FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ma prekidi i centaršutevi su nam generalno problem,veliki problem,protiv Leotara smo primili jedan,protiv Borca dva,protiv Posusja jedan,pa i protiv Sarajeva jedan jer je penal dosao iz kornera.
Igman je opasan po bekovima,a mi smo tu slabi,trebat ce Santos pomagat protiv Hebiibovica,on je nezgodsn igrac,nikad ne znas kad ce mu biti dan,u situaciji smo da pobjeda protiv Igmana dize nas i mentalno i fizicki na tabeli.
Igman je opasan po bekovima,a mi smo tu slabi,trebat ce Santos pomagat protiv Hebiibovica,on je nezgodsn igrac,nikad ne znas kad ce mu biti dan,u situaciji smo da pobjeda protiv Igmana dize nas i mentalno i fizicki na tabeli.
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
-
- Kontakt:
Kako ce ti biti jasna razmisljanja navijaca koji na stub srama stave Mehremica, ismijavaju Sehica, momke koji sad zgrcu pare lopatom vani, a uzdizali su Srdjana Stanica koji mako nije iz BiH.Mamba21 je napisao/la: ↑31 avg 2022, 23:36Nisu mi jasna ova razmišljanja,
Malić trenutno ima 5 utakmica i 2 asistencije i momak se pljuje na sve strane
Naprimjer Galić koji je odigrao ove sezone 7 utakmica i jednu odmarao zbog žutih kartona i ništa nije uradio i prošle sezone 13 utakmica, frajer je užasan, a ima neki kredit kod navijača, zbog čega stvarno ne znam. Kakav je to igrač, bez ikakvog učinka, pa nije golman, da su sve nule u pitanju.
Tako je i sa Malicem, momak mlad, stabilan, miran, jednostavno igra, bez puno rizika, odlicno osjeti i pokriva prostor, cuva dobro ledja, ima dobar centarsut, al bolji im je Vego ili Galic kojima iz utakmice u utakmicu igraci bjeze jer su fiksirani samo na loptu, pa tako i danas Galicu dva puta iza ledja bjezi covjek i suta po golu.
-
- Kontakt:
Hahaha Malic prestabilan i jednostavno igra nmg. Momak nema snage da trci gega se , danas su 5 puta probili po njegovoj strani u prvom poluvremenu fakticki kad god sj krenuli na tu stranu. Jedina sreca pa Santos dolazi do 16terca skoro pa pomaze i zatvara , sto se ovog tice da ostane 1 na 1 sa nekim ili slicno to bi potop bio svaki napad, to ko ne vidi ne znam.sta vidi, pola utakmice je Kosoric istrcavo do kornera skoro da mu pomogne.
Nova sedmica,novi igrac. Dežurnim debilima poslije Beganovica na red je došao Malic. Kakvi retardi..
-
- Kontakt:
Vidi se da nisi sutno lopte pa ni u mahali.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑01 sep 2022, 00:12Hahaha Malic prestabilan i jednostavno igra nmg. Momak nema snage da trci gega se , danas su 5 puta probili po njegovoj strani u prvom poluvremenu fakticki kad god sj krenuli na tu stranu. Jedina sreca pa Santos dolazi do 16terca skoro pa pomaze i zatvara , sto se ovog tice da ostane 1 na 1 sa nekim ili slicno to bi potop bio svaki napad, to ko ne vidi ne znam.sta vidi, pola utakmice je Kosoric istrcavo do kornera skoro da mu pomogne.
-
- Kontakt:
Izvini Zambrota, imamo beka na duge stazeelevenblues je napisao/la: ↑01 sep 2022, 00:26Vidi se da nisi sutno lopte pa ni u mahali.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑01 sep 2022, 00:12Hahaha Malic prestabilan i jednostavno igra nmg. Momak nema snage da trci gega se , danas su 5 puta probili po njegovoj strani u prvom poluvremenu fakticki kad god sj krenuli na tu stranu. Jedina sreca pa Santos dolazi do 16terca skoro pa pomaze i zatvara , sto se ovog tice da ostane 1 na 1 sa nekim ili slicno to bi potop bio svaki napad, to ko ne vidi ne znam.sta vidi, pola utakmice je Kosoric istrcavo do kornera skoro da mu pomogne.

Pa imas opciju Muftic i Stilic ili Bender i Beca/Subasic. Protiv Igmana e ocekujem neke napade gostiju da bi Bender morao braniti. Bender branio protiv Borca, 2 primio, barem jedan je trebao zaustaviti. Protiv sarajeva drugi gol mu Dade Musa iz mrtvog ugla. Protiv TC dvije odbijene- dva gola. Posusje danas opet primio gol. Nogom slabiji ego prosle godine. Muftic protiv Zrinjskof dobar. Protiv Leotara Acin gol, protiv Sirokog mozda jedino onaj sut. Ali dosta golmana primi onakav gol, treba biti realan. Protiv Velezaprimio 3 gola. 1 gol Cocin, 2 gol ni jedan vzni Nije ispratio andjusica, 3 gol omiljeni lijevi bek ispada smijesan.. po Meni Stilic bi dar mar pravo sa ovom trojicom ispred sebe, i veca je prednost daigeaju njih Dvojica, nego Bender i neki u 21. Zvio
Mi pobijedili,ovi pljuju i dalje igrace. Kakvi maloumnici da čovjek ne povjeruje..
-
- Kontakt:
Prije svega, bravo Zeljo!
Prvo poluvrijeme odlicno, vise nego odlicno, trebali smo 4 utrpat. Drugo poluvrijeme jako tanko i mislim da nam se to ponavlja odredjen broj utakmica, gubimo ritam u drugom poluvremenu, narocito ako imamo pozitivan rezultat (isto protiv sirokog) i na tome bi se trebalo raditi.
Psiha igraca je u kurcu evidentno, barem po mom laickom vidjenju, kad smo primilo go izgledali smo vise nego amateri, tacnije, presmijesno. Naravno kad je druga ekipa u naletu nije lahko, ali treba se tu smiriti igra, postoje mehanizmi koji se u tim stvarima rade.
Napokon smo poceli igrali na centarsuteve kad je Haracic u igri i to je urodilo plodom. Mislim da je ovo utakmica (prvo poluvrijeme) sa najvise centarsuteva upucenih u sesnesterac iz igre, a inace hocemo kobajagi u go da udjemo s loptom.
Drago mi je zbog haracica, mislim da mu je ovo dalo neopohodno samopouzdanje za daljnje utakmice. Dzenisa ako jos jednom vidim da igra, izvrsicu harakiri… onaj covjek je igrac manje na terenu, totalno bezopasan, bespotreban, bezidejan, beskoristan, UZAS
Za kraj, Edis je uzasno kapacitiran trener i to je svima vec jasno. Nek ga brani ko hoce, tu cinjenicu promijeniti nece.
Sve u svemu, bitna 3 boda, bravo Zeljo, idemo dalje.
Svi na Gebavicu!
Prvo poluvrijeme odlicno, vise nego odlicno, trebali smo 4 utrpat. Drugo poluvrijeme jako tanko i mislim da nam se to ponavlja odredjen broj utakmica, gubimo ritam u drugom poluvremenu, narocito ako imamo pozitivan rezultat (isto protiv sirokog) i na tome bi se trebalo raditi.
Psiha igraca je u kurcu evidentno, barem po mom laickom vidjenju, kad smo primilo go izgledali smo vise nego amateri, tacnije, presmijesno. Naravno kad je druga ekipa u naletu nije lahko, ali treba se tu smiriti igra, postoje mehanizmi koji se u tim stvarima rade.
Napokon smo poceli igrali na centarsuteve kad je Haracic u igri i to je urodilo plodom. Mislim da je ovo utakmica (prvo poluvrijeme) sa najvise centarsuteva upucenih u sesnesterac iz igre, a inace hocemo kobajagi u go da udjemo s loptom.
Drago mi je zbog haracica, mislim da mu je ovo dalo neopohodno samopouzdanje za daljnje utakmice. Dzenisa ako jos jednom vidim da igra, izvrsicu harakiri… onaj covjek je igrac manje na terenu, totalno bezopasan, bespotreban, bezidejan, beskoristan, UZAS
Za kraj, Edis je uzasno kapacitiran trener i to je svima vec jasno. Nek ga brani ko hoce, tu cinjenicu promijeniti nece.
Sve u svemu, bitna 3 boda, bravo Zeljo, idemo dalje.
Svi na Gebavicu!
- Bersaga
- Kontakt:
"Kako sam se nadala, dobro sam se udala". Odlična 3 boda i odlično prvo poluvrijeme. Ništa nismo uradili ako ne pobjedimo Igman. Sad kad Subašić nije odigrao na mjestu ofanzivnog veznog neće nikad, očito je da Edisu nije opcija. Pogodio sa prvih 11, ukopao nas sa izmjenama. Haračić pročepio momački, samo trpaj.
Idemo dalje, svi na Grbavicu u ponedjeljak!
@Muki ne igra Hebibović, dobio 3. žuti karton.
Idemo dalje, svi na Grbavicu u ponedjeljak!
@Muki ne igra Hebibović, dobio 3. žuti karton.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
Zeljo ima najstabilniji i najnekreativniji vezni red.
Sva trojica veznjaka danas su opasni igraci, al nijedan nije taj tip da posalje loptu izmedju linija ili da izmisli pas u prostor.
Stila to nesto pokusava, al on je sve vise igrac manje kad god udje na teren
Sva trojica veznjaka danas su opasni igraci, al nijedan nije taj tip da posalje loptu izmedju linija ili da izmisli pas u prostor.
Stila to nesto pokusava, al on je sve vise igrac manje kad god udje na teren
Štilić 3 gola i 2 asistencije u ovoj sezoni. Statisticki najbolji nas igrac. Igrac koji se najvise puta nasao u gol sansi od pocetka sezone. Igrac koji je jedini kreativan u ekipi i zna poslati kljucnu loptu za krila i napadaca. Vidjeli smo danas kakav je vezni red bez njega, nabij na krilo svaku loptu i kad moze i kad ne moze pa ako oni sta urade. Ne kazem da je u zavidnoj formi kakvu pamtimo tek kad je dosao, ali statisticki i vizuelno igramo bolje sa njim u ekipi, takav igrac je klasa za nasu ligu. Poslije svega ovoga ljudi pisu da treba da bude na klupi.
Nevjerovatno…
Nevjerovatno…
-
- Kontakt:
Za pocetak, bravo Zeljo
Pobjeda protiv ekipe koja nam ne lezi u gostima. Tri bobe ce sigurno popraviti posjetu na stadionu koja je ionako odlicna
Odlicna postavka Mulalica u prvom poluvremenu, SPORI igraci na klupi i rezultat se odmah vidio. Jos Amoah nije prosao pripreme sa ekipom, a vjerujem i da nije spreman 100% bez obzira na individialne treninge koje je imao. Kao sto rekoh, a nisam jedini, Haracic je Drogba za Dzenisa i bez obzira na promasene prilike, znaci taman i da ne postige gol mi ocito igramo mnogo bolje kada je on u igri. Baj d vej covjek vec ima tri gola i asistenciju. Nelose za igraca iz druge lige
jos ako se opusti malo moglo bi biti zanimljivo i nastavku prvenstva.
Prvo poluvrijeme smo odlicno odigrali, razlog - nije igrao Stilic, nema toliko peglanja lopte i poteza viska. On definitivno moze dati ruke, al zadnjih 30-ak minuta. Kada igra cijelu utakmicu, a ocito nema motoriku da to izdrzi, mora da se "dozira" cijelu tekmu da ne bi, doslovno, umro na terenu
Mozda moze 60' da igra, al da manje pegla loptu.
Pokretan vezni red uz vrhunske krilne igrace je recept za uspjeh u ovoj ligi, a Boga mi i u modernom fudbalu, majstori sa loptom vise ne piju vode ni u nasoj ligi, jbg. To mora da nam bude put i plan za ovu sezonu i buducnost.
Takodjer Hodza i Hare vrhunski su odigrali jos jednu tekmu nakon sto su pojeli vezni red Tuzle, Nja i sada Posusje. Tekmu protiv Borca ne racunam, ondje smo svi bili retardirani.
Sto se tice golova koje primamo mislim da su nam bekovi najveci problem ove sezone, svi redom ispadaju i lose igraju odbranu, al svi redom. Malic barem ima dvije asistencije, nisam siguran ima li Vego jednu
Vego moze dati ruke u napadu, zna je povuci, ima muda da krene naprijed, al je bas nekakav smotan u odbrani. Galic je medju losijim staterima, hem ispada u odbrani, hem nikakav ucinak u napadu i sto je najgore nema konkurenciju, Sehic nije desni bek i to se vidi.
Uglavnom, ovo bas i nije pita od tri marke, mozemo mi mnogo bolje od toga, sa navijacima pogotovo. Jel red za dvije pobjede u nizu, **** mu mater vise. Mada, Igman ce biti zajebana tekma u najavi.
Izmjene ne bih komentarisao, sve je vec napisano. Bas amaterski. Dzenisa gotivim, al brate nije za napadaca. Nek ga gura negdje, al ne u napad. Bilo koji junior ce pokazati koliko i on, ako ne i vse. Manje naime ne moze, jer je nemoguce biti onako los, realno.
Next stop: Igman !

Prvo poluvrijeme smo odlicno odigrali, razlog - nije igrao Stilic, nema toliko peglanja lopte i poteza viska. On definitivno moze dati ruke, al zadnjih 30-ak minuta. Kada igra cijelu utakmicu, a ocito nema motoriku da to izdrzi, mora da se "dozira" cijelu tekmu da ne bi, doslovno, umro na terenu

Pokretan vezni red uz vrhunske krilne igrace je recept za uspjeh u ovoj ligi, a Boga mi i u modernom fudbalu, majstori sa loptom vise ne piju vode ni u nasoj ligi, jbg. To mora da nam bude put i plan za ovu sezonu i buducnost.
Takodjer Hodza i Hare vrhunski su odigrali jos jednu tekmu nakon sto su pojeli vezni red Tuzle, Nja i sada Posusje. Tekmu protiv Borca ne racunam, ondje smo svi bili retardirani.
Sto se tice golova koje primamo mislim da su nam bekovi najveci problem ove sezone, svi redom ispadaju i lose igraju odbranu, al svi redom. Malic barem ima dvije asistencije, nisam siguran ima li Vego jednu

Uglavnom, ovo bas i nije pita od tri marke, mozemo mi mnogo bolje od toga, sa navijacima pogotovo. Jel red za dvije pobjede u nizu, **** mu mater vise. Mada, Igman ce biti zajebana tekma u najavi.
Izmjene ne bih komentarisao, sve je vec napisano. Bas amaterski. Dzenisa gotivim, al brate nije za napadaca. Nek ga gura negdje, al ne u napad. Bilo koji junior ce pokazati koliko i on, ako ne i vse. Manje naime ne moze, jer je nemoguce biti onako los, realno.
Next stop: Igman !
Kako sam i pisao prije utakmice, Sablja je zaista pogodio sa formacijom i izborom igrača u prvih 11. U sredini tri veznjaka koja mnogo trče i ne libe se ući u duel, a to je neophodno za gostovanja u našoj ligi pogotovo protiv ovih, uslovno rečeno, manjih i slabijih ekipa poput Posušja koje se nalože jer igraju protiv Želje.
U takvim mečevima treba ti trke i snage, da protivnika malo smiriš i spustiš na zemlju.
Prvo poluvrijeme je bilo izvrsno, oni kao imaju neku prividnu inicijativu (mada statistički nisam siguran da je tako bilo, od posjeda do kornera i šuteva prema golu) a naši veznjaci kao osice na njihove, i svaka osvojena lopta je prilika za tranziciju i kontru, ono što je forte ove trenutne ekipe sa Santosom i Amoahom na krilima.
Drugo poluvrijeme je također bilo okej do primljenog gola, u onakvoj situaciji u našoj ligi svakoj će ekipi u gostima malo ući voda u uši iako si faktički 70-minuta kontrolisao utakmicu i protivnika ostavio na dvije (polu)šanse.
Bezveze mi je kriviti Sablju za izmjene, čovjek je povukao Amoaha na 0-2 u 65-oj minuti, u momentima kada imaš sve pod kontrolom i kada se vidi da je taj Amoah ostao bez snage i da se osjeti to što nije prošao ljetne pripreme. Nakon gola izmjena Haračić-Beganović je okej, s obzirom da Dženis ako ništa može ponuditi trku i borbu što treba u onakvim situacijama.
Donekle razumijem kritike za izmjene Tuce-Beća, ali hajmo biti realni, nešto je morao mijenjati, sredina je pala nakon gola i nekako mi je logičnije da uvedeš iskusnog igrača koji je prije par dana svojom asistencijom i golom donio ekipi bod u derbiju. Sa druge strane postavlja se pitanje ko je to drugi mogao ući umjesto Bekrića? Pa vala niko sa profilom brzog igrača, nećemo se lagati, jer mi takvog nemamo.
Subašić, Mekić, jesu li oni brzinci? Pa nisu, da se ne lažemo.
Izmjena Štila-Santos u 90-oj, mislim hajmo biti realni nisi istrčao kontru od 70-te do 90-te, zar je neko mislio da ćeš u 90+ trčati kontru da ih završiš umjesto onog standardnog bh. premijerligaškog izvlačenja faulova, krađe vremena i slično, a valjda je Štilić kao neko sa svojim iskustvom mogao doprinijeti u tome.
Dakle, Edis ima x mana, prvi sam govorio stotinu puta o tome, ali nekada su i njemu ruke vezane, ja ga ipak ne bih kudio za današnje drugo poluvrijeme
U takvim mečevima treba ti trke i snage, da protivnika malo smiriš i spustiš na zemlju.
Prvo poluvrijeme je bilo izvrsno, oni kao imaju neku prividnu inicijativu (mada statistički nisam siguran da je tako bilo, od posjeda do kornera i šuteva prema golu) a naši veznjaci kao osice na njihove, i svaka osvojena lopta je prilika za tranziciju i kontru, ono što je forte ove trenutne ekipe sa Santosom i Amoahom na krilima.
Drugo poluvrijeme je također bilo okej do primljenog gola, u onakvoj situaciji u našoj ligi svakoj će ekipi u gostima malo ući voda u uši iako si faktički 70-minuta kontrolisao utakmicu i protivnika ostavio na dvije (polu)šanse.
Bezveze mi je kriviti Sablju za izmjene, čovjek je povukao Amoaha na 0-2 u 65-oj minuti, u momentima kada imaš sve pod kontrolom i kada se vidi da je taj Amoah ostao bez snage i da se osjeti to što nije prošao ljetne pripreme. Nakon gola izmjena Haračić-Beganović je okej, s obzirom da Dženis ako ništa može ponuditi trku i borbu što treba u onakvim situacijama.
Donekle razumijem kritike za izmjene Tuce-Beća, ali hajmo biti realni, nešto je morao mijenjati, sredina je pala nakon gola i nekako mi je logičnije da uvedeš iskusnog igrača koji je prije par dana svojom asistencijom i golom donio ekipi bod u derbiju. Sa druge strane postavlja se pitanje ko je to drugi mogao ući umjesto Bekrića? Pa vala niko sa profilom brzog igrača, nećemo se lagati, jer mi takvog nemamo.
Subašić, Mekić, jesu li oni brzinci? Pa nisu, da se ne lažemo.
Izmjena Štila-Santos u 90-oj, mislim hajmo biti realni nisi istrčao kontru od 70-te do 90-te, zar je neko mislio da ćeš u 90+ trčati kontru da ih završiš umjesto onog standardnog bh. premijerligaškog izvlačenja faulova, krađe vremena i slično, a valjda je Štilić kao neko sa svojim iskustvom mogao doprinijeti u tome.
Dakle, Edis ima x mana, prvi sam govorio stotinu puta o tome, ali nekada su i njemu ruke vezane, ja ga ipak ne bih kudio za današnje drugo poluvrijeme

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Meraak1921
- Kontakt:
Bojudaosinebu je napisao/la: ↑01 sep 2022, 00:29Izvini Zambrota, imamo beka na duge stazeelevenblues je napisao/la: ↑01 sep 2022, 00:26Vidi se da nisi sutno lopte pa ni u mahali.Bojudaosinebu je napisao/la: ↑01 sep 2022, 00:12Hahaha Malic prestabilan i jednostavno igra nmg. Momak nema snage da trci gega se , danas su 5 puta probili po njegovoj strani u prvom poluvremenu fakticki kad god sj krenuli na tu stranu. Jedina sreca pa Santos dolazi do 16terca skoro pa pomaze i zatvara , sto se ovog tice da ostane 1 na 1 sa nekim ili slicno to bi potop bio svaki napad, to ko ne vidi ne znam.sta vidi, pola utakmice je Kosoric istrcavo do kornera skoro da mu pomogne.![]()
Ko iole zna nesto o fudbalu, vidio je da Malic fakat nije spreman. Ne zna sebe dozirati, ocito i ti znas da nisi spreman, sta mi koji ku.rac ides stalno gore? Bitnije je da nema promahe po tvojoj strani, nego 10 puta kao otiso gore, nema snage da uhvati svog igraca, pobjego mu je bar 5-6 puta, al bas ofirno .. Doziraj se momak, ne moras 10 puta, otidji 3 puta , nek bar 1 bude kvalitetno. Sveusvemu meni nezahvalan igrac, ni Galic nista bolji nije, al bar ispostuje defanzivu kolko-tolko, ne ispada ko ovaj. Bekovi su nam tanka tankosava totalno.
Hodzic i Hajdar dobro bas odigrali
Beganovic po ko zna koji put (brukanje) nista ni s cim
@Zile, U danasnjem modernom fudbalu, trka je sve. Lijepo je to sto Stilic ima statistiku ali u prvom poluvremenu protiv Posusja nasa igra je bila puno brza nego inace jer nismo carinili loptu. To ne znaci da je Stilic los igrac ili nesto slicno, njegov kvalitet i iskustvo su nam potrebni i dalje. Mulalic je ekipu postavio bas dobro i prijatno me iznenadio.
Drugo poluvrijeme je bilo solidno do primljenog gola. Nakon toga smo poceli da se povlacimo i panicimo bez potrebe.
Nisu mi jasni ti iskusniji igraci poput npr. Galica. Covjek izvodi aut na protivnickoj polovici i bukvalno za jednu jedinu sekundu, direktno protivniku u noge baci loptu i nakon toga nam ljudi sloze kontru i umjesto da nakon naseg auta, posjed bude nas, mi protivniku iz cista mira dozvoljavamo da nam napravi problem. Iz godine u godinu nijedan nas trener nije posvetio paznju tom kretanju bez lopte, to je za nas nepoznat pojam..
Mnogi su vec pisali o igracima i pohvalili one koji su bili dobri na jucerasnjoj utakmici, ali ovo sto radi Santos je nestvarno. Covjek je u 85 minuti prosao protivnickog beka kao brzi voz u situaciji 1 na 1. Nastavi ovako u kontinuitetu i neces jos dugo igrati u ovoj ligi..
Nadam se samo da ce se Bender malo dozvati jer ovo sto on trenutno pruza je daleko ispod onih partija iz prosle sezone..
Drugo poluvrijeme je bilo solidno do primljenog gola. Nakon toga smo poceli da se povlacimo i panicimo bez potrebe.
Nisu mi jasni ti iskusniji igraci poput npr. Galica. Covjek izvodi aut na protivnickoj polovici i bukvalno za jednu jedinu sekundu, direktno protivniku u noge baci loptu i nakon toga nam ljudi sloze kontru i umjesto da nakon naseg auta, posjed bude nas, mi protivniku iz cista mira dozvoljavamo da nam napravi problem. Iz godine u godinu nijedan nas trener nije posvetio paznju tom kretanju bez lopte, to je za nas nepoznat pojam..
Mnogi su vec pisali o igracima i pohvalili one koji su bili dobri na jucerasnjoj utakmici, ali ovo sto radi Santos je nestvarno. Covjek je u 85 minuti prosao protivnickog beka kao brzi voz u situaciji 1 na 1. Nastavi ovako u kontinuitetu i neces jos dugo igrati u ovoj ligi..
Nadam se samo da ce se Bender malo dozvati jer ovo sto on trenutno pruza je daleko ispod onih partija iz prosle sezone..
Santosu obavzno do zime produziti ugovor
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Eh ovako smirene glave.. juče mi se želudac naopačke okrenuo onih posljednjih 20+7 minuta.
Ako je već izmjene radio, pri rezultatu 0-2, gdje je Amoah sam tražio izmjenu, onda je na to mjesto morao ući Šehić. Bar na brzini ne bi izgubili ništa. Ako si morao Santosa vaditi, onda na to mjesto je morao Vego, on nešto ofanzivno i može, ima brzinu zna iznijeti loptu, mogli smo na račun njih dvojice izvući još poneki korner i mirnije završiti utakmicu.
Ali eto, na račun nekih ranijih utakmica gdje smo trebali pobjediti, juče je fortuna bila na našoj strani i uspjeli smo sačuvati prednost.
Želim da pohvalim Hodžića i Hajdarevića. Izgledaju fenomenalno kad su zajedno na terenu. Hajdarević iz godine u godinu sve bolji igrač. Uvijek je ko osica uz igrača, kada bi se čudo desilo pa da i ofanzivu popravi, ne bi se on dugo zadržao u našoj ligi. Ali i ovakav kakav je, uz Hodžića i da Štila dođe na svoje, imali bi udaran vezni red sa brzim krilima i napadačem koji se zna kretati.
Ali ove godine je naše najbolje oružje iz prošle sezone, postalo naša najveća kriza. 8.utakmica, i na svih 8. smo primili gol.
Galić sve gori i gori, Malić je bolji od Vege, ali je opasan propuh, Cocalić toplo-hladno, Bender nije ni na 30% onog što je pružao, jedino Drina zaslužuje pohvale.
Svima možemo dati, ali i od svih i primiti. Kada bi se nazad nekako utegli, mislim da bi ova ekipa prodisala i mnogo, baš mnogo dobila na samopouzdanju.
Ako je već izmjene radio, pri rezultatu 0-2, gdje je Amoah sam tražio izmjenu, onda je na to mjesto morao ući Šehić. Bar na brzini ne bi izgubili ništa. Ako si morao Santosa vaditi, onda na to mjesto je morao Vego, on nešto ofanzivno i može, ima brzinu zna iznijeti loptu, mogli smo na račun njih dvojice izvući još poneki korner i mirnije završiti utakmicu.
Ali eto, na račun nekih ranijih utakmica gdje smo trebali pobjediti, juče je fortuna bila na našoj strani i uspjeli smo sačuvati prednost.
Želim da pohvalim Hodžića i Hajdarevića. Izgledaju fenomenalno kad su zajedno na terenu. Hajdarević iz godine u godinu sve bolji igrač. Uvijek je ko osica uz igrača, kada bi se čudo desilo pa da i ofanzivu popravi, ne bi se on dugo zadržao u našoj ligi. Ali i ovakav kakav je, uz Hodžića i da Štila dođe na svoje, imali bi udaran vezni red sa brzim krilima i napadačem koji se zna kretati.
Ali ove godine je naše najbolje oružje iz prošle sezone, postalo naša najveća kriza. 8.utakmica, i na svih 8. smo primili gol.
Galić sve gori i gori, Malić je bolji od Vege, ali je opasan propuh, Cocalić toplo-hladno, Bender nije ni na 30% onog što je pružao, jedino Drina zaslužuje pohvale.
Svima možemo dati, ali i od svih i primiti. Kada bi se nazad nekako utegli, mislim da bi ova ekipa prodisala i mnogo, baš mnogo dobila na samopouzdanju.
Evo post od jučer ujutro. Samo pozitiva

Dobro drugi dio ćemo zanemarati, naravno da ide kec ko kuća u ponedjeljak. Vrijeme je da zagospodarimo vrhom tabele.
-
- Kontakt: