FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Što se tiče trenerskog rada to se donekle mogu složiti za kadete(mada mislim da ti igraci koje navodiš od prošle godine,bar vecina,da su fizikom bili ispred generacije i sa odličnim 05' i zato taj rezultat .Ove godine kad bi trebali biti nosioci oni ne prave razliku ni sa svojom generacijom).Pantelija je napisao/la: ↑26 feb 2023, 08:31gledao pripremne tekme, a dvije osobe s kojima se redovno cujem bile u Tuzli gledali, a to im je posao, i razlika je jesen i ovo sad. I ponovit cu opet, rezultat i igra ove generacije su najvecim dijelom rad bivseg trenera, za godnu dana otpr ce se vidjeti rad novih sefova akademije i treenera (ne kazem da ce biti lose ili bolje).michplatini je napisao/la: ↑25 feb 2023, 23:52
Kažeš da si bio u Mostaru a pričaš da su u Tuzli odigrali loše?
Slučajno sam bio u Tuzli i reći ću ti da u onakvom ambijentu(odavno nije bilo više publike a često sam gledao mlađe kategorije,suđenju standardno domaćinski)momci su pokazali i kvalitet i karakter.
Komplet ekipa (Nurković,Ljukovac,Hamzić) odlicno kontrolisati sredinu terena,mali Čelik i pored ranog kartona sve zatvorio dole.Krila (Pramenković i Lamadzema) malo lošiji danas Al dosta borbeni.Ovaj mali iz Želje što.je došao(Hrkalo),odličan,brz,okomit ka golu ,ušao i odmah unjeo.energiju i na kraju gol kao iskusan(prošao 2 i preko golmana).
Da,Šutković na golu isto jako.siguran danas.
Samo konstatujem, da je prosle godine u kadetima bilo 5 do 6 igraca 2006. i da su uzeli titulu sa 20 i vise bodov prednosti, a da ove godine generacija 2006. sa istim tim igracima ne moze da prikaze ni 30% onoga sto je prikazivala prosle godine. O kvaliteti igre da ne pricam... Prelazni rok, dosao Darko (ali darko je koliko znam dosao jos u septembru ili oktobru), u kadetima niko (?).
Za juniore mislim da trener radi ok posao i da je sad prelazna faza u rukovodjenju Akademijom i da se to osjeti.Moje lično mišljenje da je gospodin Borojević radio odličan posao i da bi se dugoročno to vidjelo.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
I pored razočarenja po pitanju trenera i konstantnog pesimizma, opet jedva čekam da počne tekma. Nada zadnja umire. 
Hoće li Vrančić danas biti u sastavu?

Tuga kad znas da 3 top igraca ne mozes u zapisnik staviti....jedva cekam da vidim kako ce izgledati....mislim da je vrijeme da ih otresemo....nismo odavno
- SarajevoForza
- Kontakt:
Upravo takoSviUNapad1jeAFH je napisao/la: ↑26 feb 2023, 06:58Moj druze koliko su ljiljani stariji od kokardi pa cak i bosnjaka. Oni su simbol jedine nam domovine i to nije nikakva "bosnjizacija" kluba nego bas onako kako stoji zastava Bosne na poleđini dresa tako trebaju i ljiljani biti. Izbacivanje tog simbola sa grba je sramotno.Antikloc je napisao/la: ↑26 feb 2023, 05:25Nije pitanje zasto je ljiljan sklonjen,nego je pitanje zasto je uopste stavljen ?? Postoji nesto sto se zove tradicija i sto se zove historija ,a u nasoj tradiciji i nasoj historiji na grbu nema ljiljana,nego ima crvena zvijezda. Tako da bi to bilo isto kao kad bi FK Crvena zvezda na grbu sklonila zvijezdu a stavila kokardu. Kokarda bi im po trenutnom politickom oprijedeljenju kluba i navijaca bolje pristajala ali bilo bi glupo,kad bi to ucinili,tako isto je bilo glupo ,kad smo na grb nabili ljiljan. Apsolutno nepotrebno i totalno glupo ! Ili kada bi Barcelona ,promijenila boje Basela u boje Katalonije-jednom rjecju idiotluk.JavierBosnia je napisao/la: ↑26 feb 2023, 00:55
Pa nije promjenjen prije 2 god nego nekad 2010 ako se dobro sjecam
Trebalo je tada ispitati zasto. Cisto sumnjam da je zbog estetskog razloga da bude manje simbola, vise vjerujem zbog "mira" da ne bi nekoga vrijedjalo i sl (znam da je glupost al pretpostavljam da je to jedan od razloga)
Cinjenje takvih stvari dovodi do onoga stanja u kojem je FK Borac sada. Borac je bio gradski,banjalucki,bosanski klub,samim tim je bio i srpski. no onda su krenuli u primitivnu i nepotrebnu srbizaciju kluba,ukljucujuci i simbole i dobili smo ono sto imamo danas,klub kojega se i visedecenijski njegovi navijaci pomalo gnusaju.
Tako da je bosnjizacija kluba,mjenjanjem grba bila glupa,primitivna,vodjena najjeftinijim nacionalistickim populizmom i apsolutno nepotrebna,no srecom su se pametni ljudi tom zlu oduprli na vrijeme i efikasno. Jer orginalni grb Sarajeva je apsolutno dovoljno gradski,sarajevski i bosanski ( pa tako automatski i bosnjacki )
PS
Ide danas X![]()
PS
Ide danas 1

"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"
-
- Kontakt:
Ako i izgubimo nije strasno jer po meni vaznije je da pobijedimo Zelju i uzmemo makar bod Sirokom kao glavnim konkurentima za evropu. Protiv Zrinjskog bi bod bio super a tri boda fantazija.
Sretno bordo momci!
Sretno bordo momci!
- JavierBosnia
- Kontakt:
Nema dole snijega nikako, samo ce citav dan danas da ljulja kisa i to jaka, bit ce natopljen teren sigurno
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
-
- Kontakt:
Sirokom se mora uzeti 3Tatamata1946 je napisao/la: ↑26 feb 2023, 09:41Ako i izgubimo nije strasno jer po meni vaznije je da pobijedimo Zelju i uzmemo makar bod Sirokom kao glavnim konkurentima za evropu. Protiv Zrinjskog bi bod bio super a tri boda fantazija.
Sretno bordo momci!
Cemu, dragi prijatelji, takav stav?! Ko je svinjski? Sta je svinjski? Mupm! Izaći na teren opucat ih i idemo dalje! Stav da bude: ŠTA JE!
- ElCartel11
- Kontakt:
Nas niko nije prisilio, da to uradimo, vec smo ga samovoljno uklonili. Zasto? Pa da se komsije ne naljutenapoleon72 je napisao/la: ↑26 feb 2023, 00:48Jel realno da zivite u Bosni i pitate se sto je uklonjen ljiljan sa grba? Pa iz istog razloga sto nam je nametnuta plavozuta zastava '98. i sto nam drzava jos nema himnu. Radi politicke korektnosti. Naravno, korektnost se ugleda samo kod nasih simbola, sahovnica i trobojka ne smetaju nikom.
I da, znam da Tuzla ima ljiljan na grbu, al oni su osnovani nakon naseg redizajna i puno su manji brend.
I nijedan novinar nikad nece pitat za to jer se to pitanje ovdje smatra nekorektnim.i.sigurno bi uvrijedilo odredjene manjine.
Kao da u Engleskoj npr pitas sto ce dugine boje na kapitenskim trakama. Haj stisni pa reci da ti je to cudno.

Ima ga i Čelik na grbu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Također. Već ona standardna nervoza pred derbi utakmice, jedva čekam da kreneGalileoGalilei je napisao/la: ↑26 feb 2023, 09:31I pored razočarenja po pitanju trenera i konstantnog pesimizma, opet jedva čekam da počne tekma. Nada zadnja umire.

Danas je Vrančić najvjerovatnije na klupi, ne mislim da će krenuti od prve minute
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Zašto su rađene drenaže, ako će teren opet biti natopljen ?JavierBosnia je napisao/la: ↑26 feb 2023, 09:45Nema dole snijega nikako, samo ce citav dan danas da ljulja kisa i to jaka, bit ce natopljen teren sigurno
Ne vjerujem da je toliko godina prošlo sve kontam 2-3JavierBosnia je napisao/la: ↑26 feb 2023, 00:55Pa nije promjenjen prije 2 god nego nekad 2010 ako se dobro sjecam
Trebalo je tada ispitati zasto. Cisto sumnjam da je zbog estetskog razloga da bude manje simbola, vise vjerujem zbog "mira" da ne bi nekoga vrijedjalo i sl (znam da je glupost al pretpostavljam da je to jedan od razloga)

Moje mišljenje je također da se uklonio zarad nekog "mira".
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Ne igra protiv njih, ima kartone.Lucas je napisao/la: ↑26 feb 2023, 00:44Ma ludi Vranješ ce ovdje iznuditi minimum dva žuta kartonaElCartel11 je napisao/la: ↑26 feb 2023, 00:41Bekric nek dobije i mi mirni. Jbt lik se pretvori u Scholesa iz najboljih dana protiv nas.Zukanovic je napisao/la: ↑25 feb 2023, 21:41FK ŽELJEZNIČAR
Galić Marin (IGRAČ) 2
Bekrić Samir (IGRAČ) 2
Beganović Dženis (IGRAČ) 2
Mekić Nedim (IGRAČ) 2
Šehić Benjamin (IGRAČ) 2
Gasal Hamza (IGRAČ) 2
Beća Omar (IGRAČ) 2
Štilić Semir (IGRAČ) 2
Santos Rodrigues Clerismario (IGRAČ) 2
Amoah Joseph (IGRAČ) 2
Da vidimo hoce ko dobiti zuti protiv Slobode.![]()
![]()
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ni najbolja drenaza na svijetu ne moze nekada primiti neku kolicinu vode. Ovo sto vidim predvidjanja za Mostar danas i nije bas sjajno, a vidjet cemo koliko ce to na kraju kise i biti
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Nama odgovara los teren, svakako od dolaska Spidara nismo vidjeli neke akcije i fudbal.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Sto Premier danas casti sa kvotom 2.5 na Zrinjski 

Prvo, ne poznajes ko sam, sta radim i s kim. Drugo, ja sa sabrinom veze nemam, trece, kada je dobro, napisem da je dobro, kada nije, napisem sa nije, ako ne vjerujes meni, pitaj djecu u akademiji. Vrlo lahko provjerljivo.
A ja dok sam bio, nisam bio u "šemama" vec radio posao posteno, a nakon sto sam otisao doveo sam najboljeg igraca u pionirima, bez marke (i ne samo njega).
Problem tebe i slicnih je sto pametujete o necemu sto i ne gledate, pricate o stvarima koje ne poznajete. Isto kao i vecina kod nas sto nije makla van granice pa ne znaju kako izgleda ozbiljan rad i organizacija vec lazu sebe da je sve krivo osim njih. Jbg.
Zadnja izmjena: Pantelija, dana/u 26 feb 2023, 10:58, ukupno mijenjano 1 put.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- napoleon72
- Kontakt:
Da, al opet kazem, nije to toliki brend kao FKS. A i grad Zenica je mnogo manje multikulturalan nego Sarajevo - zamisli koliko bi odjeknulo u Sarajevu da neko objavi na bilborde "Deda mraz i jelka nisu dio moje tradicije" kao sto je tamo bio slucaj. Primjera radi, Robija sigurno nikad ne bi dobila veliku kaznu kao Manijaci ili Horde za isticanje parola ratnim herojima BiH. Nisu toliko u fokusu kao mi ovdje.ElCartel11 je napisao/la: ↑26 feb 2023, 10:21Nas niko nije prisilio, da to uradimo, vec smo ga samovoljno uklonili. Zasto? Pa da se komsije ne naljutenapoleon72 je napisao/la: ↑26 feb 2023, 00:48Jel realno da zivite u Bosni i pitate se sto je uklonjen ljiljan sa grba? Pa iz istog razloga sto nam je nametnuta plavozuta zastava '98. i sto nam drzava jos nema himnu. Radi politicke korektnosti. Naravno, korektnost se ugleda samo kod nasih simbola, sahovnica i trobojka ne smetaju nikom.
I da, znam da Tuzla ima ljiljan na grbu, al oni su osnovani nakon naseg redizajna i puno su manji brend.
I nijedan novinar nikad nece pitat za to jer se to pitanje ovdje smatra nekorektnim.i.sigurno bi uvrijedilo odredjene manjine.
Kao da u Engleskoj npr pitas sto ce dugine boje na kapitenskim trakama. Haj stisni pa reci da ti je to cudno.![]()
Ima ga i Čelik na grbu.
Naravno da nismo prisiljeni, al politika u Sarajevu svakako godinama povija kicmu, zaposljava ratne zlocince u gradske/drzavne institucije itd. Cudi me pa jos nisu dosli na ideju da stolice na Kosevu ofarbaju u miroljubljive crveno-plavo-bijele nijanse, ova zelena asocira na talibanizam i islam, ne smije tako nesta bit na simbolu Sarajeva.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Ko misli da cemo dobiti Zrinju
2:0 za nas...

2:0 za nas...
Trenutno korisnika/ca: amypitar, Burberry46, fks74, HariTz, NazorUso, NeSamSafetee, sarajevo19461987, skoJaa, Vanja8 i 62 gosta.