Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Blejzer10
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Blejzer10 » 01 mar 2023, 14:11

baboedindzeko09 je napisao/la:
01 mar 2023, 14:03
Blejzer10 je napisao/la:
01 mar 2023, 13:50
Doslovno si postavio primjere koji idu meni u prilog, a ne tebi, ne znam jel kontaš to?

To što u odnosu na srpske i hrvatske portale klix djeluje objektivnije ne bi trebalo biti mjerilo, jer njihovi portali nisu nikakvo mjerilo za nacionalizam.
Oni ne moraju živjeti jedni s drugima. Mi moramo, htjeli ne htjeli
Znači po tvojoj logici, treba da se sagnemo te da njihove bljuvotine, skandalozne izjave i postupke okarakterišemo kao "OK, nema veze, nek je suživota" i da ignorišemo radi "relaksacije odnosa", a da poneki čin koji se desi jednom u dvije godine od strane Bošnjaka oštro osuđujemo, da ih razapnemo na stub srama iako smo većinsko stanovništvo u ovoj zemlji i činjenica je da smo MI JEDINI u državi koji smo spremni na SUŽIVOT čak i poslije svega.
Pobjegao si od originalne teme jer nemaš više argumenata.

Pričamo o klixu. Odgovori mi zašto nijedna vijest za taj sukob na Ilidži nije okarakterisana u naslovu kao sramotno i skandalozno. Ili zašto je pišanje po džamiji skandalozno a obijanje crkvi za Božić nije. Ko povlači granicu šta je šta? Jer kad skontaš da je to jako subjektivna linija, onda ćeš skontat da nije pametno klixu da je povlači.

Ili evo bolje, nađi mi jednu vijest s bošnjačke strane ka srbima/hrvatima da je okarakterisana kao sramotna/skandalozna. Ja je još nisam vidio, ali neću isključiti opciju da ne postoji i da me mašila.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 01 mar 2023, 14:16

Ljudi nedavno objavili vijest o cetniku koji ima 50 pratilaca na Facebooku. Al zato dole 300 komentara.

To sto su najposjeceniji portal kurca znaci. Inace drzava puna akademika pa to neko mjerilo.

Nije vise ni stvar sto su skliznuli u senzacionalizam i za par godina ce biti u rangu srpskih tabloida. Da barem oko nekih stvari angazuju strucnjake, vec njima politicke kolumne pisu njihovi novinari koji nemaju smisla za takve tekstove. Ono je uzasno.

matanisunje
Kontakt:

Post Postao/la matanisunje » 01 mar 2023, 14:21

još samo da objave o tome gdje je i šta rade Sonja Kovač, Severina, Milica Pavlović i ostale na ovom portalu, pa show bi bio

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 01 mar 2023, 14:24

Dobar je Klix, vjerovatno najbolji portal u BiH
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 01 mar 2023, 14:28

Blejzer10 je napisao/la:
01 mar 2023, 14:11
Pričamo o klixu. Odgovori mi zašto nijedna vijest za taj sukob na Ilidži nije okarakterisana u naslovu kao sramotno i skandalozno. Ili zašto je pišanje po džamiji skandalozno a obijanje crkvi za Božić nije. Ko povlači granicu šta je šta? Jer kad skontaš da je to jako subjektivna linija, onda ćeš skontat da nije pametno klixu da je povlači.

Ili evo bolje, nađi mi jednu vijest s bošnjačke strane ka srbima/hrvatima da je okarakterisana kao sramotna/skandalozna. Ja je još nisam vidio, ali neću isključiti opciju da ne postoji i da me mašila.
Prvobitna vijest (prvi članak) nije moglo biti okarakterisano kao skandalozno ili sramotno jer se uopšte nije znalo o čemu je riječ. Oni recimo okarakterišu to kao skandalozno i sramotno, a npr. šta ako su učesnici prvi napali grupicu ljudi koja je uzvratila, pa nakon toga došlo do uboda nožem?

Nakon što je utvrđeno šta je bilo, napisano je 10 članaka o tome kako to nije u redu, kako Sarajevo nije takvo i sl.

Pronađi članak o bušenju guma autu sa srpskim tablicama u Sarajevu, pa pročitaj dobro NASLOV, i TEKST u istom, koliko se osuđuje, koliko je SRAMOTNO i koliko Sarajevo nije takav grad. Eto ti jedna vijest ovako iz glave, napamet.

Uriniranje po vjerskoj ustanovi je skandalozno i sramotno jer za istu ima i video, što jasno u startu dokazuje šta su radili, pa je i sam taj čin sramotan i skandalozan.
Kajzer10 je napisao/la:
01 mar 2023, 14:16
Ljudi nedavno objavili vijest o cetniku koji ima 50 pratilaca na Facebooku. Al zato dole 300 komentara.

To sto su najposjeceniji portal kurca znaci. Inace drzava puna akademika pa to neko mjerilo.
Zašto ne bi objavili, osobe poput one ne trebaju uopšte da hodaju slobodno ulicama naše države, poruke koje su pisane na istoj su zaista sramotne i ljudi su samo pozvali na to da MUP radi svoj posao u hapšenju i procesuiranju istog.

Kako ne znači, otvori evo ti informativni portal i piši svoje kolumne, znaš kad ćeš imati 10% mjesečnih posjetilaca kao oni? Nikad. Ljudi imaju godine i godine uspjeha iza sebe, cijenjeni su, ažurni, što sam i već spominjao u prethodnim postovima.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 01 mar 2023, 14:43

Znaci svaki slican profil zasluzuje medijski prostor? Ako ti je cilj objavom uticati da se te stvari zaustave, onda je ono sto je klix uradio pojam kontraproduktivnosti ili sto bi se u narodu reklo - pišanje uz vjetar.

Evo poslat cu im ja jos 50 slicnih profila, za dzaba. I to onih sto imaju pedeset puta vise pratilaca od onog, a sto je samim tim i drustveno 50x opasnije.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 01 mar 2023, 14:46

01 mar 2023, 14:28
Prvobitna vijest (prvi članak) nije moglo biti okarakterisano kao skandalozno ili sramotno jer se uopšte nije znalo o čemu je riječ. Oni recimo okarakterišu to kao skandalozno i sramotno, a npr. šta ako su učesnici prvi napali grupicu ljudi koja je uzvratila, pa nakon toga došlo do uboda nožem?

Nakon što je utvrđeno šta je bilo, napisano je 10 članaka o tome kako to nije u redu, kako Sarajevo nije takvo i sl.

Pronađi članak o bušenju guma autu sa srpskim tablicama u Sarajevu, pa pročitaj dobro NASLOV, i TEKST u istom, koliko se osuđuje, koliko je SRAMOTNO i koliko Sarajevo nije takav grad. Eto ti jedna vijest ovako iz glave, napamet.

Uriniranje po vjerskoj ustanovi je skandalozno i sramotno jer za istu ima i video, što jasno u startu dokazuje šta su radili, pa je i sam taj čin sramotan i skandalozan.
Vidim da nisi dorastao ozbiljnim diskusijama tako da ti ne planiram više odgovarati. Nisi u stanju odgovoriti na pitanja koja ti postavljam nego sam sebi odgovaraš na pitanja koja sam sebi postavljaš. Treći post zaredom.

inače evo ti vijest za gume
slika
Ništa nije skandalozno.
To što će gurnuti neku osudu u peti paragraf nije bitno kad će peti paragraf će pročitati svaka peta osoba, a naslov će pročitati svi

edit: sad vidim da su na drugu vijest dodali sramno ponašanje, ukor haman, alal vera :bow:
Bar znam da je sad kriterij 2x da se nešto mora uraditi da se dobije karakterizacija
slika

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 01 mar 2023, 15:01

Klix odavno postao klasicno propagandno glasilo zelenog hamelja. Jos malo pa ce i AvAva stic.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 01 mar 2023, 15:13

admin trlja ruke kako nas je uspješno preusmjerio s ss.ba na klix

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 01 mar 2023, 15:14

01 mar 2023, 13:59
bombaysaphire je napisao/la:
01 mar 2023, 13:51
Pa kako su godina puštali komentare na kojima su pisane najgore i najodvratnije uvrede što čovjek / bot može napisati ?
Koja god da je bila vijest imao si spremne njihove botove da pišu balije , četnici , ustaše ...

Kome odgovara da država nazaduje i da je veća mržnja sada , nego poslije završetka agresije ?

Kako da je svaki drugi dan Dodik na "naslovnoj" strani ? Kad god je bio neki SDA lopovluk , umjesto da to bude udarna vijest oni Dodika stave :lol:

Sjećaš li se ovog slučaja ?
slika
slika

Samo da te podsjetim da je kraju priznao da je on to uradio .
Ne čitam smeće od kliksa odnosno SDA poltronski portal sad će 3 godine , za mene ostaju najveće novinarsko smeće ikada , u rangu Infomera .
Pa kako su godina puštali komentare na kojima su pisane najgore i najodvratnije uvrede što čovjek / bot može napisati ?
Koja god da je bila vijest imao si spremne njihove botove da pišu balije , četnici , ustaše ...

Kome odgovara da država nazaduje i da je veća mržnja sada , nego poslije završetka agresije ?
Ovo apsolutno nije istina, svakodnevno se brišu komentari i banuju korisnici koji pozivaju na bilo koji vid nacionalizma, imali 10000 lajkova ili 10000 dislajkova.
Ovo ćeš ipak morati pitati druga dva naroda, s obzirom da su oni pokretači mržnje u našoj zemlji. Mi smo najtolerantniji narod u istoj, te ovdje ima suživota ondje gdje su Bošnjaci većinsko stanovništvo.
Kako da je svaki drugi dan Dodik na "naslovnoj" strani ? Kad god je bio neki SDA lopovluk , umjesto da to bude udarna vijest oni Dodika stave :lol:
I ovo je također laž, Dodik je na naslovnoj svaki dan zbog svojih skandaloznih izjava, negiranja genocida, lopovluka i svega što ide uz to. Dakle, ako neko jasno negira genocid i piša se po našim žrtvama, oni ne treba to da prenesu jer eto Bošnjaci su lopovi?

Oni su PRVI koji su otkrili SDA za najveći poslijeratni lopovluk oko nabavke respiratora, izgleda da si to zaboravio? Prvi su koji su također ukazali na izborne nepravilnosti i krađe u režiji istih, kao i u režiji Dodika. Ima još milion primjera, dovoljno je da ukucaš #sda na tražilici pa ćeš i sam naći koliko su puta više negativno, nego pozitivno pisali o istima, što je i razumljivo naravno.
Samo da te podsjetim da je kraju priznao da je on to uradio .
Ne čitam smeće od kliksa odnosno SDA poltronski portal sad će 3 godine , za mene ostaju najveće novinarsko smeće ikada , u rangu Infomera .
Ja nigdje na internetu nisam našao informaciju da je KLIX ovo uradio, jer je ovo teška optužba i akteri istih bi završili u ZATVORU.
Za tebe su najveće novinarsko smeće ikada, što poštujem jer je tvoje mišljenje, ali SUBJEKTIVNO. Činjenica je da su najposjećeniji portal u državi.
Ja dok sam čitao komentari se nisu brisali , to znaš i sam .

Onaj primjer je savršen za propagandu , stranka platila debilu , debil odradio svoje i smeće od kliksa nije sačekalo da se bilo šta provjeri nego odmah uznemirujuće naslove , ide ogromna naslovna strana , botovi u komentarima odrade svoje i gotovo .
Nisu čekali jer su saučesnici , naravno da i njima stranka plaća .

To što se kasnije ispostavilo da je taj debil odgovorni je nebitno , jer šteta je već učinjena .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 01 mar 2023, 15:23

:rol:
Don't believe the hype.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 01 mar 2023, 15:56

kraljttbvb je napisao/la:
01 mar 2023, 13:22
Ali kraljevi kritikuju što ovi na ss.bapostavljaju (polu) gole žene :rol:

Ako vam ne odgovara da neko zarađuje od gujca i sisa, napravite sami sportski sajt i dzaba radite, niko vam ne brani :salut:
Vidjeti temu "ljepotice", mislim da ce onda sasvim jasno biti zbog cega oni to rade. :rol:

Convicts
Kontakt:

Post Postao/la Convicts » 01 mar 2023, 16:47

Hoće li se vratiti Sport Klub na BH Telecom?
Šta zna hrđa kako se kalio Čelik.

Ado1922

Post Postao/la Ado1922 » 01 mar 2023, 16:48

Convicts je napisao/la:
01 mar 2023, 16:47
Hoće li se vratiti Sport Klub na BH Telecom?
Šanse za to su jednake šansama da će Telemach vratiti Arene.
Skoro nikakve.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."

Eros
Kontakt:

Post Postao/la Eros » 01 mar 2023, 16:48

Robust je napisao/la:
01 mar 2023, 13:57

gdje si budalice znaci vratio si se na forum nakon one blamaze sa novim nickom :zviz:
Udarim te po celu dickom :yawn:
Eros has degenerated; he began by introducing order and harmony, and now he brings back chaos.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 01 mar 2023, 16:49

kraljttbvb je napisao/la:
01 mar 2023, 13:22
Ali kraljevi kritikuju što ovi na ss.bapostavljaju (polu) gole žene :rol:

Ako vam ne odgovara da neko zarađuje od gujca i sisa, napravite sami sportski sajt i dzaba radite, niko vam ne brani :salut:
Ti sto kritikuju prvi otvaraju te naslove.

A uspjeh onlyfansa je najbolje pokazao pacenicku jadnu stranu muskog roda. Jbg.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 01 mar 2023, 16:57

Al' koja laž da SS objavljuje clanke koji nemaju veze sa sportom. Bukvalno svaki članak, od Ivane, preko Wande do Dilette, tehnički ima veze sa sportom. Nisu nikad objavili ništa da nema bar 1% veze sa sportom.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 01 mar 2023, 18:25

LCC ne zarađuju na avionskim kartama nego na alternativnim prihodima (ancillary revenue). U 2019. kompanija su imale ove prihode na razni 110 milijardi USD, dok su ovi prihodi 2022. bili 102,8 milijardi USD. Ogroman dio te brojke napravili su LCC. USB3 (American, Delta i United) su imale ovaj prihod od 5,5 milijardi USD u 2021, no samo Ryanair je imao prihod od 2,3 milijardi USD (2,2 milijardi EUR). Ryanair čak 45% svojih prihoda dobiva po ovoj osnovi, dok Wizz Air po ovoj osnovi dobiva 56%.

Stoga LCC drže cijene karata vrlo nisko sve do prodaje većine aviona kada cijena karte ekstremno raste. No, ako je popunjenost aviona niska LCC će prodati avion i po cijeni karte od 19, 9 ili čak 5 EUR, jer njemu je bitno imati popunjenost od preko 90%, kod nekih kao kod Ryanaira i 95% kako bi mogli prodati što više mjesta u avionu, te putnicima prodati što više toga i povisiti ancillary revenue.

LCC pritom smanjuju troškove na samo jednom tipu aviona, na dodatnoj dnevnoj rotaciji koju uspijevaju napraviti jer nemaju konektiranih letova, na letenju bez carga radi čega imaju boravak u zračnoj luci samo 25 minuta, na sardina konfiguraciji kabine (dodatna sjedala na istom avionu), ekstremno visokom load faktoru koji se ostvaruje bez obzira na cijenu karte pa bila ona samo 5 EUR, na letenju za tercijarne aerodrome udaljene i preko 100 km od gradova, na tome da nisu članovi međunarodnih asocijacija i time ne plaćaju članarine, na uštedama u plaćama radnika tako da ih drže zaposlenima u radničkim oazama dok kapetani imaju vlastita poduzeća na egzotičnim otocima, na nabavi ogromne količine (i preko 200) aviona odjednom uz ogromne popuste…
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 01 mar 2023, 19:10

akisarajevo92 je napisao/la:
01 mar 2023, 15:23

:rol:
Benjamina je najjaca osoba u cijeloj drzavi. :bow:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 mar 2023, 19:36

klixagram je i sadrzajem skreno, ono osjetno su se bacili u zutilo, skandal, influeserstvo, tenzije... svaki drugi clanak je neki slucaj sa instagrama... jbg, kao i na ovom portalu, klik je para, to je meni ok, ako hocu sadrzaj platit cu nyt, wsj... 30 kermi i udri.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: chelsea358, Giuseppe1, sarajevskiMarlboro, sirBobbyMoore i 8 gostiju.