AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

dr.feelgood
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la dr.feelgood » 16 feb 2011, 10:52

dinoze je napisao/la:Iako nisam navijac Milana, drag mi je kao tim. No nazalost u bliskoj buducnosti nemaju nikakve sanse da postignu nesto na internacionalnom planu. Jednostavno zato sto je italijanska liga sr.... Nijemci su ih prestigli i otisli daleko ispred njih. Svake godine sve manje i manje navijaca na stadionima i rijetko ko odkupljuje TV prava za italijansku ligu. Nekvalitet i korupcija ih unistavaju.
Sto se Milana tice, oni bi trebali uzeti sebi nekoga trenera kao sto je Van Gaal iz Bayerna da im malo podmladi ekipu, neshvatljivo mi je da nemaju svojih talenata, nego uzimaju samo stare igrace iz drugih klubova ili dovode mlade iz Brazila. Pa gdje je da Milanska fudbalska skola?
Ako vec dovode sa strane igrace neka dovedu barem mlade i kvalitetene,igrace tipa Neymar iz Brazila.
Ovako ce se zavrsiti samo sve na gradskom derbiju sa Interom, koji ce vjerovatno isto izletiti iz CL protiv Bayerna.
Italijanska liga jeste dosta slabija u odnosu na Engleze,
ali je i dalje ispred Bundeslige, gdje osim Bayerna nema ekipe koja moze odigrati
dvije vezane sezone na visokom nivou. Borusia D ce vjeroatno biti prvak, a sljedece sezone
ih ocekuje sredina tabele, kao sto je ove sezone slucaj s Wolfsburgom...

U Italiji, a posebno u Milanu, treneri ne odlucuju o dovodjenju igraca, o tome zadnju rjec ima predsjednik i uprava kluba, tako da za podmladjivanje ekipe nije odgovoran Alegri vec Galiani i naravno Berlusconi.

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 16 feb 2011, 11:17

sinoc lose , valjda u uzvratu nece biti ni flaminia ni rina tako da ce alegri morati krenuti sa mladim snagama , nista jos nije gotovo mada ce biti tesko izdrzati nalete u londonu ali ako uspiju primiriti igru na pocetku i usporiti ritam onda milan ima sansu za prolaz

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 feb 2011, 11:35

dr.feelgood je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Iako nisam navijac Milana, drag mi je kao tim. No nazalost u bliskoj buducnosti nemaju nikakve sanse da postignu nesto na internacionalnom planu. Jednostavno zato sto je italijanska liga sr.... Nijemci su ih prestigli i otisli daleko ispred njih. Svake godine sve manje i manje navijaca na stadionima i rijetko ko odkupljuje TV prava za italijansku ligu. Nekvalitet i korupcija ih unistavaju.
Sto se Milana tice, oni bi trebali uzeti sebi nekoga trenera kao sto je Van Gaal iz Bayerna da im malo podmladi ekipu, neshvatljivo mi je da nemaju svojih talenata, nego uzimaju samo stare igrace iz drugih klubova ili dovode mlade iz Brazila. Pa gdje je da Milanska fudbalska skola?
Ako vec dovode sa strane igrace neka dovedu barem mlade i kvalitetene,igrace tipa Neymar iz Brazila.
Ovako ce se zavrsiti samo sve na gradskom derbiju sa Interom, koji ce vjerovatno isto izletiti iz CL protiv Bayerna.
Italijanska liga jeste dosta slabija u odnosu na Engleze,
ali je i dalje ispred Bundeslige, gdje osim Bayerna nema ekipe koja moze odigrati
dvije vezane sezone na visokom nivou. Borusia D ce vjeroatno biti prvak, a sljedece sezone
ih ocekuje sredina tabele, kao sto je ove sezone slucaj s Wolfsburgom...

U Italiji, a posebno u Milanu, treneri ne odlucuju o dovodjenju igraca, o tome zadnju rjec ima predsjednik i uprava kluba, tako da za podmladjivanje ekipe nije odgovoran Alegri vec Galiani i naravno Berlusconi.
Momak ne spominje Engleze nego Nijemce i sve sto je napisao stoji,,jer cinjenica je da su vas švabe prešišale odavno...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 16 feb 2011, 11:47

Dovoljno je pogledati koga je Milan kupijo preko zimskog prelazenja: niti jedan igrac koji bi mogao igrati u LP....
Ok najvjerovatnije scudetto ce biti njihov, ali tesko da ce naprijed u kupu sampiona....
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 16 feb 2011, 11:58

Da se razumijemo.
Smijesno je uopste konstatovati paralelu izmedju Serie A i Bundeslige.
Bundes ima stadione koji su relativno blizi terenu nego Seria A, infrastruktura vise manje ista..
Kvaliteti igraca i timova neosporivo su na strani Talijana.
Ko je od Schwaba ista napravio zadnjih 10-15 god. vrijedno pomena u odnosu na Talijane?
Jedan od dokaza po meni je bilo proslogodisnje finale LP.
Smijesna je ta liga koju moze Mainz osvojiti,ili Wolfsburg,jedan mali Wolfsburg dobio njihov najveci klub - Bayru sa 5:1.
Takvi su Talijani,dobri rezultati pune stadione,cim si losiji protestuju nesto i slicno..
Sinoc Milan,po meni uvijek isti zadnjih 3-4 godine, ne znam sta da kazem vise o Milanu,mogu dobiti svakoga ali i izgubiti od bas svakoga...
Sto se tice Serie A, iskreno se nadam da ce se u bliskoj buducnosti vratiti onaj stari mentalitet, ona kvaliteta,i da ce se "zaboraviti" na namjestanja i nepravde.
Samo bih volio da mi neko objasni, po cemu to Schwabe mogu uzeti mjesto Talijanima koje vodi u LP?
Sta su to oni uradili posljednjih godina? Sta? Nista!

Evo sad bas nesto razmisljam, mozda onaj mali City ima fin projekat,ali oni unistavaju fudbal svojim kupovinama.
Nadam se da ce Uefin zakon promjeniti trenutno stanje fudbala,jer je ocito - para moze sve.
To bi Italiji ko repki,pa i njenim klubovima doslo ko budali samar.
NON MOLLARE MAI

dr.feelgood
Kontakt:

Post Postao/la dr.feelgood » 16 feb 2011, 12:06

Zadnji evropski trofej koji su nijemci osvojili je u LP 2001...
Seria A jeste pala u posljednjih nekoliko god ali je i dalje ispred Bundeslige.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 feb 2011, 12:28

dr.feelgood je napisao/la:Zadnji evropski trofej koji su nijemci osvojili je u LP 2001...
Tu realnost nikako da shvate stovaoci BuLi.
Njima su UEFA koeficijenti, koje su nabili kroz EL, i Biblija i Qu`ran i Kojiko i Feng shui i Bhavat ghita i sta sve ne jos, u jednom paketu.
Gotovo religijskim fanatizmom brane tezu da je BL kvalitetnija, a u toj ligi smesne ekipe umeju da budu prvaci i iste te ekipe padaju vec sledece godine: Stuttgart, Werder, Wolfsburg, Klautern.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 16 feb 2011, 12:37

Nakon prospavane noci malo mi se sleglo sve i kad malo bolje razmislim opravdavam Gatussa. Naravno da ga ne opravdavam radi udaranja onog trenera to je za suspenzije (ali sta ce trener u terenu) ali sto se tice ophodjenja prema njihovim hinjskim igracima dajem mu veliku podrsku. Ona rugobica od napadaca ga prvocira citavu utakmicu i jos ovi prcasti igraci koji mlate na svakom koraku. Ali najvise je zabiberio sudija mater hebo. Prvo poluvrijeme ne vidi ili nece da vidi cisto udaranje po nogama Ibrahimovica na 16 m , pa potom lakat Dawsona na Ibrahimovicu (sto je cist crveni karton jer je ocigledno isao da ga udari drugacije ga nemoze zaustaviti). Tu je Gatusso poludio jer je inace slab na zivcima i krenulo ono njegovo. A Flamini je trebao dobiti crveni jos u prvom poluvremenu zbog starta kod auta nad vdV. A kasnije jos jedan nad Corlukom je bilo ili je bar trebalo biti ciao amore. Sve u svemu Tottenhem imao jednu kontru zabili su, njihov golman poludio sinoc sve nam branio. Mi nemamo igraca da doda loptu a potrcali smo da prodamo Ronaldinha. Sad nam igru kroji Ibra,jedini nam napadac Ibra i sve nam je Ibra koji ima sindromaknockout faze sto dovodi do zakljucka da smo ispali.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 feb 2011, 12:56

Ne znam zasto toliko smaras sa R80?
Covek se odjavio posle one utakmice sa Lecceom. Sta je trebalo: da ga mole da igra i da mu placaju 7.5mE po sezoni?
Nije to Ronaldinho iz Barcelone, a nisu ni Galliani i Allegri mutavci, kakvim ih ovde neki ljudi smatraju.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 16 feb 2011, 13:02

MaGiCa je napisao/la:Ne znam zasto toliko smaras sa R80?
Covek se odjavio posle one utakmice sa Lecceom. Sta je trebalo: da ga mole da igra i da mu placaju 7.5mE po sezoni?
Nije to Ronaldinho iz Barcelone, a nisu ni Galliani i Allegri mutavci, kakvim ih ovde neki ljudi smatraju.
Smaram se zato sto mi igra Seedorf. Ronaldinho bez nogu je jaci igrac od svakog naseg veznog pa da ga placaju 10 miliona godisnje bolje ne smeta mi. Al ocigledno njima smeta tih 7.5 Ronaldinhovih miliona a ne smetaju im silni milioni od sljedecih igraca: Seedorf,Gatusso,Ambrossini,Bonera,Antonini,Pirlo.... Ovi igraci zajedno primaju 15 miliona a nema nikakvog hajra od njih. Ovaj cupo bi bar nekad nesto uradio.

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 16 feb 2011, 13:20

A_d_0 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Ne znam zasto toliko smaras sa R80?
Smaram se zato sto mi igra Seedorf. Ronaldinho bez nogu je jaci igrac od svakog naseg veznog pa da ga placaju 10 miliona godisnje bolje ne smeta mi. Al ocigledno njima smeta tih 7.5 Ronaldinhovih miliona a ne smetaju im silni milioni od sljedecih igraca: Seedorf,Gatusso,Ambrossini,Bonera,Antonini,Pirlo.... Ovi igraci zajedno primaju 15 miliona a nema nikakvog hajra od njih. Ovaj cupo bi bar nekad nesto uradio.
Ne upiri u Pirla... :)
Osim - drugo ime za Želju !

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 16 feb 2011, 13:28

stvarno je lik igrao u Milanu 2 godine.
http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Jordan_(footballer)
Osim - drugo ime za Želju !

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 16 feb 2011, 13:29

Al je Gatusso legenda, samo takva, ako ikog gotivim iz tima koji ne volim, to je on :D Samo nastavi
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 16 feb 2011, 13:40

Gattuso ima srce ko' Italija !

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 16 feb 2011, 13:43

...sjecam se da su poneki bili presretni kad ste izvukli tottenham,podcjenjivali ste ih,govorili kako cete lako proci dalje ...eto vam sad...sanse za prolaz su vam 30%...zao mi je zbog toga i volio bih da prodjete,ali male su sanse... ;)

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 16 feb 2011, 13:51

dr.feelgood je napisao/la:Zadnji evropski trofej koji su nijemci osvojili je u LP 2001...
Hm, neznam po kojim parametrima?
Serie A je nekada bila alfa i omega fudbala sada svake godine tonu sve dublje i dublje.
Infrastruktura na njemackim stadionima je bolja puno jer su imali svjestko prvenstvo pa su sve obnovili.
Njemacaka liga proda vise utakmica internacionalnim TV kucama nego Italijanska.
Neuporedivo vise navijaca ima na stadionima, FC Bayern ima vise najvijaca na svijetu nego bilo koji italijanski klub.Zar nije fino gledati ligu gdje svako svakoga moze pobijediti. I na kraju Fifa rang lista.
Ne branim Buli niti sam neki fan ali samo kazem sta je relevantno i sta cifre pokazuju.
To sve direktno utice i na AC.
Bersluconi je u problemima, para vise nece toliko biti za fudbal. Doveli su Cassana koji je dobar, ali licno meni nije kalibar sa Milana. Obavezno trebaju traziti igraca za sredinu terena, koji zna dati dobro loptu. Mislim da bi Montolivo dobro pasao na tom mjestu, ako hoce bas Italijana ako ne ima u Holandskoj ligi puno mladih talenata za male pare.

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 16 feb 2011, 14:10

Alen Škoro je napisao/la:Da se razumijemo.
Smijesno je uopste konstatovati paralelu izmedju Serie A i Bundeslige.
Bundes ima stadione koji su relativno blizi terenu nego Seria A, infrastruktura vise manje ista..
Kvaliteti igraca i timova neosporivo su na strani Talijana.
Ko je od Schwaba ista napravio zadnjih 10-15 god. vrijedno pomena u odnosu na Talijane?
Jedan od dokaza po meni je bilo proslogodisnje finale LP.
Smijesna je ta liga koju moze Mainz osvojiti,ili Wolfsburg,jedan mali Wolfsburg dobio njihov najveci klub - Bayru sa 5:1.
Takvi su Talijani,dobri rezultati pune stadione,cim si losiji protestuju nesto i slicno..
Sinoc Milan,po meni uvijek isti zadnjih 3-4 godine, ne znam sta da kazem vise o Milanu,mogu dobiti svakoga ali i izgubiti od bas svakoga...
Sto se tice Serie A, iskreno se nadam da ce se u bliskoj buducnosti vratiti onaj stari mentalitet, ona kvaliteta,i da ce se "zaboraviti" na namjestanja i nepravde.
Samo bih volio da mi neko objasni, po cemu to Schwabe mogu uzeti mjesto Talijanima koje vodi u LP?
Sta su to oni uradili posljednjih godina? Sta? Nista!

Evo sad bas nesto razmisljam, mozda onaj mali City ima fin projekat,ali oni unistavaju fudbal svojim kupovinama.
Nadam se da ce Uefin zakon promjeniti trenutno stanje fudbala,jer je ocito - para moze sve.
To bi Italiji ko repki,pa i njenim klubovima doslo ko budali samar.
Već su pojedinci istakli sve što se može reći. Samo simpatizeri njemačkih klubova takve gluposti valjaju. Kad je šta ko napravio sem bayerna u lp?? Jel ono borusia 97?? Ko prije toga? Bayern? Smiješno porediti.

Navaljaju koeficijenata po kupu uefa, ligi uefa i onda traže nekakva prava. Današnji Napoli sa cavanijem, lavecijem, hamšikom...bi pravio dar mar po BL. Skoro svake godine izleti neka ekipa u BL borusia, wl, stutgart....ništa ne urade u LP, sljedeće sezone sredina tabele. U međuvremenu uleti bayern osvoja na prekide titule i sl. to je BL.

Ove priče se pojavljuju svake godine nakon kakvog kiksa talijana, inter ih je malo ušutkao prošle godine pa se opet javili.

fin članak
http://sports.yahoo.com/soccer/news?slu ... avestoleni

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 16 feb 2011, 14:15

-Milan se ne moze otpisati ali cinjenica je da ce Tottehnham biti jos bolji u uzvratnoj pogotovo sto igraju na svom terenu a i Modric i Bale ce biti spremni,

-Milanu se vraca Boateng za Zambrottu neznam al vjerujem da opet nebi igrao a Treba da igra

-Allegri ako nije sinoc vidio ko je i sta Seedorf nece nikad !

-Gattuso ce nam faliti jer nece igrati u sljedecoj, igrac ko sto je on nece se roditi ne u Deceniji nego u stoljecu, jedino ga mozda za par godina Boateng zamijeni svojom prgavoscu ali tesko ...

-Flaminiju skidam kapu za onoliko pretrcano kilometara ali nista konkretno nije uradio

-Vidi se odsustvo Pirla jer je on jedini pravi,najbolji Playmaker u ekipi

-Nama fali jedan kreativac igre ali da je vise napadacki a to je GANSO, jedini igrac koji Milan moze vratiti u Zivot

-Bekovi su nam takodje drama, u napadu su pogotovo drama, tu bi bio odlican Coentrao :oops:

-Ibrahimovicu skidam kapu ali on nemoze sve sam'

-Robinho ko sto kaze A_d_0' idi trckaraj tamo po plazama u Brazilu, ovdje to ne pali

-Antonini izgubio kompas, pa budala bi skontala da Lennon samo trci na desnu stranu :?

DODJE MI DA PLACEM, KAD VIDIM S KOJOM LAKOCOM DAWSON I GALLAS IGRAJU, NEMOGU DA VJERUJEM DA NAS JE "IZBACIO" IGRAC KOJI JE ISTI MOTKA, SVE U SVEMU LOSE DO BOOLA, NIKAD LOSIJI I NEMOCNIJI MILAN NISAM GLEDAO :cry:

MILAN SEMPRE !
slika
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 16 feb 2011, 14:19

Da ne editujem znači u zadnje 34 godine timovi iz BL su osvojili 3 titule LP a timovi serie a 8 :lol: i od toga 17 finala 50%, više nego i jedna liga na svijetu, smiješno. JEdva čekam da vidim to demoliranje mainza, borusije, stutgarta i sl.bakrača.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 16 feb 2011, 14:21

TuSeiTuttaLaMiaVita je napisao/la:Da ne editujem znači u zadnje 34 godine timovi iz BL su osvojili 3 titule LP a timovi serie a 8 :lol: i od toga 17 finala 50%, više nego i jedna liga na svijetu, smiješno. JEdva čekam da vidim to demoliranje mainza, borusije, stutgarta i sl.bakrača.
A u zadnjih 26 godina EPL timovi osvojili samo 3 LP ;)
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []