Dzaba mu kad glavnu kariku nije doveo. Da se moze nagomilat hrpa dobrih igraca bez jakog trenera, ne bi City suhim zlatom Guardiolu obasipao i ne bi isti rosteri igraca izgledali dijametralno suprotno s dva trenera. Primjer - Lampardu Abramovic kupio 6-7 igraca i on jedva 7. bio, dodje Tuhel i osvoji LP sa istim igracima. I bezbroj je primjera u fudbalu - mnoge vrhunske ekipe su propale sa losim trenerima.Hajdeee je napisao/la: ↑08 feb 2023, 17:09Igrao je ovaj klub i sa puno jacim ekipama od Sahtara. I to u periodima kada nismo imali za "kifle". Pa ni tada nismo izlegedali ovako obezglavljeno i nemocno. Ako nista drugo ti momci su se borili i izgarali.
Ok, pripreme. Pocetak, sve je olaksavajuca okolnost.
Ali ne mirise na dobro opet. Taman Mirvic skrsio jos 5 miliona, i to sutra.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Daj Bože da su 4 gola najveći problem. Mada i to je sramota, da je hiljadu puta prijateljska.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Bolje da smo njega vratili, em slobodan, em naši papiri.Necemo pogrješiti ako dovedemo i Čajića i Vrančića.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nijedna od tih ekipa nije jača od ovih, Atalanta bi bila najbliža.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Raja bez obzira na ovu tekmu. Cak je Mustafic korisniji od Dala. I fakat to mislim. Lik je bas solidan za nase lige. Druga stvar je Djani. Zaista decko nema potrebni kvalitet. Mozda je zavaljen na beku. Ali fakat nije to to. Zao mi je. Nase je dijete i to ali on je za neke druge lige. Nikakve cvrstine nazad , naprijed nista ni s cim.
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
ponovo ja na tvoj koment. Pogledaj kako je sad Sahtjor stao u niski blok.. ne zure, uopste ne napadaju prostor samo ako im se bas ponudi.. a mi vazda ko sivonje bilo posusje, bio celtic.napoleon72 je napisao/la: ↑08 feb 2023, 16:58Protivnik jest prejak i niko nije ni ocekivao pozitivan rezultat, al ako vec probavas nesta novo, sto se nije probala neka defanzivna strategija koju ces primijenit protiv Zrinje ili npr Sirokog? Nego se pokusava ultraofanzivna taktika koju bi Igman iskoristio i naruzio nas. Jbt slicnu taktiku nam je Osim procitao i izmasakrirao nas. Ako igras sa 6 ofanzivaca ne znaci da ces nabusit svakog i stvarat sanse, nego da pojma nemas o fudbalu.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Kako prva? Zar iz današnjih 11, 9 igralo protiv Kopera i Maribora nisu prvi sastav?TarpiTarpi je napisao/la: ↑08 feb 2023, 16:54Pogledaj sastave, mislim da je ovo prva utakmica da su u najjacem sastavu
-
- Kontakt:
Ovdje se stalno pise kako je Mirvic potrosio milion na pojacanja a nije te pare Sarajevo potrosilo. A kad prodamo nekog igraca pise se kako je Sarajevo zaradilo a ne Mirvic
Ako smo prodali najboljeg igraca logicno da moramo dovesti zamjene za njega. Ja se bojim da cemo u vecini utakmica imati slabiju vezu od protivnika. Jedino da dovedemo jos pojacanja da se to popravi
Ako smo prodali najboljeg igraca logicno da moramo dovesti zamjene za njega. Ja se bojim da cemo u vecini utakmica imati slabiju vezu od protivnika. Jedino da dovedemo jos pojacanja da se to popravi
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
sreca u nesreci je da je posudba u pitanju... nisam ja htio da postavljam podatak - pa zadnjih 5 primljenih golova te ekipe u poljskoj - balta ne da je kriv, 2-3 im je sam dao

- 1 9 4 6 -
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ovo će biti odlično ljudi, vjerujte mi. Balta je fula ali to smo znali prvi dan, meni je bitno da on nije naš igraš i da ga ne plaćamo, ide on svakako za 3 mjeseca. Moramo biti realni, rezultat k'o rezultat nije toliko ni loš kad skontaš s kim igraš ali eto volio bi Radovića na lijevom beku, Dala nekako prodati
ako je ikako moguće i Balta da ne počinje.
ako je ikako moguće i Balta da ne počinje.
I Atalanta i Borusija osjetno jaci od ovih...pogledaj im rezultate u njihovim ligama u tom periodu
Mada i nebitno. Nebitna su cak i ova 4 gola. Ekipa Sarajeva djeluje ko Vrbanjusa. Nemocno, neorganizivano, bezidejno, bez strategije, plana.
- FKS -
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Morto dok je Dala u sastavu, daj Boze
- 1 9 4 6 -
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ovi dolaze iz jačih liga ali Shakhtar je zvanično najjača ekipa protiv koje smo igrali. To govore rezultati tih ekipa u Europi, i ta Atalanta je primila 4 od recimo Dinama, Borusija nije redovna u Europi. Uz par stvari koje se trebaju popraviti što sam napisao iznad ovo će biti mjera za našu ligu.
Odustat cemo onoga trenutka 

Fin ovaj stadiončić baš 

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
- napoleon72
- Kontakt:
Pa to, kod nas je strategija "izadji visoko i ganjaj". S fudbalom smo zaostali u 80tim. Kud ces dalje kad je vecini gledalaca kondicioni trening i sad "salji ih na Igman nek trce". Trenerska skola nam ne postoji, jedva 4-5 trenera iz drzave dobacila vani, i to redom u daleku Aziju (Osim, Baka) ili region (Basic, Mulalic).Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑08 feb 2023, 17:17ponovo ja na tvoj koment. Pogledaj kako je sad Sahtjor stao u niski blok.. ne zure, uopste ne napadaju prostor samo ako im se bas ponudi.. a mi vazda ko sivonje bilo posusje, bio celtic.napoleon72 je napisao/la: ↑08 feb 2023, 16:58Protivnik jest prejak i niko nije ni ocekivao pozitivan rezultat, al ako vec probavas nesta novo, sto se nije probala neka defanzivna strategija koju ces primijenit protiv Zrinje ili npr Sirokog? Nego se pokusava ultraofanzivna taktika koju bi Igman iskoristio i naruzio nas. Jbt slicnu taktiku nam je Osim procitao i izmasakrirao nas. Ako igras sa 6 ofanzivaca ne znaci da ces nabusit svakog i stvarat sanse, nego da pojma nemas o fudbalu.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Čuj ovi jači il oni slabiji,mjeriti takmičarske i ovu prijateljsku,pa ovi bi 10 dali u takmičarskoj
Nema ovdje ni ideje ni koncepta.Kupovina izgleda radi kupovine mira u kući al pokazaće nastavak,nisam optimista.
Žalosno je nabacivanje poluigraca i zatvaranje klinaca Al nema nazad,sad je najvažnije pokazati koje bio upravu!
Nema ovdje ni ideje ni koncepta.Kupovina izgleda radi kupovine mira u kući al pokazaće nastavak,nisam optimista.
Žalosno je nabacivanje poluigraca i zatvaranje klinaca Al nema nazad,sad je najvažnije pokazati koje bio upravu!
Samim tim sto dolaze iz jacih liga, drugacije je mjerilo te snage.MortemHz je napisao/la: ↑08 feb 2023, 17:24Ovi dolaze iz jačih liga ali Shakhtar je zvanično najjača ekipa protiv koje smo igrali. To govore rezultati tih ekipa u Europi, i ta Atalanta je primila 4 od recimo Dinama, Borusija nije redovna u Europi. Uz par stvari koje se trebaju popraviti što sam napisao iznad ovo će biti mjera za našu ligu.
Pogledaj rezultate Atalante i Borusije tada u tim njihovim mega jakim ligama. Ne mozes to porediti sa Sahtarom kojem je zagarantivana LP svake sezone, i shodno tome bildaju koeficijent. Ne da umanjujem njihov kvalitet, ali to je realno tako.
Ti ako se stvarno nadas nekom wau napretku, sa Dalom zabetoniranim u prvih 11, i sa ovako propusnom odbranom (bekovi, defanzivni bezni) onda ok.
I usput, budimo realni. Sahtaru da je trebalo da daju jos 5-6 dali bi. Mi u drugom poluvremenu, pogotovo, nismo osmisljenog napada imali.
Mrtvo me interesuje sta je zapravo i bila Mirzina "zamisao" i taktika.
Nesto tipa - Hajmo raja igrat' lopte.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 08 feb 2023, 17:31, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -
Ovo je odlična prilika da se pokaže koliko ko zna hoće može i vrijedi. salčin kinderče ovaj novi i vršajevič mogu grijati klupu problem je najviše neznalica koja ovako priprema ekipu za ovakvog protivnika amaterizam ali sta je tu je sto bi još jedna legenda u nizu rekla
Trenutno korisnika/ca: Beli98, Benjolos, bhfanatic14, bordobijeli, bosnas_, Dave, ErosViverosViv, Fouzi1, gh0stHZ, HordasFks, iliyaa8, jurisicduska, Konzerva, maroon46, MokraKifla, riki46, Rule_hz i 102 gosta.