Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kajzer10
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Kajzer10 » 20 feb 2023, 21:29

redbull93 je napisao/la:
20 feb 2023, 21:24
Kajzer10 je napisao/la:
20 feb 2023, 20:57
redbull93 je napisao/la:
20 feb 2023, 20:51
a jbt nisam znao da kapetan nije vise sa nama. Par puta smo bas pisali i diskutovali, sta ti je zivot u pm.

Sad bas izguglo i vidio da je cak na fb i najavio svoje samoubistvo. Strasno.
Pa nije to valjda taj, covjek 48 godina imao jbt.

Sto je nevjerovatno, smrt ovog momka ocigledno ni mediji nisu pokrili.
Sve se poklapa da je to on, a i marsal je napisao.

Kako sam na googlu pronasao 13. februara napisao na fb da ce se ubiti, 17. februara mu ovdje zadnji post bio, a 21. februara se vec ubio. Kako je zivot yeben, pises sa nekim ovdje, a on razmislja da se ubije. Jos ovih par kretena ovdje yebu svakog u zdrav mozak, a ne znaju sa druge strane kako se ko osjeca i koliko je labilna osoba.
Poklapa se sve osim godina. Momak bio mlad, spominjao kako ce seliti u Sarajevo radi studiranja. Nema sanse da je to on.

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 20 feb 2023, 21:30

baboedindzeko09 je napisao/la:
20 feb 2023, 21:26
redbull93 je napisao/la:
Jos ovih par kretena ovdje yebu svakog u zdrav mozak, a ne znaju sa druge strane kako se ko osjeca i koliko je labilna osoba.
Ovo je najgore. Nekome je možda baš forum bijeg od realnosti, jedina svijetla tačka u životu koja ga drži, kao evo što Felixians piše i onda dođu ovi debili i napišu krepi, dabogda ti zemlja kosti izbacila i što se ne ubiješ šta čekaš. Ne znam kako možeš bit takva osoba i imati 0 empatije prema svemu.
Ne bih da pametujem, ali ne smije ti jedan forum biti bijeg od realnosti. To vodi samo u dublju depresiju, pretpostavljam.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 20 feb 2023, 21:31

Mozda je samo mastao pod stare dane.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 20 feb 2023, 21:32

Pensioner26 je napisao/la:
20 feb 2023, 21:30
Ne bih da pametujem, ali ne smije ti jedan forum biti bijeg od realnosti. To vodi samo u dublju depresiju, pretpostavljam.
Imaš buraz ljudi koji nemaju društva, teško ulaze u ista ili im se nešto desilo pa nemaju nekoga kome se mogu otvoriti i upravo im je npr. forum mjesto gdje se mogu otvoriti "virtuelnim" drugovima. Tako se nadaju da će im biti lakše i da će ih neko utješiti, savjetovati a ustvari ljudi jedva dočekaju da iskoriste priliku za nasilje i upućivanje ružnih riječi.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

JasminAgic
Kontakt:

Post Postao/la JasminAgic » 20 feb 2023, 21:33

redbull93 je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:
a jbt nisam znao da kapetan nije vise sa nama. Par puta smo bas pisali i diskutovali, sta ti je zivot u pm.

Kako sam na googlu pronasao 13. februara napisao na fb da ce se ubiti, 17. februara mu ovdje zadnji post bio, a 21. februara se vec ubio. Kako je zivot yeben, pises sa nekim ovdje, a on razmislja da se ubije. Jos ovih par kretena ovdje yebu svakog u zdrav mozak, a ne znaju sa druge strane kako se ko osjeca i koliko je labilna osoba.
Ja sam pronasao da je maltretirao zenu i razveo se.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 20 feb 2023, 21:34

Zar captain nije dijete neko, furao ljiljane, bošnjaštvo i to?

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 20 feb 2023, 21:38

20 feb 2023, 21:32
Pensioner26 je napisao/la:
20 feb 2023, 21:30
Imaš buraz ljudi koji nemaju društva, teško ulaze u ista ili im se nešto desilo pa nemaju nekoga kome se mogu otvoriti i upravo im je npr. forum mjesto gdje se mogu otvoriti "virtuelnim" drugovima. Tako se nadaju da će im biti lakše i da će ih neko utješiti, savjetovati a ustvari ljudi jedva dočekaju da iskoriste priliku za nasilje i upućivanje ružnih riječi.
Ne znam kako bih nazvao te osobe što vrijeđaju i po nekim forumima, ali sam poprilično ubijeđen da oni imaju neku lošu psihičku pozadinu. Minimalno su puni kompleksa i frustracija, što je opet usko povezano sa mogućom depresijom. Djeluje mi da im forum dođe kao ispušni ventil onoga što nemaju hrabosti u realnom svijetu.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 20 feb 2023, 21:41

JasminAgic je napisao/la:
20 feb 2023, 20:02
kraljttbvb je napisao/la:
20 feb 2023, 20:00
Justin je napisao/la:
20 feb 2023, 18:31
Ako zelite postavit cu broj racuna, pa nek uplati ko koliko moze.
Gdje si Hamza, nismo te prepoznali :kafa:
:urnebes:

Hamza se prebacio i ovde, oprez
:stop:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

JasminAgic
Kontakt:

Post Postao/la JasminAgic » 20 feb 2023, 21:41

Finn je napisao/la:
20 feb 2023, 21:34
Zar captain nije dijete neko, furao ljiljane, bošnjaštvo i to?
Podvojena licnost

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 feb 2023, 21:45

Iskreno forum djeluje kao mnogo bolje mjesto nego prije 3-4 godine, što se tiče nivoa komunikacije. Prije se na chatu vrijedjalo, spuštalo druge, pokretale osjetljive teme a sad je najkontroverznija rasprava ona o lastinim štapićima. Nisam fan admina, ali zabrana politike se pokazala kao pun pogodak. Ima i do toga što su trolovi većinom ili odrasli ili pobanovani a i rijetko ko ovdje piše a da se registrovao od nastanka korone pa se svi znaju a mnogi od nas i uživo. Kad nekog dugo poznaješ pa makar i preko nicka opuštenija je komunikacija
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 20 feb 2023, 21:49

BosniaBoston je napisao/la:
20 feb 2023, 21:45
Iskreno forum djeluje kao mnogo bolje mjesto nego prije 3-4 godine, što se tiče nivoa komunikacije. Prije se na chatu vrijedjalo, spuštalo druge, pokretale osjetljive teme a sad je najkontroverznija rasprava ona o lastinim štapićima. Nisam fan admina, ali zabrana politike se pokazala kao pun pogodak. Ima i do toga što su trolovi većinom ili odrasli ili pobanovani a i rijetko ko ovdje piše a da se registrovao od nastanka korone pa se svi znaju a mnogi od nas i uživo. Kad nekog dugo poznaješ pa makar i preko nicka opuštenija je komunikacija
Ima i rehabilitovanih trolova, hvala Allahu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

JasminAgic
Kontakt:

Post Postao/la JasminAgic » 20 feb 2023, 21:52

Nemate vi pojma kako je ovde bilo 2009.

I bolje da ne znate.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 feb 2023, 22:05

redbull93 je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:
redbull93 je napisao/la:

Momku je mislim preminuo otac, i imao je depresivnih momenata na forumu od tad.
Ali vidim da je Maršal to napisao, kako nije među nama, ali ništa o detaljima. Nemam pojma da li se zeza ili ne. Momak je imao koliko znam 20-tak godina.

matanisunje
Kontakt:

Post Postao/la matanisunje » 20 feb 2023, 22:07

koje je bilo pravo ime Captain4? nek mi neko napiše na pp

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 20 feb 2023, 22:08

Za Kapitena znamo sta se desilo. Ali zna li neko sta je bilo sa forumasem @Chief? Da nas nije i on napustio?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 feb 2023, 22:11

Ma vise se vrijedjalo prije na forumu, a i format foruma nije mozda toliko popularan kod mladjih generacija. Sada se vrijedja zesce ali na drugim platformama.

Sto se tice psihickog stanja to se ne mora znati po forumu, moze neko biti na forumu mozda pozitivan ali da ga u stvarnom zivotu neke druge stvari muce. Neko se otvori, neko u sebi samo skuplja.

Meni generalno prave dosta probleme jedna osoba iz porodice i ovi sa posla idioti ali nikada recimo na forumu nisam o tome pricao.

Sada mi je to postalo bas opterecenje jer se nista ne mijenja na bolje pa kontam ili cu otici u Njemacku ili cu poluditi ovdje. U Njemacku da se pobjegne od problema. :urnebes:

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 20 feb 2023, 22:14

20 feb 2023, 21:18
Felixians4 je napisao/la:
20 feb 2023, 21:12
Da je to tako jednostavno, bilo bi super. Promjena sredine bi mi pasala, upravo to je bio cilj, no propalo. Pa evo pročitaj da zbog njih koji mi stalno pokušavaju pomoći i odgađam te nekako izdržavam. A nema baš za sve rješenje.

Da, stručna pomoć je ta kojoj žudim, no i tu ne želim da se to sazna iako svi koji me vide i jedanput ili me poznaju, primijete da sam čudak i psihički u vinklu, drugo je kad se pročuje "na selu", obitelji padne reputacija.
Ništa nije jednostavno ni lako u životu, naročito neke odluke donijeti. Psiha je zayebana stvar kao i sve što ide uz to, ne trebaš se uopšte zatvarat jer tako možeš samo gore napraviti prema samom sebi kada ćeš doć u fazu da ćeš puknut skroz jer nećeš moć više držat u sebi.

Ma zayebi i ponos i reputacije i sve, šta i ako se pročuje? Jel to vrijedno nečijeg života ili tvog konkretno? Bolje biti zdrav i prav pa nek svijet priča šta hoće, na našem podnevlju će uvijek svijet pričati nešto jer je ovo sve jedna velika mahala, nemoj izlaziti nikako govorit će da si čudak i debil, izlazi svaku noć reći će ti da si klošar i sl.

Zato pamet u glavu i malo vedrijih tema, misli i stvari, ali obavezno bar jednom posjeti i potraži stručnu pomoć, sigurno da će ti biti odma bolje.
Jest, al ja i jesam čudak i debil nepopravljiv. Vjerojatno bi s medikamentima mogao donekle funkcionirati i prikriti, prošao voz. Da je pameti kod mene, bilo bi lakše.

Što se tiče izvanrednih(iako me on bespotrebno oblatio i proglasio trollom jednom, a privatno smo preko fejsa i sixersa se dopisivali i bili korektni) forumaša koji nisu aktivni zadnju godinu-dvije, clutch uživa u privatnoj idili, a i poslovno koliko znam, probitačan

ASD,Bundesliga- Odlični savjeti, ma prolazim ja sa sobom sve varijante i razgovore, no oko mene nema potrebe za nekim trudom.

No nije da sam do te točke da me uvrede na forumu bace u down, razumijem ljude da je tako najlakše funkcionirati, sprdati se s najuspješnima među nama, a kamoli onda da neće kolege forumaše častiti raznim riječima. Uostalom, ko mlađi dok sam se još i osjećao kolko-tolko produktivan i ja sam takav diskurs puno češće iskazivao.

Često se poteže da su ti kronični hateri koji "se prave pametni" neki miševi u rupi poput mene, a zapravo vjerujem da nije tako, uglavnom normala people ispoljavaju tako lošu energiju i uživo i online dok ja koji se osjeća najvećim jadom baš držim da nemam pravo ikoga spuštati.

Ma generalno je ovaj forum OK, no previše se toleriraju najniže uvrede po raznim osnovama, no ne znam kako je bilo ranije, ako je bilo gore po toj stavci(a zasigurno jest jer su bila i vremena bliža ratu, bilo vjerojatno i frekventije, u par godina se promijeni čitav svijet)

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 20 feb 2023, 22:18

Lufthansa ukida 34.000 letova

Lufthansa je odlučila ukinuti čak 34.000 letova radi premalog broja zaposlenih. Među ovim letovima su i brojni letovi u regiji o čemu smo već pisali. Na ovaj broj treba dodati i smanjenja koja će biti u Swissu i Eurowingsu.

O sve vam njemačko glupo yebem , pa nije vam dosta ofiraže od prošle godine nego će i ove godine isto :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Ljudi ko je mislio putovati Lufthansom ove godine neka dobro razmisli , ako imate kakovog drugog prevoznika obavezno se prebacite .

Zamsili koliko su Švabe pale kada smo im mi primjer kako treba djelovati poslije Covida :rol:
Zadnja izmjena: bombaysaphire, dana/u 20 feb 2023, 22:20, ukupno mijenjano 1 put.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 20 feb 2023, 22:20

Nisi svjestan kako to sve možeš popraviti. Bukvalno sve. Ja ti to kažem koji sam bio u jedno 10 puta goroj situaciji. Depresija me bila zakucala za krevet.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 20 feb 2023, 22:26

ASD je napisao/la:
20 feb 2023, 22:20
Nisi svjestan kako to sve možeš popraviti. Bukvalno sve. Ja ti to kažem koji sam bio u jedno 10 puta goroj situaciji. Depresija me bila zakucala za krevet.
Uspoređuješ neusporedivo jer ne znaš mene, valja računaš da sam iole normalna osoba pošto ovako pisano i djelomično figuriram kao obrazovan ili pametan tip, no realno sam gola ništarija. Ti si prije depresije bio netko i nešto zasigurno, a znam da mnogi pate i da ih zahvati težak period, no svakako bez prvotne dijagnoze je bespredmetno da i sam sebi pojasnim, a kamoli vama koji me ne poznate. No isto tako zanemarujete stavku fizičke patnje. Uvjeren sam da je u pitanju jako ozbiljna bolest, evo već preko godinu otkako su žešći simptomi krenuli.

U svakom slučaju, iskreno vam zahvaljujem i volio bih ako budem na forumu da ubuduće nešto lijepo o vašoj djeci, ženama, sebi napišete, o parceli, polju tko posjeduje i možda nešto uzgaja, dogodovštinama

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.