Pogba je napisao/la: ↑12 mar 2023, 11:54
Voland je napisao/la: ↑12 mar 2023, 11:35
Bit će teška utakmica za gledati s tim sastavom. Nema ni Kostića, ni Di Marije, ni Chiese. Ne znam kako će lopta doći do Sampdorijinih 16 metara. Nadat se da ovi mladići odigraju dobro i donesu nam pobjedu. Vrijeme da i Vlahović izađe iz bunara
Ne možeš izaci iz bunara u ovom timu koji vise vremena provede na svojoj polovici iza lopte (u najboljem slucaju sterilno kruzis 40 m oko gola beskonacnim horizontalnim pasovima) a klasična si devetka koja zivi od lopti unutra. Haaland bi imao iste probleme, to sa sigurnošću tvrdim.
Moze on dati neki gol, ali dok je ovakav mentalitet i taktička opsesija bude ispred karakteristika igrača neće biti pomaka.
Imaš napadača koji se trosi sam na 2-3 stopera okrenut ledjima, a ta opsesija se očituje i kroz druge igrače; trosenje Chiese nazad gdje treba uzimati neke sprintove od 50 metara, minutaže Illinga koji je u očima Allegria loš defanzivno pa zato i malo igra, itd.
Jasno mi je sve, igra u sistemu koji mu ne odgovara. Ali ako si klasa, to ćeš pokazati. Izmislit ćeš gol. Nećeš zabiti 30-40 golova (kao što bi u napadački orijentisanom klubu), ali bi 20-25 trebao. Mislim da je problem i u njemu samom. Lik je frustriran i to pokazuje na terenu. Imaš cijeli vikend da se pripremaš, pa odigraj tih 90 minuta bar maksimalno koncentriran i fokusiran, a mlataranje rukama zaboravi. Ima li on ikakvog uticaja na treningu, razgovara li a Allegrijem, saigračima. Ne razumijem da igrač plaćen toliko se ne pita ništa. Ne znam, mnogo se prebacuje sve na Allegrija, ali i igrači trebaju da se trgnu iz letargije. Evo Di Marija igra fantastično, ali se sve prebacuje na individualnu kvalitetu. Gdje je Vlahovićeva individualna kvaliteta i zašto je ne pokazuje u dosta situacija kad bi trebao? Poredi se i sa Hallandom, ali taj isti Halland često ima također malo dodira s loptom, i često zabije samo zato što je na pravom mjestu, tu je da pokupi kakav odbijanac, postavi nogu. Vlahović bude u 16 metara, ali rijetko na pravom mjestu. Jednostavno ga ne ide.
Da se razumijemo, nipošto nisam za njegovu prodaju, po meni je on i dalje top materijal za klasu, i smatram da ga treba zadržati po svaku cijenu, jer klasni CF-ovi su rijetki trenutno. Ali se treba trgnuti, i kao što ADP kaže, šutirati češće, kad god se stvori prilika.