Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Asteriks » 26 okt 2022, 10:21

kraljttbvb je napisao/la:
26 okt 2022, 07:31

Kad sam bio na fakultetu, ljeti bi ja isao kod rodjaka na selo, da mu smetam dok radi :D

Ali ipak naucio ja pomalo kositi.

Raja pokusavala da me lozi da sam seljak. A mene bas bolilo za njihovo lozenje.

Proslo 10-ak dana nakon lozenja, kazu haj nam pokosi travu oko teniskog igralista. Upadne im loptica u visoku travu, pa je ne mogu naci. Nasli oni i kosu od necijeg dede.

Reko ili naucite kositi ili mi platite da vam pokosim :kafa:

Sve treba nauciti raditi, ne znas sta ce ti u zivotu trebati...
Vjerovatno samo na Balkanu i jos nekim vukojebinama pojam seljak se veze za nekakvu sramotu, ono blam i sta vec, a sve parazit do parazita.

Seljak/stocar je plemenito zvanje, a cist primjer je Zapad, kojem opet svi gravitiraju. Francuski seljak uziva ugled po trznicama velegradova, a kg njegovog svjezeg povrca se itekako cijeni. Onda u jednoj Svici npr. krava je nacionalna i turisticka atrakcija dok u Spaniji evo striktno Madridu svake sezone imas Festival preseljenja gdje se ulice glavnog grada blokiraju par sati da bi kroz iste proslo hiljade koza i ovaca. To se radi preko dvije decenije sve s ciljem kako bi se odala pocast ovim stocarima.

Dalje, americki stocar je gospodin covjek i to ne samo zbog zarade vec reputacije itd.

A sto se kosevine tice, nije tek tako jednostavno nauciti i treba sigurno neko vrijeme da kosis tehnikom a ne snagom, naravno uz podesnu kosu kovanicu koju opet trebas znat otkovati. Svakako mozes bit ponasan na usvojeno znanje i to nekad prenesi svojoj djeci.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 okt 2022, 10:40

Tolika gospoda i opet 3 posto ljudi to radi.
Dok kod nas blizu 7%.

I fakticki u svakoj kulturi se ljude koji zivi na selu ismijava i skoro u svakom jeziku imaš izraze gdje ih se vrijeđa.
U francuskom više nego u bosanskom.
Espèce de Blédard, najjača.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 26 okt 2022, 10:59

Recemo u Holandiji od poljoprivrede direktno zivi 10 % stanovnistva, ali na visokom nivou. Nije bitan procenat vec da udio seljaka/stocara, koji, ako se vec odluci za taj poziv, zivi kvalitetno. Razvijene zemlje nude vise mogucnosti, a ovaj posao i pored sve tehnologije je tezak te trazi mnoga odricanja.

U nekim pokrajinama takve poslove danas obavljaju migranti doseljenici pa je odnos lokalnog stanovnistva prema istim podrugljiv, bez obzira na zvanje. Ovdje je ipak naglasak na opci stav zapadnog drustva prema seljaku. Dovoljno je pogledati ovaj festival u Madridu, te neke tradicionalne skupove u drugim zemljama, da se vidi kako prsti od postovanja na sve strane.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 26 okt 2022, 12:12

TheWeekndXO je napisao/la:
26 okt 2022, 09:02
Andrew Tate je definitivno retard, ali ne vidim razlog sto njega banuju radi tih njegovih "stavova" a one feministkinje sa svojim trendom "Kill All Men" mogu sve raditi? Danasnji muskarac ne smije nista kontroverzno reci odmah je canceled, a zene(feministkinje) imaju svaku mogucu privilegiju. Andrew Tate je dosao nesto kao njihov antibiotik zato su se i upalile
Haj navedi ime jedne od tih feministkinja. Tate je stvorio globalno ime preko noći, svi su znali za njega, niko za neku od feministkinja nije čuo. Da neka dosegne level Tateove slave gdje će tamo neki malac iz sela u Bosni znati za njega, onda bi i nju cancelovali vjerovatno. Stvar je imena i utjecaja, te feministkinje na svoju mamu ne mogu utjecati, kamoli globalno.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 okt 2022, 13:16

Tate je ekstremno inteligentan lik i marketinski genije. Na slican nacin, ciljanjem odredjene muske populacije, pharma kompanije su uzele trilione do sada, svojim testo boosterima, suplementima i slicnim stvarima, na koje su se lozili praznoglavi gym rats. Pa sjetite se samo reklama i casopisa prije 15ak ili 20 godina. Raja mislila da se od whey proteina za 6mj postane Ronnie Coleman. :rol:

Ovaj prelazak na islam je samo jos jedan u nizu njegovih genijalnih poteza. Sad ce pokupit pare muskoj populaciji Bliskog istoka, koja se jos uvijek lozi na sovinizam i religiju, a spremna je izvalit mnogo vise kesa nego zapadnoevropska omladina. U Evropi je uspio jer ista ima ogroman broj neo-feministkinja, dok ce dole prosipat pricu o religiji, moralu i duhovnim vrijednostima protkanih islamom. Pa evo vec su pocele ove kratkopantolaske stranice na FB da ga dizu u nebesa. :rol:
Vrlo brzo ocekujem da napise neku knjigu u fazonu "Kako sam otkrio put Islama", koju ce prodat u 10 miliona primjeraka po cijeni od 20$.

Prijatelj mi je bio na njegovom brodu kao konobar, kad je bio u Splitu. Lik kaze da je covjek prilicno introvertan i da nema veze s ovim likom kojim se predstavlja. Ostavio im brutalan baksis na kraju i upoznao sa svima. Marketing at its best. Kapa dole. :salut:

To sto se raja(i ovi sto ga boostaju i ovi kojima smeta kao ratni zlocinac) lozi na njegov alter ego na socijalnim mrezama, vise govori o slaboj inteligenciji istih, nego o njemu.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 okt 2022, 13:25

AshburtonG je napisao/la:
26 okt 2022, 13:16
Tate je ekstremno inteligentan lik i marketinski genije. Na slican nacin, ciljanjem odredjene muske populacije, pharma kompanije su uzele trilione do sada, svojim testo boosterima, suplementima i slicnim stvarima, na koje su se lozili praznoglavi gym rats. Pa sjetite se samo reklama i casopisa prije 15ak ili 20 godina. Raja mislila da se od whey proteina za 6mj postane Ronnie Coleman. :rol:

Ovaj prelazak na islam je samo jos jedan u nizu njegovih genijalnih poteza. Sad ce pokupit pare muskoj populaciji Bliskog istoka, koja se jos uvijek lozi na sovinizam i religiju, a spremna je izvalit mnogo vise kesa nego zapadnoevropska omladina. U Evropi je uspio jer ista ima ogroman broj neo-feministkinja, dok ce dole prosipat pricu o religiji, moralu i duhovnim vrijednostima protkanih islamom. Pa evo vec su pocele ove kratkopantolaske stranice na FB da ga dizu u nebesa. :rol:
Vrlo brzo ocekujem da napise neku knjigu u fazonu "Kako sam otkrio put Islama", koju ce prodat u 10 miliona primjeraka po cijeni od 20$.

Prijatelj mi je bio na njegovom brodu kao konobar, kad je bio u Splitu. Lik kaze da je covjek prilicno introvertan i da nema veze s ovim likom kojim se predstavlja. Ostavio im brutalan baksis na kraju i upoznao sa svima. Marketing at its best. Kapa dole. :salut:

To sto se raja(i ovi sto ga boostaju i ovi kojima smeta kao ratni zlocinac) lozi na njegov alter ego na socijalnim mrezama, vise govori o slaboj inteligenciji istih, nego o njemu.
Šta ti kaže jaran za Tristana ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 okt 2022, 13:28

A Tristan je? :mrgreen:

Sta nam bijase sa Wizz Airom u SA? :D

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 26 okt 2022, 13:29

Finn je napisao/la:
26 okt 2022, 12:12
TheWeekndXO je napisao/la:
26 okt 2022, 09:02
Andrew Tate je definitivno retard, ali ne vidim razlog sto njega banuju radi tih njegovih "stavova" a one feministkinje sa svojim trendom "Kill All Men" mogu sve raditi? Danasnji muskarac ne smije nista kontroverzno reci odmah je canceled, a zene(feministkinje) imaju svaku mogucu privilegiju. Andrew Tate je dosao nesto kao njihov antibiotik zato su se i upalile
Haj navedi ime jedne od tih feministkinja. Tate je stvorio globalno ime preko noći, svi su znali za njega, niko za neku od feministkinja nije čuo. Da neka dosegne level Tateove slave gdje će tamo neki malac iz sela u Bosni znati za njega, onda bi i nju cancelovali vjerovatno. Stvar je imena i utjecaja, te feministkinje na svoju mamu ne mogu utjecati, kamoli globalno.
Dinela :mrgreen:
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 26 okt 2022, 13:32

Not sure if ss.ba or klix.ba
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 okt 2022, 13:48

Previse se raja ili lozi ili pjeni na strateski kreiranim personama na internetu.

Kao sto smo se kao djeca lozili na kecere to su danas isti likovi na drustvenim mrezama.

Pa eno onaj Liver King :urnebes: :urnebes: , bio mi je zanimljiv par dana i to je to. To i jeste poenta, hoces neces voliti te likove do tebe je.

Vidim ova djeca se isto loze na onog malog tamnoputog sto za Ronalda navija. Stvar je demografije i target grupe.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 okt 2022, 14:40

Kad smo već kod nostalgije. Da li je još neko ovdje gledao originapne moćne rendžere?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 okt 2022, 14:41

26 okt 2022, 13:28
A Tristan je? :mrgreen:

Sta nam bijase sa Wizz Airom u SA? :D
Buraz od Andrewa :kafa:

Što se tiče WizzAir-a , počeli ucjenivati aerodrom i vozdra . Što se mene tiče , neka su otišli jer šta su ove sezone radili putnicima to je užas 😱

Zamisli u nedelju slali ljudima poruke da će kasniti po 5 sati , ljudi došli kasnije na check in , oni odletili :rol: :rol: :rol:

Vjerovatno na proljeće dolazi Easy Jet ili Ryanair .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 okt 2022, 15:09

ASD je napisao/la:
26 okt 2022, 14:40
Kad smo već kod nostalgije. Da li je još neko ovdje gledao originapne moćne rendžere?
Ja, i onog cowboya sto je govorio fata morgana, south park na obn, dragon ball z, Pokémone isto.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 okt 2022, 15:12

@bombaysaphire

Jbg, Wizz je kita od kompanije sto se tice odnosa prema putnicima. Imam osjecaj da svaki aerodrom svoju politiku vodi, kad je u pitanju ta kompanija. Negdje mozes checkirat rucni prtljag, negdje ne mozes, pa negdje ti izadju u susret, negdje te gledaju kao debila. Ja do sad ne znam jesam li vise od 3-4x na vrijeme poletio, ali sam isto tako imao srecu da nije nijednom let otkazan. Za Tuzlu je to dobro, jer mnogo raje leti i iz Srbije. Sarajevo mora definitivno naci (jeftino) rjesenje sto se tice dijaspore u EU.

Ryan Air ima bolje osoblje, to je definitivno. Ovi iz Wizza kao da su svi doktori nauka, tako se ponasaju. :rol:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 okt 2022, 15:21

alemsa je napisao/la:
26 okt 2022, 15:09
ASD je napisao/la:
26 okt 2022, 14:40
Ja, i onog cowboya sto je govorio fata morgana, south park na obn, dragon ball z, Pokémone isto.
Pokemone nisam, al cow and chicken na cartoon network jesam :mrgreen:
Simpsone naravno.
Koševo Zapad

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 26 okt 2022, 15:36

26 okt 2022, 15:12
@bombaysaphire

Jbg, Wizz je kita od kompanije sto se tice odnosa prema putnicima. Imam osjecaj da svaki aerodrom svoju politiku vodi, kad je u pitanju ta kompanija. Negdje mozes checkirat rucni prtljag, negdje ne mozes, pa negdje ti izadju u susret, negdje te gledaju kao debila. Ja do sad ne znam jesam li vise od 3-4x na vrijeme poletio, ali sam isto tako imao srecu da nije nijednom let otkazan. Za Tuzlu je to dobro, jer mnogo raje leti i iz Srbije. Sarajevo mora definitivno naci (jeftino) rjesenje sto se tice dijaspore u EU.

Ryan Air ima bolje osoblje, to je definitivno. Ovi iz Wizza kao da su svi doktori nauka, tako se ponasaju. :rol:
a plata wizz air stjuardese il stjuarda je 1200KM :lolno: za te pare da te iskoristavaju po 10h minimalno, haj da ti vidiš svijeta nego ne izlazis iz aviona nikako kod njih

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 26 okt 2022, 17:15

Koje vino mi je najbolje da uzmem za gemista ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 26 okt 2022, 17:22

Puma je napisao/la:
26 okt 2022, 17:15
Bijelo

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 okt 2022, 17:22

Puma je napisao/la:
Graševina Kutjevo .

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 26 okt 2022, 17:33

bombaysaphire je napisao/la:
26 okt 2022, 17:22
Puma je napisao/la:
Graševina Kutjevo .
I mislio sam to. :thumbup:

@Rosicky znam da ide bijelo jbt. :mrgreen:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: soxx i 9 gostiju.