'Falamiky_hz je napisao/la: ↑15 mar 2023, 13:20
2 su vec tuSeferovic kondicioni i Ibro Hodzic bio trener golmana. Skaut Ermin Avdic bio,i pomocnik mu Emir Tufek bio koji je btw imao tad nesto sto generalno nismo nikad radili cini mi se ni prije a ni poslije,svaku utakmicu je on kao pomocnik gledao sa tribina i na poluvremenu silazio pa se opet vracao u drugom(kao da se vidi iz drugog ugla kako ekipa izgleda,preglednije je nego sa terena)
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
U tih 10 utakmica nije puno eksperimentisao, izvodio je uglavnom najboljih 11.E onda je došlo proljece 2015. i krenulo je sa Kodrinim eksperimentimanapoleon72 je napisao/la: ↑15 mar 2023, 12:48
Meho do zimskih priprema odigrao 10 utakmica, 9 pobjeda i remi pod Bijelim Brijegom, poslije pauze tri remija i dva poraza, uz ove nabrojane "kikseve" odbrane. Nismo djeca ba...

1. Zvijezda u Gradačcu: Berberović zadnji vezni, Amer Bekić lijevo krilo, al hajd pobjedili smo 3:0
2. Borac na Koševu - kup: Nije bilo izmišljenih pozicija, promjenio dosta igrača u odnosu na Gradačac, ali poraz 1:2
3. Borac na Koševu - prvenstvo: Berberović na zadnjem veznom (Cimirot ostao na klupi), a ispred Džeme na desetkama igrali (ili sudarali se) Bilbija i Stojčev, dok je Bekić igrao desno krilo.Nismo čistu šansu stvorili - 0:0
4. Borac u BL - revanš u kupu: Nije bilo izmišljenih pozicija u prvih 11, ali ispali smo.
5. Velež u Mostaru: Velkoski na lijevom krilu, Duljević na desnom gdje ranije nije igrao, a klasično desno krilo Okić ostao na klupi. Poraženi smo 2:0
6. Drina u Zvoniku: Okić počeo na lijevom krilu, Radovac na desnom, a Duljević ostao na klupi. Ostalo početnih 0:0
7. Travnik na Piroti: Berberović počeo na stoperu, Radovac na desnom krilu, a Bekić na lijevom, dok je Duljević bio rezerva. Pobjedili smo ipak 2:0
8. Čelik na Koševu: Berberović počeo na stoperu, Radovac na desnom krilu, a Bekić na lijevom, dok je Duljević ostao na klupi svo vrijeme. Na kraju 1:1 i odlazak Kodre.
Da se razumijemo Napoleone, ne bi se bunio da nas Kodro sutra preuzme (jer vjerujem da je sazrio, da je postao iskusniji i da je naučio na određenim greškama), ali samo ako ce iskristalisati najboljih 11 u jednoj formaciji, gdje su svi na svojim prirodnim pozicijama, dakle da uradi samo ono što je Jakirović radio od prve do zadnje utakmice u Zrinjskom, bez previše filozofiranja i mudrovanja.
Hehe stvarno par akcija nmg da vjerujem da smo to mi nekad igrali,jbt sad u ovom posljednjem periodu,ljudi ovo izgleda fantazija sta smo igralinapoleon72 je napisao/la: ↑15 mar 2023, 12:48
Izmedju 19:45 i 51:00 su utakmice Kodre na klupi Sarajeva. Pogledajte samo kakvi su se golovi davali, kakve su akcije bile, koliko igraca u zavrsnici, koliko smislenih poteza... A posebno obratite paznju na zadnjih par utakmica i reakcije odbrane, gdje se nasi stoperi sudaraju i pustaju igraca Drine da izadje 1 na 1 (trenutak na 46:38), gdje nas vezni ima dva igraca iza sebe kojim moze mirno dat loptu al on glavom udara sto jace da bi napadaca Celika izbacio u 1 na 1 situaciju (48:30), gdje nasi igraci u 3 na 2 situaciji guraju loptu u ruke Adilovicu umjesto da osutaju (49:45)... Sjecamo se ba izjave Dzeme Berberovica kad su navijaci upali u svlacionicu nakon Celika: "sad cemo pocet igrat". Meho dobio otkaz, oni do kraja sezone uzeli 6/7 utakmica. Meho do zimskih priprema odigrao 10 utakmica, 9 pobjeda i remi pod Bijelim Brijegom, poslije pauze tri remija i dva poraza, uz ove nabrojane "kikseve" odbrane. Nismo djeca ba...
Samo Sarajevo
Svako ima pravo na svoje misljenje pa i fakini kao sto si ti, moja poenta je bila da bih radije gledao Dudica nego Mirzu. Trazili smo, dobili smo.
Zadnja izmjena: cookiech, dana/u 15 mar 2023, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.
Sve mi znamo.
Pape dobio mural u Parizu heeeeej u Parizuu
ovdje mu je*u nanu naninu
ovdje mu je*u nanu naninu
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
-
- Kontakt:
To i jest najveca kvaka u trenesrskom poslu odnosno u tom sportskom segmentu da imas igrace koji su zeljni dokazivanja, profesionalci spremni za rad ako još sklopiš da se karakteri poklope onda si uspio. Tek onda dolaze trenerske zamisli i taktika do izrazaja. Isto mozes raci i za HM pogledaj prvo poluvrijeme finala Kupa na Koševu ŠB 3-0 rapsodija, dupla kruna itd. Iduce sezone nezadovoljni igraci izgubio svlačionicu i popušio otkaz. Meho top radio al ko ce dzemu, puzigacu i ostale bandite uvesti u profesionalizam a njima po 30 +napoleon72 je napisao/la: ↑15 mar 2023, 12:48
Izmedju 19:45 i 51:00 su utakmice Kodre na klupi Sarajeva. Pogledajte samo kakvi su se golovi davali, kakve su akcije bile, koliko igraca u zavrsnici, koliko smislenih poteza... A posebno obratite paznju na zadnjih par utakmica i reakcije odbrane, gdje se nasi stoperi sudaraju i pustaju igraca Drine da izadje 1 na 1 (trenutak na 46:38), gdje nas vezni ima dva igraca iza sebe kojim moze mirno dat loptu al on glavom udara sto jace da bi napadaca Celika izbacio u 1 na 1 situaciju (48:30), gdje nasi igraci u 3 na 2 situaciji guraju loptu u ruke Adilovicu umjesto da osutaju (49:45)... Sjecamo se ba izjave Dzeme Berberovica kad su navijaci upali u svlacionicu nakon Celika: "sad cemo pocet igrat". Meho dobio otkaz, oni do kraja sezone uzeli 6/7 utakmica. Meho do zimskih priprema odigrao 10 utakmica, 9 pobjeda i remi pod Bijelim Brijegom, poslije pauze tri remija i dva poraza, uz ove nabrojane "kikseve" odbrane. Nismo djeca ba...
Ne mora biti veliko ime dovoljno da je mlad i željan uspjeha i da nas gleda kao jednu od stepenica prema uspjehu. Ali ko će to dovesti to je pitanje.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
Pa i Drazo ima mural u BG, i sta cemo sad

Salim se. Pape je svjetsko ime, Tito je u Parizu, raja mu (s pravom) zamjera izjave tipa "ne znam s kim i u koliko sati igra Sarajevo"... Ima pravo da ne zna, ali nemojmo praviti onda ikonu od njega kad ga boli tuki za nama.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
- napoleon72
- Kontakt:
Radovac nikad nije igrao krilo, pusti ti sta je grafika na MojaTV pokazivala. Ako gledas stanje na terenu, to je bila 442 romb formacija gdje je Radovac uz Rustemovica igrao centralnog veznog a Amer Bekic ili Okic drugog spica, sto im nije strano jer su u Zrinjskom/Velezu bili napadaci. Takodje, nije tacno da Duljevic nikad do tad nije igrao desno krilo, kad je nerijetko ulazio bas na poziciju desnog krila (Zelju je unistio onim.kontrama.upravo sa pozicije desnog krila). Berberovic je mnogo puta u karijeri bio zadnji vezni, a stopera je igrao u svim utakmicama nakon otkaza Kodri gdje mu to nije smetalo, do kraia sezone smo primili svega tri gola (dva od Slavije, od tog jedan iz slobodnjaka, i jedan od Slobode u zadnjem kolu).Lucas je napisao/la: ↑15 mar 2023, 13:22U tih 10 utakmica nije puno eksperimentisao, izvodio je uglavnom najboljih 11.E onda je došlo proljece 2015. i krenulo je sa Kodrinim eksperimentimanapoleon72 je napisao/la: ↑15 mar 2023, 12:48
Meho do zimskih priprema odigrao 10 utakmica, 9 pobjeda i remi pod Bijelim Brijegom, poslije pauze tri remija i dva poraza, uz ove nabrojane "kikseve" odbrane. Nismo djeca ba...
, za koje niko živ do danas nema konkretno i razumno objašnjenje.Idemo redom:
1. Zvijezda u Gradačcu: Berberović zadnji vezni, Amer Bekić lijevo krilo, al hajd pobjedili smo 3:0
2. Borac na Koševu - kup: Nije bilo izmišljenih pozicija, promjenio dosta igrača u odnosu na Gradačac, ali poraz 1:2
3. Borac na Koševu - prvenstvo: Berberović na zadnjem veznom (Cimirot ostao na klupi), a ispred Džeme na desetkama igrali (ili sudarali se) Bilbija i Stojčev, dok je Bekić igrao desno krilo.Nismo čistu šansu stvorili - 0:0
4. Borac u BL - revanš u kupu: Nije bilo izmišljenih pozicija u prvih 11, ali ispali smo.
5. Velež u Mostaru: Velkoski na lijevom krilu, Duljević na desnom gdje ranije nije igrao, a klasično desno krilo Okić ostao na klupi. Poraženi smo 2:0
6. Drina u Zvoniku: Okić počeo na lijevom krilu, Radovac na desnom, a Duljević ostao na klupi. Ostalo početnih 0:0
7. Travnik na Piroti: Berberović počeo na stoperu, Radovac na desnom krilu, a Bekić na lijevom, dok je Duljević bio rezerva. Pobjedili smo ipak 2:0
8. Čelik na Koševu: Berberović počeo na stoperu, Radovac na desnom krilu, a Bekić na lijevom, dok je Duljević ostao na klupi svo vrijeme. Na kraju 1:1 i odlazak Kodre.
Da se razumijemo Napoleone, ne bi se bunio da nas Kodro sutra preuzme (jer vjerujem da je sazrio, da je postao iskusniji i da je naučio na određenim greškama), ali samo ako ce iskristalisati najboljih 11 u jednoj formaciji, gdje su svi na svojim prirodnim pozicijama, dakle da uradi samo ono što je Jakirović radio od prve do zadnje utakmice u Zrinjskom, bez previše filozofiranja i mudrovanja.
Svaki trener u fudbalu ce radi taktike povremeno promijenit nekom igracu poziciju. Cala je otkljucao Dulju tek kad ga je prebacio na AMFa, u evropskom fudbalu to gledamo svaki dan, tako Tuchel.i Potter koriste RLCa kao desnog beka a Guardiola nerijetko Bernarda Silvu salta od zadnjeg veznog do krila. Niko nikad ne koristi strogo jednu formaciju nit su igraci bas uvijek definisani u sistemu. Nekad eksperiment uspije, nekad ne, al svaki pravi trener ce probat promijenit formaciju kad vidi da je stara procitana i da ne ide. Bas zato je Kodro presao na 442 romb, a ne gurao Radovca na krilo itd. Eto pogledaj video i situacije koje sam naveo pa ces vidjet sta je ukopalo Kodru.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Ibro Hodzic stigao. Jos jedan uhljeb na budzetskoj cesmi i jos jedan korak nazad za FK Sarajevo. Ovo ne prestaje dok ih ne protjeramo sve
NEMA NAZAD
- BordoBBoja
- Kontakt:
ja stvarno ne znam otkud ibro hodzic kao trener golmana a idemo ka savremenom fudbalu,novoj eri,u koraku sa najvecima itd.
Ne znam ko to sjedne i sjeti se Ibre i kaze njeg cemo
Ne znam ko to sjedne i sjeti se Ibre i kaze njeg cemo
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
Lik je imao angazman u AB akademiji, a tu angazman imaju i trenutno treci golman Stupcanice, bivsi malonogometni golman GFC Sarajevo koji nije bio ni 3. izbor u klubu, golmanica SFK Sarajevo... Toliko o strucnosti, kvaliteti, kompetencijama.
Doduse, kaze da voli Sarajevo vise od zivota...
Doduse, kaze da voli Sarajevo vise od zivota...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Koji trener Golmana trebali to dovesti?
-
- Kontakt:
Al imamo i mi bisera jedno vrijeme za sve kriv bio onaj video skaut

Meni je Ibro najpoznatiji po tome što je za Sarajevo branio samo jedan jedini zvanični meč, protiv Širokog u kupu 2010 godine (2:2) i doprinio svojim greškama da na kraju ispadnemo

- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
nekad smo i bolesni nema sta
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
- Osttribine
- Kontakt:
Mah, imali smo mi i sa Husrefom i dobrih akcija i golova i najbitnije trofeja pa ga se ovde naziva najpogrdnijim imenima (nisam za povratak Husrefa) samo iznosim činjenice.kanarinac je napisao/la: ↑15 mar 2023, 13:24Hehe stvarno par akcija nmg da vjerujem da smo to mi nekad igrali,jbt sad u ovom posljednjem periodu,ljudi ovo izgleda fantazija sta smo igralinapoleon72 je napisao/la: ↑15 mar 2023, 12:48
Mi inače tako volimo se vracati u prošlost pa se sad i od Sablića pravi neka trenercina itd.
@napoleon ako je suditi po Transfermarktu tih godina smo najskuplje i stajali.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordospartanac, HariTz, HordeSaSjevera, Kera1403, Vutra i 76 gostiju.