Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la kraljttbvb » 26 feb 2023, 22:52

alemsa je napisao/la:
26 feb 2023, 22:31
RacioEmocionalan je napisao/la:
26 feb 2023, 22:20
alemsa je napisao/la:
26 feb 2023, 20:51
Ustav iz 73e cini mi se, kad smo dobili da se izjasnjavamo kao Muslimani, tad je mjenjan ustav, pogledaj, mrsko mi. Srbi nakon ww2 nisu uopste htjeli da postoje republike/federativne jedinice, iz razloga sto je NDH pod Hitlerom proglasila nezavisnost mimo njihove volje, ali su ipak komunisti rekli da moraju postojati radi lakse kontrole, pa su im dali garanciju kao konstutivni narod da niko ne moze mjenjati njihova prava, drzavni status mimo njihove volje, pa su pristali. U SLO nije bilo rata, 5 dana, vise povlacenje JNA pa su se tu zakacili oko kasarne sta je vec bilo. A sta nismo se mogli dogovoriti potukli se i eto, nismo jedini na svijetu sto se tako desilo, nisu zlocini bili potrebni a posebno negiranje istih, to je vec drugi par cipela necije moralne vertikale.
Bili su vecina i uzimali glavne pozicije u svemu godinama, otuda i taj paradoks. Pravno/historijski gledano, nisu imali pravo da napadaju na medjunarodno priznatu drzavu i imali smo pravo da napravimo referendum jer je Jugoslavija samo jedna tacka u historiji. Ali, generalno gledano, takva je oduvijek bila borba za moc. Ko je jaci taj gleda da satire.
Ali 35% gradjana BiH nije htjelo tu nezavisnost, i ok mi se odvajamo od Yuge oni prave RS i odvajaju se od Bosne, njima je najbolnije sto su ostali u drzavi BiH, moras to artikulisati. I to pod pritiskom, jer je mogla pasti i RS i desiti im se sto se desilo u Hrv, pa su onda samo potpisali sa misljenjem da ce kasnije to rijesavati.
Ne pita niko ništa ove što izgube.

Većina odluči i ti se rezultati priznaju.

Nije ni haman pola Britanije bilo za Brexit, ali vecina odlučila da se izlazi iz EU i tako je i bilo ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2023, 22:54

Jeste burazeru da to u BiH nije mnogo komplexnije. Oni sto su glasali protiv Brexita nisu pravili nikakve republike. Na kraju krajeva tu se radi o jednom narodu jel

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 26 feb 2023, 23:24

matanisunje je napisao/la:
26 feb 2023, 20:53
evo kada se Ermira "karala" sa Džaferijem
Nema gadnijeg jezika od Albanskog :damn:
100% sportski i krajnje opušten potpis

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 feb 2023, 23:27

alemsa je napisao/la:
26 feb 2023, 22:54
Jeste burazeru da to u BiH nije mnogo komplexnije. Oni sto su glasali protiv Brexita nisu pravili nikakve republike. Na kraju krajeva tu se radi o jednom narodu jel
Nema tu kompleksno ili ne, kad se referendum provodi, šta vecina odluči, ti rezultati se i priznaju.

Što se tiče tvoje poveznice referenduma i pravljenja republika, u Hrvatskoj nije bilo referenduma, pa su Srbi bili osnovali Republiku Srpsku krajinu.

Pravljenje republika je bio pokušaj izjednačavanja otcjepljenja nekadašnjih republika (koje su po ustavu, nakon referenduma na to imale pravo) i novokomponovanih "republika" koje su pravljene na terotorijama koje su nasilno oduzete.

I sad imaš silovanje nas u zdrav mozak od strane ovih iz RS-a, jer se u svemu proglašavaju republikom, a naziv im je "BH entitet Republika srpska. Znači nisu nikakva republika kako se predstavljaju, ali kontaju ako milion puta kažu republika da će to i postati...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2023, 23:34

kraljttbvb je napisao/la:
26 feb 2023, 23:27
alemsa je napisao/la:
Nema tu kompleksno ili ne, kad se referendum provodi, šta vecina odluči, ti rezultati se i priznaju.

Što se tiče tvoje poveznice referenduma i pravljenja republika, u Hrvatskoj nije bilo referenduma, pa su Srbi bili osnovali Republiku Srpsku krajinu.

Pravljenje republika je bio pokušaj izjednačavanja otcjepljenja nekadašnjih republika (koje su po ustavu, nakon referenduma na to imale pravo) i novokomponovanih "republika" koje su pravljene na terotorijama koje su nasilno oduzete.

I sad imaš silovanje nas u zdrav mozak od strane ovih iz RS-a, jer se u svemu proglašavaju republikom, a naziv im je "BH entitet Republika srpska. Znači nisu nikakva republika kako se predstavljaju, ali kontaju ako milion puta kažu republika da će to i postati...
Jeste ali oni nisu uopste izasli na referendum nego su ga bojkotovali.

Valjda kad su Hrvati proglasili nezavisnost?

Slicna situacija ti je u Nigeriji, mozda jedina drzava koja ima maltene istu situaciju, gdje su vecina Muslimani (Hausa) koji zele jedinstvenu drzavu a Yoruba i Igbo narodi Nigerije ne zele uopste da budu u istoj.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 26 feb 2023, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 feb 2023, 23:41

alemsa je napisao/la:
26 feb 2023, 23:34
kraljttbvb je napisao/la:
26 feb 2023, 23:27
alemsa je napisao/la:

Jeste ali oni nisu uopste izasli na referendum nego su ga bojkotovali.
Valjda kad su Hrvati proglasili nezavisnost.

Slicna situacija ti je u Nigeriji, mozda jedina drzava koja ima maltene istu situaciju, gdje su vecina Muslimani koji zele jedinstvenu drzavu a Yoruba i Igbo narodi Nigerije ne zele uopste da budu u istoj.
I ja tako jednom, dok sam studirao, nisam izašao na ispit (možda je ispalo da sam ga bojkotovao) i naravno pao.
Tako i Srbi, nisu izašli na referendum, većina jeste i to je to.

Tadašnja mislim Evropska komisija je postavila uslov da 50% punoljetnih građana mora da zaokruži DA za nezavisnost i tako je i bilo.

Naravno rezultati priznati, mi kao država priznati, primljeni u UN i to je to.

To što se ovima iz RS-a i ovima iz Nigerije ne zivi gdje su trenutno, nisam im ja kriv. Imaju izbor da idu gdje misle da im je bolje.

I ja bih volio da živim negdje gdje je vazda 25-30 stepeni, ali ne živim, nego sam ovdje gdje trenutno pada snijeg...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 26 feb 2023, 23:50

U pravu si i desio se rat, kao sto sam rekao nismo smo se mogli dogovoriti, oni bili protiv nezavisnosti, mi za i ufatili se za vratove i to je to.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 feb 2023, 00:37

Nismo se uhvatili za vratove nego je izvršena agresija na Bosnu i Hercegovinu.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 feb 2023, 00:47

jasmin10 je napisao/la:
27 feb 2023, 00:37
Nismo se uhvatili za vratove nego je izvršena agresija na Bosnu i Hercegovinu.
To je toliko komplexno podrucje da se moze reci da se desilo oboje istovremeno, gradjanski rat u smislu da su gradjani BiH bili u sukobu jedni s drugim i trecim, (jer barem 85% pripadnika VRS su bili Bosanski Srbi) a agresija jer im je Yuga dala oruzje, slala dobrovoljce, i poduprjela u svakom smislu.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 27 feb 2023, 00:55

Mene je Aleme stid sta ti pricas
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 feb 2023, 01:03

harden je napisao/la:
27 feb 2023, 00:55
Mene je Aleme stid sta ti pricas
Posteno, samo mi navedi sta je pogresno.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 27 feb 2023, 01:31, ukupno mijenjano 2 puta.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 27 feb 2023, 01:29

Aleme, ne može biti gradjanski rat ako je susjedna država presudjeni agresor. A uz tu presudjenu državu je bila uključena još jedna, još krvoločnija
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 feb 2023, 01:35

BosniaBoston je napisao/la:
27 feb 2023, 01:29
Aleme, ne može biti gradjanski rat ako je susjedna država presudjeni agresor. A uz tu presudjenu državu je bila uključena još jedna, još krvoločnija
Ok, razlicita misljenja cine sliku kompletnijom. Ne kazem da nisi u pravu, gradjnaski rat je samo u smislu da su narodi jednog podrucja bili u sukobu jedni s drugom. Apsolutno nista vise, naravno da utice vise faktora, na kraju krajeva mislim isto da je bila agresija, no istovremeno ne bi zamjerio nekom Kinezu koji se bavi tom tematikom koji bi pomislio na ovo prvo iz navedenog razloga (sto mi se i desavalo). Ja da sam zivio u tom dobu i da sam imo 30 godina recimo, onaj govor Karadzica (gdje govori da ce Muslimanski narod mozda nestati), bi svatio kao ok mi ako raspisemo nezavisnost bit cemo napadnuti, ti bi mozda svatio drugacije, da mlati mrzanu slamu

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 27 feb 2023, 02:00

Sve vise i vise sam ubijedjen da je ovaj Alem cetalj. Moram mu pitat punca jel obrezan. Covjek kao da je odrastao na Seseljovim knjigama.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 27 feb 2023, 02:12

Vrijedno trajnog bana realno. :wtf:
@igrajlopte 🐦

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 feb 2023, 02:20

AshburtonG je napisao/la:
27 feb 2023, 02:00
Sve vise i vise sam ubijedjen da je ovaj Alem cetalj. Moram mu pitat punca jel obrezan. Covjek kao da je odrastao na Seseljovim knjigama.
Seselj je najbolji student prava Yuge ikad, sa 25 godina je bio profesor, na stranu njegovo cetinstvo i sto je poludio od pameti. Ne znam stvarno gdje sam rekao nesto nesto pogresno osim cinjenica da nezavisnost BiH nije mogla proci bez sukoba to je i Alija rekao, ne znam jel i on cetalj.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 27 feb 2023, 02:26

Druze, jesi li ti normalan? Bog te ne yebo, upravo si izjavio da se na teritoriji BiH vodio gradjanski rat. U to cak ni oni najokorjeliji stovaoci kokardi ne vjeruju. Procitaj prvo definicije pojmova kojima baratas, pa onda napisi. Je li i u Ukrajini trenutno gradjanski rat? :puke: :puke:

Obavezno se javi kad dodjes u Banovice sljedeci put i pripremi pjesmu od Hakale :"Da me nose na tabutu" Texas Edition, kad ispricam puncu tvoje stavove.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 27 feb 2023, 02:27

Ne znam što vas to iznenađuje od alema, nije mu prvi put, da se podsjetimo.
alemsa je napisao/la:
03 dec 2022, 04:22
Ne znam zasto se ste toliko kivni na Srbe osim 90ih i sad. Doduse i ja sam bio negdje do 25 godine, jer sam sluso price kako su ovo ono (nek su ispali da se razumijemo, nikad nisam navijao za njih niti bi), ali sam htio da razumijem zasto je sve to tako pa sam istrazivao. Evo uzimite sastave kad su vam klubovi za koje navijate osnovani ( Zeljo, Sarajevo, Sloboda, Velez), i vidjet ce te da su sve bili Srbi. Musliman nije zaigrao za Zelju do 1928e (i otac i dedo su mi navijali za Zelju), tek 1933e su bila 2 Muslimana. Bosanski Muslimani nisu postali vecina u Bosni do 1970ih, to su sve Srbi gradili, i onda smo dosli 90ih da im oduzmemo sve sto su gradili, zato su i bili toliko kivni. Tezak je to koncept za prihvatiti ali to vam je tako. Neko je morao platiti sve te racune (ako vjerujete u karmu), moja familija i ja smo mnogo propatili u tom ratu, ali kad vidim svoje stablo, oba pradeda su bili u ustasama u ww2, a od oca dajdja bio poznati koljac cetnika, pa je moj otac ni kriv ni duzan platio za to sve #karma.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 27 feb 2023, 02:30

AshburtonG je napisao/la:
27 feb 2023, 02:26
Druze, jesi li ti normalan? Bog te ne yebo, upravo si izjavio da se na teritoriji BiH vodio gradjanski rat. U to cak ni oni najokorjeliji stovaoci kokardi ne vjeruju. Procitaj prvo definicije pojmova kojima baratas, pa onda napisi. Je li i u Ukrajini trenutno gradjanski rat? :puke: :puke:

Obavezno se javi kad dodjes u Banovice sljedeci put i pripremi pjesmu od Hakale :"Da me nose na tabutu" Texas Edition, kad ispricam puncu tvoje stavove.
Gdje sam napisao da se vodio gradjnaski rat? To je tvoje tumacenje na koje ja ne mogu uticati. Rekao sam iz ugla/smisla da su narodi jednog podrucja bili u sukobu. Pitaj strance (eto Svabu posto si tamo) sta misle u raspadu Yuge, rece ti da su se medjusobno porokali.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 27 feb 2023, 02:45

Ti si stvarno idiot.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.