FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Centre forward
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la Centre forward » 26 feb 2011, 22:56

NYKnicks Fan je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:
NYKnicks Fan je napisao/la:Cekaj,ima jos :D

* German Champions
o Winner (22) (record): 1931–32, 1968–69, 1971–72, 1972–73, 1973–74, 1979–80, 1980–81, 1984–85, 1985–86, 1986–87, 1988–89, 1989–90, 1993–94, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2004–05, 2005–06, 2007–08, 2009–10

* DFB-Pokal
o Winner (15) (record): 1957, 1966, 1967, 1969, 1971, 1982, 1984, 1986, 1998, 2000, 2003, 2005, 2006, 2008, 2010

* DFB Liga-Pokal
o Winner (6) (record): 1997, 1998, 1999, 2000, 2004, 2007

* DFB-Supercup
o Winner (4) (record shared with two other clubs): 1982, 1987, 1990, 2010

* UEFA Champions League/European Cup
o Winner (4): 1974, 1975, 1976, 2001
o Runners-up (4): 1982, 1987, 1999, 2010

* European Cup Winners' Cup
o Winner (1): 1967

* UEFA Europa League/UEFA Cup
o Winner (1): 1996

* Intercontinental Cup
o Winner (2): 1976, 2001
Jel se men cini il' se rijec REKORD ponavlja vise puta :D
Raj za oči ! :mrgreen:
4/8 REKORDERI :D
Ima i ovo:

Vječita bundesligaška ljestvica prema broju osvojenih bodova:

1. Bayern 2999 bodova u 46 sezona, gol-razlika 3303-1808
2. Werder Bremen 2471/47, 2716-2223
3. HSV 2468/48, 2670-2246
4. Stuttgart 2355/46, 2640-2212
5. Borussia Dortmund 2249/44, 2527-2165
6. Borussia Mönchengladbach 2113/43, 2512-2178
7. Köln 2092/42, 2403-2075
8. Kaiserslautern 2048/43, 2308-2280
9. Schalke 2044/43, 2111-2089
10. Eintracht Frankfurt 1973/43, 2320-2250
:lol:
Pa, dobro sad, Dortmund ako ovako ozbiljno da nastavi mozda nas i stigne tamo do 2020 godine
AL' Hidžretske :mrgreen:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 26 feb 2011, 22:57

@Centre forward

Ma da se skupe sve godine koje postoje,nema od toga nista :D

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 feb 2011, 23:00

NYKnicks Fan je napisao/la:@Centre forward

Ma da se skupe sve godine koje postoje,nema od toga nista :D
Tako je, uvijek ce nam gledat ledja, k'o i svi ostali 8-)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 feb 2011, 23:00

Ma nema potrebe za pisanjem dokaza koliko smo napredniji u odnosu na ostale klubove.
Mi smo danas izgubili i imamo pravo da budemo zrtva podj.ebavanja, ali samo ne znam do kada?

Bayern je uvijek bio omrazen, kako u Njemackoj tako i sire i naravno da ce se svaki njegov poraz docekati sa burnim slavljem.

Da je danasnja tekma odlucivala o prvaku, to bi bila definitivno druga prica, ovako, poraz kao poraz nije ni prvi ni posljednji.

Nase je da se okrenemo sljedecim utakmicama i da se rutinski pokusa odraditi ono sto nas ocekuje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 26 feb 2011, 23:02

sta ce tek biti na Allianzu u uzvratu :lol: :lol: bice svega :lol: :lol:
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 feb 2011, 23:09

Kloppova družina vam je očitala lekciju. Moram priznati da sam uživao u fudbalu koji je danas prezentovala ekipa Borussije(doduše, tako je tokom cijele sezone). Bayern slab, nedorečen. Igrači nisu dovoljno grizli, LvG jednostavno nema ekipu koja bi se u ovom trenutku mogla postaviti pred zahuktalu mašinu iz Dortmunda. Kraft nije mog'o ništa kod pogodaka, al' je u par navrata loše reagov'o(nakon Intera je dizan u nebesa, vrlo brzo bi se moglo desiti da mu psuju majku k'o Rensingu :mrgreen: ). Badstuber katastrofalan, kao i cijele sezone(@Valencia, šta'š popit? :mrgreen: ), Tymo svakako ne igra na prirodnoj poziciji, pa mu se i eventualne greške ne gledaju kroz lupu. Lahm i Pranjić/Gustavo i nisu toliko obećavali kada je pomoć Ribery-ju i Robbenu u pitanju, a ni u defanzivi nisu bili za pohvaliti. Schweinsteiger kriminalan. Opet govorim da je dotični nakon potpisivanja onog luksuznog ugovora(godišnja plata oko 10-ak miliona Eura) postao drugi čovjek; slab, slab, slab. Muller je također pobacio, al' mi je čudno što je LvG tek u 78. minuti ubacio Klosea. To je premalo i za ubojitog Miru, a svakako onakvom igrom on i ne može ući u priliku za pogodak. Robben i Ribery danas nisu ništa pokazali; doduše pokušavali su, al' apsolutno bez rezultata. Pišonja i Šmelco su to u korijenu sasjekli, a mora se pohvaliti i Sahin koji je par puta majstorski uzeo loptu Ribery-ju. Gomez danas imao jedan sjajan potez(na ubacivanje je uklizao, al' je odbranio golman Dortmunda), no vratio se starim navikama - ne zna uštopati loptu, te je danas tako prodao par lopti. U svakom slučaju, zaslužena pobjeda Dortmunda, ista je mogla biti i ubjedljivija, al' dosta je i 2 gola razlike da se vidi kako je nešto tru'lo u državi Bavarskoj. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 feb 2011, 23:10

pazzoetoogol je napisao/la:sta ce tek biti na Allianzu u uzvratu :lol: :lol: bice svega :lol: :lol:
Tako je, bice svega.
Prvo se izrazi na najpogodniji nacin, da ljudi znaju na sto se odnosi. Ovako, ima dosta onih koji ce shvatiti da ce Inter biti silovan. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

armanix
Kontakt:

Post Postao/la armanix » 26 feb 2011, 23:18

Kakav Bayern kakvi bakraci jos malo pa cete ko Liv'pool !
Tzv. Navijači Reala nisu navijači Reala nego Anti Barcelonisti !

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 26 feb 2011, 23:20

armanix je napisao/la:Kakav Bayern kakvi bakraci jos malo pa cete ko Liv'pool !
Zivi bili pa vidjeli. ;)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 26 feb 2011, 23:22

Kad je komentator rekao kako strucnjaci predvidjaju da ce Bayern zavrsit na cetvrtom mjestu, nasmijao sam se, ali, poslije utakmice to izgleda potpuno realno. Ako ovako nastavimo gubiti bodove od direktnih konkurenata tesko cemo izboriti mjesto u LP.
Do kraja sezone mozemo samo moliti Boga da se Gomez povrijedi i da Van Gaala strefi Infarkt pa da se povuce jer ovo sto radi sa mjenjanjem pozicija igracima nema nikakvog smisla.
Romariooo je napisao/la:Badstruber izgleda kao Alisa u zemlji čuda

Nemoj tako o najvecoj svjetskoj nadi u odbrani, o njemu je ovdje ispisano vise nego o Aleksandru Mekedonskom sto se pisalo, a kad je Romario stari govorio da je pola ekipe bayernove otpad, pravile ste ga budalom heh, a i bio sam u krivu, tacna je cinjenica da je 70 posto vase ekipe šajze, Ribery uzasan, gomez takodje, sramota da vam ona djecurlija iz dortmunda bjeze 16 bodova i da vas oderu ko krme masnu vrecu u sred Minkena grada
Sta se ima pisati o Aleksandru Mekedonskom na sportskom forumu :?
Haj ti stari u svoj veliki kokosinjac i brini se o svojim kokosima. I zavrsi barem osnovnu. Nema nista lose u tome da se i po starost obrazuje. Nikad nije kasno ;)

pazzoetoogol
Kontakt:

Post Postao/la pazzoetoogol » 26 feb 2011, 23:22

Omerbavarac je napisao/la:
pazzoetoogol je napisao/la:sta ce tek biti na Allianzu u uzvratu :lol: :lol: bice svega :lol: :lol:
Tako je, bice svega.
Prvo se izrazi na najpogodniji nacin, da ljudi znaju na sto se odnosi. Ovako, ima dosta onih koji ce shvatiti da ce Inter biti silovan. ;)
znaju ljudi kad mi vide avatar i nick, a i da ne vide, znaju kako je Bayo los :lol: ;)
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 26 feb 2011, 23:24

Kako ocekivati neki bolji rezultat kada Gaal svaku utakmicu igra sa drugim sastavom ... Cas je Gustavo na 6-ici , cas je lijevi bocni . Naravno da ekipa nece dobro funkcionirati kada se nezna ko gdje igra . Onda ono vađenje Gustava koji je koliko toliko bio dobar :? Nigdje veze sa mozgom :shock:

Danas me Badstuber iznenadio . Bio je katastrofalan , u par navrata je licio na neke stopere iz BH PL , sto su Barrios i drustvo znali iskoristiti . Ispadao je na sve strane , previse zaletanja na igraca , slab u duelu , u skok igri ! Neznam sta mu je , kao da to nije isti Holger od prosle sezone .

Sto se tice Riberya , zadnjih par utakmica je odigrao bez ideje . Dribling mu se svodi na to da gurne loptu kraj igraca pa ako je stigne dobro je , ako ne ... RObben danas utrojen tako da nista nije mogao ali isto tako se vidio strah kada ide u duele . Ipak nedavno se oporavio tako da ne riskira . Schweini , kako neko gore reče , nakon potpisa ugovora , jednostavno kao da nema želje za igrom . Možda klupa u kojoj tekmi ga opameti ;)

Sveukupno , ne toliko dobra igra BvB koliko losa Bayerna . Gaal svaku tekmu sve vise iznenađuje i vjerujem ako ispane iz LP da ce biti na ivici . Uprava je na redu :)

__BVB__
Kontakt:

Post Postao/la __BVB__ » 26 feb 2011, 23:25

pazzoetoogol je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:
Tako je, bice svega.
znaju ljudi kad mi vide avatar i nick, a i da ne vide, znaju kako je Bayo los :lol: ;)
pazzoetoogol jesi ti siguran da ne navijas mozda za bayern kad si stalno ovdje hahaha :mrgreen:

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 feb 2011, 23:35

Ne zna ni on sam za koga navija :P :mrgreen:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 feb 2011, 00:34

Dragi moji Bavarci, danas ste zasluzeno izgubili, ne zelim se svadjati, samo shvatite i nas dortmundovce moramo se i malo radovati i vas zezati sto je i logicno ha ya... Dugo smo cekali na ovu pobjedu na ovaj trenutak, jasno nam je rekordmeister ste ok bla bla bla, no danas je pobjedila bolja ekipa i to zasluzeno, nemorate se vi bavarci sikirat pobjedjivat ce te vi opet i osvajati, ali i mi abd jer takav je sport nicija nije do zore pa ni bayernova ha ya ... Mi jednostavno zelimo uzivati u ovom trenutku u ovoj sezoni i godini za nas uspjesnoj... Vjeujte niko se od nas dortmundovaca nije ni digao niti sta, predugo smo patili uz ovaj klub da bi se nakon jedne super sezone digli ... Samo uzivamo u ovom svemu, pogotovo nakon rijeci Honnesa, Rummenigea, a i vas naviajca koji se silite kako ste naj naj naj i kako ce te pobjedit sa 2 razlike... U ovoj sezoni smo vas dobili 2 put gol razlika 5:1 za BvB , posteno da posetenije bit ne moze ... To sto provociramo shvatite hebiga ak hocete ak necete boli me ha ya ... Ali prelijep osjecaj je nakon danasnje utakmice jos na vasem stadionu ... eto toliko od PRVAKA IZ DORTMUNDA 8-) 8-) .. I morate shvatit jedno je navijat za bayern a drugo za Dortmund... Za Bayern je lahko navijat, za Dortmund tesko ali zato sigurno ljepse, jer se svakom golu radujemo kao ludjaci, nama BvB predstavlja mnogo previse cak, jer ove godine patnje koje smo dozivjeli ne bi pozeljeli nikom osim plavcima haha, pa donkle i vama :), ali vi imate zato predobre temelje, ali kako god ako BvB uspije zadrzati glavne igrace a UVJEREN sam da hoce i ako Klopp ostane a UVJEREN sam da hoce onda ce te dobit pravog konkurenta i to na duze staze i godine, ali to je dobro za sve nas jer cemo gledat zanimljiviju ligu i lijep fudbal i nadam se ponovo pravi derby ala Muller vs Matheus ili Kahn vs. Chapuisat...

BvB YNWA !
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 27 feb 2011, 00:37

Klopp je napisao/la:Jeste vi meni cudni. Poslije Intera ste u zvijezde kovali igrace i trenera a sad vam niko ne valja. Ova utakmica nije pravo lice BAyerna, protiv Intera ste pokazali svoju snagu. Treba samo izvuci pouke iz ove utakmice i nadati se laksem rasporedu u Ligi prvaka i sve je moguce. Breno umjesto Holgera, Pranjica na beka i Gustava u sredinu i mozete daleko u LP. Poderite sve u Ligi prvaka a prvenstvo odigrajte rekreativno s rezervama, jer tu nemate sta traziti :D
Sa svim se slažem, pogotovo s ovim boldiranim dijelom. Ja bih još samo dodao da je BVB uz Barcu najjača trkačka ekipa u Europi i da je Bayern danas jednostavno nadtrčan. Pa uporedite samo trku Intera i trku BVB-a danas i markiranje prostora u ova dva meča. :!: U drugom poluvremenu su sami sebe umarali s onim bjesomučnim kruženjem lopte, a puno efektivnije bi im bilo da su pokušavali dugim loptama nešto napraviti.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 27 feb 2011, 00:55

slika
BvB Echte Liebe !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 feb 2011, 00:56

dortmundu prije svega čestitke, nema danas izgovora borussia dortmund je bila bolja nadigrala nas i to je to i zasluzeno ce biti novi prvaka njemacke, jer zaista igraju atomski fudbal...sa borussijinim navijacima nema potrebe da se prepiremo jer su se uvijek ovde korektno ponašali....nek se sad raduju kada je to u potpunosti zasluzeno....
bayern je dosta lako izgubio i zbog umora nakon utakmice u milanu, jer dortmund igra nevjerovatan tempo.....napali su nas od prve minute , pritisnuli odbranu i iskoristili sporost zadnje linije....schweinsteiger je imao najcrnji dan ove sezone i ne samo sezone nego je ovo bila jedna od njegovih najlosih partija u posljednjih par sezona

sto se badstubera tice odigrao je lose, nije u formi a ima problema kada ekipa protivnicka igra brzi fudbal....samo badstuber je proslu sezonu odigrao fantasticno i u par utakmica u njemackoj reprezentaciji je pokazao klasu....low ga je isto hvalio....e sad posto neke "fudbalske sveznalice" pogotovo navijaci ovih klubova izvan bundeslige pametuju o igracu kojeg dovoljno nisu pogledali to je druga stvar....ja znam da ti navijaci ni te klubove za koje navijaju ne pogledaju dovoljno a ne da govore nesto o bundesligi i bayernovim igracima....nikad se jednom igracu nije sudilo na osnovu par utakmica .....u nekim seoskim fudbalskim skolama mozda da, u bayernu je to drugacije zato je taj klub svih ovih godina toliko uspjesan

interisti su se sad ponadali, donekle s razlogom , vidjele su se neke slabosti bayerna u odbrani, al ne treba zaboravit da je bayernova odbrana protiv intera ipak bila stabilnija, jest da nas je i kraft tu spasio, a inter i nije u stanju igrat onakav presing i onakav tempo kao borussia dortmund i dalje sam zato uvjerenja da u ligi prvaka mozemo daleko otici

potezi van gaala me uvijek iznenade, kako pozitivno tako i negativno, potpuno mi je cudno da pranjic drzi svo vrijeme u utakmici protiv dortmunda u defanzivnom veznom redu a gustava na beku iako je ovaj drugi fantasticno odigrao u veznom redu u milanu....od svih igraca bayerna cesto se pitam jedino za pranjica dal on ima taj kvalitet da bas igra kod nas....uz mozda jos samo ottla bi se pranjicu mogao kvalitet osporavat
ribery se trudi, nije dostigao punu formu, al mnoge kljucne poteze i golove on zna napravit, trenutno mu se desi da igra po malo nesretno, ali u proteklim utakmicama je ribery imao veliki postotak dobivenih duela, trudi se , bori se i odmah je to ok...neka njegova carolija u kljucnoj utakmici ce opet doc

sad treba prije svega proc u finale kupa, a utakmica protiv hannovera ce biti jedna od presudnih u borbi za ligu prvaka....van gaal je opet nekako na rubu i opet su pred njim samo odlucujuce utakmice
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 27 feb 2011, 01:18

Šta je bilo, bilo je... Sva sreća što sam zaspao i prespavao utakmicu, uštedio sam jedan dio nerava koji će mi trebati za kasnije utakmice... :lol:
Jedino što mi može opravdati poraz je teška tekma protiv Intera, ipak mi igramo na 3 fronta, dok je BvB samo na jednom. Uvijek to treba imati na umu.
Kako čitam i vidim, loša igra i nezalaganje... Svako ima pravo na crni petak, ali mislim da smo ih već dosta imali ove sezone, što postaje zabrinjavajuće.
Pustićemo navijaće BvB da uživaju u svom momentumu, ipak ih nemaju puno :twisted:

Idemo dalje, BAYERN UBER ALLES ;)
Sent from my Philips Smart TV.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 27 feb 2011, 04:05

Damir_BvB je napisao/la:Dragi moji Bavarci, danas ste zasluzeno izgubili, ne zelim se svadjati, samo shvatite i nas dortmundovce moramo se i malo radovati i vas zezati sto je i logicno ha ya... Dugo smo cekali na ovu pobjedu na ovaj trenutak, jasno nam je rekordmeister ste ok bla bla bla, no danas je pobjedila bolja ekipa i to zasluzeno, nemorate se vi bavarci sikirat pobjedjivat ce te vi opet i osvajati, ali i mi abd jer takav je sport nicija nije do zore pa ni bayernova ha ya ... Mi jednostavno zelimo uzivati u ovom trenutku u ovoj sezoni i godini za nas uspjesnoj... Vjeujte niko se od nas dortmundovaca nije ni digao niti sta, predugo smo patili uz ovaj klub da bi se nakon jedne super sezone digli ... Samo uzivamo u ovom svemu, pogotovo nakon rijeci Honnesa, Rummenigea, a i vas naviajca koji se silite kako ste naj naj naj i kako ce te pobjedit sa 2 razlike... U ovoj sezoni smo vas dobili 2 put gol razlika 5:1 za BvB , posteno da posetenije bit ne moze ... To sto provociramo shvatite hebiga ak hocete ak necete boli me ha ya ... Ali prelijep osjecaj je nakon danasnje utakmice jos na vasem stadionu ... eto toliko od PRVAKA IZ DORTMUNDA 8-) 8-) .. I morate shvatit jedno je navijat za bayern a drugo za Dortmund... Za Bayern je lahko navijat, za Dortmund tesko ali zato sigurno ljepse, jer se svakom golu radujemo kao ludjaci, nama BvB predstavlja mnogo previse cak, jer ove godine patnje koje smo dozivjeli ne bi pozeljeli nikom osim plavcima haha, pa donkle i vama :), ali vi imate zato predobre temelje, ali kako god ako BvB uspije zadrzati glavne igrace a UVJEREN sam da hoce i ako Klopp ostane a UVJEREN sam da hoce onda ce te dobit pravog konkurenta i to na duze staze i godine, ali to je dobro za sve nas jer cemo gledat zanimljiviju ligu i lijep fudbal i nadam se ponovo pravi derby ala Muller vs Matheus ili Kahn vs. Chapuisat...

BvB YNWA !
Čestitam na pobjedi!!!

Zasluženo ste nas pobjedili i definitivno je odlično za ligu što se stvorila jedna nevjerojatno dobra ekipa!

Za koju mislim, ako ostane na kupu naravno, da može igrati važne uloge u ligi prvaka i bundesligi narednih godina!

Pa zato postoji forum da bi se moglo diskutirati i iznositi svoje mišljenje. Znam kako se vi svi navijači Dortmunda sad osjećate i vjerujte baš mi je drago što se jedan takav klub kao Dortmund vraća na stare staze slave!

E Damire, kad bi pisao ovakve postove ( realne ) uvijek ili češće bilo bi sigurno zanimljivije za čitat i ne bi se naravno morali prepirati! ;)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []