Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la alemsa » 23 jan 2023, 15:55

kraljttbvb je napisao/la:
23 jan 2023, 15:00
alemsa je napisao/la:
23 jan 2023, 14:34
dok po Evropi i Usa gdje ferceras autoputem 90% vremena i ne bas, jos je danas dosta kamiona automatik tako da je i tu lakse.
Ovo i ja htjedoh napisati. U Americi cesta siroka 10 metara, mozes raketu voziti, neces nigdje zapeti.

Prije par godina sjedim ja u autobusu, idem kroz Njemacku, poravnamo se sa sleperom, unutra pajdo gleda seriju na malom TV-u :D
Pa da, imaju sve zivo, jos su i sjedista udobna kao u fotelji da sjedi. Jedino umor/manjak spavanja je ogroman faktor, no i to su regulisali, ne znam za Evropu ali ovdje mogu voziti 11 sati dnevno a nakon 8 sati mora napraviti pauzu. Mada ima likova sto to ne zele pa uzmu starije kamione ili kamione koji nemaju to, pa manualno vracaju sate.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 jan 2023, 18:01

slika

Gospodski grad, bagerom se uklanja snijeg sa glavne ulice :kafa:

U subotu pao snijeg, u ponedjeljak ga više nema :salut:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 jan 2023, 18:32

23 jan 2023, 18:01
Ovo bi trebalo biti normalno, a ne nesto za pohvalu i divljenje.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 23 jan 2023, 18:44

slika

:ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 23 jan 2023, 19:12

U kojem to gradu trenutno ima snijega na glavnoj :hmmmmm:

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 23 jan 2023, 19:47

ASD je napisao/la:
23 jan 2023, 12:55
Klare je napisao/la:
23 jan 2023, 11:09
Svako zanimanje je časno zanimanje kad se pošteno radi i zaradi.
Cijela poenta je da su vozači prošli odlično s obzirom na obrazovanje koje je potrebno.
Ako se oni toliko žale nek pogledaju kako je majstorima tesarima, zidarima, seljacima.
Prvenstveno mislim na stanje na balkanu i pod kakvim uslovima i za šta rade ovi ljudi.

Iznad ovog da voze kamion mogu samo biti inženjeri, pa ako im je teško voziti i hoće napredovati nek upišu fakultet, sjednu da vide kako je to, pa onda nek se žale.
Obrazovanje nema veze sa platom.
Činjenično stanje je da je velika potražnja za tim poslom, pa itekako mogu koristiti situaciju i izvlačiti više novca.

Za mene je to sve ok. Rade na otvorenom tržištu.
Ono što ne volim je kada se budžetlije žale.
Kad mi budžetlija kaže kako je njegov posao odgovoran i težak, eh onda je problem.

Za bolje sutra naše domovine. Mi trebamo zatvoriti veliki broj školi, što osnovnih što srednjih gdje nema dovoljno učenika odnosno potražnje za strukom.
Ovisi i to koji budžetlija. Slažem se da tamo npr u upravi Vodovoda, Telekoma i nekim bezveznim agencijama i nema nekog opravdanog razloga za žaljenjem, ali imam rođaka koji je doktor znači na budžetu, komšiju koji radi u SIPI. Pa ne bih se nikada mijenjao s njima iako me gazda zna dobro nagaziti. Ipak je njihova odgovornost puno veća isto mislim i za krim inspektore, porezne inspektore koji se moraju suočiti sa svakakvim kriminalom i sigurno nemaju lagani san. Jer ako nešto propustio kad tad dođe to na naplatu, ako nekoga odereš pitanje je možeš li normalno ulicama hodati. Pa oni socijalni radnici koji moraju ići po selima da spriječe nekog manijaka da ne maltretira sve uokolo, ma bježi. Doktori, policajci.... Ma ne hvala, iako mi svi mislimo oni su korumpirani i to, ali sigurno ima tu poštenih koji prolaze kroz velike probleme upravo zbog tih korumpiranih koji su većinom zaštićeni. Jer u ovoj državi nitko ne voli poštenje.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 23 jan 2023, 19:53

alemsa je napisao/la:
23 jan 2023, 15:55
alemsa je napisao/la:
23 jan 2023, 14:34
dok po Evropi i Usa gdje ferceras autoputem 90% vremena i ne bas, jos je danas dosta kamiona automatik tako da je i tu lakse.
Ovo i ja htjedoh napisati. U Americi cesta siroka 10 metara, mozes raketu voziti, neces nigdje zapeti.

Prije par godina sjedim ja u autobusu, idem kroz Njemacku, poravnamo se sa sleperom, unutra pajdo gleda seriju na malom TV-u :D
Pa da, imaju sve zivo, jos su i sjedista udobna kao u fotelji da sjedi. Jedino umor/manjak spavanja je ogroman faktor, no i to su regulisali, ne znam za Evropu ali ovdje mogu voziti 11 sati dnevno a nakon 8 sati mora napraviti pauzu. Mada ima likova sto to ne zele pa uzmu starije kamione ili kamione koji nemaju to, pa manualno vracaju sate.
U Kanadi i tvojoj USA mogu voziti koliko hoće ako znaju raditi sa lookbookom ( u europi tahografom)

U EU su mjere vec rigorozne , moze se desiti da cijeli mjesec radis za kazne
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 23 jan 2023, 20:07

Mogu ako ima svoj kamion bez kompjutera (mada ih je sve vise sa kompjuterom), ako vozi za firmu ne, oni svi imaju kompjutere

matanisunje
Kontakt:

Post Postao/la matanisunje » 23 jan 2023, 20:58

"ugledah te jednog dana, stajala si tako sama, crtao sam sliku tvoju i sakrio tugu svoju"

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 23 jan 2023, 22:07

slika
I found freedom. Losing all hope was freedom.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 jan 2023, 22:27

harden je napisao/la:
23 jan 2023, 18:32
Ovo bi trebalo biti normalno, a ne nesto za pohvalu i divljenje.
Bude gradova gdje cekaju da se otopi snijeg. Danas na N1 prica iz Drvara, nisu ni dirnuli put koji vodi prema Istocnom Drvaru...

Kod nas subota i nedjelja bageri i grne stalno cistili, mislim da je i do zadnjeg sela ocisceno. Danas bagerom pokupili snijeg sa strane ceste, sve cisto ko suza...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 23 jan 2023, 23:02

:urnebes:

® GONGASHI POWERHOUSE ®

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 23 jan 2023, 23:08

enobarca je napisao/la:
23 jan 2023, 09:59
Koliko si naporan od nula do kamiondzija koji prica o tome kako mu je posao tezak? Yebes mi sve ako ima dosadnijih ljudi kad pocnu kukati ili uzdizati sebe, cast izuzecima naravno.
Pseci je to zivot, spavanje u kabini, kupanje na pumpama, evo prije sat prođoh od Kopra ka Ljubljani zastoj je 20 kilometara u suprotnom smjeru, katastrofa.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 23 jan 2023, 23:21

Wanderson je napisao/la:
23 jan 2023, 23:08
enobarca je napisao/la:
Koliko si naporan od nula do kamiondzija koji prica o tome kako mu je posao tezak? Yebes mi sve ako ima dosadnijih ljudi kad pocnu kukati ili uzdizati sebe, cast izuzecima naravno.
Pseci je to zivot, spavanje u kabini, kupanje na pumpama, evo prije sat prođoh od Kopra ka Ljubljani zastoj je 20 kilometara u suprotnom smjeru, katastrofa.
Sve to stoji, nije lak posao ali ne mozes sjesti sa njima da nece poceti pricu o tome kako je njima najteze ili kako bi bez njih sve stalo, po njihovoj prici mi ostali mlatimo nogama na poslovima.Ja nigdje nisam rekao da taj posao nije tezak ili ga omalovazavao ali nek odvade malo, svaki posao ima mane i vrline pa tako i njihov.Naravno jos jednom kazem cast izuzecima da se ne bi ko nasao prozvan.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 24 jan 2023, 00:08

enobarca je napisao/la:
23 jan 2023, 23:21
Wanderson je napisao/la:
enobarca je napisao/la:
Sve to stoji, nije lak posao ali ne mozes sjesti sa njima da nece poceti pricu o tome kako je njima najteze ili kako bi bez njih sve stalo, po njihovoj prici mi ostali mlatimo nogama na poslovima.Ja nigdje nisam rekao da taj posao nije tezak ili ga omalovazavao ali nek odvade malo, svaki posao ima mane i vrline pa tako i njihov.Naravno jos jednom kazem cast izuzecima da se ne bi ko nasao prozvan.
Ne znam šta se palite.

Uostalom kod našeg naroda je običaj kukati i bacati socijale.

I jest jedan od težih poslova biti kamiondzija, ako će neko kukati, pusti ga nek kuka.

I realno stalo bi sve, pogotovo mi koji uvozimo. A vamo hoće li dev skuckati kod Amerima ili gore Skandinaviji je svejedno.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 24 jan 2023, 00:32

RollMan je napisao/la:
23 jan 2023, 19:53
alemsa je napisao/la:
23 jan 2023, 15:55

U Kanadi i tvojoj USA mogu voziti koliko hoće ako znaju raditi sa lookbookom ( u europi tahografom)

U EU su mjere vec rigorozne , moze se desiti da cijeli mjesec radis za kazne
Nije istina, sve je prebačeno na ELD tako da niko više ne radi ručki logbook, a svaka mala nepravilnost se provjerava
Jedino kamioni stariji od 2000 godišta nemaju ELD ali njih je malo i svaka ozbiljnija kompanija nema te kamioni ili ako te uzimaju kao BCOa ne možeš sa takvim kamionom

Nema potrebe gluposti valjati
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 24 jan 2023, 00:35

enobarca je napisao/la:
23 jan 2023, 23:21
Wanderson je napisao/la:
enobarca je napisao/la:
Kao konobar prije 11-12 godina sam radio kod Pirije , dan radiš dan odmaraš . Kad pročitaš kontaš super , malo se napatiš jedan dan zato sutra imaš čitav dan slobodan . Radi se od 07:00h do 23:00h , ali malo malo ostaneš do 03:00h ili 04:00h .
Većinom stojiš , šanker si i konobar , nije bilo mašine za suđe , usput se javljaš na telefon i primaš narudžbe za dostavu . Bijela košulja , crvena kravata , crne pantole i tamo vamo .
Eto kad na vrijeme završim , dođem kući do 23:30h , prvo noge u lavor da se dozovem , sa ženom progovorim koju i krenem da gledam Ezela reprizu i zaspim sjedeći , žena budi haj u krevet . Sutradan se budim u 11:00h ili 12:00h , šlagiran od umora i haj jedna kafa , haj druga , istuširaj se i "doručak" , taman se dohavizao već je 15:00h . Kad taj sistem dan-dan pretvoriš u smjene , nemaš nikad slobodan dan .

2014 godine sam imao tempo , petak druga smjena od 16:00h u DownTown-u radim do 05:00 - 06:00h , kući sat dva spavanje i pravac Bjelašnica restoran Priča od 09:00h do 16:00h , sa Bjelašnice pravac DownTown opet ista priča , već je nedjelja ujutro sat-dva sna opet pravac Bjelašnica isto do 16:00h i naravno pravac DownTown ali do 22:00h , maksimalno 23:00h . Vadilo me je što je to samo bilo za vikend , pa sam imao 5 dana da se oporavim :mrgreen:

Jednom sam u Monumentu spojio 42 dana prve smjene po strahovitim vrućinama tog ljeta , ispod tende nema zraka , mislim da je 2008 godina u pitanju . Insprekcije tada baš kružile , pa mi prijavljeni stalno dežurni . Sjećam da mi se 40-i dan dok sam nosio tacnu zamantalo , umalo se nisam srušio . To mi je bilo prvi i jedini put u životu . Poslije 42 dana rada dobijam slobodan dan , došao kući oko 17:00 sav sretan odmah zaspao , nije prošlo sat zove me šef , budala se javljam kaže mi eto me dolazim po tebe neko mu dojavio inspekciju pa mi prijavljeni moramo raditi . Nije mi teško pala druga smjena , nema sunca pa je bilo puno lakše raditi . Sutra ujutro sam namjerno navio alarm u 07:00h , koliko me nervirao , samo da se probudim i da konačno ne moram na posao , samo da nastavim spavati :mrgreen:

2021 godine stidljivo krenula sezona ru rent a car branši , i dalje je korona , kako će biti , hoće li i samo odjednom udar . Dolaze nam nova auta , izvlačimo iz salona , navalali ljudi pogotovo arapi , izdajemo auta , povrat radimo , peri auta , registracije , ma sve se sastavilo . Jedno 20 i kusur dana od 08:00h ujutro do navečer 21:00h sve to ganjaj , dođi kući jedi i onda na balkon kafu i odgovaraj ljudima na poruke i mailove jer nisi stigao tokom dana . Ma ludilo , nemaš vremena ni za djecu ni ženu . Samo posao , samo arapi .

Kukanje nikad , to nije opcija . Nema kukanja , gdje mi se ne sviđa jednostavno odem .
Zadnja izmjena: bombaysaphire, dana/u 24 jan 2023, 00:39, ukupno mijenjano 1 put.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 24 jan 2023, 00:39

Nema to veze sa kamiondzijama imaš raje koja kuka sta god da radi, nije to do posla to je do osobe, jednostavno takvi i jbg vole kukasti i šta ćeš mu, sve je njemu najgore, najteže itd .
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

matanisunje
Kontakt:

Post Postao/la matanisunje » 24 jan 2023, 08:49

je li vjerujete o tome da je Jajan bio u popravnom domu?

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 jan 2023, 08:53

Azpi je napisao/la:
24 jan 2023, 00:39
Nema to veze sa kamiondzijama imaš raje koja kuka sta god da radi, nije to do posla to je do osobe, jednostavno takvi i jbg vole kukasti i šta ćeš mu, sve je njemu najgore, najteže itd .
:salut:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.