Ne pita niko ništa ove što izgube.alemsa je napisao/la: ↑26 feb 2023, 22:31Ali 35% gradjana BiH nije htjelo tu nezavisnost, i ok mi se odvajamo od Yuge oni prave RS i odvajaju se od Bosne, njima je najbolnije sto su ostali u drzavi BiH, moras to artikulisati. I to pod pritiskom, jer je mogla pasti i RS i desiti im se sto se desilo u Hrv, pa su onda samo potpisali sa misljenjem da ce kasnije to rijesavati.RacioEmocionalan je napisao/la: ↑26 feb 2023, 22:20Bili su vecina i uzimali glavne pozicije u svemu godinama, otuda i taj paradoks. Pravno/historijski gledano, nisu imali pravo da napadaju na medjunarodno priznatu drzavu i imali smo pravo da napravimo referendum jer je Jugoslavija samo jedna tacka u historiji. Ali, generalno gledano, takva je oduvijek bila borba za moc. Ko je jaci taj gleda da satire.alemsa je napisao/la: ↑26 feb 2023, 20:51Ustav iz 73e cini mi se, kad smo dobili da se izjasnjavamo kao Muslimani, tad je mjenjan ustav, pogledaj, mrsko mi. Srbi nakon ww2 nisu uopste htjeli da postoje republike/federativne jedinice, iz razloga sto je NDH pod Hitlerom proglasila nezavisnost mimo njihove volje, ali su ipak komunisti rekli da moraju postojati radi lakse kontrole, pa su im dali garanciju kao konstutivni narod da niko ne moze mjenjati njihova prava, drzavni status mimo njihove volje, pa su pristali. U SLO nije bilo rata, 5 dana, vise povlacenje JNA pa su se tu zakacili oko kasarne sta je vec bilo. A sta nismo se mogli dogovoriti potukli se i eto, nismo jedini na svijetu sto se tako desilo, nisu zlocini bili potrebni a posebno negiranje istih, to je vec drugi par cipela necije moralne vertikale.
Većina odluči i ti se rezultati priznaju.
Nije ni haman pola Britanije bilo za Brexit, ali vecina odlučila da se izlazi iz EU i tako je i bilo