FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
80
35%

Ukupno glasova: 227

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2023, 00:04

pitara je napisao/la:
12 mar 2023, 23:24
Igrači su najmanji problem, problem je što mi nemamo igru konstruisanu za igrače kakve imamo. Igramo isti fudbal kao npr Željo ali je razlika što oni imaju takve igrače da ne mogu ništa drugo ni igrati, imaju jablana Krpića koji je dobar u skok igri, imaju Štilića koji je taj kreativac i onda ove duge lopte na špica funkcionišu jer ih isti može spustiti kreativnom veznjaka koji otvara krila, a koji iza sebe ima dva zadnja vezna koji su defanzivno solidni da mogu da ga krpe kad ostane naprijed. Kod nas su igrači takvog tipa da mi ne bi smjeli ni pomisliti na dugu loptu, prvo jer nemamo nikoga da to pokupi, drugo jer gušimo igrače koje imamo a većina ih je najbolja sa loptom u nogama, mi bi trebali igru zasnivati na protoku lopte kroz sredinu gdje bi Avramovski/Vrančić kroz neku uigranu akciju i duple pasove sa krilima otvarali dodatan prostor njima a Renan čekao na povratnoj kad ih udvoje.
Nemamo mi nikakve taktike, već nam se igra zasniva na individualnom kvalitetu igrača, pobjeda u Širokom je splet okolnosti, to što su bili osakaćeni povredama, pa i što je utakmica tekla u našem smjeru, da Hamza nije zabio ono u 5toj minuti ja sam uvjeren da bi ostalo 0-0.
U dobrom sistemu i loši igrači budu korisni, Tomašević, Džafić, Varešanović i slični antifudbaleri bi uklopljeni u dobar sistem iskoristili neke prednosti koje imaju pa bi izgledali dobro, to je onaj sindrom ko god ode u Zrinjski proigra, niko ne proigra već ih ljudi ubace u sistem i izgledaju dobro jer sistem funkcioniše. Nema Zrinjski ni blizu kvalitetne igrače kao mi, ali ljudi rade kako treba i to je jedina razlika, oni sa našom ekipom ili mi sa njihovim sistemom rada bi igrali ligu prvaka do sada

Tako je pitara. Ne mozemo 11 maradona imati na terenu.
Sistem izbaci pojedinca. Mi ne koristimo igrace kako treba i zato izgledaju ko panjevi.
Uzasna nepostavka i zamisao igre.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 13 mar 2023, 00:07

bordobijeli je napisao/la:
12 mar 2023, 23:38
pitara je napisao/la:
Igrači su najmanji problem, problem je što mi nemamo igru konstruisanu za igrače kakve imamo. Igramo isti fudbal kao npr Željo ali je razlika što oni imaju takve igrače da ne mogu ništa drugo ni igrati, imaju jablana Krpića koji je dobar u skok igri, imaju Štilića koji je taj kreativac i onda ove duge lopte na špica funkcionišu jer ih isti može spustiti kreativnom veznjaka koji otvara krila, a koji iza sebe ima dva zadnja vezna koji su defanzivno solidni da mogu da ga krpe kad ostane naprijed. Kod nas su igrači takvog tipa da mi ne bi smjeli ni pomisliti na dugu loptu, prvo jer nemamo nikoga da to pokupi, drugo jer gušimo igrače koje imamo a većina ih je najbolja sa loptom u nogama, mi bi trebali igru zasnivati na protoku lopte kroz sredinu gdje bi Avramovski/Vrančić kroz neku uigranu akciju i duple pasove sa krilima otvarali dodatan prostor njima a Renan čekao na povratnoj kad ih udvoje.
Nemamo mi nikakve taktike, već nam se igra zasniva na individualnom kvalitetu igrača, pobjeda u Širokom je splet okolnosti, to što su bili osakaćeni povredama, pa i što je utakmica tekla u našem smjeru, da Hamza nije zabio ono u 5toj minuti ja sam uvjeren da bi ostalo 0-0.
U dobrom sistemu i loši igrači budu korisni, Tomašević, Džafić, Varešanović i slični antifudbaleri bi uklopljeni u dobar sistem iskoristili neke prednosti koje imaju pa bi izgledali dobro, to je onaj sindrom ko god ode u Zrinjski proigra, niko ne proigra već ih ljudi ubace u sistem i izgledaju dobro jer sistem funkcioniše. Nema Zrinjski ni blizu kvalitetne igrače kao mi, ali ljudi rade kako treba i to je jedina razlika, oni sa našom ekipom ili mi sa njihovim sistemom rada bi igrali ligu prvaka do sada
Ma Bgm i do igraca je, ne štima kod nas 2 godine ni jedan segment.
Vjerovatno radiš negdje pa možeš povezati, ako ti je šef na poslu loš, nebitno koliko su radnici ispod njega kvalitetni od njegove nesposobnosti svi izgledaju loše tako je i kod nas u klubu slučaj, imamo šefa koji je nesposoban d aizvuče najbolje iz radnika i to je sva priča

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 13 mar 2023, 00:12

H8Z7 je napisao/la:
12 mar 2023, 23:21
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 mar 2023, 22:22
12 mar 2023, 22:16
Sad treba dovesti trenera ima 5 mjeseci da spremi ekipu za narednu sezonu.
Manje od 5 mjeseci, ali dobro, u svakom slučaju imao bi dovoljno vremena kako god okreneš.
Dobiti će ubleha otkaz, već večeras aBd :pray:
Kad nas ujutro dočeka vijest Mirza više nije šef stručnog štaba FK Sarajevo. Kako bi lijepo sedmica počela. :pray:
Ili Mirza Varesanovic se predozirao

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 13 mar 2023, 00:14

Napapijri je napisao/la:
12 mar 2023, 22:34
Pa kako ces i igrati kad je radijus kretanja nasih veznih igraca kao Balasevic na koncertu (sa izuzetkom par igraca kao Djokanovic)?! Lafo svi nasi treneri teze tome da imamo posjed, a svakome se igra zasniva na stoperu koji dugom loptom trazi napadaca, a ovaj ce eventualno spustiti loptu na krilo i onda ponovno cekaj centarsut.

Receno im tako.. to je tzv plan. Xavi i iniesta ce izbaciti 4-5 igraca s dva dupla pasa, krilo ce ostati samo na ivici ofsajda i cekati pas kojeg ce dobiti u prostor jer igrac koji ga cuva je morao izaci pomoci ovima u sredini sto ispadose a i on s njima pa tako nase krilo (kyeremeh koji ne treba sudjelovati u izgradnji igre) vec ceka tu loptu od navedenih xavi i iniesta (kod nas mustafic i avram) da dobije u prostor i doda u sredini renanu, jer je on sam tap in. Tako to mirza zamislja. Moj brate a na kraju je nabiju preko citavog teren a pocnemom dole od golmana igrati izginemo dok je nabijemo a to mozem odmah golman uraditi. Nonsens jedan veliki

Apsolutno neznanje nazalost.. rekli su sta ce uraditi ako ne bude evrope a nece je biti.
Zadnja izmjena: Lobudaraczapamcenje, dana/u 13 mar 2023, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 13 mar 2023, 00:16

Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
13 mar 2023, 00:04
pitara je napisao/la:

Tako je pitara. Ne mozemo 11 maradona imati na terenu.
Sistem izbaci pojedinca. Mi ne koristimo igrace kako treba i zato izgledaju ko panjevi.
Uzasna nepostavka i zamisao igre.
Sa ovim se slazem u potpunosti. Tako da kod nas i oni koji su dobri izgledaju pravo lose, evo npr Martinovic ni kriv ni duzan gurnu je u nasu mrezu a jedan od boljih i borbenijih igraca na terenu svaku utakmicu.
Ziljkic isto tako, igra i bori se al ovu utakmicu je ugusen i nije dobijao loptu.
Sve mi znamo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 mar 2023, 00:18

pitara je napisao/la:
13 mar 2023, 00:07
12 mar 2023, 23:38
pitara je napisao/la:
Ma Bgm i do igraca je, ne štima kod nas 2 godine ni jedan segment.
Vjerovatno radiš negdje pa možeš povezati, ako ti je šef na poslu loš, nebitno koliko su radnici ispod njega kvalitetni od njegove nesposobnosti svi izgledaju loše tako je i kod nas u klubu slučaj, imamo šefa koji je nesposoban d aizvuče najbolje iz radnika i to je sva priča
Samo sto mi mjenjamo šefa svaka 4 mjeseca i pola ekipe i svako malo novi pocetak. Ono sto mene brine je sto smo postali klub koji ima jako negativnu atmosferu i koji je totalno izgubio kompas. Trener je uvijek najveci krivac, tako i Mirza nosi negativu s sobom i treba otici al nece nestati problemi.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 13 mar 2023, 00:35

12 mar 2023, 23:48
Problema je puno al kljucni su trener i SD eno Jakirovic napravio cistku u Rijeci za 2 mjeseca preporodio ekipu, s 9 mjesta došli na 4 poziciju. Od osam utakmica šest pobjeda i po jedan x i poraz. Mi smo utočište za nespremne igrace i koji vise nigdje ne mogu igrati.
Utočište nespremnog igrača, vjerovatno ključna riječ ove "newera" faze. Koje, uzgred, masno plaćamo.

Imamo igrače na tribinama koji su vjerovatno bolji od prve postave Širokog. Ali džaba ti sve...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 13 mar 2023, 00:49

De nemojte bit smješni više sa tom pričom o lošim igračima. Dosadili ste i Bogu i narodu sa tom frazom. Kod nas sve nešto ne valja a ko god odavdje ode, proigra. Sa Velkoskim smo se sprdali čovjek u Makedoniji jedan od najkorisnijih igrača. I milione je primjera da ne nabrajam sad. Može bit da se potrefi sa 3/4 igrača ne snađu se kod nas pa okej, ali na desetine igrača da se to desi znači da je do nas i naše atmosfere.

Zamjenilo se 40 igraca za 3 godine i šta lafo nijedan nije valjao ? Onaj bio loš, ovaj nespreman, onaj glup, ovaj povrijeđen itd. Smješni ste ba više.
Šta ostali imaju sve zdrave, spremne, iskusne igrače ?
Pa Mulalić krpi ekipu evo cijelu sezonu, Štilića regenerišu poslije svake tekme, Santos im zateže sa ugovorom, Hodžić i Krpić van forme totalno, muku muče i sa igračima do 21...
Jusufbegoviću su danas falila dva možda najbolja igrača, Anđušić i Halilović. Blagojević i Pršeš sa blažim povredama igrali. Bogdanović nije branio, ali čovjek sastavio ekipu od onog što ima, izvukao max od svakog igrača i pobjedio te sa nekakvim Mućajem, Elvirom Muminovićem, Domićem i Šukilom. Sve same vedete evropskog fudbala. Barbarić haman pokupio najbolje juniore i sa njima igra i drugi je.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 mar 2023, 00:50

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
12 mar 2023, 23:05
Pantelija je napisao/la:
12 mar 2023, 22:51
:D treba vidjeti kakvom hodzi usput u Visoko svratiti... u ime kluba.

Inace, ova objava za Adilovica, nne znam sto se ubacuje ime Kozića, to je mlad momak koji radi(o) u akademiji, hoce raditi, zna, vrijedan... na kraju, obicni operativac, problemi su vrlo jasni. Na zalost, nastavak ove patnje gledat cu 1400 kilometara dalje, ali Boze moj, kakav je vakat, mozda je i bolje za moje zivce :D
Ode se za Njemačku znači :)
Nek je sretno druže :salut:
Što se tiče Kozlića, to je sasvim ok lik, daleko od problema.
Da, mozda kakva cvajta se uleti :kafa:

Ma mali je top, mislim, moze biti odlican i treba mu dati sansu da radi, uci, edukuje se i postane top u poslu.
Ovo da je ozbiljan klub, danas poslije utakmice bi sjeli i dali bilo kome da vodi klub do kraja sezone
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

cookiech
Kontakt:

Post Postao/la cookiech » 13 mar 2023, 01:04

13 mar 2023, 00:18
Samo sto mi mjenjamo šefa svaka 4 mjeseca i pola ekipe i svako malo novi pocetak. Ono sto mene brine je sto smo postali klub koji ima jako negativnu atmosferu i koji je totalno izgubio kompas. Trener je uvijek najveci krivac, tako i Mirza nosi negativu s sobom i treba otici al nece nestati problemi.
A fakat, kod nas je ili crno ili bijelo nema izmedju, ili je hype do neba ili nas uhvati negativna atmosfera kao da smo zakucani za dno tabele (doduse nismo daleko od toga :mrgreen: ).
Ali znamo svi do cega je, znamo da imamo kvalitetne igrace ali pritisak kod nas je takav da ako kao trener ne znas tacno sta radis i ne znas istrpit taj pritisak ti si donji i bolje je sam da odes kao sto je Dudic. Dzaba ti zelja i volja i trud.
Sve mi znamo.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 13 mar 2023, 01:49

Još jedan nevjerovatan podatak, golmanu Veleža Osmanu Hadžikiću je jucerasnji nastup bio prvi zvanični poslije pauze od preko godine i kusur :facepalm:

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 13 mar 2023, 01:56

cookiech je napisao/la:
13 mar 2023, 01:04
13 mar 2023, 00:18
A fakat, kod nas je ili crno ili bijelo nema izmedju, ili je hype do neba ili nas uhvati negativna atmosfera kao da smo zakucani za dno tabele (doduse nismo daleko od toga :mrgreen: ).
Ali znamo svi do cega je, znamo da imamo kvalitetne igrace ali pritisak kod nas je takav da ako kao trener ne znas tacno sta radis i ne znas istrpit taj pritisak ti si donji i bolje je sam da odes kao sto je Dudic. Dzaba ti zelja i volja i trud.
Ma kakav pritisak, neznanje čisto. Dudić je imao podršku, Vasoski, Vinko, Husref svi su imali podršku jer se nešto vidjelo od njih, naravno do određenog momenta kad je baš bilo očigledno da ne ide dalje. Ima budala koji su **** sve kad smo od Celtica izgubili i koji su negativni čitav život ali ne može se porediti Mirza sa bilo kojim trenerom prije njega. Mirzu od simpatizera Sarajeva podržavaju Dal, Ajla i njegov nestručni štab, svi ostali znaju da bi ga i iz Bambinosa istjerali s noge na nogu.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 mar 2023, 02:27

Lucas je napisao/la:
13 mar 2023, 01:49
Još jedan nevjerovatan podatak, golmanu Veleža Osmanu Hadžikiću je jucerasnji nastup bio prvi zvanični poslije pauze od preko godine i kusur :facepalm:
za velez Hadzikic
za zeljeznicar onaj kepec i mi bez ozbiljnog suta na gol :urnebes: :urnebes:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 13 mar 2023, 06:33

Protiv Sarajeva može komotno i nana neka braniti.
ISTINA ZA VEDRANA!

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 13 mar 2023, 06:41

Lucas je napisao/la:
Hadzikic je ljetos bio blizu Sarajeva. Na kraju ga Dudic nije zelio!

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 13 mar 2023, 06:59

Hazre je napisao/la:
13 mar 2023, 06:41
Lucas je napisao/la:
Hadzikic je ljetos bio blizu Sarajeva. Na kraju ga Dudic nije zelio!
Dudic je udario temelje ovoj katastrofi. Nikad veci debil i imbecil nije bio na klupi Sarajeva a tu je konkurencija jaka.

No,sad nam treba mir u klubu. Pobjeda protiv Posusja je imperativ.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 13 mar 2023, 07:06

Repuh, Obuća, Varešanović, Adilović, Seferović HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Još nisu odstupili? A ne bi ni ja iskreno, redovno a golemo za ništa i bez srkleta.
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 13 mar 2023, 07:06

Samo da se zna da mi nismo napravili nijednu sansu ni osutali na gol protiv sastava Hadzikica-Zvonica-Domica-Mucaja-Cukovica-Sikala odnosno Muftica-Kosorica-Jasarevica-Galica... nema opravdanja ni za trenera ni za igrace ni za koga. 0 golova i suteva opasnih protiv ove dvije strasne ekipe bi bio povod za Davida Moyesa da odmah da otkaz, ali ovaj uhljup ni ne pomislja nego hoce da nas svuce do mjesta za ispadanje iz lige

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 13 mar 2023, 07:27

pitara je napisao/la:
To je to, manje-više Na onoj slici koju sam postavio vidi se Tomašević. Ispred njega se nazire Ziljkić, a sasvim lijevo uz aut-liniju (ne vidi se na slici) je Avramovski leđima okrenut golu i pokušava formirati trokut. Ziljkić dodaje Avramovskom, ovaj je prima i šalje loptu u prazan prostor iza sebe. Tamo, naravno, nema nikog. Avramovski diže glavu i vidi ukopanog Tomaševića. Pokazuje mu rukama gdje je trebao proći, a Nemanja širi ruke, kao nije on kriv. Takvih situacija je bilo 5-6., dok se Ziljkić nije istrošio trčeći i za sebe i za Tomaševića.
Jedinu akciju u kojoj smo prešli centar, izveli su Šerbečić i Mulalić. Dakle, klasično trenersko neznanje. Kad je ušao Renato DalAra, desna strans Veleža je konačno odahnula i markirali su naše srednjake. U jednom momentu je bilo tri igrača na Balti, a niti jedan FKS ni blizu To je primoralo Šerbečića da iznosi loptu, a Veležovci su ga puštali. Ne bi ni tu bilo ni po jada da su ostale linije pratile Besimovo iznošenje. Ovako, on je iznese, Balta se povuče, Martinović ostane, Vrančić ode naprijed, Dalkilic stoji na obodu šesnaesterca, jedini se otvaraju Kyeremeh i Mulalić i ovaj jje prinuđen loptu njima dati i brže bolje se vraćat nazad. Ova dvojica nemaju puno opcija, jer se čitava Veležova igra postavi prema njima, dakle - zavaljeni su. Jedina opcija je proboj po boku i ubacivanje u sredinu. Na jučerašnji nesposobni Velež i to je uspjevalo, ali zbog izlomljenost linija izlaskom Besima naprijed i vraćanjem Balte nazad, statičnošću Dalssona, Radovićevom ulogom osigurača, ogromnom provalijom između Vrančića i dvojca Oliveira-Čataković, mogli smo do sutra igrati ne bi dali gola.
Kad se ide naprijed, onda ne ide pola, ili četvrtina linije naprijed, nego cijela. Istovremeno je prati druga linija, isto cijelom dužinom, odnosno prilazi joj ba 5-7 metara pa se sinhronizovano kreću. Treća isto tako. Onda onaj koji ima loptu raspolaže sa više opcija. Pri gubitku lopte, ne vraćaš se bezglavo nazad, nego pritšćeš protivnika na njegovoj zrećini i ne daš mu da doda loptu, a nekamoli nešto više. Isto tako je i sa pritiskom kad protivnik ima loptu. Velež se juče nudio, a naši puštaju Zvonića i onog drgog da se dodaju unedogled, a onda ka Avram i Oliveira kao krenu na njih, izlazi zadnji vezni, kupi loptu i bez problema je prenosi, jer između naše sredine i napada je kanjon od 30 metara. Ogledni primjer Mirzinog neznanja. Nedisciplina i stihija.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 13 mar 2023, 07:30

Treba proteste praviti
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: napoleon72, nedimmmm1337 i 45 gostiju.