Za ovo moje sam na vise mjesta vidjao preko 200k godisnje.alemsa je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:35Zavisno u kojem si gradu, racunaj da ces rentu placati $2500+, i da ti je sve ostalo skupo, piva u San Franciscu u baru je $11, dok je u Hou $3. Znaci ako vidis cifru preko 100k godisnje u Cali, to ti je mozda $60k u AustrijiEpidaurus je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:22Ako si nesto oko elektrotehnike, masinstva ili IT, Kalifornija je obecana zemlja. Pratim pozicije za ovo sto ja radim na Linkedinu, bio u kontaktu i sa par recruitera i pare koje se tamo mogu uzet na godisnjem nivou su bukvalno bolesne u odnosu na Njemacku ili Austriju.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Zavisi od smjera do smjera, teško je za energetiku naći taj iznos, jedino ako si sad baš stručnjak oko solarne energije, solarnih elektrana i sl. Vjerujem da programeri i automatika/robotika zarađuju i više od toga. Za telekomunikacije nemam pojma iskreno.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Automotive SW.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:45Zavisi od smjera do smjera, teško je za energetiku naći taj iznos, jedino ako si sad baš stručnjak oko solarne energije, solarnih elektrana i sl. Vjerujem da programeri i automatika/robotika zarađuju i više od toga. Za telekomunikacije nemam pojma iskreno.
sOe
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
E onda nemas zime, sa 15+k mjesecno pitas posto je Amerika slobodno gdje god da si. Opet kad bi mogo imati te pare u Dallasu Hou, daleko vise bi ti mogle ici, za 3k rentu u Hou zivis recimo u zgradi koja je svoj grad bukvalno, na jednom spratu restorani, teretane, bazeni, barovi. Znaci nemas potrebe da izlazis iz zgrade bukvalno ako to ne zelis Ja sam u Phx kad sam nedavno bio za 2 sedmice izaso 12k, jos mi sve bilo placeno (hotel itd. ), to u Hou je ostvraljivo ali nije cesto, veca je realnost 2-3k sedmicno. Drug mi je zavrsio fakultet i radi to IT, ima 6k mjesecno sto je oko 72k godisnje.Epidaurus je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:40Za ovo moje sam na vise mjesta vidjao preko 200k godisnje.alemsa je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:35Zavisno u kojem si gradu, racunaj da ces rentu placati $2500+, i da ti je sve ostalo skupo, piva u San Franciscu u baru je $11, dok je u Hou $3. Znaci ako vidis cifru preko 100k godisnje u Cali, to ti je mozda $60k u AustrijiEpidaurus je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:22
Ako si nesto oko elektrotehnike, masinstva ili IT, Kalifornija je obecana zemlja. Pratim pozicije za ovo sto ja radim na Linkedinu, bio u kontaktu i sa par recruitera i pare koje se tamo mogu uzet na godisnjem nivou su bukvalno bolesne u odnosu na Njemacku ili Austriju.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Autoindustrija općenito najviše plaća, jaran mi je u Tuzli sa mnom završio smjer robotiku, radi u Porscheu u Stuttgartu kao inžinjer, mlati opasne pare još mi ni dan danas nije rekao kakve, ali vidim voza se M5ica i Rolex se nosi, pa cijenim da je preko 15-20k sigurno, 5 godina je već gore (2 godine u Audiju, pa prešao u Porsche).
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- definetlyarnautovich
- Kontakt:
Trenutno mislim da mu je bolje da ide u Arizonu (Phoenix), jer San Francisco nije bas najbolji za zivot (ne govorim o poslovnom dijelu).Epidaurus je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:22Ako si nesto oko elektrotehnike, masinstva ili IT, Kalifornija je obecana zemlja. Pratim pozicije za ovo sto ja radim na Linkedinu, bio u kontaktu i sa par recruitera i pare koje se tamo mogu uzet na godisnjem nivou su bukvalno bolesne u odnosu na Njemacku ili Austriju.
Human beings are born with different capacities If they are free, they are not equal. And if they are equal, they are not free
I even believe aesthetics are equivalent to ethics. Something that is beautiful is ethical and unethical things aren't beautiful
I even believe aesthetics are equivalent to ethics. Something that is beautiful is ethical and unethical things aren't beautiful
- AshburtonG
- Kontakt:
Zaboravi tu platu od 20k mjesecno, ako ne vodi neki veci tim ljudi i nije odgovoran za neki odjel. Ako je obicni inzinjer, nema vise od 80k godisnje. Drug mi radi u Neckarsulmu za Audi, te ima oko 8k mjesecno, ali je njihov student i vec ima par godina iskustva kod njih. Pricam o brutto iznosima.
Ovisi sve o poziciji. Recimo u Magni Powertrain za koju nasa firma radi, pocetna minimalna plata za HiL ili Requirements inzinjera je od 50 do 55 hiljada na godisnjem nivou plus bonusi koje oni imaju. Obzirom da kadra nenormalno fali, bukvalno ti je neko bazicno znanje koje steknes sa zavrsenim faksom dovoljno da upadnes. Ako se pokazes da znas raditi ides bez vecih problema na 65+k na godisnjem nivou. Najjace plate od cisto inzinjerskih pozicija imaju inzinjeri iz termalnog departmenta al realno to vjerovatno i jesu najjaci strucnjaci. Sto se samog SWa tice, tu su vjerovatno SW arhitekti najjaci sto se plata tice al ti ljudi nemaju mozda pola sata dnevno bez meetinga. Takodjer bitno je dodati i da su inzinjerske plate u Njemackoj osjetno bolje nego u Austriji.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:50Autoindustrija općenito najviše plaća, jaran mi je u Tuzli sa mnom završio smjer robotiku, radi u Porscheu u Stuttgartu kao inžinjer, mlati opasne pare još mi ni dan danas nije rekao kakve, ali vidim voza se M5ica i Rolex se nosi, pa cijenim da je preko 15-20k sigurno, 5 godina je već gore (2 godine u Audiju, pa prešao u Porsche).
U mom timu je sad 5 Indijaca iz eksterne firme koji bukvalno veze sa zivotom nemaju, konstantno se menadzerima odjela zalimo na njih al Magna ne moze naci dovoljno ljudi sa dovoljno znanja da ih zamijeni cak i po cijenu da placaju puno vise nego sto njih placaju. Ozbiljna je nestasica kadra, a projekata i posla ima nenormalno puno pa Magna kao vjerovatno top 3 automotive supplier firma na svijetu ide sve vise na kvantitet.
Istina je ovo sto @ep prica, vjerujem da mu je Cali ponudila toliko. U toj industriji nemaju ljudi, ovaj drug mi neku noc proca da su lika drzali mjesecima (on odrzava sisteme), samo da se javlja na tel i prosljedi problem njima, ni to nine znao (i to sj.ebe) i morali mu dati otkaz, ali sad oni medjusobno moraju da uzimaju te pozive, jer ne mogu da nadju lika da makar to radi.AshburtonG je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:57Zaboravi tu platu od 20k mjesecno, ako ne vodi neki veci tim ljudi i nije odgovoran za neki odjel. Ako je obicni inzinjer, nema vise od 80k godisnje. Drug mi radi u Neckarsulmu za Audi, te ima oko 8k mjesecno, ali je njihov student i vec ima par godina iskustva kod njih. Pricam o brutto iznosima.
Koliko tesko može biti naći lika da se samo javlja na tel i proslijedi njima u tolikoj državi? Zvuči nerealno.alemsa je napisao/la: ↑21 feb 2023, 18:12Istina je ovo sto @ep prica, vjerujem da mu je Cali ponudila toliko. U toj industriji nemaju ljudi, ovaj drug mi neku noc proca da su lika drzali mjesecima (on odrzava sisteme), samo da se javlja na tel i prosljedi problem njima, ni to nine znao (i to sj.ebe) i morali mu dati otkaz, ali sad oni medjusobno moraju da uzimaju te pozive, jer ne mogu da nadju lika da makar to radi.AshburtonG je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:57Zaboravi tu platu od 20k mjesecno, ako ne vodi neki veci tim ljudi i nije odgovoran za neki odjel. Ako je obicni inzinjer, nema vise od 80k godisnje. Drug mi radi u Neckarsulmu za Audi, te ima oko 8k mjesecno, ali je njihov student i vec ima par godina iskustva kod njih. Pricam o brutto iznosima.
- AshburtonG
- Kontakt:
Pricam o Njemackoj.alemsa je napisao/la: ↑21 feb 2023, 18:12Istina je ovo sto @ep prica, vjerujem da mu je Cali ponudila toliko. U toj industriji nemaju ljudi, ovaj drug mi neku noc proca da su lika drzali mjesecima (on odrzava sisteme), samo da se javlja na tel i prosljedi problem njima, ni to nine znao (i to sj.ebe) i morali mu dati otkaz, ali sad oni medjusobno moraju da uzimaju te pozive, jer ne mogu da nadju lika da makar to radi.AshburtonG je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:57Zaboravi tu platu od 20k mjesecno, ako ne vodi neki veci tim ljudi i nije odgovoran za neki odjel. Ako je obicni inzinjer, nema vise od 80k godisnje. Drug mi radi u Neckarsulmu za Audi, te ima oko 8k mjesecno, ali je njihov student i vec ima par godina iskustva kod njih. Pricam o brutto iznosima.
Eto vjeruj, jos taj sto su mu dali nogu je bio u Denveru, znaci da su nationwide, i opet ne mogu. A ova njegova plata je bez bonusa, koje vjerovatno nabere na 15k.Finn je napisao/la: ↑21 feb 2023, 18:16Koliko tesko može biti naći lika da se samo javlja na tel i proslijedi njima u tolikoj državi? Zvuči nerealno.alemsa je napisao/la: ↑21 feb 2023, 18:12Istina je ovo sto @ep prica, vjerujem da mu je Cali ponudila toliko. U toj industriji nemaju ljudi, ovaj drug mi neku noc proca da su lika drzali mjesecima (on odrzava sisteme), samo da se javlja na tel i prosljedi problem njima, ni to nine znao (i to sj.ebe) i morali mu dati otkaz, ali sad oni medjusobno moraju da uzimaju te pozive, jer ne mogu da nadju lika da makar to radi.AshburtonG je napisao/la: ↑21 feb 2023, 17:57Zaboravi tu platu od 20k mjesecno, ako ne vodi neki veci tim ljudi i nije odgovoran za neki odjel. Ako je obicni inzinjer, nema vise od 80k godisnje. Drug mi radi u Neckarsulmu za Audi, te ima oko 8k mjesecno, ali je njihov student i vec ima par godina iskustva kod njih. Pricam o brutto iznosima.
@ash
Halali
- DeanHuijsen
na stranu moja forumska reputacija, ali niko nije dao konstruktivniji

ima ljudi koji bi gledali takav content, na ovom forumu ih je ogroman broj
vjerujem da bi i administracija progledala kroz prste covjeku da i ovdje reklamira svoju stranicu, makar dok ne stvori neku bazu korisnika
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
- numanumaye22
- Kontakt:
Istina, Njemacka i Austrija su smijesne u poredjenju sa Amerikom kolika se lova moze uzeti tu. Uvijek privlaci taj americki san, svakako. Ali meni ima tu vise faktora, ti racunaj kad odes u USA da ces maksimalno u Bosnu doci jednom u 2 godine ako i toliko. Mozda u pocetku prve godine budes jednom godisnje dolazio, ali kasnije sigurno neces. Jednostavno je predaleko. Druga stvar, za onog ko voli putovati, mislim da je atraktivnije biti u Europi, jednostavno mozes vise mjesta obici u manje vremena, razdaljine nisu toliko velike, u USA je recimo voz kurcina jer koja je fajda svakako kad je jedan grad udaljen od drugog previse, njima avion dodje ko nama voz. Tebi je Europa, svaki grad i drzava moguce u 2-3 sata leta. Iz Amerike ti je i dalje i skuplje sve.
Ne sumnjam da bi ti uplatio samo da pomognes.DeanHuijsen je napisao/la: ↑21 feb 2023, 19:03na stranu moja forumska reputacija, ali niko nije dao konstruktivniji![]()
ima ljudi koji bi gledali takav content, na ovom forumu ih je ogroman broj
vjerujem da bi i administracija progledala kroz prste covjeku da i ovdje reklamira svoju stranicu, makar dok ne stvori neku bazu korisnika
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- DeanHuijsen
i premium pretplatu, a i platio bih da Causevic reklamira stranicu u nekom clanku tipa "Bivsi skaut Hajduka pobijedio depresiju, za sve je zasluzna jedna bahata dama"
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Vazda si bio gospodinDeanHuijsen je napisao/la: ↑21 feb 2023, 19:31i premium pretplatu, a i platio bih da Causevic reklamira stranicu u nekom clanku tipa "Bivsi skaut Hajduka pobijedio depresiju, za sve je zasluzna jedna bahata dama"

Causevic bi to pro bono reklamirao.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
Kako je Sneijder zamalo potp...onaj...DeanHuijsen je napisao/la: ↑21 feb 2023, 19:31i premium pretplatu, a i platio bih da Causevic reklamira stranicu u nekom clanku tipa "Bivsi skaut Hajduka pobijedio depresiju, za sve je zasluzna jedna bahata dama"
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Nažalost ni blizu

Ali dobro, naći će svako svoju sreću u svom polju.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, enobarca, Quartararo i 21 gost.