FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
41%
Prolazak u Play off
54
24%
Grupnu fazu
81
36%

Ukupno glasova: 228

Osttribine
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Osttribine » 11 apr 2023, 18:19

bordobijeli je napisao/la:
11 apr 2023, 17:15
Zanimljivo kad su hz bile uz Husrefa i protiv uprave,tad su ovdje pisali nek ulože pare pa odlucuju kaze nema vise mahale, deri ih Sabro. Licemjeri
Zanimljivo zapažanje :D
I hajde sto nisu tada bili ( vecina sigurno, a nisam isao na taj protest ni ja, jer nikog ne smataram vecim od kluba) uz Hz i na protestima u Titovoj 38 b, nego tog covjeka koji je nas najtrofejniji trener nazivaju najpogrdnijim imenima ovde. Nisam ni ja za to da se Husref vise ikad kao trener ( neke druge pozicije svakako) u klub vrati, ali brate dragi treba imati granicu neku koga se vrijedja. Kakav god da je lik nam je najtrofejniji trener u istoriji. I takodje ova prica o bojkotu, pa kada su rezultati kluba bili najbolji ovde na forumu nakon tekme udjem i vidim jedno 70 % upisa tipa daj stream, sto znaci da i tada vecina nije dolazila na Kosevo. Nedavno sam iznio svoje mišljenje o tom bojkotu, ukratko mislim da sa tim se nece nista promijeniti obzirom da i ovako ( zbog rezultata) nas ne bi bilo na Kosevu par milja redovnih navijaca.
Da ono dvoje trebaju da lete trebaju, zapravo nisu trebali tu ni biti ali eto, kad imamo šalabajzera za vlasnika.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 11 apr 2023, 18:23

Moguci scenario

Mirza izbori Evropu
Ispadne u prvom kolu konferencijske lige
Odigra u prvenstvu 8-9 kola i ima omjer npr 3-4-2 dovoljno da opet Zrinja odmakne 10-tak bodova
Syebe sezonu, dobije nogu
Trazimo novog trenera...dok se novi trener nadje...dok on svoju pricu isprica kako je dosao u los momenat, kako on nije birao ekipu, kako mu treba vremena
Osvoji Zrinja opet titulu.
Sve vec vidjeno!!!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 apr 2023, 18:31

hurem je napisao/la:
11 apr 2023, 14:27
Ko ne misli da je u globalu domaći teren itekako bitan u fudbalu taj je IDIOT (velikim slovima idiot).
Da je Sarajevo igralo na Koševu cijelo vrijeme imalo bi sigurno više bodova, pogotovo s ovakvim kadrom ove sezone. Da se ne vraćam opet na statistiku.
S dr.strane, naravno da Mirza nije rješenje za Sarajevo...ne za Sarajevo s ovakvim kadrom i ciljevima.
To sto neko ističe bitnost domaćeg terena ne znači da opravdava trenera.
Potpuno si u pravu, sigurno bi smo imali bar 6,7 bodova vise, dobili bi nekako na mišiće što se kaže ma ko da nam je trener bio, a sad na postojeci broj bodova da dodas tih 6,7 bodova npr vidjet ćeš na kojem mjestu bi bili. Mislim jesmo razocarani rezultatima sezonom, svime, ali igralo je i ovo ulogu sasvim sigurno sto smo lutali kao domacini od grada do grada. No, naravno ne kazem da treba da ostane Mirza kao trener i da ga opravdavam, da mi se sad kakav ne sveže da mu moram crtati, jer ovde ako izneses kontra mišljenje odmah kazu podrzajes Ajlu ili Mirzu :D

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 apr 2023, 18:38

Da smo ostali na Kosevu, da Kapica nisu napali zelenasi prije onog penala, da se Musa nije prepao lopte na derbiju, da je Hamza samo malo nize pucao protiv Sirokog, da Belmin nije pizzda klasicna... Danas bismo bili prvi na tabeli i u 1/2 finalu kupa. Al eto, visa sila sve. Nije se dalo.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 11 apr 2023, 18:44

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
11 apr 2023, 14:58
JavierBosnia je napisao/la:
11 apr 2023, 14:56
slika
slika
Mreže su tu znači sljedeće je iscrtavanje linija, valjda ce i ove nizozemske ublehe zavrsit prosivanje.
Navodno sutra krece prosivanje.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Chony533
Kontakt:

Post Postao/la Chony533 » 11 apr 2023, 18:46

ado-hz je napisao/la:
11 apr 2023, 18:23
Moguci scenario

Mirza izbori Evropu
Odigra u prvenstvu 8-9 kola i ima omjer npr 3-4-2 dovoljno da opet Zrinja odmakne 10-tak bodova
Trazimo novog trenera...dok se novi trener nadje...dok on svoju pricu isprica kako je dosao u los momenat, kako on nije birao ekipu, kako mu treba vremena
Sve vec vidjeno!!!
Zato treba da se ne izbori Evropa :rol:
I grb što kuca, umjesto srca…🔴⚪️
COYG‼️

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 apr 2023, 18:49

napoleon72 je napisao/la:
11 apr 2023, 18:38
Da smo ostali na Kosevu, da Kapica nisu napali zelenasi prije onog penala, da se Musa nije prepao lopte na derbiju, da je Hamza samo malo nize pucao protiv Sirokog, da Belmin nije pizzda klasicna... Danas bismo bili prvi na tabeli i u 1/2 finalu kupa. Al eto, visa sila sve. Nije se dalo.
Jeste inace je to tako moderno danas a i prije da i najveci evropski klubovi su domacini na svom stadionu a sutra zasto da ne i u vasem gradu i u vasem gradu itd. Postoji nesto sto se zove tradicija čovječe, i kad si najbolji bio recimo u Zenici ili Širokom si redovno gubio bodove. Pogotovo recimo na BP, Čelik u raspadu ti mu zabijes gol i patis se uz xy sansi i pojavi se neki Isic, Isakovic sta ti znam i gruh 1:1, tradicija jbg :D
Nije to opravdanje, niti za kockoglavog niti masnokosog, ali imalo je i to uticaja na rezultate.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 11 apr 2023, 19:03

Sb
Zeljo

Igrali domace utakmice isprednas, u 4 utakmice sa ovim klubovima trebali smo bar jos 2 boda uzet (bar sb prvu utakmicu) a i vaso miskin je u 95 min spasio bod

Takodje trebali smo izgubit od veleza prvu utakmicu sto je minus jedan bod takodje uzelibi ih na kosevu sto je plus 3 odnosno sad bi imali +2 boda danas

Sloboda hajde desavase ali bez slobode ovo bodova sti smo orosuli na sb i velezu bilo je dovoljno sad da budemo na trecem mjestu

Domaci teren je velika prednost posebno sto smo imali u prve 3 tekme sto posto ucinak

Ja sam se pozitivno iznenadio kad je Kasum izbacio ismirovu sliku gdje pise BOSS. A svi smo takodje bili protiv kaduma sabre i te garanture ljudi su mogli komotno samo smotat kablove i gosait mjesalicu

Pobjeda protiv
Sb
Zelj
Nerjeseno protiv borca
Pobjeda nad leotarom

Ce bit dovoljno za 3 mjesto a ostale utakmice da igramo nerjeseno

Meni teren izgleda koda je vec isiven

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 11 apr 2023, 19:14

Osttribine je napisao/la:
11 apr 2023, 18:49
Jeste inace je to tako moderno danas a i prije da i najveci evropski klubovi su domacini na svom stadionu a sutra zasto da ne i u vasem gradu i u vasem gradu itd. Postoji nesto sto se zove tradicija čovječe, i kad si najbolji bio recimo u Zenici ili Širokom si redovno gubio bodove. Pogotovo recimo na BP, Čelik u raspadu ti mu zabijes gol i patis se uz xy sansi i pojavi se neki Isic, Isakovic sta ti znam i gruh 1:1, tradicija jbg :D
Nije to opravdanje, niti za kockoglavog niti masnokosog, ali imalo je i to uticaja na rezultate.
Igrali smo sve utakmice na Kosevu u prosloj sezoni pa opet nismo izborili Evropu. Manjak kvaliteta se pokusava ublazit na razne nacine, izmedju ostalog i s tim stadionom. Cinjenica je da to cini mozda 5% razlike. Kad znas, znas i u Varesu i u Londonu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

eccehomo
Kontakt:

Post Postao/la eccehomo » 11 apr 2023, 19:18

Ode Nermin kod košpicara. Ja sam njega priželjkivao prije Mirze, ali šta ćeš kad je njega (Mirzu) nama uvalio njegov ahbab Emir, a Mirvić je imao povjerenje u Emira.

Evo, vidite vi da je i ovaj Rendulić izgleda pravo dobar, i njega je neko pominjao ovdje na forumu, ali nama je Emir uvalio Mirzu. E sad zamislite koliko su kod nas stručni ljudi u klubu, kad neko sa foruma bolje zna i ima bolji uvid za trenersko rješenje nego čovjek koji je zadužem za to i koji od toga jede hljeb. Ali yebe se njemu za klubom, bitno je da je on uhljebio svog ahbaba.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 11 apr 2023, 19:19

ado-hz je napisao/la:
11 apr 2023, 18:23
Moguci scenario

Mirza izbori Evropu
Sve vec vidjeno!!!
Pošto nama treba sve crtati.
slika
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 11 apr 2023, 19:36

11 apr 2023, 19:14
Osttribine je napisao/la:
11 apr 2023, 18:49
Igrali smo sve utakmice na Kosevu u prosloj sezoni pa opet nismo izborili Evropu. Manjak kvaliteta se pokusava ublazit na razne nacine, izmedju ostalog i s tim stadionom. Cinjenica je da to cini mozda 5% razlike. Kad znas, znas i u Varesu i u Londonu.
Nije tačno, kao što rekoh postoji nesto sto je tradicija ponavljam, imas jednostavno slucajeva i kod najvecih evropskih klubova gdje im odredjeni stadioni tj klubovi ne leze i ne ostvaruju pobjede. Prosle sezone nisi izborio Evropu jer si fkt pogotovo na početku sezone imao totalno rasulo i losu ekipu, trenera kao i finansijsku situaciju. I te kako domaci teren igra ulogu svugdje u svijetu. Niko ne opravdava samo time (stadionom) lošu sezonu, ali da je imalo uticaja imalo je.

Problem vas dezurnih ovde na forumu je taj sto ne zelite cuti tudje mišljenje vec samo namecete svoje i prozivate nekoga botovima (ne kazem da nema i takvih) ali de malo skontajte realno neke stvari.
Meni konkretno riba smrdi od glave i medju prvim sam na forumu prozivao ovog Mirvica, evo i kod njega se vec smijenilo tri trenera, na pragu (nadam se) i cetvrti, a mi losi pa losi.
A evo sto onaj forumas rece kad se tako sad slijepo prate upute Hz zasto ih mnogi sa foruma nisu ispostovali nego ih prozivali kad su zbog Husrefa protestvovali. Ili recimo sto sam ti neki dan replicirao na tvoju ljutnju na Istok pa ti navedoh primjer gdje je Sjever prekinuo utakmicu i donio protivniku 3 boda i suspenziju stadiona na 3 utakmice.
Znaci ne treba samo jednostrano gledati, nego iz vise uglova i na kraju sta je najbolje za klub, ako nam je klub ispred svakog pojedinca ili navijacke skupine, a trebalo bi da je tako.

Najbolje za klub bi bilo to da ode Mirza koji ni u ludilu nije trebao ni sjesti na klupu, zatim ova bahata navijacica Želje, ali ko nam garantuje da ce to ovaj Mirvic uraditi pa taman da domace utakmice bojkotujemo narednih 10 godina npr.

curvanord
Kontakt:

Post Postao/la curvanord » 11 apr 2023, 20:12

Taj isti Pidro kojeg spominješ je izgorio zbog psovki i pritiska pitara sa istoka, a ovo da si predugo u ovim vodama hahahahahha prijatelju odavno se ti utapaš kad ovakve nebuloze pišeš

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 11 apr 2023, 20:27

Istoce, otvori se!!!

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 11 apr 2023, 20:51

nama da je klub u stanju kao skretnicari, mi bi ga jos dodatno gurnuli u provaliju. One tamo pljackaju, prave budalama, izbili su svojim navijacima bruku para, ali ljudi i dalje stoje iza kluba, bez obzira ko je u njemu. Sabura ljudi, doci ce to na svoje
Zadnja izmjena: boki86, dana/u 11 apr 2023, 20:52, ukupno mijenjano 1 put.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 11 apr 2023, 22:07

siroliver69 je napisao/la:
11 apr 2023, 20:27
Istoce, otvori se!!!
I ja jedva čekam, najvise zbog Mirze i Dala

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 11 apr 2023, 22:14

Lucas je napisao/la:
11 apr 2023, 22:07
siroliver69 je napisao/la:
11 apr 2023, 20:27
Istoce, otvori se!!!
I ja jedva čekam, najvise zbog Mirze i Dala
Uh brate, samo da se otvori!

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 11 apr 2023, 22:16

Al npr zaboravljamo da na derbiju je Mersudin Ahmetovic imao loptu kod njihovog kotnera i bezveze je dao njima u posjed. Nije je cak ni izgubio nego dao. Poslije toga umjesto da sudija svira kraj ide kontra i primamo go.
Ne smatram da kritikujes al moram da navedem jer uvjek se spominju neki igraci a drugima se svaka greska prasta i zaboravlja.
A slazem se da vezemo peh za pehom i da neka veca sila visi nad nama.
Nekada srecu treba i zaraditi kao i nesrecu. Mi kao navijaci i kao kluub smo se bahatili strasno, ogrijesili smo se o dosta igraca a i trenera, na tribinama se psuje od hljeba do Boga.
Ako kojim slucajem izborimo evropu mozemo slaviti kao da smo ligu prvaka osvojili
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 11 apr 2023, 22:39

Samo Rajvosa !!💪💪

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: NeSamSafetee i 15 gostiju.