FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
76
49%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 155

Dejan1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dejan1921 » 08 avg 2022, 13:52

sassari je napisao/la:
08 avg 2022, 13:45
Čuj Edis nije da dođe Zukanovic? 😂
Daj ba jel ovo neka skrivena web kamera😂😂
Nisam teoretičar zavjere ali ovo što se nama dešava zadnjih 10 godina je jedna velika skrivena kamera.

Grad je nas DS
Kontakt:

Post Postao/la Grad je nas DS » 08 avg 2022, 13:53

AjkulaCekicarka je napisao/la:
08 avg 2022, 12:27
Amoaha ćemo zvati Hamo, jednostavno jer je lakše.

Welcome Hamo!
Dzo.
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 08 avg 2022, 13:54

Dejan1921 je napisao/la:
08 avg 2022, 12:59
KANA je napisao/la:
08 avg 2022, 12:49
Dejan1921 je napisao/la:
08 avg 2022, 12:41

Jedino da prodam bubreg moj KANA :rol:
pa moze se sa jednim fino zivjeti :urnebes:
Ne živim ja fino ni sa dva :rol:
brate zato ti kazem bolje sa jednim bubregom a da je Zelji dobro nego ovako satro dva a prelose nam :urnebes: nego kontam bili nasi znali kad bi im bubrege dali :facepalm: bojim se da bi samo bezvzez bez istih ostali
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 08 avg 2022, 13:59, ukupno mijenjano 2 puta.

novak34
Kontakt:

Post Postao/la novak34 » 08 avg 2022, 13:58

Pa evo Marenzi isto potpisao za Al Wasl gdje je Adžem

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 08 avg 2022, 14:03

braco je napisao/la:
08 avg 2022, 13:22
Mislim da se kod izbora trenera mora gledati i stil igre koji trener preferira, kakav profil igrača imaš u odnosu na preferirani stil igre novog trenera, a ne samo CV. Ne možeš lupam Dudića/Jakirovića dovesti u onog Želju od prije 2 sezone kad si u veznom redu imao Bekrića, Štilića, Alispahića itd.. jer znamo da za njihov stil igre je to previše dizelaša. Jedino da otjeraš sve te igrače kao pitari što su uradili ovo ljeto pa otjerali 20 igrača i dovedeš 20 novih koji će odgovarati stilu igre novog trenera ali oni imaju finansije za to, a mi nemamo tako da moramo razmišljati i o faktoru profil igrača - stil trenera.

Baš sam čitao šta pišu navijači Veleža i neki su se ibretili kao ovo pod Osimom nije ni nalik igri iz prošlih sezona. Mislim šta su drugo očekivali, koncepcijski dva drugačija trenera. Imaš recimo izjavu Osima pred Hamrun gdje govori nećemo se zaletit ko sivonje od prve minute. dok Feđine ekipe idu agresivno od prve minute.

Druga stvar, kad već spominjete CV, tu bih opet spomenuo stil igre. CV naravno jeste bitan ali nije jedini bitan. Uprava kada dođe u situaciju da bude birala pitanja, mora sebi postavit pitanje "Želimo li trenera sa dobrim CV-em i trofejima kao Vinko Marinović koji igra pozicioni fudbal ili mlađeg, progresivnijeg trenera poput Nermina Bašića koji je u određenim klubovima pokazao trenerski potencijal ali nema trofeje s tim da mu je stil igre moderniji i možda više prikladan strukturi naše ekipe"

Mislim da općenito u bh. fudbalu funkcioneri klubova koji biraju trenere nemaju svijest o stilu igre pa se dešava naprimjer da Tuzla City dovede Nalića i Bašića za trenere pa poslije njih Musemića i Jovića, Zrinjski dovede Žižovića pa Jakirovića, Borac s Maksimovića na Kizu Milinkovića, Velež s Dudića na Osima itd., u biti sve koncepcijski drugačiji treneri jedan od drugog i u tom lutanju se često izgube klubovi.

Klubovi moraju kod izbora trenera da razluče kako je kandidat X došao do nekog trenerskog uspjeha u karijeri. Naprimjer Zrinjski je doveo Žižovića jer je ovaj imao dobre rezultate u Radniku i jer je bivši igrač Zrinjskog ali kad pogledaš kojim stilom igre je došao do tog uspjeha onda se zapitaš jel' za tvoje ekipe. Isto kao mi kad smo doveli Slavka Petrovića, najveći uspjeh u historiji Radnika, a ono mrtva defanziva i metode treninga iz 19. stoljeća. To ne prolazi u Želji, kao ni što Žižovićevo nije prošlo u Zrinjskom.
:salut:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 08 avg 2022, 14:38

Modnog macka sa klupe treba otjerati sto prije.

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 08 avg 2022, 14:43

riGonTM je napisao/la:
08 avg 2022, 13:42
MojaMalenkost je napisao/la:
08 avg 2022, 13:37
A mozda ga ne mozemo platiti :hmmmmm:
Mozemo. Uslovi nisu problem, imao bi isto ono što imaju Cocalic i Stilic. Sad ti pogodi ko tu pravi problem i ciji bi jaran sjedio na klupi da Zuka dodje 🤔
Pa mozda fkt nemamo za 3 takva igraca?

Po svemu sudeci ja bih bracu istrpio za trenera od septembra do zimske pauze. Vjerujem da bi imao bolji skor nego trenutni

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 08 avg 2022, 14:52

Ovo zajednicko obavjestenje vezano za ulaganje lokalne zajednice u sport su zakasnili jedno 3 godine. I vise mi lici na politicko obavjestenje nego na sportski kolektiv. Nista konkretno nije napisano osim suplje kako se ne ulaze, a to svi znamo da se je ulaze. Kako god hvatamo se za slamku spasa ocigledno.
Normalno da se treba vise ulagati u sport, ali nikad se ovog ne bi sjetili da nije ovakva situacija kakva jeste i to je sramotno. Izgleda da samo trazimo izgovore za katastrofalno vodjenje i unistavanje kluba kojeg je ista ta politika i dovela do ovoga.
Ponavljam, nista konkretno nije receno. Niko nije obavijestio navijace o strateskom partneru. Navijaci apsolutno nemaju nikakvu predodzbu sta klub planira za buducnost.
Sramite se!

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 08 avg 2022, 15:16

Arvid je napisao/la:
08 avg 2022, 14:03
braco je napisao/la:
08 avg 2022, 13:22
Mislim da se kod izbora trenera mora gledati i stil igre koji trener preferira, kakav profil igrača imaš u odnosu na preferirani stil igre novog trenera, a ne samo CV. Ne možeš lupam Dudića/Jakirovića dovesti u onog Želju od prije 2 sezone kad si u veznom redu imao Bekrića, Štilića, Alispahića itd.. jer znamo da za njihov stil igre je to previše dizelaša. Jedino da otjeraš sve te igrače kao pitari što su uradili ovo ljeto pa otjerali 20 igrača i dovedeš 20 novih koji će odgovarati stilu igre novog trenera ali oni imaju finansije za to, a mi nemamo tako da moramo razmišljati i o faktoru profil igrača - stil trenera.

Baš sam čitao šta pišu navijači Veleža i neki su se ibretili kao ovo pod Osimom nije ni nalik igri iz prošlih sezona. Mislim šta su drugo očekivali, koncepcijski dva drugačija trenera. Imaš recimo izjavu Osima pred Hamrun gdje govori nećemo se zaletit ko sivonje od prve minute. dok Feđine ekipe idu agresivno od prve minute.

Druga stvar, kad već spominjete CV, tu bih opet spomenuo stil igre. CV naravno jeste bitan ali nije jedini bitan. Uprava kada dođe u situaciju da bude birala pitanja, mora sebi postavit pitanje "Želimo li trenera sa dobrim CV-em i trofejima kao Vinko Marinović koji igra pozicioni fudbal ili mlađeg, progresivnijeg trenera poput Nermina Bašića koji je u određenim klubovima pokazao trenerski potencijal ali nema trofeje s tim da mu je stil igre moderniji i možda više prikladan strukturi naše ekipe"

Mislim da općenito u bh. fudbalu funkcioneri klubova koji biraju trenere nemaju svijest o stilu igre pa se dešava naprimjer da Tuzla City dovede Nalića i Bašića za trenere pa poslije njih Musemića i Jovića, Zrinjski dovede Žižovića pa Jakirovića, Borac s Maksimovića na Kizu Milinkovića, Velež s Dudića na Osima itd., u biti sve koncepcijski drugačiji treneri jedan od drugog i u tom lutanju se često izgube klubovi.

Klubovi moraju kod izbora trenera da razluče kako je kandidat X došao do nekog trenerskog uspjeha u karijeri. Naprimjer Zrinjski je doveo Žižovića jer je ovaj imao dobre rezultate u Radniku i jer je bivši igrač Zrinjskog ali kad pogledaš kojim stilom igre je došao do tog uspjeha onda se zapitaš jel' za tvoje ekipe. Isto kao mi kad smo doveli Slavka Petrovića, najveći uspjeh u historiji Radnika, a ono mrtva defanziva i metode treninga iz 19. stoljeća. To ne prolazi u Želji, kao ni što Žižovićevo nije prošlo u Zrinjskom.
:salut:
@braco bravo doktore, svaka čast!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 avg 2022, 15:34

Sablja napolje, edise odsviralo je tvoje.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 08 avg 2022, 15:39

MrkiMedo je napisao/la:
08 avg 2022, 14:38
Modnog macka sa klupe treba otjerati sto prije.
Da bi došao Kemo Alispahić,ne hvala
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Zeljinodijete1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljinodijete1921 » 08 avg 2022, 15:43

Mislim da neko iz uprave treba da odrzi sastanak sa trenerom i da mu se jasno kažu neke stvari… Mulalić je od mene imao maksimalnu podršku jer je legenda kluba, ali drug posao je posao a drugarstvo je drugarstvo… Aco je isto igrač koji je ginuo za ovaj dres i ponašao se uvijek kao pravi kapiten, ali drug izvini hajde malo na klupu..protiv Leotara ti si kriv za go, Velež ispadaš budala hajde malo na klupu daj šansu Drini ili još bolje nudi ti se Zukanovic objeručke momka prihvatiš jer je dijete Želje i sigurno sa Cocom bi bio najbolji stoperski tandem!
Da li ima plan B u vezi sa investitorom, ili će ipak hulahopka na kraju ispasti upravu za sve sto se pričalo u vezi sa 🇺🇸 Meni je iskreno odma postalo sumnjivo čim je Meša nestao, al hajde reko da ne pehiram…
Protiv Tuzle u sto većem broju treba da dodjemo i da ako Bog da pobijedimo na Grbavici nakon toliko utakmica i da se ova situacija malo okrene nama u korist!

VOLIM TE ŽELJO!
FK ŽELJEZNIČAR
🔵⚪️

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 08 avg 2022, 15:48

CrazySouth1987 je napisao/la:
08 avg 2022, 01:44
U širokom luku zaobići "naše". Dovesti stranca i čovjeka koji veze sa Željom nema i kome će svi biti jednaki, bez mahalskih. Hvala sablji hvala adzemu hvala dzeli hvala svima, daj nekog karacica, ili baš baš stranca jedino nam to može valjati. Ne ublehu ni poput ivkovica nego fino probranog trenera, pare ne možemo velike dati al znam da većini imponuje voditi željezničar ma u kakvoj situaciji on bio.
Historijski gledano, ne postoji nijedan značajan uspjeh kluba,a da ga nije ostvario "naš" trener od Ribara do Adžema.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 avg 2022, 15:50

bhsport je napisao/la:
08 avg 2022, 12:16
Adzem je za sabljicu Pep licno.
Dok je mislio svojom glavom imao je rezultate.
Kada su mu doveli Vranješa i Zaima i nametnuli da moraju igrati tada je i Zeljo pao.
Zbog toga pritiska je i otisao.
Nije korektno to poređenje :mrgreen: ali si u pravu - Adžem jeste bolji trener od Mulalića. Bolji sistem, bolja igru u polju. Uostalom, sa AA smo i osvojili zadnji trofej :thumbup:
Nažalost, nekima će ostati upamćen po 3-3 protiv Zrinjskog.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 08 avg 2022, 15:56, ukupno mijenjano 1 put.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 08 avg 2022, 15:56

Dinamo je imao milionske dugove(kao i skoro svi klubovi u Hrvatskoj), otisao u stecaj, iz stecaja izasli bez dugova a klub nastavio normalno da postoji kao da se nista nije desilo, nevjerovatna situacija. Nakon toga grad Zagreb je poceo da ulaze desetine miliona u Dinamo i uz Mamica su napravili pravo sportsko cudo. Jacanjem Dinama su izgradili reprezentaciju koja je bila u finalu svjetskog prvenstva. Ne trebam ni pisati kakve je to benefite imalo na grad Zagreb i Hrvatsku kao drzavu. Zvezda isto pred gasenjem bila, dosao Vucic i spasio je, nasao joj generalnog sponzora itd itd.

Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo izdvajaju mrvice ali mrvice za fudbalske klubove. Informacija iz 2019 godine: "Podsjećanja radi trenutno iz Budžeta Grada Tuzla na godišnjem nivou za FK Sloboda izdvaja se oko 1,17 miliona KM". Sa druge strane kad spojis sve simbole grada Sarajeva(Zeljo, Sarajevo,KK Bosna) svi zajedno nisu dobili ni priblizno ovu cifru.

Opcina Novo Sarajevo sa Tanovicem na celu je povecala naknadu za treniranje na onom svom groznom terenu tako da je nas Zeljo bio prisiljen da djecu odvede u drugu opcinu da treniraju i igraju utakmice. Macehinski odnos..

Onda ce glupi Bosanac i Hercegovac da kaze joj vidi Dinama, vidi Zvezde, vidi gdje su oni a gdje su nasi klubovi a nece glupi ljudi da shvate da iza tih klubova stoje i gradovi i drzave i rade u korist tih klubova..

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 08 avg 2022, 15:57

CiroDiMarcio je napisao/la:
08 avg 2022, 14:43
riGonTM je napisao/la:
08 avg 2022, 13:42
MojaMalenkost je napisao/la:
08 avg 2022, 13:37
A mozda ga ne mozemo platiti :hmmmmm:
Mozemo. Uslovi nisu problem, imao bi isto ono što imaju Cocalic i Stilic. Sad ti pogodi ko tu pravi problem i ciji bi jaran sjedio na klupi da Zuka dodje 🤔
Pa mozda fkt nemamo za 3 takva igraca?

Po svemu sudeci ja bih bracu istrpio za trenera od septembra do zimske pauze. Vjerujem da bi imao bolji skor nego trenutni
Za sta nemamo.
Cocalic je prvih 6 mjeseci dobio za goriva. Nije postavljao uslove nikakve ni za drugi ugovor,genijalci nisu ni znali da mu je istekao i sam ih zvao da se dogovore. Ljudi haman za djaba. Cilj im je svima da klub stane na zdrave noge i da bude dobra prica. Svi su bili u elementu dolaska Amerikanca i dali su svoj neki doprinos.
Vjerujem da i Zukanovicu nikakve pare nisu u igri.
Cak je i Zec trazio smjesnu lovu za produzetak uguvora. A da hoce u crno nas moze zaviti.
Tako da cvrsto vjerujem da sa Zukom pare nisu problem.
Ja bi na nekom pressu pitao direktno sta je probelm. Pa makar poslije tekme,jer ocito da covjek ne komunicira sa novinarima i javnosti zadnja 2 meca.

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 08 avg 2022, 16:09

E jbg sad jos malo ce ispasti da nama igraci placaju da igraju. Niko plate nije dobio, de ba dozovite se vise. Plate nornalno nisu kao u Sarajevu koje niko ne moze pratiti pa cak ni Zrinjski koji je izdominirao ligu. Nemojmo se lagati da nam igraci igraju dzaba.
Druga stvar ja uopste ne opravdavam Mulalica niti upravu, sto se mene licno tice uprava je bas zakazala sa svojim djelovanjem. Za Mulalica se znalo da nije kapacitet za Zelju. Jeste za raspadnutog Zelju u kojem nemas igrace, ali ovo sad igracki ne izgleda lose tako da on se tu ne uklapa jer ne zna.

Ali sad pricati kako je kocnica Mulalic? Pa ima li iko u upravi da radi u interesu kluba? Smetao nam je Osim sto se u sve petlja pa eto izgleda i Mulalic da se u sve petlja cim mu niko nista ne smije reci.
Nije sve crno i bijelo, mi smo istrunuli iznutra, samo iz vana zbog publike jos tako ne izgleda.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 08 avg 2022, 16:15

riGonTM je napisao/la:
08 avg 2022, 12:36
ReX je napisao/la:
08 avg 2022, 12:30
riGonTM je napisao/la:
08 avg 2022, 12:17
Neki privatni avion iz Amerike sletio u BiH 😏
slika

No Merica. :kafa:
Mostar?
Evo na klixu pise da je iz Denvera neki sletio :urnebes:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Mana
Kontakt:

Post Postao/la Mana » 08 avg 2022, 16:19

:bih: Pozdrav Plavoj armiji, napokon sam se prijavio na forum a odavno pratim sve sto se zbiva sa i oko Zelje…. Moj neki zakljucaj jeste da mi imamo solidnu ekipu i da bi nam Zuka dosao kao kec na deset a nebi bilo lose uzeti jos jednog pravog spica tada bi mogli sa svima u ligi nositi se…. Jos jednom pozdrav svima i volio bi da komunikacija bude korektna i da se argumentovano pise bez uvreda radi suprotnog misljenja…….

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 08 avg 2022, 16:36

Mana je napisao/la:
08 avg 2022, 16:19
:bih: Pozdrav Plavoj armiji, napokon sam se prijavio na forum a odavno pratim sve sto se zbiva sa i oko Zelje…. Moj neki zakljucaj jeste da mi imamo solidnu ekipu i da bi nam Zuka dosao kao kec na deset a nebi bilo lose uzeti jos jednog pravog spica tada bi mogli sa svima u ligi nositi se…. Jos jednom pozdrav svima i volio bi da komunikacija bude korektna i da se argumentovano pise bez uvreda radi suprotnog misljenja…….
dobro nam dosao plavi brate.. evo ti jedan savjet za dobrodoslicu.. na forumu imas opciju dodaj u gnjavatore.. na tu listu trebas dodati 2 3 profila da bi rahat mogao ulaziti na forum i imati normalnu komunikaciju.. pocni od carapice tj hulahopke :urnebes:
Mi smo Željini, Željo je naš !

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Cwirek, Levin, perodeformero i 32 gosta.