napoleon72 je napisao/la: ↑04 nov 2022, 09:32
nokee je napisao/la: ↑04 nov 2022, 08:04
A sta je krenulo naopacke? Znamo li? Dovedeni igraci, nemoj da vracam postove i svrsavanja na iste, ulozio pare na saniranje haosa od ovog vam boljeg Nam-a (pa taj Nam je sa ovim istim Hadzijom na celu skortskog dijela napravio rezultat strasan, ovaj se vjerovatno vodio tom logikom pa ga je vratio), ulozio pare za prvi tim, akademiju.. Nekad jednostavno u fudbalu ne ide uz svu najbolju namjeru. Pogledaj primjer Rijeke. Kakvi su igraci dovedeni, koliko se novca upumpalo pa sredina tabele, jbg jednostavno ne ide. Najslicniji primjer nama plus je kod njih puno vise ulozeno.
Mislim da je kod nas najvise do nekakve atmosfere unutar ekipe i kohezije koju smo recimo imali sa Rahmanom-Tatarom-Ahmetom u onoj postavi. Kvalitet sigurno ne zaostaje ili je tu negdje. Fali malo i kurcevitosti Rahmanove, takvog vise nemamo.
Poredjenje sa onim Turcinom je smijesno, pa onaj je cirkusant bio, izvlacio evidentno pare iz celika plus marke ulozio nije, doveo 3 igraca na posudbu iz Turske.. i sad to neko poredi. Stvarno..?
Naravno da to ne znaci da nije pravio greske, i vidi se da nije prije vodio fudbalski klub nego biznis, i naravno da treba kritiku uputiti.. ali skidanje glave zbog toga, a ascare vidis da covjek hoce nesto da napravi.. Jbg onda, evo ne znam, ili ovdje bas dosta djece ima sto pisu pa daj odma budi buntovan ili je do zdravog razuma..
Hadzic nema nikakve veze sa ekipom iz sezone 18/19, odnosno doveo je Lazica i Tatara od svih igraca koji su uzeli tu DK. Kostur te ekipe je ipak sastavio Ihtijarevic - Merso, Rahmanovic, Velkoski, Crepulja, Adukor, Stanojevic. Svi juniori koji su promovisani su dobili takodje ugovore ranije, a svakako je odluka strucnog staba da ih ubaci u prvi tim. Kasnije je od zapazenijih igraca doveo jos Milicevica, Fanima i Oremusa i to je to. Doduse, i Mesanovic je top igrac koji ima smece od menadzera, s kojim se nikako nije trebalo petljat, al eto. Znaci vise dobrih igraca je doveo Ihtijarevic, i to u puno gorim uslovima (radio u vrijeme "zavrnute pipe" nakon fijaska u sezoni 15/16), a mnogo vise je prozivan nego Hadzic. Uostalom, dobar SD ce iskopat pristojnog igraca za male pare, najlakse je uzet pare od milionera i roknut dvocifren broj hiljada za premijerligaske igrace koji su u svojim klubovima do sad imali 3x manju platu nego u Sarajevu. Da ne pricam o groznom poslovanju zbog kojeg su propali Beciraj i Zakaric na zimu 2020/21, ili ociglednim mutnim radnjama kao u slucajevima Cmiljanic i Abubakar. I na kraju svega dobije podrsku Mirvica a ne otkaz, iako se i grupa okrenula protiv njega.
I glupo je poredit nas i Rijeku, Rijeki su konkurenti bogatiji i veci klubovi Dinamo i Hajduk, te takodje bogati Osijek. Rijeka igra u ligi koja je u top 20 u Evropi. I Rijeka se rasula tek ove sezone, mi od dolaska Mirvica samo nazadujemo. Prosle sezone nije izborena Evropa uz finale kupa, ove ispali iz kupa i lose stojimo u ligi. Ko je kriv druze, mi sigurno nismo, stavise podrska je jaca i veca nego u spomenutoj sezoni 18/19, pa na prijateljskim utakmicama smo imali vecu posjetu nego na nekim derbi mecevima te sezone, broj navijaca koji je dosao protiv Posusja i Sloge je bio manji samo od vjecitog derbija i proslave titule iz te iste sezone. Vise raje bilo na Slogi nego na zadnja dva finala kupa na Kosevu (Siroki 18/19 i 16/17). Do nas nije, mi smo tu. Do nekog drugog ocito jest.
Ahmet je dosao sa 32 godine kod nas gdje imao prve 2.5 godine dobar ucinak samo u prvom djelu sezone u drugom je davao 2 gola u 15 utakmica.
Krste je prije igrao kod nas ibrakovic ga je doveo prodali ga kad se vratio nista posebno nike bio al eto (1.5 godinu je bio kod nas) prije dk
Rahmanivic je od pocetka bio samo prosjecan igrac, tek drugu godinu je pricepio.
Lazic a posebno tatar su odma procepili i mozese reci posebno za tatara da je povukao i mersu i rahmana na veci nivo
Ista stvar godinu posle sa milanovica..
Ista stvar je sa fanimom, ekipa nikad nije gazila ko tad i to je cinjenica i da je nam finansirao do kraja sezone kad he borac bio prvak osvoili bi DK i ti bez ikakvi problema..
Igra uigranost broj bodeva ispadanje u kupu u ovom trenitku nije na nivou slazemse i ako je Fedja bio iskljucivo zelja Hadzica onda iz ove distance moze se reci da je gresja, al u momentu dovodjenja Fedje igru koju je ima sa Velezom i uspjeh koji je imao sa istim i ti parametri plus mlad iz nase skole nije to bas da je doveden iz famosa ili sta ja znam..
E sad sto mi hocemo atomski fudbal sto necemo da sagledamo cinjenice
Sloboda 90 min penal
Zeljo 95 minuta drugi go
Sb 5 okvira gola 8 obrana golmana
Neutralan teren
I sto je najgore od svega 90% ekipe podpuno novi igraci pa to nebi mogao gvardiola sve uklopit..
I sto je naj tuznije povrh svega prijeti se MIRVICU kao nezna on ko su hz, nezna on da HZ su vlasnici kluba i da njihova analiza strucnost ljubav je iznad kluba, vlasnik kluba finansijer kluba je tu samo da daje lovu i da slusa sta cemu reci HZ PITARI.. e to je tuga zalost i to ce nas odvest u 7 ligu. Sjecam se kako su robovi govorili nesmiju nas istjerat jer necemo dat da reprezentacija igra na bp pa sta bi ljudi se ugasise. Cinimi se 2 puta smo izborili evropu a nismo igrali istu jer smo imali dug, molili igrace da nam oprastaju dugove itd jer sugurno jos 2-3 puta nebi igrali euro tekme da nije bilo oprosta dugova ja nezelim to