Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Jeste vrijedilo kako nije, sve bilo do dzaba (cijenama), struju niko nije placo (stavljo se magnet, dodje ti 5 km), dodje onaj da izmjeri nadje magnet, kaze stari haj ti ba pivu pusti to, rostilj, posto jaran s njim, coj'k dolazio svake hefte da sjedi. Vodu ne vjerujem da je stari ikad platio, dosli oni iz vodovoda da zavrnu jednom, kaze stari ti udji u taj saht vise izac nes, i onda uzeo katanac i stavio, nikad vise nisu dosli
Onih saobracajnih kazni tucu imo, nikad nije platio niti iso na sud, samo govorio muriji pisi

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
S tim sto kucu za te pare ne bi ni posusio danas, ako hoces ista pristojnoMarsal je napisao/la: ↑10 apr 2023, 17:47Sjećam se da je moj dajdža otprilike oko 2002. ili 2003. u strogom centru Zenice (zgrada u kojoj se nalazi Kristal, mislim da je to T1) trosoban stan prodao za 55 hiljada maraka, a od tih para napravio jako lijepu kuću, kupio fino auto i sebi kamion i bio registrovani autoprijevoznik do penzije. Sve za 55 hiljada![]()
A mislim da bi danas taj stan u Zenici išao za minimalno nekih 130-140 hiljada....
Tetka je 2015-te kupila stan u finom dijelu gradu, 46 kvadrata za 53 hiljade. To je danas ne nezamislivo nego kad pričam ljudima jebu mi mater lažovsku![]()
Koliko je sve otišlo u krc zadnjih 5-6 godina...
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Puknut će i balon sa cijenama nekretnina, neće do vijeka ovako.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Teško je reći. U Sarajevu se i sad prodaju stanovi i sve to ide k'o halva, sumnjam da će se smanjiti cijene nekretnina. Stagniranje sigurno ali sad neko posebno smanjenje - ne vjerujem. Ako se bude gradio kongresni centar tu će biti minimalno jedan toranj od 40 spratova i tu će sve biti stanovi, ovakve stvari će utjecati na cijenea a ovo ostalo tanko.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 apr 2023, 19:13Puknut će i balon sa cijenama nekretnina, neće do vijeka ovako.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ma i kod nas u Tz isto, kao što sam neki dan spominjao, nema ispod 3000-3500 kvadrata nikako, a zgrade se samo prave, jedna za drugom, došlo je do toga da su neki dijelovi grada stvarno već popunjeni i nema se više gdje ni kiosk postaviti. Ja sam svoj stan (70m2) prije 2 godine dobio za 190k, ni sam ne znam kako je to iskočilo. Ovo je danas trenutn baš katastrofa, u zgradi mojih roditelja, stan od 97 kvadrata prodan za 305k, a zgrada stara 14 godina... U izgradnji, bio kvadrat 950-1000km (2009.)MortemHz je napisao/la: ↑10 apr 2023, 19:28Teško je reći. U Sarajevu se i sad prodaju stanovi i sve to ide k'o halva, sumnjam da će se smanjiti cijene nekretnina. Stagniranje sigurno ali sad neko posebno smanjenje - ne vjerujem. Ako se bude gradio kongresni centar tu će biti minimalno jedan toranj od 40 spratova i tu će sve biti stanovi, ovakve stvari će utjecati na cijenea a ovo ostalo tanko.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 apr 2023, 19:13Puknut će i balon sa cijenama nekretnina, neće do vijeka ovako.
Ali mislim da mora malo makar pući balon, previše je ovo, otkud recimo mlađem bračnom paru taj iznos za stan, čak i da oboje rade dobre poslove? Stvarno mi ne ide u glavu, osim ako naravno nemaju neko nasljedstvo ili poguranac od roditelja.
Vecinu stanova sad kupuje dijaspora, i mislim da je jednim dijelom i zbog njih sami visoka cijena. Realno tesko neko ko radi u BiH moze izdvojiti 150-200k KM za stanbaboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 apr 2023, 19:43Ma i kod nas u Tz isto, kao što sam neki dan spominjao, nema ispod 3000-3500 kvadrata nikako, a zgrade se samo prave, jedna za drugom, došlo je do toga da su neki dijelovi grada stvarno već popunjeni i nema se više gdje ni kiosk postaviti. Ja sam svoj stan (70m2) prije 2 godine dobio za 190k, ni sam ne znam kako je to iskočilo. Ovo je danas trenutn baš katastrofa, u zgradi mojih roditelja, stan od 97 kvadrata prodan za 305k, a zgrada stara 14 godina... U izgradnji, bio kvadrat 950-1000km (2009.)MortemHz je napisao/la: ↑10 apr 2023, 19:28Teško je reći. U Sarajevu se i sad prodaju stanovi i sve to ide k'o halva, sumnjam da će se smanjiti cijene nekretnina. Stagniranje sigurno ali sad neko posebno smanjenje - ne vjerujem. Ako se bude gradio kongresni centar tu će biti minimalno jedan toranj od 40 spratova i tu će sve biti stanovi, ovakve stvari će utjecati na cijenea a ovo ostalo tanko.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 apr 2023, 19:13Puknut će i balon sa cijenama nekretnina, neće do vijeka ovako.
Ali mislim da mora malo makar pući balon, previše je ovo, otkud recimo mlađem bračnom paru taj iznos za stan, čak i da oboje rade dobre poslove? Stvarno mi ne ide u glavu, osim ako naravno nemaju neko nasljedstvo ili poguranac od roditelja.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
baboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 apr 2023, 19:43Ma i kod nas u Tz isto, kao što sam neki dan spominjao, nema ispod 3000-3500 kvadrata nikako, a zgrade se samo prave, jedna za drugom, došlo je do toga da su neki dijelovi grada stvarno već popunjeni i nema se više gdje ni kiosk postaviti. Ja sam svoj stan (70m2) prije 2 godine dobio za 190k, ni sam ne znam kako je to iskočilo. Ovo je danas trenutn baš katastrofa, u zgradi mojih roditelja, stan od 97 kvadrata prodan za 305k, a zgrada stara 14 godina... U izgradnji, bio kvadrat 950-1000km (2009.)MortemHz je napisao/la: ↑10 apr 2023, 19:28Teško je reći. U Sarajevu se i sad prodaju stanovi i sve to ide k'o halva, sumnjam da će se smanjiti cijene nekretnina. Stagniranje sigurno ali sad neko posebno smanjenje - ne vjerujem. Ako se bude gradio kongresni centar tu će biti minimalno jedan toranj od 40 spratova i tu će sve biti stanovi, ovakve stvari će utjecati na cijenea a ovo ostalo tanko.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑10 apr 2023, 19:13Puknut će i balon sa cijenama nekretnina, neće do vijeka ovako.

6000 KM po m2 + pdv

Skocile se cijene nekretnina svugdje u svijetu u zadnjih 5-6 godina, kuca u Hou koja je bila 120k 2016/17, danas je 220k, kad su prvo nampupali cijenu bilo je duplo manje kamate (3%), pa hajd dugorocno se opet isplatilo, evo sad su vratili kamatu na skoro 6+, a cijene ostale iste.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Pa šta rade stanovi, jel pričaju s tobom?

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Cijene nekretnina u Sarajevu će ostati na oko 2700-3000KM kvadrat. I padova neće biti.
Pričam o starogradnji, novogradnju svakako ne pratim ali i oni su oko 4.5k +
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 10 apr 2023, 20:25, ukupno mijenjano 2 puta.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
da samo znate kako na ovom mjestu stanovi idu ko halvababoedindzeko09 je napisao/la: ↑10 apr 2023, 20:16Pa šta rade stanovi, jel pričaju s tobom?Majko draga kupiš stan u Cannesu za te pare...

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
@mortem, gdje je ova novogradnja?
⚜️~⚜️~⚜️
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ja mislim da je ovo park residence, blizu Kina Bosne, bile su mi reklame po feedu za stanove ovdje pa predpostavljam, liči mi na to.
moji 02 uzeli isto tako trosoban stan za 45 milja dns taj takav stan komsija iznad prodao prosli mjesec za 190000 a nije zakucao eksera u njega od 87kraljttbvb je napisao/la: ↑10 apr 2023, 18:342001. babo kupio stan od 53 kvadrata za 25 000.alemsa je napisao/la: ↑10 apr 2023, 17:102000e ti proso voz, da si trazio 96-e, 97 mozda i 98-e naso bi , tad su i Srbima trebale pare da zive tamo gdje su otisli Bijeljina, Bratunac i gdje vec, pa su prodavali bud zasto, mozda su i tad vrijedile 100 ali ne mos dobiti te pare a pare ti trebaju. Vec 2000-e su se i oni tamo stabilozovali pa su mogli postovati cijenu pa kad proda. Kucu u kojoj sam ja zivio je tako, bilo smo u ok odnosima sa tom Srpkinjom Bosa se zvala, nasi joj sina pokosili na Otesu, kad smo krenuli za Usa ona stavila na prodaju i kupio je neki nas iz Svabije za preko 100k.armando je napisao/la: ↑10 apr 2023, 17:04Dobro eto vi znate bolje, slušali priče i ovdje prepričavate.
Lično tražio 2 godine (1999-2001) bezuspješno. Ne krijem, možda sam više očekivao za budžet od 80-120 hiljada, ali ponavljam, nisam našao. U cik zore po male oglase, čitaj, traži, zovi da ne bi neko prije ujagmio. Svaku ulicu, svako brdo, komplet prigradska naselja sam obišao i opet ništa. Na kraju i uz pomoć agencija trud se nije isplatio.
Danas taj isti stan može prodati za 100 000+ KM.
Mada je tad tih 25 milja vrijedilo kao danas 100.
Mislim da ovaj lupa za ove cijene, moglo se iza rata kupiti stanova i kuća prilično jeftino, a o zemlji i šumi da i ne pričam...

Cijene stanova nece padati mogu samo rasti jos vise pet milja u novogradnji po kvadratu je trenutno neka sredina u Sarajevu pa oni gore na trebevicu su prodavali deset milja po kvadratu kao od sale stanove
- akisarajevo92
- Kontakt:
gledam i nova zgrada sto se pravi u Otesu kod naselja Waves, kvadrat od 3500 do 4000 a vec prodato pola stanova prije nego je zgrada i zavrsena
a komsiluk predivan, odmah preko puta zgrade u kojima zive socijalni slucajevi i desetine narkomana i kriminalaca, taj dio lici kao neki kvart iz Napulja
a komsiluk predivan, odmah preko puta zgrade u kojima zive socijalni slucajevi i desetine narkomana i kriminalaca, taj dio lici kao neki kvart iz Napulja
Don't believe the hype.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne da neće ostati već ne postoje stanovi u tom cjenovnom rangu koje si naveo. Sad ti je u centru prosjek 4200 KM bez novogradnje, svakako negdje možeš bolje proći ali ovo ti je prosjek. Znači ovo ti je sve bez novogradnje.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑10 apr 2023, 20:21Cijene nekretnina u Sarajevu će ostati na oko 2700-3000KM kvadrat. I padova neće biti.
Centar - 4200 KM
Stari Grad - 4000 KM
Novo Sarajevo - 3350 KM
Novi Grad - 3200 KM
Ma to ovog jaru @armada htjeli uzeti lopatom tad, vidjeli da je sa straneRobust je napisao/la: ↑10 apr 2023, 20:28moji 02 uzeli isto tako trosoban stan za 45 milja dns taj takav stan komsija iznad prodao prosli mjesec za 190000 a nije zakucao eksera u njega od 87kraljttbvb je napisao/la: ↑10 apr 2023, 18:342001. babo kupio stan od 53 kvadrata za 25 000.alemsa je napisao/la: ↑10 apr 2023, 17:10
2000e ti proso voz, da si trazio 96-e, 97 mozda i 98-e naso bi , tad su i Srbima trebale pare da zive tamo gdje su otisli Bijeljina, Bratunac i gdje vec, pa su prodavali bud zasto, mozda su i tad vrijedile 100 ali ne mos dobiti te pare a pare ti trebaju. Vec 2000-e su se i oni tamo stabilozovali pa su mogli postovati cijenu pa kad proda. Kucu u kojoj sam ja zivio je tako, bilo smo u ok odnosima sa tom Srpkinjom Bosa se zvala, nasi joj sina pokosili na Otesu, kad smo krenuli za Usa ona stavila na prodaju i kupio je neki nas iz Svabije za preko 100k.
Danas taj isti stan može prodati za 100 000+ KM.
Mada je tad tih 25 milja vrijedilo kao danas 100.
Mislim da ovaj lupa za ove cijene, moglo se iza rata kupiti stanova i kuća prilično jeftino, a o zemlji i šumi da i ne pričam...![]()
![]()
Cijene stanova nece padati mogu samo rasti jos vise pet milja u novogradnji po kvadratu je trenutno neka sredina u Sarajevu pa oni gore na trebevicu su prodavali deset milja po kvadratu kao od sale stanove
Gdje dodje to? Od zutih zgrada desno prema Dogolodima tamo? Tako je vazda bilo, tamo su cerge zivjele obicnoakisarajevo92 je napisao/la: ↑10 apr 2023, 20:28gledam i nova zgrada sto se pravi u Otesu kod naselja Waves, kvadrat od 3500 do 4000 a vec prodato pola stanova prije nego je zgrada i zavrsena
- akisarajevo92
- Kontakt:
evo imas ovaj clanak na klixu o tim zgradama prije 6 godina (s tim da je sada stanje deset puta gore)alemsa je napisao/la: ↑10 apr 2023, 21:04Gdje dodje to? Od zutih zgrada desno prema Dogolodima tamo? Tako je vazda bilo, tamo su cerge zivjele obicnoakisarajevo92 je napisao/la: ↑10 apr 2023, 20:28gledam i nova zgrada sto se pravi u Otesu kod naselja Waves, kvadrat od 3500 do 4000 a vec prodato pola stanova prije nego je zgrada i zavrsena
Don't believe the hype.
Jeste to je desna strana Otesa, nisam tamo zalazio plaho, isli biciklima gore do Sask Napredka. Vrtio sam se kod zutih zgrada. Kasnije bio otvoren onaj playstation fazoni u zutim zgrada, bilo mi blizu samo predjem prugu. Znas li Vecu iz zutih zgrada, iso samnom u razred, cujem da je narkoman zesci. Mozda te on plasioakisarajevo92 je napisao/la: ↑10 apr 2023, 21:10evo imas ovaj clanak na klixu o tim zgradama prije 6 godina (s tim da je sada stanje deset puta gore)alemsa je napisao/la: ↑10 apr 2023, 21:04Gdje dodje to? Od zutih zgrada desno prema Dogolodima tamo? Tako je vazda bilo, tamo su cerge zivjele obicnoakisarajevo92 je napisao/la: ↑10 apr 2023, 20:28gledam i nova zgrada sto se pravi u Otesu kod naselja Waves, kvadrat od 3500 do 4000 a vec prodato pola stanova prije nego je zgrada i zavrsena
u toj okolini se cesto dese razbojnistva, pucnjave pa i ubistva, a ako prolazis tuda i slucajno napravis eye contact sa nekim od narkomana rizikujes da se nadjes u sukobu, meni se licno desavalo

- imranpovratak3
- Kontakt:
Samo u Sarajevu narkici imaju reputaciju krimosa.
“If the people in your circle don’t inspire you. They’re not your circle. They’re your cage.”
Top G
Top G
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], nerkolfc, VensanKasel i 10 gostiju.