cijih para, kome?
Mani me se populisticke SDA price. Bili su dvije decenenije na vlasti, sto ne dadose kome?
Gradski prijevoz, bolnice, skolstvo, obdanistva, puno su bitniji od propalog sporta u gradu.
Ko hoce svoje pare iz dzepa da da, bujrum. Ja dok placam debelo porez, da moje pare idu igracima Zeljeznicara, da se oni mogu qrciti autima po gradu, jer imaju platu 10 000KM, mrs u PM.
Hajde ba više, čim ti ih neko dotakne eto te ovdje kao "svakom loncu poklopac" da im pravdaš svaki potez. Šta je sa Centrom i tu belaj pogurati travnjak za stadion. Fuj Allaha mi. Kad vidiš ovu priču "Gradski prijevoz, bolnice, skolstvo, obdanistva, puno su bitniji od propalog sporta u gradu", sve ti bude jasno koji su došljaci u gradu. Znači ako nije SDA ne moraju ni oni? Pa po čemu su bolji u pm?

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 12:38

Miljacka je napisao/la:
28 jul 2022, 12:33
Morto, miči ovog derpaša odavde. Imaju svoju temu gdje mogu pušiti ku.rac jedan drugom i uljepšavati agoniju u kojoj se nalaze. Zajebavali bi se i oni sa svojim parama, ali ih nemaju dabogda se ugasili.
A šta je sa našim parama, navijača sportskih kolektiva?
Pita li nas ko gdje želimo da idu?
Koliko je projekata, koliko investicija, koliko čega sve ne koje idu i od NAŠIH para?!

Ovi što ne bi dali i najradije bi da se ugase sportski kolektivi u gradu - ne znam. Šta je tim ljudima u glavi?
Hajmo ugasiti sport, pozorište, sva kulturnosportka i umjetnička dešavanja u gradu.
Onda ćemo pustiti ovce i krave na Skenderiju.
Koševo Zapad

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 jul 2022, 12:43

Parada je mizeran iznos 25 000KM, nametnut od EU, od cijih fondova i kredita inace zivi drzava. Porediti te dvije stvari, nema logike. Neka recimo uskrate pomoc vjerskim zajednicama i raznim kvazi udruzenjima i to preusmjere u sport. Tu su desetine miliona.
U glavnom, nema nikakve logike da pare poreznih obveznika idu u ruke raznim Husicima, Mirvicima i slicnim, a jos manje da idu na visoke plate poluigraca iz Srbije i Hrvatske.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 jul 2022, 12:47

OsmaDolazi je napisao/la:
28 jul 2022, 12:35
Evander je napisao/la:
28 jul 2022, 12:07
sanco2200 je napisao/la:

Da li ste vi normalni?
6 miliona za sta?
Cijih para, kome?
Hajde ba više, čim ti ih neko dotakne eto te ovdje kao "svakom loncu poklopac" da im pravdaš svaki potez. Šta je sa Centrom i tu belaj pogurati travnjak za stadion. Fuj Allaha mi. Kad vidiš ovu priču "Gradski prijevoz, bolnice, skolstvo, obdanistva, puno su bitniji od propalog sporta u gradu", sve ti bude jasno koji su došljaci u gradu. Znači ako nije SDA ne moraju ni oni? Pa po čemu su bolji u pm?
Kad procitam ili cujem ovo "Allaha mi", fakat se zapitam, kakvi su to sve dosljaci sljegli u grad.
Trazite da se manje para daje vjerskim zajednicama, da se ne grade nove dzamije i crkve, bit ce onda vise para za kulturu i sport. Ukinite vjeronauku u skolama, budzet ce se dobrano osloboditi.
A bolnice i gradski prijevoz, mnogo su bitnije za jedan grad.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 12:59

Evander je napisao/la:
28 jul 2022, 12:43
Parada je mizeran iznos 25 000KM, nametnut od EU, od cijih fondova i kredita inace zivi drzava. Porediti te dvije stvari, nema logike. Neka recimo uskrate pomoc vjerskim zajednicama i raznim kvazi udruzenjima i to preusmjere u sport. Tu su desetine miliona.
U glavnom, nema nikakve logike da pare poreznih obveznika idu u ruke raznim Husicima, Mirvicima i slicnim, a jos manje da idu na visoke plate poluigraca iz Srbije i Hrvatske.
Koliko je mojih para u tih 25 000?

Ili eto daj neki drugi projekat, nešto što bi ti podržao?

Pazi ovo:
Gradski ured za sport i mlade Grada Zagreba na zahtjev Odbora za kontrolu vezano za 19. točku trinaeste sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba koja je podnesena na prijedlog udruge „Dinamo – to smo mi” dostavio je podatke o planiranim sredstvima po programima aktivnosti za GNK Dinamo u razdoblju od 2006. do 2017. godine. U proteklih jedanaest godina porezni obveznici su sa 273.721.371,12 kn financirali Dinamo.
Trebaju li se i oni buniti što su njihovi novci otišli Mamićima?

Ja te opet pitam, šta onda, ugasiti sve sportske kolektive i šta ćemo? Organizovati koridu na Koševu? Posijati krompir na Grbavici?
Imaš li ti neku ideju šta da radimo poslije sa tim zdanjima?
Koševo Zapad

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 28 jul 2022, 13:01

U svakom slicaju, za ostalih 300 000 gradjana ovog grada, puno bitnije je da se nabave novi tramvaji i trolejbusi, nego da se pare bacaju u propale sportske kolektive u gradu.

P.S. Itekako ima. Uhljebljeni radnici IZ. Skontaj koliko ih je i koliko se godisnje izdvaja za njihove plate. Samo jedba od stavki, bespotrebnom trosenja poreskih para.

PapirnaMarka
Kontakt:

Post Postao/la PapirnaMarka » 28 jul 2022, 13:08

https://www.centar.ba/novost/18382/nace ... tovic-hase
PREKINUTA 20. REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA CENTAR

Načelnik Mandić će zatražiti održavanje hitne sjednice zbog stadiona „Asim Ferhatović Hase“
20. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar koja je trebala biti održana danas prekinuta je zbog neusvajanja dnevnog reda i nedostatka kvoruma za njeno održavanje.

Budući da su se na dnevnom redu ove sjednice nalazile dvije tačke od posebnog interesa za širu društvenu javnost, a tiču se rekonstrukcije terena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“, a koja se treba provesti u okviru projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“, načelnik Općine Centar Srđan Mandić će od Općinskog vijeća tražiti zakazivanje hitne sjednice.

Podsjećamo javnost da ukupna vrijednost rekonstrukcije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“, sa svim troškovima i obračunatim PDV-om, iznosi 2.487.405,03 KM. Nogometni/Fudbalski savez BiH je obezbijedio 1.938.207,97 KM, dok preostali iznos od 549.197,06 KM treba biti udio Općine Centar.

Cijeneći da postoje realne mogućnosti da zbog neusvajanja prijedloga odluka koje su bile na današnjem dnevnom redu, Nogometni/Fudbalski savez BiH sredstva koja su planirana za rekonstrukciju terena na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ preusmjeri za drugu namjenu, iskreno se nadamo da će prijedlog načelnika za održavanje hitne sjednice naići na odobravanje od strane Vijeća.

O terminu održavanja sjednice javnost će biti blagovremeno obaviještena.
Mandić pokušava ali izgleda da je problem u vijeću da oni koče.
Zadnja izmjena: PapirnaMarka, dana/u 28 jul 2022, 13:15, ukupno mijenjano 2 puta.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 13:09

Evander je napisao/la:
28 jul 2022, 13:01
Moji vlastodrzsci? Vjeruj mi, nemam takvih. Niti sam stranacki aktivan, plus radim u realnom sektoru.
Fazon je sto se kantonu skresao budzet i to dobrano, od strane te iste SDA. Salko Zildzic i ekipa. I sad bi njihovi jurisnici, aka Zahiragic kao nesto zahtjevali. Populist8cka suplja. Pritom, za 25 godina isti nisu apsulutno nista napravili, osim sto su sve pokrali i od grada papanluk napravili, kojeg cemo se tesko rijesiti.

U svakom slicaju, za ostalih 300 000 gradjana ovog grada, puno bitnije je da se nabave novi tramvaji i trolejbusi, nego da se pare bacaju u propale sportske kolektive u gradu.
Nabavili su se.

A pazi ovamo, nakon 30 godina red je bio da se nešto i kupi.
Dosad su bile donacije od Češke do Japana.

Iz mog ugla, mene kao navijača Sarajeva, ogavno je da se političari prepucavaju preko imena mog kluba koje je ujedno i ime grada.
Da nabacuju voleje jedni drugima. Kao ovi nešto predložili, a ovi jedva dočekali da odbiju jer su ovi predložili.
Jeftina patetika i populistika.

Jbt, taj GRAS je crna rupa, napravili su milione i milione duga s njim, ne da je propao nego je davno i zakopan, al to ti nije problem i to ne nazivaš propalim kolektivom. Koliko je naših para skrkano u tu rupu bez dna?

Uglavnom, kako živimo u nekakvoj demokratiji, svako ima pravo da se zalaže zašta hoće.
Ti za nove tramvaje i trolejbuse, ja za izdvajanje budžetskih sredstava za moj klub jer mislim da je itekako bitan za zajednicu KS, neko treći za pozorište ili muzej u gradu.
S tim u vezi, obratiću posebnu pažnju na to šta je čiji program i da li uključuje ili isključuje moj klub.
Nadam se da će nas sve više biti koji će na to obraćati pažnju i koji neće dopustiti da ove svinjarije prolaze neopaženo.
Koševo Zapad

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 28 jul 2022, 13:10

A po kojem to osnovu treba isto para da se dijeli ekipama koje su u minimalnim dugovima i onim sto su milione dužni,kako da Bosna ili Željo plivaju milione i samim tim su uplatili xy manje poreza od Sarajeva da se sve stavlja u isti koš ,jel to realno? Po meni nije i kažem otvoreno da mi je drago sto to nije izglasano u ovom formatu kako je bilo zamisljeno.Najbolje pokrast Boga oca i trazit daj vadi me.

Smanjiti poreze klubovima da svakako,uvesti nesto tipa koliko platis poreza toliku pomoc mozes ocekivati i to da svakako.

A sad da se pare dijele isto onome sto je duzan toliko i toliko i onome sto je toliko i toliko,nije nikako realno.

Jer kažem u tom slucaju bi mi bili budale što smo ikada pokrili te silne dugove i davali toj istoj drzavi ako ce ona isto nagraditi i onog što placa i onog sto ne.Kao ispade Sarajevo platilo silni porez da bi te pare išle nekim extremnim duznicima,ma kako da ne.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

badboy
Kontakt:

Post Postao/la badboy » 28 jul 2022, 13:14

napoleon72 je napisao/la:
28 jul 2022, 09:14
Shategabri je napisao/la:
28 jul 2022, 09:06
Arnelv52 je napisao/la:
28 jul 2022, 09:03
Mi smo se s vremena na vrijeme znali dovesti u situaciju da u klubu nemamo brza igrača, ostali iz lige su još gori, pa ako bih birao na koju poziciju da dodje taj neki Afrikanac volio bih da to budu bočne pozicije - bekovi i krila, a ako ne drugi pik bi mi bila pozicija zadnjeg veznog. Neka radilica od 190 cm koja se neće puno petljati u napad al' će zato svim drugim igračima dati slobodu da idu naprijed.
I Ajdin Maksumic,
Inače igrači tih predispozicija rastu na grani :D
Pada mi na pamet Viera i niko više.
Prije su na toj poziciji neki mali prgavi a la Makelele.
Obi Mikel, Yaya Toure (mada je on itekako bio aktivan i u napadu), a od evropljana tu su Matic, Van Bommel, Javi Martinez, Busquets... :mrgreen:

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 28 jul 2022, 13:57

Jao mandiću koje gooovno.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 28 jul 2022, 13:57

Yebat ga, svakako ništa od ovog.
Što ne znači da ne treba insistirati na svim nivoima da se naš klub shvata kao bitan od zajednice.
Ove glupe priče o privatnim prćijama ne piju vode.
Klub nije odsječen od realnosti, itekako je involviran u sve.
Osim toga naš klub je zdrav kolektiv, sve obaveze prema državi su izmirene.
Zar ne bi bilo glupo da sad potenciramo priču kako ne treba klub da izmiruje bilo šta prema državi?
Koševo Zapad

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 28 jul 2022, 14:00

Dakle Abubakar je nas
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

makron
Kontakt:

Post Postao/la makron » 28 jul 2022, 14:04

Zna li se ko nas je naguzio na vijecu

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ado_77, Google Adsense [Bot], keli, kogmagie46 i 58 gostiju.