FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
72
34%
Darko Milanič
34
16%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
19
9%
Samo stranac
52
25%

Ukupno glasova: 211

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 17 jan 2023, 14:12

ledesma je napisao/la:
17 jan 2023, 14:01
Kakva je referenca taj Žalgiris?

Jel to nešto poput onih iz Mijanmara brazilaca il odakle vec?

Jest da smo i mi amateri, znači ostat ćemo amateri.
https://www.transfermarkt.com/zalgiris- ... on_id/2022

dovoljno brate. Mi jos oplakujemo stativu hadzije iz cluza
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 17 jan 2023, 14:13

Shategabri je napisao/la:
17 jan 2023, 14:10
umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
17 jan 2023, 14:07
17 jan 2023, 13:45

Mustafić u najavi.
Hoćeš da kažeš da je Mustafić loše odigrao ovo do sada?
Očajno. Ja od njega nisam skoro pa ništa vidio.
Ne bih se složio, ne znam šta drugi misle. Meni je bio jedan od naših najboljih veznjaka, ali s obzirom na to ko mu je konkurencija ne mora to nešto puno da znači.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

BeYaZ
Kontakt:

Post Postao/la BeYaZ » 17 jan 2023, 14:14

Mustafić sasvim korektno igrao , malo sa početka je kaskao al ove zadnje utakmice je i borben bio i pokazao se kao pojačanje .

mikimaus
Kontakt:

Post Postao/la mikimaus » 17 jan 2023, 14:15

Mustafić u najavi.
Od koga si vidio???
SAMO TI I NIKO VISE SARAJ' VO ... ZA TOBOM LUDI SMO SVI

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 17 jan 2023, 14:15

mosarajvosa83 je napisao/la:
17 jan 2023, 14:11
Inali su sad akademci priliku da pokazu barem nesto i nista nisu pokazali,karakter,kvalitet,borbenost jedno veliko nista trpali ih ko budale. Nije to samo dati priliku vrc moras imat kvalitet,dobiju priliku tipa Trako, Ramic i pokazu sve ono najgore i da od njih nikad igraca nece biti to su bolne cinjenice. Sto se tice ovog gruzijca uvijek treba ovako nesto probat,ima dobre reference i pojma nemam zasto neki smatraju da je ovo lose uredjeno. Ovi sto misle da ce svake godine po 3 akademca biti izbacena su smijesni,to ni Dunamo nije u stanju da uradi a mi vec imamo nase mlade igrace u prvih 11,sta ljudi ocekuju da ih bude 11,da se bore za titulu i da izadju u evropu haha od toga nema nista niti je realno
radimo naopako... prvo prvi tim pa se onda ubacuju malci kako koji zasluzi kako koji se razvija.. u jakom prvom timu ce doci do izrazaja..

Ovo sad sto smo vidjeli, oni jedva da imaju cvrst oslonac na zemlji... Mulalic treba vise sanse dobiti na beku. Mlad, ne komplikuje, igra skolski kako bek treba.

Jel moguce ovaj klip djeci pokazati? LIK RONALDA U prajmu u dzep stavljao ko falsikovanu iskaznicu...
- 1 9 4 6 -

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jan 2023, 14:16

BeYaZ je napisao/la:
17 jan 2023, 14:14
Mustafić sasvim korektno igrao , malo sa početka je kaskao al ove zadnje utakmice je i borben bio i pokazao se kao pojačanje .
Moje neko viđenje, puno zuji, malo meda daje.
Ništa konkretno. Sad koliko je do njega, koliko do ostatka ekipe, to je druga priča.
Je li kreirao nešto puno, pa realizacija štekala? Meni se čini da baš i nije.
Koševo Zapad

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 17 jan 2023, 14:16

Momak dosao u sred sezone, cak nekoliko utakmica sasvim solidno odigrao.. Sto ne znaci ni da je los ni dobar, tek ovu polusezonu treba da pokaze je li ili ne kvalitet za FKS. Tebi bas treba svijetlo :D

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 17 jan 2023, 14:18

Mustafic zasad nit smrdi nit mirise. Vidjet cemo jos sta ce pokazati

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 17 jan 2023, 14:23

Rekli su da nije baš najspremniji, da će u toku prve polusezone dobijati minuta onoliko koliko može odigrati i da će tek u drugom dijelu biti sto posto spreman. Nema potrebe sad o njemu pričati kakav je bio, to ćemo na kraju sezone.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 17 jan 2023, 14:26

Toliko je pameti, sigurnosti, samouvjeremosti u procjeni igrača od strane nekih forumaša da je čudo da niste kakvi menadzeri ili bar skauti. Pa dajte malo ohanite odsaburajte da ih vidimo pa cemo onda sud o kvalitetu donijeti.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 17 jan 2023, 14:28

17 jan 2023, 14:01
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
17 jan 2023, 13:52

Mustafić u najavi.

Postujem te kao forumasa, brata po klubu.. ali puno mracis popij jedno svetlo :tralala: :bih:
Možda, mislim vjerovatno pretjerujem :D ali i izgledom podsjeća :mrgreen:
Ma ja bih volio da se varam za sve negativno oko kluba, al nažalost u zadnje vrijeme to nije slučaj :(

Joj može svijetlo, pa još presjeći jednom viljemovkom, odmah pozitiva udari :urnebes:
Više liči na Avrama nego na Mustafića iskreno brada, kosa skoro pa identični
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jan 2023, 14:30

mikimaus je napisao/la:
17 jan 2023, 14:15

Od koga si vidio???
Pa eto Ikić je recimo bio neka svijetla tačka, a onda se pred kraj i on uklopio u sivilo.
Mali Šahinović je bio odličan.
Koševo Zapad

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 17 jan 2023, 14:31

17 jan 2023, 14:30
mikimaus je napisao/la:

Od koga si vidio???
Pa eto Ikić je recimo bio neka svijetla tačka, a onda se pred kraj i on uklopio u sivilo.
Po meni Ikic s klupe game changer.. kad pocne u prvih 11 uklopljen u sivilo..
- 1 9 4 6 -

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 jan 2023, 14:34

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
17 jan 2023, 14:31
17 jan 2023, 14:30
mikimaus je napisao/la:

Od koga si vidio???
Po meni Ikic s klupe game changer.. kad pocne u prvih 11 uklopljen u sivilo..
To je ono što sam ja vidio kod mnogih igrača naše ekipe prošlu polusezonu.
Ubaciš ih, igraju dosta dobro, počnu od prve, ko da su krenuli na kopanje rovova.
Koševo Zapad

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 17 jan 2023, 14:44

Ma meni je ta priča oko Akademije već odavno smiješna i neozbiljna. Od toga nema ništa, kod nas se samo pika da imamo tu Akademiju i to je sve.

Bit priče oko Akademije je ovo što @Pantelija kaže. NE MOŽEŠ proizvesti dobrog igrača ako nemaš KVALITETNE TRENERE u Akademiji. Ebo ti sve uslove, terene, masaže, internate, kurceve, ako nemaš nekog ko ima znanje, pa zatim da se posveti tom igraču, da ga spremi za seniore. Nema Dinamo džaba najbolju školu, zato što su tamo ljudi koji imaju znanje i koji su dobro plaćeni za to. Kod nas se u Akademiju guraju neki anonimusi i ljudi koji su ostavili malo veći trag tokom igranja u Klubu, što je teška glupost.

Da bi imao dobrog mladog igrača, ti u njega moraš ulagati, te pronaći stručne ljude koji će raditi s njim. Ne možeš pustiti da ga trenira bilo ko, da nema nikakvog sistema, pa onda kad dođe u prvi tim bude kariina.
Sve je to jedan veliki javašluk, neorganizacija i neozbiljnost. Mi imamo samo naziv "Akademija", a daleko je to od prave Akademije.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 17 jan 2023, 14:49

Slažem se sa Pantelijom, ali jedna mala ispravka, a to je da ruku na srce 7-8 novih akademaca je na ovim pripremama s ekipom i dobit će priliku u subotu akoBogda da pokažu svoje znanje. Tako da s te strane imaju priliku da se ako ništa kroz pripreme pokažu treneru.
Nažalost mi uvijek ganjamo Europu i radimo panic buy u cilju da izborimo Europu, i u svemu tome nemaš nikad prostora da akademce guraš jer za njih trebaš strpljenja.
Zato kad se samo jednu sezonu planski radi osvojiš duplu krunu. Doduše, i to je bilo daleko od planskog, više nas je Bog pogledao s povredama pa da smo morali Pidru vratiti s posudbe i Kovu gurnuti u prvih 11.
Eto Mujakić i Andrej su opet koliko toliko planski gurani. Ma da je pitanje šta bi s Andrejom bilo da Mirko nije povrijeđen bio onu polusezonu 19/20..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 17 jan 2023, 14:49

spezial je napisao/la:
17 jan 2023, 14:18
Mustafic zasad nit smrdi nit mirise. Vidjet cemo jos sta ce pokazati
Na poziciji zadnjeg veznog nece sigurno pokazati ništa, a na svojoj poziciji desetke može samo sanjati neku vecu minutažu.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 17 jan 2023, 15:11

mnon46 je napisao/la:
17 jan 2023, 14:23
Rekli su da nije baš najspremniji, da će u toku prve polusezone dobijati minuta onoliko koliko može odigrati i da će tek u drugom dijelu biti sto posto spreman. Nema potrebe sad o njemu pričati kakav je bio, to ćemo na kraju sezone.
Ma kakve to veze kod nas ima. Kako će iko biti spreman kad nam pauza traje tri mjeseca, dodju ti igrači totalno van ritma, forme, uigranosti. Treba promijeniti sistem, pa da se igra liga cijelo ljeto i da završava početkom zime, ili nešto u tom smijeru. Ako uopšte ima raspoloženje da liga napreduje.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 17 jan 2023, 15:18

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
17 jan 2023, 14:49
Slažem se sa Pantelijom, ali jedna mala ispravka, a to je da ruku na srce 7-8 novih akademaca je na ovim pripremama s ekipom i dobit će priliku u subotu akoBogda da pokažu svoje znanje. Tako da s te strane imaju priliku da se ako ništa kroz pripreme pokažu treneru.
Nažalost mi uvijek ganjamo Europu i radimo panic buy u cilju da izborimo Europu, i u svemu tome nemaš nikad prostora da akademce guraš jer za njih trebaš strpljenja.
Zato kad se samo jednu sezonu planski radi osvojiš duplu krunu. Doduše, i to je bilo daleko od planskog, više nas je Bog pogledao s povredama pa da smo morali Pidru vratiti s posudbe i Kovu gurnuti u prvih 11.
Eto Mujakić i Andrej su opet koliko toliko planski gurani. Ma da je pitanje šta bi s Andrejom bilo da Mirko nije povrijeđen bio onu polusezonu 19/20..
idu na pripreme i tu je kraj njihovoj minutazi ne znam kako da se pokazu... igraci koji dlaze, svi imaju sigurno i jake ugovore sa nekim klauzulama i eto vrijeme je pred nama vidjet ces da osim u21 pravila ovdje neke ideje nema.
Mi smo duplu osvjili jer smo imali 4 top igraca starija, tatar, ahmo, merso, mozemo reci i krste... imao si onda igrace koji su doslovno sve do jednog plod slucajnostiii, oszljeda, suspenzija... Niho dobio sansu jer onaj nije htio igrati u vitezu, kova dobio sansu jer bukvalno nije bilo nikoga drugog, sabanovic dobio sansu jer se hebib cini se ozlijedio i imao bolu statistiku od istog do zadnje tekme, bio odlican, pidro dobio sansu jer se pokusalo i sa stoperima, i desnim bekovima i krilima pa je na kraju njega zapalo... ali se i pokazalo da se moze kada imaju s kim igrati i imaju minutazu, mogu isplivati i ostvariti solidne transfere (ali im je to i limit),medjutim, od igraca koje dovedes 29 30 godina, povratnik, nema teorije da vis od 1 od 10 valja. I kazem, to je to sto se minutaze tice ali i to jeok, izadjes i kazes nama je sad gllavni cilj titula, evropa, akademija ce dobiti sansu samo najbolji po generaciji zbog pravila u21 i to je posteno... moguce da se nadje neka filijala da igraju ligu vec sa 17-19 godina ne bi bilo lose. Ali jedno pricati i drugo raditi ipak nije ok
GalileoGalilei je napisao/la:
17 jan 2023, 14:44
Ma meni je ta priča oko Akademije već odavno smiješna i neozbiljna. Od toga nema ništa, kod nas se samo pika da imamo tu Akademiju i to je sve.

Bit priče oko Akademije je ovo što @Pantelija kaže. NE MOŽEŠ proizvesti dobrog igrača ako nemaš KVALITETNE TRENERE u Akademiji. Ebo ti sve uslove, terene, masaže, internate, kurceve, ako nemaš nekog ko ima znanje, pa zatim da se posveti tom igraču, da ga spremi za seniore. Nema Dinamo džaba najbolju školu, zato što su tamo ljudi koji imaju znanje i koji su dobro plaćeni za to. Kod nas se u Akademiju guraju neki anonimusi i ljudi koji su ostavili malo veći trag tokom igranja u Klubu, što je teška glupost.

Da bi imao dobrog mladog igrača, ti u njega moraš ulagati, te pronaći stručne ljude koji će raditi s njim. Ne možeš pustiti da ga trenira bilo ko, da nema nikakvog sistema, pa onda kad dođe u prvi tim bude kariina.
Sve je to jedan veliki javašluk, neorganizacija i neozbiljnost. Mi imamo samo naziv "Akademija", a daleko je to od prave Akademije.
ppa treba biti iskren i reci, ok pravimo igrace takvog i takvog kvaliteta, i to je to. To su igraci za nase lige, maksimum nakon par godina za turske donji dio tabele ili druge lige... i to je legitimno i ok. Oči meni ubi prica o dinamu i slicno a realnost ovih 9 godina postojanja kaademije pokazuje suprotno sem slucajeva kada su momci prisilno dobili sansu
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 17 jan 2023, 15:27

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
17 jan 2023, 15:11
mnon46 je napisao/la:
17 jan 2023, 14:23
Ma kakve to veze kod nas ima. Kako će iko biti spreman kad nam pauza traje tri mjeseca, dodju ti igrači totalno van ritma, forme, uigranosti. Treba promijeniti sistem, pa da se igra liga cijelo ljeto i da završava početkom zime, ili nešto u tom smijeru. Ako uopšte ima raspoloženje da liga napreduje.
Ma ima veze, nije isto kad ti dođe igrač u petom kolu i kad prođe komplet pripreme.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Anpa, atomskaNavika, keli, n0dix, plisek i 73 gosta.